![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2006
|
şeker otu - Stevia rebaudiana üretimi
arkadaşlar bitkim ölüyor ne yaptıysan çoğaltamadım. bu bitkinin nasıl çoğaltılacağı hakkında bilgisi olan var mı? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2006
|
şeker otum ölüyor!
geçenlerde İst. dan gelirken bir saksı şeker otu getirdim. toprak tan 5 dal çıkmıştı .bunları nasıl ayıracağımı ve çoğaltacağımı tam olarak bilmiyordum. bir kaç deneme yaptım ancak tamamı başarısız oldu son 2 gövde kaldı ve onlar kurumaya yüz tuttu bu bitkinin nasıl çoğaltılacağı hakkında bana yardımcı olurmusunuz? ben önce gövdeden parçalar alıp kimini suya koydum kimini toprağa yerleştirdim (yani nane çoğaltır gibi) ancak her iki durumdada bitkiler çürüdü ve kurudu. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
agaclar.net
|
Varadero,selamlar. Klimanjaro gibi tecrübeli ve meslek erbabı birisi de üretimi başaramadım deyince şöyle bir literatür taradım. Şeker otu üretimi öyle çok da basit değilmiş bunu gördüm. Çelikler ancak laboratuvar şartları gibi bütün gerekleri sağlayınca kökleniyor. Sabit sıcaklık, sabit nem gibi. Genelde seri olarak doku kültürü ile ürüyor ve tohumdan üretim de çok başarılı değil. Döllenme ve çimlenme sorunu var. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim uç sürgününden aldığım çelik köklendi ancak sanırım yer değiştirirken köklere zarar verdim o nedenle kurutmuş olabilirim. Dik çelik olarak, bitkiyi yatay torfa gömmek suretiyle, 2 li göz üzerinden çelik olarak alternatifli denemiştim köklenen ise sadece uç sürgündü ve fazla da odunsu değildi. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| rebiana (stevia) |
|
|