agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni175Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-06-2015, 15:52   #1
Ağaç Dostu
 
Mücevher Çalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2,194
Galeri: 4
Name:  çok yıllık fesleğen.jpg
Views: 2542
Size:  72.4 KB

Yeni oluşan filizleri koparılan çok yıllık fesleğen, haftada bir salata malzememiz çıkıyor.

Name:  çok yıllık fesleğen2.jpg
Views: 2345
Size:  70.6 KB


Bu çeşit yılda bir ya çiçekleniyor ya çiçeklenmiyor. Bu senemiz ilk, geçen sene minicik bir çelikle üretmiştim. Çiçeklenmelerini daha önce pek takip etmemiştim...

Jezebel, himone, hira ve 2 kişi beğendi.
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2015, 16:09   #2
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Eklenti 558530

Yeni oluşan filizleri koparılan çok yıllık fesleğen, haftada bir salata malzememiz çıkıyor.

Eklenti 558531


Bu çeşit yılda bir ya çiçekleniyor ya çiçeklenmiyor. Bu senemiz ilk, geçen sene minicik bir çelikle üretmiştim. Çiçeklenmelerini daha önce pek takip etmemiştim...
Nasıl salata yapıyorsunuz daha önce hiç yemedim salatasını

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2015, 20:48   #3
Ağaç Dostu
 
Mücevher Çalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2,194
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Nasıl salata yapıyorsunuz daha önce hiç yemedim salatasını
Bildiğimiz çoban salatasına yeşillik olarak ekliyoruz.

Bizim evde salatalara; maydonoz, tere, roka, nane, semizotu ve fesleğen -reyhan- yeşil olarak doğranıyor, salatamız bazen ot salatası görünümünde oluyor

Fesleğen aslında bu yörede yemeklere konuluyor, tarhana çorbasına bile konuluyormuş. Biz aslında Akdenizli değiliz Egeliyiz yeşil olarak tüketmeyi tercih ediyoruz

Annem şu güzelim alacalının yapraklarını bile koparıyor salata için, ben ona yaprak güzeli olarak bakarken...

Resulgur beğendi.
Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2015, 22:04   #4
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Bildiğimiz çoban salatasına yeşillik olarak ekliyoruz.

Bizim evde salatalara; maydonoz, tere, roka, nane, semizotu ve fesleğen -reyhan- yeşil olarak doğranıyor, salatamız bazen ot salatası görünümünde oluyor

Fesleğen aslında bu yörede yemeklere konuluyor, tarhana çorbasına bile konuluyormuş. Biz aslında Akdenizli değiliz Egeliyiz yeşil olarak tüketmeyi tercih ediyoruz

Annem şu güzelim alacalının yapraklarını bile koparıyor salata için, ben ona yaprak güzeli olarak bakarken...
Ne bilim bende yemeklere katılıyor diye biliyorum salatada da denerim en kısa zamanda bakalım nasıl olacakk ..

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025