![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2014
|
Sizlere sormam gereken birkaç sorum olacak. Öncelikle babama verdiğim biber tohumlarından fideler elde etmiş ve onları bahçeye dikmiş ama dün bahçeye gittiğimizde 3 tanesinin üzerinde aşağıdaki resimdeki tırtıldan vardı, üzerinden alıp attık ama bu nedir sizce ve ne yapmamız gerek? Ben daha benim fidelerimi götürüp dikmedim, tırtılları görünce de korkuyorum açıkçası ne yapsam diye. Bir de kırmızı örümcek de gördüm bahçede. Fideleri korumak için nasıl bir yol izlemeliyim sizce? İkinci bir sorum da fotoğrafta zaten görüyorsunuz, babam sık sık dikmiş biberleri de domatesleri de. Sizce bu doğru bir dikim şekli mi? Değilse doğrusu nasıl olmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Tekrar selamlar :)
Nihayet geçen hafta sonu, elimde kalan son fideleri de toprakla buluşturdum. ![]() 7 Haziran günü bir kısmını ekmiştim. 13 Haziranda tekrar bahçeye gittiğimde, ektiklerimden 1 little finger patlıcan ve 1 yumurta çeri domatesim pek tutmamış gibiydi, diğer fidelerimse tutmuş gibiydiler. Artık ancak bu hafta sonu gidip görebileceğim son hallerini. Üzerlerine epey yağmur, dolu vs yağınca biberlerim neredeyse sap şeklinde kalmıştı, domateslerin de üzerlerindeki yaprakların bir çoğu yok olmuştu. Üzüldüm tabi ama yapacak birşey yok. Yağmur bir yandan, rüzgar bir yandan, dolu bir yandan ![]() 13 Haziranda ektiklerim umarım daha iyi durumdadır. İlk ektiğim zamanki halleri ise şöyleydi: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Herkese selamlar. ![]() Sık sık giremesem de emanetlerinizle elimden geldiğince sık ilgilenmeye çalışıyorum. Bulduğum her fırsatta soluğu bahçede, yavrularımın yanında almaktayım. ![]() İlk mesajımda tohumların bir kısmını babama verdiğimden bahsetmiştim, ancak babam ona verdiğim birçok tohumdan üretim yapmayı neden bilmem başaramamış. Üzülmeyeyim diye de bana söylememiş. Ama üzüldüm ne yalan söyliyim, hem de çok üzüldüm. Her birine ayrı ayrı üzüldüm. ![]() Gelelim benim ektiklerime: - 6 patlıcanımdan 4 tanesini toprakta tutturabildim. - ektiğim domateslerin dibine ne olduklarını belirten çubukları yerleştirmiştim ama sanırım benim yaptığım çapayı beğenmeyen babam benden sonra tekrar çapa yapmış ve tahmin edin ne olmuş. Tüm çubuklar orda burda bazıları kırılmış falan. Anlayacağınız şuan hangi domates hangisi tam olarak bilemiyorum. Sadece timmy timleri, yumurta çerileri ve pembe domatesleri ayırt edebiliyorum. -biberlerimden de çapa esnasında birkaç fire verdim maalesef, ama ilk denemeye göre kendimi başarılı sayabilirim sanırım. -yabani rokalarım çıktı ama yemeye kıyamıyorum. ![]() - Mor reyhanlarım çıkmadı ![]() - kekiklerim iyi gibiler sanki. ![]() - 6 adet bolu fasülyesinden sadece 2 kökün gelişimi çok iyi, 1 tanesinin köküne babam kabak ekmiş. O yüzden o pek büyümüyor ![]() - marullara gelince, yaa galiba onları yanlış ektim bilgisizlikten. tohumları öylesine serpmiştim toprağa, yani rastgele. Bu da bana ders oldu. Bir dahaki seneye Allah kısmet ederse 2 şer 3 er küçük çukurlar açıp ekeceğim. Çok sık sık oldular. Şimdi fotoğraflar; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Gördüğünüz üzere marullar çok sık ![]() Pazılarımın da çok azı çıkabildiler, onları da zamansız mı ektim bilmiyorum ki. Neyse, artık ben bu sene zor yerim de inşallah tohum alır, ben de bu yıl paylaşanlardan biri olabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|