|  | |
|  21-10-2007, 10:16 | #62 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 23-10-2006 Şehir: ANKARA 
					Mesajlar: 937
				 | Maalesef çiçek açmadı.Ben de  çiçek açmasını  bekliyorum. | 
|   |     | 
|  11-11-2007, 12:25 | #64 | 
| Ağaç Dostu | Merhaba Arkadaşlar; Nevsune Hanımın göndermiş olduğu feslenğenlerim çimlendi ve sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyorlar.  Bu sene baharat tohumlarım Nevune Hanımcığımdan gelmişti  Kendisine bir kere daha teşekkür ederim. Sevgiler  | 
|   |     | 
|  26-01-2008, 12:20 | #65 | 
| Lidya Giriş Tarihi: 23-01-2008 Şehir: hatay 
					Mesajlar: 60
				 | Merhaba arkadaşlar kuruyan Fesleğen yapraklarınızı atmayın onları da özellikle acılı ve bulgurlu yemeklerde kullanabilir veya çayını içebilirsiniz   | 
|   |     | 
|  18-05-2008, 17:43 | #67 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 10-05-2008 Şehir: - 
					Mesajlar: 34
				 | Bu da benim top fesleğenim. Büyümesini ve daha fazla koku yaymasını umuyorum:  | 
|   |     | 
|  18-05-2008, 20:39 | #68 | 
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 18-05-2008 Şehir: New York 
					Mesajlar: 32
				 | sweet basil - tatli feslegen en cok bilinen turu olmasina ragmen bri suru cesidi var.  Ben ayciceklerinin altinda domateslere yakin yetistiriyuorm. Biraz golge istiyorlar. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_basil_cultivars http://rareseeds.com/seeds/Herbs | 
|   |     | 
|  18-05-2008, 23:06 | #69 | 
| Ağaç Dostu | Sayın YorkerJenny, Domates altında -yakınında yetiştirilen fesleğenin domatesin aromasını değiştirdiği okumuştum. Bu sene denemek istedim ama fesleğenleri geç ektiğimden (gerçek ilk yapraktalar) henüz domateslerin altına taşıyamadım. Acaba aromasında fark yaratıyor mu? Fark edebildiniz mi? | 
|   |     | 
|  06-06-2008, 22:37 | #71 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 17-03-2007 Şehir: Ankara 
					Mesajlar: 275
				 | Benim de top fesleğenim var gölgede duruyor hergün azar azar suluyorum gayet keyifli. | 
|   |     | 
|  09-06-2008, 12:18 | #72 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 09-06-2008 Şehir: kayseri 
					Mesajlar: 1
				 | 
				
				benim fesleğenim sizinkine benzemiyor
			 arkadaşlar benim fesleğenim sizinkine hiç benzemiyor 10 cm civarında,ne açık yeşil ne kapalı yeşil ama daha çok kapalı yeşile benziyor yaprakları 1 cm civarında çoğu daha küçük nane gibi kokuyor sent bir gövdesi var | 
|   |     | 
|  09-06-2008, 20:44 | #73 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 01-06-2008 Şehir: İSTANBUL 
					Mesajlar: 16
				 | fesleğeninin fotoğrafını ekleyebilirsen belki daha çok yardımcı olunabilir... | 
|   |     | 
|  21-06-2008, 23:09 | #75 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 19-06-2008 Şehir: trabzon 
					Mesajlar: 320
				 | mert1998 yaprak rengi kapalı yeşil değil de koyu yeşil olmasın sakın.Evet resmini ben de merak ettim.Ama tarife bakılırsa küçük yapraklı fesleğene benziyor. | 
|   |     | 
|  03-08-2008, 11:38 | #76 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-10-2007 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 585
				 | Bordo fesleğenlerim. tohumdan yetiştirdim. Gerci henüz bir bordoluklarını göremedim ilk çıkan yapraklar harici ama neyse  | 
|   |     | 
|  03-08-2008, 13:51 | #77 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 22-01-2008 Şehir: ZONGULDAK 
					Mesajlar: 267
				 | Baharda pazardan aldığım fesleğenin tohumlarını bahçeye serptim. Artık çıkmayacak derken bir kaç fidenin olduğunu gördüm.  | 
|   |     | 
|  11-09-2008, 00:00 | #78 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-10-2007 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 585
				 | bordo feslegenlerim. epey çiçeklendiler. | 
|   |     | 
|  26-09-2008, 05:37 | #79 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 30-10-2007 Şehir: istanbul 
					Mesajlar: 585
				 | Ne dersiniz son dönemleri mi? seneye gene açar diye düsünüyorum ama belki kışı geçirir bu şekilde. Bildigim seneye evin bir çok yerine dikecegim. | 
|   |     | 
|  28-09-2008, 01:05 | #80 | 
| Ağaç Dostu |    Kuzen38 , bildiğim kadarıyla son günleri. Siz tohumlarını korumaya çalışın. İnşallah, tohumlarınızı benimle de paylaşırsınız. | 
|   |     | 
|  29-09-2008, 01:53 | #81 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 19-06-2008 Şehir: trabzon 
					Mesajlar: 320
				 | İklimsiz, tohum aradığını yazmışsın.Eğer bulamadıysan yardımcı olabilirim.Gerçi mesaj tarihin biraz eski ama yine de yazayım dedim. Bir fesleğen fanatiği olarak çevreme ne kadar yayarsam o kadar iyidir diye düşünüyorum. Ayrıca makarna sosuna çok yakıştığı doğru, ama kimse tarif etmemiş. Ben kabukları soyulmuş domatesleri ince doğrayıp zeyinyağında sarmısak+fesleğen+tuz ile pişiriyorum. Sonra sıcakken peynir rendelenmiş makarnanın üzerinde servis yapıyorum. Arkadaşlar makarna partisi için evden çıkmıyor  Şikayetçi miyim? Tabii ki hayır!  Not: Todor yazdığın salata sosunu mutlaka deneyeceğim çünkü bu tip şeylere çok meraklıyım. Arkadaşlar fesleğenle ilgili bildiniz bu tip tarifler varsa esirgemeyin lütfen. | 
|   |     | 
|  29-09-2008, 04:35 | #82 | 
| Ağaç Dostu | 
				
				Parm usulü patlıcan (Fesleğenli)
			  -4 iri patlıcan -1/2 kg domates -250gr mozarelle peğniri (her hangi peynir olabilir) -2 yumurta (ben 1 kullanıyorum) -rendelenmiş parmesan -biraz un -sıvı yağ - fesleğen - tuz -karabiber Uzunlamasına dilimlenmiş patlıcanları unladıktan sonra sıvı yağda kızartıyoruz.Kağıt havluda yağını almayı unutmayın. Daha sonra olgun domates ve fesleğenli sos hazırlıyoruz. Kabukları soyulmuş domatesler ve fesleğen yağ ilave edilmeden katı sos haline gelenedek pişirilmeli. Tuz ilave edilerek,tabiiki  . Kare bir fırın kalıbına yağ sürüyoruz. Daha sonra dibine az sos dökülüyor. 1 kat patlıcan diziliyor. Üzerine tuz ve karabiber katılmış yumurta sürülüyor. Daha sonraki aşamada ince mozarelle dilimleri, sonra yeniden sos döküyoruz. Üzerine de rendelenmiş parmesan. Malzemeler bitene kadar, bu sırayla katları yapıyoruz.En son kata daha çok peynir rendesi dökülmeli. Fırında 140-150 derecede 30 dakika pişirilmeli. Tarif alıntıdır http://www.carina-forum.com/carina/i...p?topic=5834.0 | 
|   |     | 
|  30-09-2008, 13:21 | #84 | |
| Ağaç Dostu | Alıntı: 
   Meğer ben atadan kalma bilgilerle( fesleğen doğrudan güneşe bırakılmaz derlerdi annanem ve teyzelerim) zavallıları gölgede resmen yeşrtiyormuşum. Bol güneş isterlermiş meğerse. | |
|   |     | 
|  14-11-2008, 10:15 | #86 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 05-09-2008 Şehir: GEBZE 
					Mesajlar: 127
				 | Saksıda yetişen küçük yapraklı hoş kokulu fesleğen yenir mi yenmez mi? (Ben yıllardır saksılardaki fesleğeni yenir diye bilip; sos filan yapıp makarnada kullanıyorum. Çocuklarım da bayılıyorlar) | 
|   |     | 
|  17-04-2009, 19:26 | #87 | |
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 17-04-2009 Şehir: İstanbul 
					Mesajlar: 2
				 | Alıntı: 
 | |
|   |     | 
|  17-04-2009, 19:30 | #88 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 17-04-2009 Şehir: İstanbul 
					Mesajlar: 2
				 | Fesleğeni salataya değil de Napolitan Spagetti yapmak için kullanıcam. Maretlerde çok az miktardaki fesleğeni 2.5 tl den satıyorlar. Bu arada napolitan spagetti çok güzel ve mideyi rahatlatıcı bir özelliği var. Denemenizi tavsiye ederim. | 
|   |     | 
|  24-05-2009, 07:32 | #89 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 09-04-2009 Şehir: İstanbul 
					Mesajlar: 3
				 | Bütün mesajları okudum iyice kafam karıştı.. Bende top feslegen var..Bir ay kadar önce fide olarak almıştım.Kapalı yerde devamlı güneşte duruyor vede az suluyorum ama boyuna büyümesi devam ediyor. Gölgeye alsam dahamı iyi gelişir acaba. | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |