View Single Post
Eski 16-04-2010, 10:49   #8
scelik
Yeni Üye

scelik's Avatar

Giriş Tarihi: 13-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Yaprak dokulmesi cok sulamadan olabilecegi gibi az sulamadan da olabilir. Sulamasina dikkat ediniz. suladiktan sonra bir dahki sulamayi toprak kurumaya basladigi zaman yapiniz.

Bitkinizi onerildigi gibi dis mekana alirsaniz daha saglikli gelisecektir.

Bitkiniz uzerindeki ciceklerin yetilmis tohum olmasi sonbaharda gerceklesir.
Belki bitkiniz uzerindeki bir dalda cicek birakip digerlerini budayabilirsiniz.

Bu bitkiyi rahatlikla celikten uretebilirsiniz. Uygun bir ortamda 8-10 yil yasayabiliyor.

Iki cesidi var sizinki gibi mor yaprakli olan ve yesil yaprakli olan. Yesil yaprakli olandan bende de var bahcede dikili ve 7 yildir yasiyor.

Hindu inancinda kutsal olan bir bitki. Seker tansiyon ve kolestrola iyi geldigine inaniliyor.

Sayın Ali H. ALI,

Cevabınız için teşekkür ederim, forumda bu bitkiyi besleyen birini bulmam beni çok sevindirdi. Ama sanırım siz Türkiye'de yaşamıyorsunuz öyle mi?

Bu bitkiyi getirirken "inşallah İstanbul ikliminde yaşar.." demiştim, sonuçta tropikal iklim bitkisi. Şu ana kadar ölmemekte direndiğine göre umut var

Dün akşam en üstteki çatal çiçek hariç bütün çiçeklerini budadım. Sulama konusunda da dediğiniz gibi yapıyorum.

Size bazı sorularım olacak;
1-Bu bitki tür toprak sever? bildiğimiz kökü iyice saran et-toprak mı, daha havalı torflu toprak mı, veya karışım ise oranı ne olmalıdır?
2-Boyu en fazla ne kadar uzar, gelişmesi için ille de bahçeye almam gerekir mi yoksa saksıda da gelişir mi?
3-Çelikten üretimde nelere dikkat etmeliyim? kaç günde kök verir?
4-Şu anda bitki çiçek toprağı diye satılan sanırım sırf torf ortamda yaşıyor, toprağını değiştirmemi önerir misiniz? Toprak değişimi zarar verir mi?
5-Tohumdan çimlendirmeyi denediniz mi, denediyseniz kaç günde çimleniyor?

Evet dediğiniz gibi bu bitki Hindu inancında kutsal, ben yurtdışında iken Hindu elemanlarım da vardı ve bu bitkiye tapıyorlardı.

scelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön