Kalorisiz ve sakarinsiz tatlandırıcı geliyor
Paraguay’da yetişen Stevia rebaudiana bitkisinden elde edilen mucize tatlandırıcıyı Alman bilim adamları Avrupa’ya getirecekler. Kalorisiz tatlandırıcı Amerika ve Japonya’da satılıyor ama AB’de yeni gıda ürünlerinin ithalatında farklı kurallar geçerli olduğu için Stuttgart Üniversitesi’nden Udo Kienle diğer bilim adamlarıyla birlikte bitkinin ekim koşullarını, tadını, dayanırlığını ve üretimini araştırıyor. Önümüzdeki yıl Stevia bitkisinin ekimine başlayacak olan araştırmacılar deneme alanları olarak Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya ve Yunanistan’ı uygun buldular. Gerekli izinlerin alınmasından sonra başlayacak araştırmaların on yıl içinde tamamlanması bekleniyor.
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0...~419253,00.asp
Burada henüz araştırılmadığı anlaşılıyor. 10 yıl daha beklemekten söz ediyorlar.