View Single Post
Eski 25-05-2015, 13:08   #9
neretva
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-09-2014
Son durum raporu :

En son paylaşım yaptığımda sizlerin çalışmalarınıza da bakma fırsatım olmuştu ve doğruyu söylemek gerekirse sizlere çok özenmiştim. Bu sebeple ekim çalışmalarımı biraz daha yoğunlaştırma kararı almıştım. Fırsat buldukça da uyguladım

Önce kayıpları yazayım:
- Ektiğim 4 yumurta çeri domates tohumundan sadece 2 tanesi çıkabildi.
- 3 siyah cin biber tohumundan 2 tanesi çıktı.
- Kırmızı kıvırcık marul, yabani roka, mor reyhan ve kekiği saksıya dikmiştim. Marullar hiç çıkmadı. Roka, reyhan ve kekik çıkmışlardı. Zaten ilk eklediğim fotoğraflar da onlara ait. Sonra neden bilmiyorum kekiklerin sadece boyları uzadı, sonra incelmeye başladılar ve sonra da yan yatıp öldüler.
Mor reyhanlarım epey çıkmıştı, çok umutluydum. Ama bir süre sonra onlar da öldüler, sadece 5 tanesini kurtarabildim.
Rokalara gelince onlar da baya baya yapraklar çıkarmıştı, her birinin üzerinde 4 er 5 er minik yaprak oluşmuştu ama sonra onların da kekikler gibi gövdeleri inceldi ve yan yatıp öldüler.

Kurtarabildiğim bütün yavrularımı baktım bizim evde ölüyorlar, iş yerime getirdim. Yarı güneş yarı gölge olacak şekilde camın önüne koydum. Birazdan becerip ekleyebilirsem önce ilk getirdiğim zamanki, sonra da mevcut hallerini ekleyeceğim

neretva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön