View Single Post
Eski 20-07-2013, 22:55   #186
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Fesleğen sayfasını yeni gezebildim. Tek yıllık olduğundan bahsediliyor. Geçen sene komşumuzun verdiği 3 kök fesleğeni domateslerin aralarına dikmiştim. Sonbaharda orayı güzelce bellemiştim. Geçen ay tekrar alt üst edeyim derken 10-15 cm 3 iri kök şeklinde yapraksız morumsu bir bitki dikkatimi çekti. Söktüm. Güneş gören bir yere diktim. Merakımdan ne olacaklar diye her gün düzenli suladım. Sonuç ise fesleğen oldular. Sanırım kışı gübre ve toprak altında korunaklı geçirdiler ve tek yıllık olmaktan çıktılar.

Eklenti 289548

Eklenti 289549
Bu yıl bir tanıdıktan aldığım çok yıllık reyhan olarak verdiği bitki de muhtemelen African blue basil. Gördüğüm kadarı ile birbirlerine çok benziyorlar. Ben aldığım zaman çok az filiz ve kışın ölmeyen nane gibi yayılıcı kökleri vardı. Şu anda yeşiller. Ancak belirli bir zaman sonra mor hale geldiklerini söylemişti. Bizim burada kışın dahi ölmediğine göre soğuğa dayanıklı bir bitki.
Pazarlarda satılan fesleğenlerin büyük kısmı benim gördüğüm kadarı ile tarlalarda yetiştirilip sonradan saksıya alınanlar. Bu fesleğenler saksıya alınınca yeterli sulamada yapılmaz ise kısa bir süre sonra kuruyabiliyorlar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön