agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni191Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-08-2013, 15:22   #61
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Sn. Muda, hiç bir zorluğu yok.
Hiç patates veya soğan ekmediniz mi?
Zencefil de Zerdeçal da benzer. Kana çiçeği ile akraba.
Alışverişin de bir zorluğu yok.
Ben yapabiliyorsam herkes yapar.
Kendinizi korkak alıştırmayın!
İyi geceler.
Yabancı dil problem. Biraz var dediğim çiçekler her yeri kaplamış durumda. Çok iyi bir yer olmasa da dağbağ bir yer aldım onlara tam istenildiği gibi bakamayınca problem. Taze zencefil henüz Türkiye'de satılmazken bir tanıdığımızın Almanya'dan getirmiş olduğu taze zencefili ekmiş bir miktar da büyütmüştüm. Ancak nedense belirli bir büyüklükten sonra öldü. İkinci denemem de de bahçe ve saksıya yapmıştım. Buradaki soğuklardan bahçedeki dondu. Diğeri de sanırım kış gelince yapraklar sararak öldü. Nar çiçeği olarak satılan hibiskus vietnam'dan sanırım gelme çayın tohumlarını epey arayarak iki kere çimlendirme denemem oldu. İlk denememde iki tane yaklaşık otuz cm boya ulaştılar. Ancak kış gelince sanırım onlar da öldü. Yer ve zaman olduğu zaman iyi kötü her şey yetişebiliyor. Tabi bazı püf noktaları bilinirse. Olmadığı zaman ise benim yaptığım gibi deneme yanılma yöntemi ile birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz.Ezan çiçeği tohumlarını arkadaşım Hollanda dan getirmişti. Ancak biz yaz aylarında ektiğimiz için sanırım çimlendirememiştim. Daha sonra burada bir ilçede olduğunu öğrenince tohum ve fide olarak getirmiştim. Fide olanlar ertesi yıl açtı. Bu arada ekmiş olduğum tohumlardan da yeniden fide alıp iki yıllık bir süreçte çiçek açtıkları için arka arkaya ekip her yıl çiçekli bitki elde etmiştim. Şimdi yaz ayında bile ektiğim tohumlar yeterli nemi sağladığım zaman çimlenip fide haline geliyorlar. Zerdeçal, zencefil baharatlar çocukluğumuzdan beri bildiğimiz şeyler. Almış olduğum yer 1247 ile 1293 metre arasında. Hünnap yetişmeyeceği yazılıyordu. Gecen hafta bir komşumu ziyaretine gittiğimde somak ve hünnap olduğunu öğrendiğim bitkileri gördüm. Sorduğumda üç dört yılda küçük bir çelik iken şimdi yaklaşık 1 metreden fazla büyümüş. Ben de yazılan yazılardan cesaretim kırılmış fidan almaktan vazgeçmiş elimde biriktirmiş olduğum tohumları ekmekten vazgeçmiştim. Başka tohumlarla birlikte bir miktar da hünnap ekmiştim. Şimdi 10 tane hünnap büyüyor. Türkiye'de satılan tohumlardan bir firmadan çeşitli tohumlar almıştım. Ancak onların çoğu istediğim gibi olmadı. Bir kısmı çimlenmedi. Çimlenenlerden ölenler oldu. Türkiye'de bulunanları bitirmeden dünyaya açılmak bu nedenle biraz daha ütopya oluyor. Ancak almak isteyen arkadaş olursa veya yardımcı olursanız ben de en az 6 tane zerdeçal yumrusu almak isterim. Tabi soğuk yerlerde yetişebilecek önerebileceğiniz tohumlardan da hazır zerdeçal gelirken almak isterim.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2013, 18:38   #62
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Görmek için bakmak lazım.
Bakın Ankara Karşıyaka mezarlığının karşısındaki fidanlıklarda ne varmış
Zerdeçal
En az 10 saksı var, fiyatı 17 lira.
Resimlerle şöyle:

Name:  curcuma (478x575).jpg
Views: 9458
Size:  48.9 KB

Name:  curcuma1 (376x508).jpg
Views: 5603
Size:  29.8 KB

Name:  dall.jpg
Views: 5533
Size:  34.7 KB

Yani Türkiye'de yok diyemeyiz, bakın var.

Eh ben Hindistan'dan 3 yumru almış bulunum, bahçeme ekeceğim

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 19:53   #63
Ağaç Dostu

Zafer İnandıklı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2009
Galeri: 16
Uzun boylular beyaz. Henüz çiçek vermediler.
Öndeki kısa pembeler çiçeği ikiledi.

Eklenen Resimler

Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 23:33   #64
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Alıntı:
Zerdeçal
Resimlerle şöyle:

Eklenti 434595

Eklenti 434596

Eklenti 434597

Güzel ve sağlıklı bitkiler. Keşke görmüş olsaydım. Ankara'ya o kadar gidip geldim ki bir buçuk aylık bir zaman içinde mecburiyetten işim bittiği anda en çok yapabildiğim yolumun üzerinde bulunan bahause'a uğrayabildim. Oldukça fazla çeşit de aldım. Yerlerini bilemediğim ve zamanım olmadığı için sizin söylediğiniz yerlere gidemedim. En az iki ay sonra kontrol için gideceğiz. O zamana kadar da muhtemelen kalmazlar. Keşke sağlıklı olan bir tanesini alabilseydiniz. İzmir'e dönerken her zaman bekleriz.

Eski 21-08-2013, 07:59   #65
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Sn. Muda sanmam tükensin, "Curcuma nedir , ne işe yarar?" bilen çok kimse yok.
Hatta mezarlık olduğu için oralar, pek işe yarar olarak görülmez.
Kolay gelsin.

Eski 05-09-2013, 13:24   #66
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Curcuma longa yumrularım geldi.
İkisi canlı olduklarını ıspatladı, biri biraz buruşuk.
Dilerim yaşarlar.

Name:  zerdeçal.JPG
Views: 6954
Size:  35.3 KB

Bahçeye dikip gelişmeleri takip edeceğim.

Eski 05-09-2013, 14:17   #67
Ağaç Dostu

Kayahann's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2013
yurtdışından mı aldınız, yav ben gümrük memuruyum yurtdışından bi şeyler almaya cesaret edemiyorum buralarda bulamazmıyız bunlardan

tabus beğendi.
Kayahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 14:39   #68
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAYAHANN Mesajı Göster
yurtdışından mı aldınız, yav ben gümrük memuruyum yurtdışından bi şeyler almaya cesaret edemiyorum buralarda bulamazmıyız bunlardan

Çok güldüm, globalleşen dünyanın en iyi tarafı bu, istediğimiz her yerden alışveriş yapmak.
Yoksa bizim fidancıların bizleri yolmasına göz mü yumalım
Veya onların tercihlerine ve kısıtlı hayal güçlerine göre mi bitki bakalım...

Eski 05-09-2013, 15:14   #69
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-02-2013
Alıntı:
Curcuma longa yumrularım geldi.
İkisi canlı olduklarını ıspatladı, biri biraz buruşuk.
Dilerim yaşarlar.

Eklenti 438806

Bahçeye dikip gelişmeleri takip edeceğim.
bana da bir yumru gönderebilirmisiniz
bu bu yumru ları patates gibi ekince çıkması sulamadan yok sa çok sulayarak balçık gibi olması ile mi mümkün olur.?

denizinkizi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 15:30   #70
Ağaç Dostu

Kayahann's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2013
benim getirttiğim bi şey gümrüğe takılırsa gururuma yediremem devrem ayıp oluyo ama d,ye dalarım posta gümrüğüne

tabus beğendi.
Kayahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2013, 18:29   #71
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Uruguay 'dan Tasmanyaya alışveriş yaptım, 100'ün üzerine alım yaptım, gümrükte hiç bir şeyim kalmadı.
Sn. Denizkızı aldığım adres alt mesajlarda var, ayrıca canlı bitkinin adresini de verdim.
Arayan bulur.

Eski 02-10-2013, 15:33   #72
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Alıntı:
Zerdeçal
Resimlerle şöyle:

Eklenti 434595

Eklenti 434596

Eklenti 434597

Sayın Jezebel.
Ankara'ya biraz erken gitmek durumunda kaldım. Daha önce internetten araştırma yaptığım için işim bittikten sonra zerdeçal almak için gittim. Tabi gördüğüm çiçekçilere uğrayarak değişik sukulent çeşitlerinden alarak. Yeri biraz zor da olsa bularak bir tane zerdeçal aldım. Tabi çiçekleri kalmamış. Söylediğiniz gibi bilen sayısı az olunca sanırım hala olduğu gibi duruyor. Şimdiki sorun nasıl yaşatıp üretebileceğim. Bitkiler kapalı yerde kalmaktan sanki biraz bozulmuşlar gibi. Daha önce iki defa zencefil denemem olduğu istediğim gibi büyütemediğim için zerdeçal denemem nasıl sonuçlanacağını zaman gösterecek. Adres bilgisi için teşekkür ederim. Gelecek yumrular yerine olmuş halini almak bana göre çok daha iyi. En azından büyümüş bir bitki. Aldığım bitkinin yapraklarına göre birden fazla yumrusu olduğunu düşünüyorum.

Eski 02-10-2013, 16:00   #73
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Bakımı ile ilgili internette araştırma yaparken aşağıdaki siteye rastladım. Çeviri sonucu aşağıdaki bilgiler var. 7b-11 koyu yazmaya çalıştığım şekilde dışarıda donmadan kalabiliyormu acaba.

Zerdeçal büyümek nasıl
Zerdeçal yaygın en köriler dahil olmak üzere Hint ve Tay mutfağı, kullanılan keskin, sarı baharattır. Bu anti-kanser özellikleri de dahil olmak üzere, aynı zamanda sağlık yararları ile ünlüdür. Dahası, zerdeçal bitkisinin çiçek çarpıcı ve herhangi bir arka bahçe ya da bahçeye bir yemyeşil, tropik estetik ekleyin. Birçok sebze ve otlar aksine, çiçekli zerdeçal kökleri etkilemez ve çiçekler aslında kendilerini yenilebilir. Zerdeçal büyümeye nasıl burada.

BÜYÜMEK NEREDE
Zerdeçal bir sıcak, nemli ortamlarda, en iyi yapar. Genel olarak, zerdeçal sadece tahammül bölgeleri 9 ve büyüyen açık havada ise sıcak için tavsiye edilir. Kazılıp ve kış boyunca içinde getirilen veya konteyner yıl boyunca yetiştirilen Ancak, bu soğuk bölgelerde yaz açık havada üzerinde yetiştirilebilir.

Bitki zerdeçal yere tam güneş veya ışık gölge alacağı. Serin yazlar ile alanlarda, başarılı bir ürün daha iyi bir çekim için tam güneş büyümek gerekir. Sıcak bölgelerde, biraz öğleden sonra gölge ile iyi yapacağız.

Zerdeçal açık havada büyüyen bile, sıcaklık damla kez kapalı taşınabilir bir kap içinde büyüyen düşünebilirsiniz. Konteynerler da vadeye kalan bitki korumak için gerekli, toprak sıcak ve nemli tutmak için yardımcı olacaktır. En az 12 inç derin ve eşit olarak geniş bir kap seçin.

BÜYÜMEK ZAMAN
Zerdeçal tam olgun için 8-10 ay sürer. Hatta tropik iklimlerde, kış boyunca uykudadır. Genel olarak, zerdeçal bitkiler sıcaklık bölgelerinde 9-11 erken sonbaharda 65 ° F. Bitki altına düştüğü zaman iyi yapmıyoruz. Kuzey geç ilkbaharda bitki (iyi don sonra) bölgeleri büyür.

TOPRAK
Zengin bitki zerdeçal, toprak iyi drene. Toprak çoğu her türlü büyüyebilir, ama drenaj sadece yardımcı olacak ve kalın, killi topraklarda bakımı için daha zor hale getirecektir. Bu 6.0 ve 7.8 arasında olduğundan emin olmak için toprağın pH test edin.

DİKİM
Zerdeçal değil tohumdan, çok zencefil gibi rizomlar (kök çelikleri) için yetiştirilir. Aslında, zerdeçal tohum yaymak değil. Bazen bulmak zor biraz olabilir. Eğer Hint mağazalar, özel kreşler veya çevrimiçi zerdeçal kök bulabilirsiniz. Whole Foods genellikle taşır. Sadece sağlıklı, sağlam rizomlar bitki ve çürüyen ya da hastalıklı gibi görünen herhangi bir kaçının.

Yaklaşık 2 inç derin en az 1 veya 2 tomurcukları (yukarı bakacak şekilde) küçük yumru veya adet bitki. Su ve toprak nemli ama filiz kadar sırılsıklam değil tutun. Gerekirse bitkilerin en az 2 inç boyunda bir kez nakli. Onlar hakkında 16 inç arayla tutun. Nefes onları bol vermek ve gelişmeye gerekirse ince.

SULAMA VE BAKIM
Zerdeçal sık sulanması gerekir. Unutmayın, normal bir tropikal bir bitkidir. Bir sprey şişesi ile sık buğulanma kapalı büyüyen, özellikle yardımcı olabilir. Özellikle sıcak, kuru iklimlerde, toprak nemli tutun. Su daha az sıklıkla soğuk iklimlerde ve hiç vıcık getting toprak tutmaya çalışın.

Zerdeçal iyi bir organik gübre veya kompost çay iki aylık besleme yararlanacaktır.

HASAT
8-10 ay Ekimden sonra hasat zerdeçal kökü. Yaprakları ve sapları yenilebilir olsa da, çoğu insan sadece kökleri için zerdeçal hasat. En otlar büyüme mevsimi boyunca hasat, ama tek seferde zaman olgun hasat ise zerdeçal kök en iyisidir olabilir. Rizomlar kazıp ve sonraki sezon için bitki birkaç parça kaydedin. Soğuk iklimlerde ilkbaharda dikim zaman, sonbaharda ilk don önce hasat ama çok zencefil vermez. En erken ilkbaharda kış ve hasat için bitkiler kapalı getirmek.

Kışlamak Dormansi
Tumeric kış üzerinde uykudadır. Sıcak iklimlerde, kökleri toprağa bırakılabilir ve ilkbaharda yeni çiçekler hayatta ve filiz olacaktır. Soğuk iklimlerde olarak, konteyner ve / nakli veya zerdeçal kapalı taşımak gerekir. Eğer donma zemin küçük endişe sadece ılık kışlar ile bir bölgede yaşıyorsanız, bahara kadar onları korumak için kış için zerdeçal üzerinde malç mümkün olabilir. Genel olarak, bölgeler 7b-11 sadece yetiştiricileri kış boyunca dışında zerdeçal bırakmalısınız. Kökleri sürece donma yok gibi hayatta kalacaktır.

İPUÇLARI & TAVSİYE
Onlar ellerini sarı leke olabilir zerdeçal kök soyma eldiven kullanın.

45 dakika, kabuğu ve yaklaşık bir hafta kuru için zerdeçal kaynatın. Daha sonra köri ve diğer baharatlar kullanılan ince sarı toz haline getirin.

Kullanılıncaya kadar serin ve karanlık bir yerde kökleri saklayın.

Tarafından Yaprak bitleri ve akarlar zerdeçal çekilebilir, ancak ABD'de en böcekler bitki ilgilenmiyor. Bir hortum ile onları sprey.

Google Çeviri

Eski 02-10-2013, 16:28   #74
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Burada da youtube videolar var.
Ekimi ile ilgili videoda dikim yaptığı yer büyük ve gördüğüm kadarı ile toprak içine biraz gübre koyarak yaptı. Üzerini kapladı. Benim aldığım zerdeçal torf içinde. Toprağını değiştirmeyi düşünüyorum.
Growing Turmeric (Curcuma longa) in Wicking beds/barrels... - YouTube

Ya cinsi daha büyük ya da bahçede daha güzel gelişiyorlar. 2012 organik zerdeçal hasadı.
TURMERIC HARVEST - 2012 - ORGANIC. - YouTube

bahtiyar02 beğendi.
Eski 02-10-2013, 16:58   #75
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Burada da aynı kişilerin yayınladığı 2013 yılı hasatları var. Zerdeçal verimleri yer elmasından fazla gibi sanki. Ancak onların zerdeçal boyutları benim aldığımdan çok daha büyük. Zencefil hasadı ise bendeki gibi ilk çıkanlar küçük. Sonra çıkan çok daha verimli.
Ginger & turmeric harvest for 2013.. - YouTube

2013 TURMERIC HARVEST. Organic...Home-grown. - YouTube

bahtiyar02 beğendi.
Eski 09-10-2013, 20:03   #76
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Yeni edindiğim bilgiye göre zerdeçal kanserlerin en kötü huylusuna iyi geldiği yönünde.
Turmeric Extract Kills Highly Lethal Pancreatic Tumors, Preclinical

Eski 17-10-2013, 23:26   #77
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Benim çimlenen Zerdeler

Name:  zerde.jpg
Views: 10794
Size:  54.3 KB

İyice malçlayıp bahçede bırakacağım.

Eski 18-10-2013, 08:55   #78
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-01-2010
"Metro" Antalya'da kurutulamış kökler 6, 6,50 TL olarak satılıyordu. 3-4 yıl önce 1 kilo aldım. Uzun süre buzdolabında beklediler ve sonunda bozuldular. Yani taze ve sulu yumrular oldukca ucuzdu.

bahtiyar02 ve Jezebel beğendi.
Sonul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2013, 11:06   #79
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Tüh tüh, yazık olmuş sn. Sonul
Metro kartı olan var olmayan var, verseydiniz dikerdik
Nemli yerde patates misali çimleniyorlar aslında.
Çürüdüğüne göre ağzı kapalı poşette bırakmışsınız.
Zaten pek ilgi duyan kimse yok sanırım.
İlgi duyan varsa Metro Market de bir hedef olabilir.

bahtiyar02 ve Sonul beğendi.
Eski 30-06-2014, 12:35   #80
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-07-2013
Alıntı:
Benim çimlenen Zerdeler

Eklenti 448167

İyice malçlayıp bahçede bırakacağım.

Selamlar,

Ben de Hindistan üzerinden 4 kök zerdeçal sipariş ettim. 6 hafta içinde 1 tanesi sürgününü verdi, diğer üçü de yeşermek üzere.

Bu mesajda attığınız fotoğraftaki gibi iki saksıya ikişerli paylaştırdım.

Merak ettiğim birkaç konu var, vaktiniz olur da cevaplarsanız sevinirim.

Daha büyük bir saksıya geçirdiniz mi?

Hasatı ne kadar zaman sonra yaptınız?

İlk hasatın yumruları normal büyüklükte miydi?

Bir sonraki mevsime ekmek için yumruları nasıl hazırladınız?

Şimdiden teşekkür ederim,

Azze Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 18:02   #81
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Azze Mesajı Göster
Selamlar,

Ben de Hindistan üzerinden 4 kök zerdeçal sipariş ettim. 6 hafta içinde 1 tanesi sürgününü verdi, diğer üçü de yeşermek üzere.

Bu mesajda attığınız fotoğraftaki gibi iki saksıya ikişerli paylaştırdım.

Merak ettiğim birkaç konu var, vaktiniz olur da cevaplarsanız sevinirim.

Daha büyük bir saksıya geçirdiniz mi?

Hasatı ne kadar zaman sonra yaptınız?

İlk hasatın yumruları normal büyüklükte miydi?

Bir sonraki mevsime ekmek için yumruları nasıl hazırladınız?

Şimdiden teşekkür ederim,
Bahçeye dikip unuttum ben onları.
Hatırlattınız, iyi oldu.
Kontrol edip söylerim.

Muda ve Azze beğendi.
Eski 14-08-2014, 22:34   #82
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Alıntı:
Bahçeye dikip unuttum ben onları.
Hatırlattınız, iyi oldu.
Kontrol edip söylerim.
Bendeki zerdeçalın kış gelince yaprakları kurudu. Bitkinin dinlenme dönemine girdiğini düşünerek yapraklar iyice kuruduktan sonra içindeki yumrulara baktım. Küçük küçük yumrular vardı. Kış dönemini geçirdikten sonra diğer çiçeklerle beraber ilkbaharda iki üç saksıya bölerek diktim. Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen çimlenme olmadı. Ben de umudumu kaybedip o saksılara başka çiçekler dikmeye karar verdim. Nedense belki bir şey çıkar ümidi ile su vermeye devam ettim. Yenilerde hepsi aynı anda yaprak vermeye başladılar. Henüz küçükler. Ancak kış yeniden geliyor. İki gün önce Bu yıl açılan Tıbbi ve aromatik bitkiler merkezine gittim. Çok fazla olmasa da bir kısım bitkiler var. İçerisi çok sıcak. Kışın da sıcak olur ise benim çurcumalardan en azından en fazla yaprak açanı elimdeki olan orada olmayan çeşitlerle birlikte vermeyi düşünüyorum.

Sizdekiler de sanırım daha yapraklanmadı veya yeni yapraklanıyor olabilirler. Unutmaz isem bendekilerin resimlerini çekip ekleyeceğim.

pria, ligustrum ve TRAKLI beğendi.
Eski 15-08-2014, 21:51   #83
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Bahçedeki sardunyalar vahşi orman halini almış Zerdeçallarımın üstünü kapatmış.
Buldum ama 3 taze sürgün var.
Sulamaya başladım, bakalım ne hal alacaklar.

Eski 03-11-2014, 11:29   #84
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-10-2012
Merhaba arkadaşlar ben mersinde zerdeçal yetiştirmek istiyorum ama malesef tam olarak nasıl yetiştirilir hakkında bir iblgiye ulaşamadım toprak su güneş nem isteği gibi bilgilere internet te bulamadım elinde bu bitki hakkında bilgi olan bir arkadaşımız varsa eğer yardımıcı olursa sevinirim. Birde taze olarak zerdeçal nereden bulabilirm.. Teşekkürler

mettug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 17:03   #85
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2010
MErhaba bizim aktarımızda kökzerdeçal vardı bende alıp diktim 3 cm lik bir kök dropu idi sonr agelişti büyüdü 3 yıl geçti 1 kg ağırlığa kadar geldi 10 gr lık şey ama yaprak yapısı hep kötüydü ilk yapraklar çok iyi çıkıyor sonraki yapraklar hep sanki difenbahyalard gelişme problemi oluyor ya yaprak uzuyor ana gövdeden ayrılmak istiyor ma ucu takılıyor bendekilerin hep ucu takıldı ben çıkardım ve rulo şeklindeki yaprak hiç açmıyor sonr sararıyor birdahaki bahar veya kış başı yeşeriyordu bu sene maalesef çürümeolmuş nedenini bilmiyorum rizomları söktüm ve ana yuvarlak drop ve iki üç kök dropu kurtardım 1 hafta geçti ne zaman dikim yapmam uygun olur acaba ve nasıl bir toprak kullanmam daha uygundur ?

Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 17:24   #86
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Sayın Batuhan Yılmaz;
Aktardan aldığınız kökün zerdeçal olduğuna emin misiniz. Elinizde bitkinin çekilmiş kök ve yaprak fotoğrafları var mı. Benim iki yıldır olan zerdeçalım sonbaharda kuruyor. İlkbaharda sanki biraz zor büyüyor. 1 kğ ağırlıkta olabilirse süper büyütmüşsünüz.

Eski 11-02-2015, 00:05   #87
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2010
Merhaba sayın Muda evet yüzde yüz eminim yukardaki videolar ile aynı kök eminim kilosuda bayağı ahalı 150 tl den satılıyor yaş zerdeçal ve çok nadir geliyor taylandlı müşteriler fiyatı çok pahalı buluyorlar maalesef iklim sebebinden dolayı zencefill yetişmiyor türkiyede benim zerdeçalın durumu kötü üstüne biraz su sıkıcam baaklım ne olucak ona mini sera yapmayı dşünüyorum belki çiçek açar inşallah tek sorun aldığımda zerdeçal kırmızısı kökde koku aynı ama kökün içi köri rengi açık sarı bu besin eksikliğinden mi kaynaklanıyor yoksa toprak farklılığından mı ?

Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2015, 22:24   #88
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Migros'tan aylar önce alıp ektim ANCA çıkıyorlar.

Name:  image.jpg
Views: 4002
Size:  70.0 KB

Saksıda daha kontrollü oluyor.

Ayazkızı ve Muda beğendi.
Eski 13-08-2015, 06:14   #89
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Gölge ve nem ve zengin toprak seviyor diyebilirim şimdi.

Name:  image.jpg
Views: 3669
Size:  57.2 KB

Saksı değişimi şart oldu.

Ayazkızı, mettug ve Muda beğendi.
Eski 24-09-2015, 13:42   #90
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-10-2012

Hindistandan getirtiğim yumrulardan ektiğim zerdeçallarım ..

Muda beğendi.
mettug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025