![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2010
|
Alıntı:
Sayın Ali H. ALI, Cevabınız için teşekkür ederim, forumda bu bitkiyi besleyen birini bulmam beni çok sevindirdi. Ama sanırım siz Türkiye'de yaşamıyorsunuz öyle mi? Bu bitkiyi getirirken "inşallah İstanbul ikliminde yaşar.." demiştim, sonuçta tropikal iklim bitkisi. Şu ana kadar ölmemekte direndiğine göre umut var ![]() Dün akşam en üstteki çatal çiçek hariç bütün çiçeklerini budadım. Sulama konusunda da dediğiniz gibi yapıyorum. Size bazı sorularım olacak; 1-Bu bitki tür toprak sever? bildiğimiz kökü iyice saran et-toprak mı, daha havalı torflu toprak mı, veya karışım ise oranı ne olmalıdır? 2-Boyu en fazla ne kadar uzar, gelişmesi için ille de bahçeye almam gerekir mi yoksa saksıda da gelişir mi? 3-Çelikten üretimde nelere dikkat etmeliyim? kaç günde kök verir? 4-Şu anda bitki çiçek toprağı diye satılan sanırım sırf torf ortamda yaşıyor, toprağını değiştirmemi önerir misiniz? Toprak değişimi zarar verir mi? 5-Tohumdan çimlendirmeyi denediniz mi, denediyseniz kaç günde çimleniyor? Evet dediğiniz gibi bu bitki Hindu inancında kutsal, ben yurtdışında iken Hindu elemanlarım da vardı ve bu bitkiye tapıyorlardı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
hint fesleğeni, krishna thulasi, kutsal, ocimum sanctum, tulsi |
|
|