Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Ortalamalari vermissiniz. Fide sayilari asagi yukari nedir acaba? Bir de Cherokee Purple'a sasirdim dogrusu. Daha iyi bir performans beklerdim ondan...
Heybetli bir pembe domates icin oldukca iyi verim vermis, sevindim. Tat/verim acisindan cok mutlu eden bir cesit bu.
Burdur domatesi de verim cok iyiymis. 15 kg verim oldukca iyi. Buna sira geldiginde bakalim bizde nasil sonuc verecek...
|
Alakır etlisi (köpek Hayası) : 10 kök. Bu çeşitte yanlış ağırlık verdim. İki birey doğal olarak hibritlenmiş ve farklı meyve yapısına sahiptiler, onların ağırlığını ayrıca almıştım ancak İlk dikim krokisine bakıp bölme yaptığımdan 10'a değil de 12'ye bölmüşüm yanlışlıkla. Bu durumda ortalama 9080 gr'a çıktı.
Black From Tula : 6 kök
Burdur Yerli Domates : pembe çıkan bitkinin ortalamasını vermiştim yalnızca iki kök. İki kök de kırmızı çıktı; onlar ortalamada 8200 gr'da kaldı. Patates yapraklı çıkan ise tek birey olduğundan o bireyin meyve ağırlığını verdim.
Bursa Dağlı Kırmızı :12 kök
Cherokee Purple : 6 kök. Sezon ortasına kadar meyvelerde çiçek burnu çürüklüğü görüldü. Bu meyveler dahil edilmediği için sizi şaşırtmış olabilir.
Çizgili İstanbul : 6 kök. Bu çeşitte de, serin havalarda diğer çoğu çeşit sorunsuzca meyve verirken ciddi yarılmalar oldu ve olgunlaşamadılar. Onlar da ortalamaya dahil edilmedi.
Heybetli : 8 kök Yukarıda, Alakır etlisindekine benzer bir hata var. Hatırlarsanız bu çeşitte iki bodur bitki çıkmıştı. Çiçek açıp durdular ancak ağustos ortasına kadar halen meyve vermediler. Ben de sökmüştüm. Onlar da meyve vermedikleri halde bölme işlemine girmişler aynı nedenle. Doğru sonuç 9928.
Rouge d'Irak : 8 kök
Siyah Koyulhisar (Kara domat olarak paylaşıma eklemiştim) : 8 kök