View Single Post
Eski 14-04-2010, 00:38   #2
scelik
Yeni Üye

scelik's Avatar

Giriş Tarihi: 13-04-2010
Question Yaprak kuruması sorunu - Krishna Thulasi

Arkadaşlar Merhaba,

Yukarıda da ifade ettiğim gibi bu fesleğen türünü yurtdışından getirdim. getirdiğimde kesilmiş bir pet şişede, bildiğiniz çöl kumunun içinde idi. yaprakları yeşildi, bu arada İstanbul'da yaşıyorum. İnternetten araştırdım, bitkinin anavatanının Güney Hindistan olduğunu öğrendim. Bunun üzerine daha nemli bir toprak olması düşüncesiye çiçek toprağına aldım. ve daha büyük bir saksıya tabi. güneşi tam alsın diye de pencere önüne koydum.

ilk hafta bir şey yoktu yapraklar yemyeşildi bitki biraz atıldı, sonra ne olduysa yaprakları önce kızıl bir renk aldı, sonra da kuruyup dökülmeye başladı. Bitki aslında yaşamaya direniyor sürekli yeni yeşil yaprakçıklar veriyor ama onlar da fazla büyümeden kurumaya başlıyor. Bu durum beni çok üzüyor, bitkinin ölmesini istemiyorum. Çoğaltmayı başarabilirsem ülkemiz için iyi bir kazanım olacak düşüncesindeyim.

Acaba yapraklardaki bu kuruma sorunu iklimle ilgili mi yoksa topraktan mı kaynaklanıyor? Veya tavsiye edebileceğiniz başka şeyler varsa çok müteşekkir olacağım.

Forumda bu bitkiden yetiştiren/bulunduran var mı? Eğer yoksa bile eminim yine de bana yardımcı olacak bitki dosları arkadaşlarım vardır mutlaka.

Fotoğrafları aşağıda veriyorum. Dökülen yarı yeşil yarı kızıl yaprakları görebilirsiniz. Yapraklar normalde bu kadar parlak değil, foto çekmeden önce spreyle su sıkmıştım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen scelik : 15-04-2010 saat 09:47 Neden: Gereksiz içeriğin kaldırılması
scelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön