![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-07-2008
|
Benim Zencefiller 50-60 cm kadar boylandı fakat adana dışına iş sebebiyle taşındığımdan pek ilgilenemiyorum. Geçenlerde bir kaç tanesi devrilmişti. Resimlerini çekip koyacağım çiçek açtırabilirmiyim. Şu an için zor görünüyor sera ortamına almam gerekli soguklar başlamadan önce fakat yumrularını çoğaltım yeter benim için gelecek sezon daha fazla yumru ekmeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2010
|
Valla bravo. Zencefilde ektiniz ya. ben ne yapayım şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Annemden getirdiğim kış ortancasının saksısında zencefil de varmış. Anneciğim şifalı bitkilere pek meraklıdır. Pazardan aldığı zencefilin yumrusunu toprağa gömmüş. Ben bunu bahçeye geçirsem, soğuktan etkilenme olasılığı nedir? Teşekkürler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Moderatör
|
Sayın malina bana taze kök olarak vermişti. Grip oldum ve hemen bir parçasını soydum iki ince dilim yapıp sıcak suda demledim. İçmek zor geldiğinden tadlandırıcı olarak süzme bal karıştırdım bir iki damla da limon sıktım. Şimdi içimi daha kolay. Yudumlarken de boğazım ısınıyor ve hafifçe yanıyor ama soğuk algınlığına iyi geldiğini sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde Malatya'ya gitmiştim. Oğlumun Hatay - Samandağlı arkdaşı vardı toz zencefilden kaşıkla sıcak suya koyarak kahve pişirir gibi çay bardağında zencefil çayı yaptı. Fazla da bir acılığı yoktu. Ben zencefil ektim. Gayet güzel büyüdüler çiçek de açtı. Ancak kökşişkinliği olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
bir zencefil ekskti ,yarın ilk işim marketden zencefil alıp ekeceğim inşallah. taze zencefil nasıl kullanılıp yeniliyor bilgi verirmisiniz ,şimdiye kadar zencefili toz olarak kullanmıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim bettiycim,2 kök alıp birini yerim ötekini de ekerim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Avrupada Meyve ve sebze sularına da bolca karıştırılıyor. Katı meyve sıkacağı aldığımda yanındaki tarif kitabında bolca zencefilli karışım olduğunu gördüm. Denedim güzel bir aroma katıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Ben de jalapeno biberlerini turşu yaparken az bir miktar (yarım kg lık kavanoza 1 nohut kadar) küçük parçalara kesip koymuştum zencefili. Beklemediğim kadar güzel oldu. turşu zamanı denemeyi unutmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler arkadaşlar bilgileri sayenizde ögrenmiş oldum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Vallahi bu site baş ucu kitabımız gibi oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Zencefil cicegime nasil bakabilirim?
![]() Merhabalar forumunuzuza tek kelimeyle bayildim inanilmaz zevkli bilgilendirici tesekkürler. Ben 3 gün önce bir cicek aldim sirf cicegini cok begendigim icin arastirinca zencefil oldugunu ögrendim cicegi cok güzel ve inanilmaz güzel kokuyor fakat nasil bakacagimi bilmiyorum bu konuyla ilgili bir baslikta bulamadim acikcasi,cicegimin belli bir gün sonra bilgisizlikten bakimini yapamayip kurutup kokusunu ve güzel görüntüsünü kaybetmeyi hic istemiyorum. fotografinida üste ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zencefil çiçeği, sanırım sizinki zencefil değil, zerdeçal. Yaprakları ince- uzun değilse zerdeçaldır. Sizin yapraklar enli görünüyor. Nereden buldunuz, ben çok aradım bulamadım. Direk güneş sevmiyor.Gölge ve sıcak bir yerde, fazla sulamadan, ama toprak nemli olacak. Az ve sık sulayın. Süzek bir toprağa ekin. Sık sık fıs fıs yapın. Düzenleyen agozce : 05-09-2011 saat 23:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2011
|
Tazesini denemek için aldığım zencefilin üzerinde patates gibi kökler çıkmaya başlayınca bunu ekmeli diye düşündüm. İnternette nasıl ekileceğine dair bilgi ararken sorumun cevabını yine 'ağaçlar. net'te buldum.Bilgi paylaşımı için teşekkürler arkadaşlar. Bu arada taze zencefil buzdolabında saklanmıyormuş. Bir gün buzdolabında bıraktığım zencefilimin rengi değişince ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Bende migrosta buldum kilosu 13 lira üçtane büyük yumru aldım daha dikmedim diktikten sonra gelişmeleri paylaşırım .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Zencefil (Ginger) (Zingiber officinale)
Merhaba Arkadaşlar bugün gördüm ve güzel görünüşlü ve insan sağlığı için son derece önemli ve Kansere bile faydası olan bu bitkiyi aranızda yetiştiren var mı diye merak ettim işte birkaç foto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Olsun konu yanlış yerde açılmamış yinede ben üretip geniş bir şekilde konuyu anlatıcağım ama biraz süre geçecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
İstiyen arkadaşlara kargo ile yollayabilirim kocaman yumruların tanesi sadece 2.50 tl istiyen özel mesaj atsın ama daha filizlenmediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Benim bir ay önce diktiğim zencefilim iki filiz verdi daha çıkacak filizlerde var aldığım bütün zencefilleri diktim hepsi 1 kilograma yakındı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|