View Single Post
Eski 05-09-2015, 14:15   #63
hanımeli
Ağaç Dostu
 
hanımeli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 348
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Hanımeli'den gelen "Burdur Yerli Domates"in diğerlerinden farklılık gösteren bireyinin en ilginç özelliği patates yapraklı oluşu. Bu bitki ilk gerçek yapraklarını çıkardığı anda dikkatimi çekmişti. Ayrı bir yere aldım, diğerlerinden ayrı yetiştirdim ve meyve dahil her türlü özelliği belirginleşene kadar da burada paylaşmadım. Şimdi üzerinde yorum yapabileceğimiz kadar şekli şemali belli.

Patates yapraklı oluşu dışında, tohumu gönderilmiş olan "Burdur Yerli Domates" bitkilerinden farklılık gösteren diğer yanları, sırık bir çeşit oluşu ve farklı meyve formları. Yine de özellikle ilgilenmemin nedeni patates yapraklı oluşu

Tabii onu farklı olarak göstermem, tohumların başka bir çeşitten karışmış olma ihtimalini hesaba katmadığımdan oluyor. Eğer öyleyse bu çeşidin bilgilerini merak ediyorum. Sayın Hanımeli'ye konuyla ilgili bizi aydınlatması için birazdan bir özel mesaj atarım. Bir de, Hanımeli'den tohum alan arkadaşlarda benzer bir bitki görüldü mü?

Bu arada kesinlikle "Heybetli"nin tohumları karışmış değil. Zaten ondan da farklı görünüyorlar. Daha ince uzun bir halleri ve farklı meyve formları var.


Merhaba sn taslı bahce. Cok ilginc gercekten tohumlari ozellikle Kendim birbir ayiklayip hazirladim. Ama yine burdurdan gelen baska tohumlarimda vardı kendim için ayirrirken araya karismis olabilir. Cinsi konusunda bilgim yok yalniz tum tohumlar anactir,cok yilliktir, hibrit degildir. Sizede degisiklik olmus. Umarim sisteminizi bozmamistir. Tadida guzeldir umarim.

hanımeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön