![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2014
|
neretva / Tohum Paylaşım Sonrası (Ankara Balkon+Bahçe)
Öncelikle herkese kucak dolusu selamlar, sevgiler. Epey uzun bir süredir buralara uğrama fırsatı bulamadım. İkinci kızım 6 aylık olur olmaz işe başladığım ve iş yerinde ağır sorumluluk gerektiren bir iş üstlendiğim için nefes alacak zamanı bile zor bulur oldum. Ancak siz "can" tohum paylaşımcılarına hem teşekkür etmek hem de tohumlarınızın, ki artık benim yavrularım onlar ![]() Öncelikle tohum talep ettiğim ve tohumlarını paylaşan değerli üyeler ve tohumları; Sevgili Akçabardak'tan gelenler; Black form Tula domates Tatlı Sivri biber Yumurta çeri domates Sevgili Andora'dan; Çıtırlı Mısır (Patlatmalık Mısır) Sevgili Atılgan'dan; Pembe Domates "Brandywine" Sevgili Bahcedenn'den; Black Cherry Domates Cherokee Purple Domates Gaillardia Isparta Kurak Domates Kalıcı Ispanak - Perpetual Spinach Kıl Biber Tatlı Kıvırcık Marul Pazı Russian Cossack Domates Urfa Kirazı Sevgili Heyyamola'dan; Ayaş Domatesi Bohça Biber Bulgar Salatalık Çengelköy Salatalık Kekik heyyamola Kırmızı Kıvırcık Marul Maraş Biberi Mor Reyhan Siyah Cin Biber Tinny Tim Domates Tombul Süs Biber Topak Kabak Yabani Roka - Wild Rocket Yerli Siyah İnce Uzun Patlıcan Sevgili İsmail Kuzucu'dan; Kemer Patlıcan Salçalık Biber Sarı Dolmalık Biber Topan Patlıcan Sevgili Kaknus'den; Bolu Fasulyesi Sevgili MeyveliTepe'den; İspir Şeker Fasulye Sevgili oz26'dan; Little Fingers Patlıcan Red Robin Domates Sevgili Pares'den; Kişniş Marul Zinnia Aslında bu kadar tohumu, bu yıl almayı planladığımız bahçeli evin bahçesine ekeriz düşüncesiyle talep etmiştim. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Sanırım benim hayaller bir süre daha hayal olarak kalmaya devam edecek ![]() Ayaş Domatesi-heyyamola Topak Kabak-heyyamola Tatlı Kıl Biber-bahçedenn Isparta Kurak Domates-bahçedenn Urfa kirazı-bahçedenn Russian Cossack Domates-bahçedenn Salçalık Biber-İsmail Kuzucu Topan Patlıcan-İsmail Kuzucu Kıvırcık Marul-bahçedenn Kalıcı Ispanak-bahçedenn Pazı-bahçedenn Çıtırlı Mısır-andora Kişniş-pares Marul-pares Elbette ben de boş durmuyorum. Gerçi diğer katılımcıların tohum gelişim konularına bakınca epey geç kaldığım hissine kapıldım. Ben de evimin balkonunda yetiştirmek üzere; Yumurta çeri domates-4 tohum Little finger patlıcan-6 tohum Tinny tim domates-5 tohum siyah cin biber-3 tohum Tatlı sivri biber-4 tohum boha biber- 3 tohum red robin domates-2 tohum ektim. Daha doğrusu 3 yaşındaki kızımla birlikte ektik. ![]() Farkettiyseniz tohumlarım çok kıymetli, kullanmaya kıyamıyorum 3 er 5 er zor atıyorum ![]() Tohumlarımı markete gidecek zaman bulamadığımdan 5 litrelik damacana su şişelerinin dibini kesip torfla doldurup yüzeye yakın olacak şekilde ektim. Red robin domatesi ekeli 5 gün oldu ama minicik minicik çıktılar. Bulduğum ilk fırsatta fotoğrafları da yükleyeceğim hem benim ektiklerimin hem babamın ektiklerinin. Az sonra da; kırmızı kıvırcık marul yabani roka mor reyhan kekik ekmeyi planlıyorum, tabii ki kızımla birlikte. Çalıştıracağım onu, küçüklükten öğrensin bu işleri. Hepinize tekrar kucak dolusu sevgiler, selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|