![]() |
Zaman hayli ilerledi. Gerçekten yoğun iş ve paylaşımlar nedeniyle yorgunum. Umarım ilk fırsatta Sn Deniz akvaryumunun eleştirdiğim mesajına benzer bir mesajla konuyu biraz daha derinleştireceğim. Şimdilik biraz daha incelemem lazım.
|
[QUOTE=soilless;908597]Sn Meyvelitepe
Bu aşağıdaki mesajınızda yeralan yazıyı ben de okudum ve halen 10-20 USD/ton bedelle ihraç ediliyorsa ilginçtir. Ancak Bu verdiğiniz örnek Sn zeytinlibahçenin sanırım 16 no.lu mesajı idi ona çok benziyor. Alıntı:
Zeytinlibahçe'nin oldukça eski tarihli mesajında ise ülkemizden çıkarılan kaolinin yurt dışında işlenip geri geldiği şeklinde bir ibare var ki, alıntı yaptığım makalede öyle bir şeyden söz edilmiyor. O tarihlerde hepimiz ülkemizde bol miktarda kaliteli kaolin bulunduğunu zannediyorduk. |
Alıntı:
|
[QUOTE=MeyveliTepe;908606]
Alıntı:
Bence Hayli benziyor, Sn Çamtepenin verdiği kalemaden linkindeki üretimin kuru kırım raw material yani 10-20 USD / Ton olduğunu mu halen düşünüyorsunuz? İsterseniz Kibited ve Aliağa expres haberlerine bir kez daha bakın. |
Alıntı:
size söyleyeciğim hiç bir şey yok. Tabii ki satacağınız ürünüzün takdir edilmesini ve de daha çok satılmasını isteyeceksiniz. Kimse buna itiraz edemez. Ancak benim demek istediğim cebe kalmak olayı değil yani KALSİNE KAOLİNİN İTHAL EDİLİP ambalaj değişikliği ile satılması değil. (ki bu da yapılabilir buna da itirazım yok) Ham maddenin ithal edilip işlemden (rafine ve de kalsine Yapılıp ) yurtiçinde satılması da yerli üretim kadar ülkemize katma değer sağlacağı hususudur. |
Kaldı ki siz bu mesajı da yazmışsınız yani kalınlaştıralım
Alıntı:
|
Bugün itibari ile rafine kaolin üretim de yok demişsiniz doğrumu dur?
|
Alıntı:
Yalnız burda biraz merak ettiğim bir husus var ben Sn ve sizin nick isminizi kullanırken (Bildiğim gerçek isminizi de kullabilirim.) Siz neden Sn dan vazgeçtim neden nick ismimi (gerçek ismimi de biliyorsunuz) kullanmıyorsunuz ihtiyaç duymuyormusunuz? Ben şahsen ihtiyaç duyarım her koşulda. Tabi ki takdir sizin. Bundan dolayı da mesajlarımı noktalamam. |
Alıntı:
Farklılıkları ise, biri ülkemizdeki kaolinin çok kaliteli olduğunu söylerken, diğeri düşük kaliteli olduğunu söylüyor. Aliağa Ekspres'de yayınlanan haberin sonundaki "kaolin nasıl elde ediliyor" bölümünde Türkiye'den çıkan kaolinin ABD'ye gittiği ve orada öğütülüp tekrar geldiği yazılı iken, Kibited'deki makalede Türkiye kaolinlerinin seramik ve beyaz çimento için $10-20/ton fiyatla ihraç edildiği yazılı. Türkiyeden gidip de geri helen bir malzemeden söz edilmiyor. Nitekim, #264 nolu, kibited'deki makale ve MTA verilerinden bahsettiğim mesajda, Alıntı:
Bu arada Aliağa Ekspres'te yayınlanan haberin ana fikri, Kaolinin ülkemiz tarımında zehirli bileşiklerin kullanımının yok edilmesi ya da azaltılmasında önemli bir araç olduğunun duyurulması ve vurgulanması. Bu bakımdan çok değerli. Bu anafikirdeki yazıdan başka şeyler çıkartmaya çalışmak da doğru değil. Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Ayrıca bir önceki mesajınızda kalınlaştırdığınız cümlenin altındakini de ben kalınlaştırmak isterim. Biraz da hesap kitap meselesi. Yurt içinde kalsine kaolin üretecek tesisi kuracağız ve hammaddeyi dışarıdan getirerek ithal ettiğimiz kaolinin aynısını üreteceğiz. Yurdumuzdaki pahalı enerji ve işçilik maliyetlerini de dikkate alarak ithal ettiğimiz 1,5 TL lik kaolini yerli üretim olarak siz 3,0 TL ye alacak mısınız? Taşıma su ile değirmen dönmez. Hammade alımında yaşanacak aksaklıklar batırır adamı. Bunlar biraz hamasi söylemler, uygulamak mümkün değil. Ama daha önceki ithal ürünlerin fiyatına yakın 3,0 TL / KG dan 5.000 ton /ay pazar garantisi verirseniz gene de riske girilebilir. Tabii bizim piyasaya yarı fiyatına kaolin satmamız da engellenmeli. |
Alıntı:
3*1000=3000 Tl/ton 3000*5000= 15,000,000 Tl aylık ciro 15,000,000*12= 180,000,000 Tl yani 100,000,000 USD'den fazla yıllık ciro. Önceki mesajlardan okuduğumuz 424,000 ton kaolini 47.5 MM USD'ye ithal ediyoruz. Hesap yapınca ton başına 112 USD yani 200 lira maliyet var. İşçilik, enerji ve amortisman bir malın maliyetini hammadde maliyetinin 15 katına çıkarabilir mi? Hiç sanmam. Bence hesabı kitabı bir daha yapın. Not: Bu ciro ile tarımsal kaolin üreten bir fabrika Türkiye'de ilk 250'ye girer. |
Alıntı:
Muhtemelen Halil beyi ben yanıltmışımdır. Sonraları onlarca mesajda doğrusunu yazmamıza rağmen sanırım sizi yanıltmaya halen devam ediyor. Neticede biz kullanıcısıyız, bizim için spektler önemli. Ticaretini yapacak olsaydım emin olun çok iyi araştırır öyle girerdim :) Sn Meyvelitepe durumu çok iyi özetlemiş. Teşekkür ederim. Nereden, nereye gelmişiz? O zaman da ithal kaolin kullanıyorduk, şimdi de. İşimiz uygulamak, mücadele. Bilgisayar başında ülkeyi kurtarmıyoruz :) |
Alıntı:
Hesaplar tabi ki ironik. Çünkü aylık 5000 ton gibi bir pazar yok ortada. Bu rakkamın ciddiye alınabileceğini düşünmemiştim açıkçası. Benim anlatmaya çalıştığım yerli kaolin üretimi yapmak için hammaddeyi buldunuz kabul edelim, yeterli pazarı da bulmanız lazım. Bir kaolin tesisi en az 2000 ton ay kapasite ile ekonomik kazanç sağlar. Bunun içinde USD 100-120 / ton a satılan ürün de olacaktır, USD 750-800 / ton satılan ürün de. Benim konuya dahil olup anlatmak istediğim olay şudur; 1- İstenilen özelliklerde yerli hammadde mevcut değil. 2- En yakın özelliklerdeki yerli hammaddeyi istenilen özelliklere getirmek ithal etmekten daha maliyetli. 3- Tüm burada tartışılan konunun ticari boyutu tahmin edeceğinizden çok daha az. Yani hammadde ve teknik şartlar uygun olsa dahi pazar belirsiz ve henüz çok yetersiz. Konuya geçen sene tesadüfen rastlayarak katılmamızın sebebi bizde istenilen özellikte kaolin olması ve bunu kullanıcıya çok daha ekonomik sunmaktı. Ticari olarak önemli bir kar beklentimiz de yoktu. Bu sene de aynı şekilde davranıyoruz. Üretici firmamız ürünü talebimiz üzerine geliştirdi. Bu sene de maliyetlerimize yakın bir fiyatla pazara sunacağız. Önemli olan kaolin satan bir firma olarak portföyümüzde bulunuyor demektir. |
Alıntı:
Burada Sn Halil beyin ismi neden geçtiğini de anlamadım. Haberde ki giden kaolin fiyatı ile gelen işlenmiş kaolin fiyatına ilişkin beyanatı Halil bey vermedi ki? bu habere göre yanlış yönlendirme yaptıysanız Halil beyi yanlış yönlendirmediniz ki. İsterseniz Son paragrafı bir kez daha okuyun. Buradan da şu anlaşılıyor hala google da arandığında çıkan bir yazı ama sizin ifadeniz ile yanıltıcı bir yazı. Bilgisayar başında ülkeyi kurtarmaya çalışmıssınız hem de çok milli duygularla. Şimdi de ithal malzeme kullanmakla övünüyorsunuz. Bu ne yaman çelişki Sn Kaptan. Aslında o kadar da eski bir yazı değil yaklaşık 1.5 yıl öncesine ait. Haziran-Temmuz 2011 arası yazışmalardaki mesajlarınıza ve de düşüncelerinize de baktığımızda yaklaşık 1 yıllık geçmişi olan bir yazı. 1 yılda neler neler değişiyor. 1 yıl sonra neler neler değişebilir değil mi ? Bu noktada şu mesajımın şu bölümünü tekrar hatırlatayım; Orijinal Mesaj Sahibi soilless Alıntı: Orijinal Mesaj Sahibi soilless …………. 7- Münazara bence hep gelişmenin katalizörüdür. History of civilization dersini nereden, nereye, nasıl gelmişiz diye okuduk. Münazara da olacak, muhalefette olacak ki gelişim devam etsin. 8- hiç kimse hele ki teknnolojinin, sermayenin, bilgi paylaşımının bu kadar iç içe geçtiği bir dünyada bence hiç kimse kesin nokta koyamaz, silemez, çıkaramaz, 9- Bu noktada BENCE Sn Meyvelitepe de Sn Acemi Çaylak da Sn Ensar da bize katkılarına devam etmeli, edeceklerine de inanıyorum. Aslında bilgisayar iyi bir şey. Çok büyük heyecanla ve milli duygularla bizden hammaddeyi alıp işleyip 3 katı fiyatla bize satıyorlar ifadesinin (ki o hesap da nasıl yapılmış bilemedim. ) vurgulandığı ve de gurur duyarak ülkeye katkı olmasını düşünerek verdiğiniz (sizin tabirinizle ülkeyi kurtarma diyelim) o haberi bilgisayarla verdiniz. Farkında mısınız ? Her ne gerek vardı bilemedim ama mesajımı da sizin yaptığınız gibi kapatayım :)) |
[QUOTE=Sabry;908348]Sn. Soilless
Belki bilmiyorsunuz ama benim bu konu ile ilgili olmamın tek sebebi KAOLİN ithalatçısı olmam ....... Sn Sabry siz beni unutmuşsunuz işlerinizin yoğunluğundan sanırım. Lütfen Haziran - Ağustos 2011 mesajlarına bakarsanız sizinle bir çok kere mesajlaştığımı göreceksiniz |
Diğer Taraftan Sn Sabry
hem de bilirkişi yani bu işle yıllardır iştigal ettiğinizi söyleyeceksiniz hem bir şeyleri ispat etmek bir takım rakamlar vereceksiniz sonra da Sn Sarp99’un en kibar ifade ile yaptığı tespite rakamlar ironi diyeceksiniz. Bence olmadı. Sizce oldu mu? artık bir şeylerin adını koyun lütfen |
Sn Sabry,
Tekrar söylüyorum sizin ticari olarak yaptığınız işe, gayret ve çabalarınıza kesinlikle bir yorumum yok. Olması gerekeni yapıyorsunuz. Kimse de ben dahil ürününüzü savunmanızdan gocunamaz. Burada doğru olanı yapıyorsunuz ve de içtenlikle temenni ederim ticari olarak daha da başarılı olursunuz çünkü ticaret herkesin alamayacağı risklerle dolu bir yaşam tarzıdır. Size samimiyetle başarı dilerim. |
Ancak lütfen bazı şeyleri de beraber belirleyelim ne dersiniz?
Kaolin kili ithalatında ithalat vergisi kaçtır? %0? (Türkiyede işçilik ve enerji maliyetlerini söylediğiniz için soruyorum) Ham kaolin veya işlenmiş kaolin fiyatında ithalat vergisi ayrı ayrı % de kaçtır? Sizin yukarıdaki mesajlarınızda ironi dediğiniz 3 tl /kg ile alınmayacağını veya diğer ifade ile üretilmeyeceğini söyleyip, sonra da ironi demenize rağmen sizin yarı fiyatına ve de maliyetine sattığını söylediğiniz ürünüz 1.5 Tl / kg mıdır? 1.5 TL / kg fiyatınız (kaldı ki bu rakam sizin ironi dediğiniz mesajınızda ifade ettiğiniz fiyat çünkü web sitenizde bir rakam fiyat yazmamaktadır.) ton değeri yaklaşık 850 usd/ton mu eder? Doğrumu dur? Ben yanılyor olabilirim lütfen yanıldığım noktayı lütfen söyleyin |
Sn Sabry,
Piyasayı hepimizden daha iyi bildiğinizi söylersiniz doğrudur. Şu an da Türkiye de aşama aşama kurulan bir tesisin yatırımın çinden sonra (elçiye zeval olmaz) tek bir alanda 2. en büyük entegre tesis olduğunu da duymuşsunuzdur. Bu yatırımı inşallah nihai projeye göre tamamlarlar. Çünkü nihai projeye tamamlandığında çok çokyüz binler ton civarında (elçiye zeval olmaz ama projede bizzatihi bulunanlardan aktarımdır) hammeddeye ihtiyaç olacak. |
doğru mudur?
|
Alıntı:
Roportaj benim olmadığım bir dönemde tüm arkadaşlar tarafından ortak verilmişti. Bizce hangimizin verdiği de önemli değil zaten. Bilgi hepimizin bildiği ortak bir bilgiydi. Detayını ben biliyorum.. Bilgi konusunda hiçbir kompleksim yok. Halen öğreniyoruz. Zaman izafidir. Kaolin konusunda gelinen noktada bir yıl oldukça uzun bir zaman. Alıntı:
7-8 ve 9 nolu maddelere vereceğim cevaplar şu an aramızda olmayan kimselere cevap hakkı doğuracak. İsterseniz sizde zorlamayın. Eyleme dökülmemiş bilgisayar çalışmasının işe yaradığını gördünüz mü? |
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Neresi benziyor? Benim mesajım "Kibited" Kil Bilimi Dergisinde yayınlanan bir makaleden bir alıntı idi. Zeytinlibahçe'nin oldukça eski tarihli mesajında ise ülkemizden çıkarılan kaolinin yurt dışında işlenip geri geldiği şeklinde bir ibare var ki, alıntı yaptığım makalede öyle bir şeyden söz edilmiyor. O tarihlerde hepimiz ülkemizde bol miktarda kaliteli kaolin bulunduğunu zannediyorduk. [QUOTE=MeyveliTepe;908676]Benziyorlar evet, ikisi de Türkçe, ikisi de kaolinden bahsediyor, ikisi de Türkiye'de kaolin madeni bulunduğunu söylüyor. Sn Meyvelitepe siz de karar verin benziyor mu benzemiyor mu? |
Bence nesinin benzeyip nesinin benzemediğini yazdım. Kafi değil mi? Anlaşılmıyor mu?
|
Alıntı:
|
Tabi ki karar da sizin yorum da sizin
|
Alıntı:
Aslında eski değil Sn zeytinlibahçeye yazdığım mesajda oldukça eski olmadığını göreceksiniz |
Alıntı:
Pardon anlamadım kalınlaşanı ??? |
Benim düşüncelerimin eyleme dökülemeyeceğini ve dökmediğimi veya Sn Meyvelitepenin ifadesi ile elini tutan var mı demek istediniz?
|
Yanıtlamadınız ???
Yoksa sizin yanıltdığınız aliağa expres haberindeki gibi eyleme dökülEmeyeni mi özeleştiri olarak verdiniz? Neyse Sorularım özellikle Sn Sabry ye onun yanıtlarını beklerim. Bence önemli olan Sn Sabry nin yanıtları öncelikle |
Yine hayli geç oldu paylaşımlar için teşekkürler
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sn.Soilless, Alay mı ediyorsunuz, başka bir terslik mi var? Sanırım size herhangi bir şey yazmanın, hatta şurada söyle bir şey yazıyor demenin bir faydası olmayacak. MTA'nın linkini vermiştim. O sitede ihracat bilgileri de var (2010 yılına ait). İhracat bedelini miktara bölerseniz ortalama seviyeyi de devlet kaynaklarından görmüş olurdunuz ama sanırım bunu söylemenin de bir anlamı yok. Bir çok şey yazdınız, ama hiç bir şey söylemediniz. Kendi adıma enerjimi ve zamanımı içi dolu bir şey ile harcamak isterim. |
Uygulama ve düşünceyi eyleme dökmenin önemini vurguluyorum.
Bahsettiğiniz 7-8 ve 9. maddeleri, konuyu bilmeden, genel olarak baktığımızda elbette itirazım olamaz, hatta aynı düşüncede olduğumuzu dahi söyleyebilirim. 9. maddeye ''doğru bilgilendirme'' ve ''şeffaflık'' ilave ederdim. Bahsedilen yazı Aliağa ekspress de çıktığı için bizi hiçbir madenci ya da yatırım yapacak kimse bizi aramadı. Fakat uygulamak isteyen, yardım isteyen çok kimse aradı. Demek neyi görmek istersek, onu görüyoruz. Yalnızca kaolin değil, daha bir çok konuda arkadaşlarla beraber güzel çalışmalar yapıyoruz. Yaparken de kim ne der, yanlış mı anlaşılırız diye hiçbir kaygımız yok. Doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz. Bilgisayarda bitki resmi yapıp üstüne, bu da kaolini olsun deyip beyaz tozlar serpmiyoruz. Uyguluyoruz. Dolayısıyla isteyen eksikliğimizi veya eleştireceği bir şeyleri her zaman bulur. Madem konumuz kaolin, sn soilless siz neler yapıyorsunuz? bu konuda sizi takdir edeceğimiz bir çalışmanız var mı? Kaolini bahçelerimizde uygulayıp, tavsiye ediyoruz. ''Doğal üretim'' yaptığımız için de grur duyuyoruz. |
Sn. Soilless,
Neyi tartışıyoruz anlamadım, kusura bakmayın. Ben yerli rafine kaolin ve kalsine kaolin üretimi yapan ve ticari olarak satan bir firma bilmiyorum. Kurulmakta olan tesisi de duymadım, bilgilendirirseniz gerçekten memnun olurum. Belki kendilerine yüzbinlerce ton hammadde satarız. Yüzbinlerce ton hammaddeden üretilecek onbinlerce ton mamul hangi pazara satılacak merak ettim doğrusu. Hayırlı olsun. Uygun kalitede üretim yaparlar ise ben de ithal edeceğime kendilerinden alırım. 3 TL/ KG fiyat ile geçen sene bazı ithal ürünler satılıyordu. Diğer bir ifade ile üretilemeyeceğini söylemedim. Biz bu fiyata ithal ürünü satabiliyor isek tabi ki üretim maliyeti çok daha düşüktür. Umarım yeni kurulduğunu söylediğiniz tesis bu kalitede ürünü çok daha ekonomik üretip daha uygun şartlarda piyasaya sunar. Satış fiyatımızı sormuşsunuz sanırım. Gizli saklı değildir. Satış fiyatımız USD 750 / ton + KDV dir. Ancak hala kura bağlı fiyatımızı değiştirmediğimiz için tarım sektörüne bugünkü kur ile USD 685 / ton + KDV ile veriyoruz. Ama yeni ürün geldiğinde USD 750 / ton olacak tekrar. Gümrük oranlarını sormuşsunuz. Evet mineral maddelerde gümrük 0 dır. |
Alıntı:
Açaba diyorum şimdi de yeni bir reklam mı izliyoruz demekten kendimi alamadım. :) İki liralık kaolin kilinde fırtınalar koparken milyarların harcandığı (götürüldüğü) kurbağaların yüzdüğü muratlı deresi başlığına iki üç mesaj yazmakla yetinilirken açaba toplumun aldatılmasına kandırılmasına gönülleri razı olmayan kişilerin gözleri burada neden kapandı da, iki liralık kaolin kilinde bu gözler açılıp fırtınalar kopuyor, orada da hiç değilse bir rüzgar essede her şeye aynı mesafeden baksak. Yoksa oradaki sorun halloldu mu? (inşallah hallolmuştur) kurbağaların yüzdüğü derenin dibi pırılpırıldır umarım, sazan balıkları da büyümüştür oltamızı alıp gidebilirmiyiz açaba. Hey kolin kili, sen nelere kadirmişsin nelere değermişsin de haberimiz yokmuş, sen ne cevhermişsin de biz görememişiz, bu kadar ilim bilim adamı şimdiye kadar görememiş, bir ağaçlar nete düştün altın oldun mübârek, kavgalar yarattın, kalpler kırdın, siteden arkadaşlar attırdın, kimisi de küserek gitti, ne var sende ey kaolin, gümüş desem gümüş değilsin, altın desem altın değilsin, bokunda boncuk varda biz mi göremiyoruz. Meğersem iki liralık değerin milyarlardan daha değerliymişte biz fark edemedik ay Allah :( Çok bir şey yazmaya gerekte yok aslında çocukluğumuz da yaşadıklarımdan bir örnek yazayım. Köyümüzde bir ispiyoncu ahmet vardı, bu ispiyoncu ahmet oyun esnasında yaptığımız yanlışları, hataları, ya da suçları bir şekilde öğrenir bilirdi, herhangi bir durum karşısında da bizlerle pazarlık yapardı bizlerden bir şey koparırsa açığımızı vermezdi, bazende sert kayaya çarpar bir şey koparamazdı, koparamayınca bizi ispiyon ederdi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sizinle aynı düşüncedeyim de, insanız bazen hata yapabiliyoruz işte.
Sert kayalar bazen işi bozuyor ve bir şeylerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Hata yaptıysan ver kurtul be kardeşim, kendini ispiyoncu ahmetin diline düşürme dimi ya. :) |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Bu kadar soru çıkaçağını hiç düşünememiştim. Bu kadar büyütülecek bir şey yok, Mesajım kimseye değil, kimse zan altında kalmasın, çocuklukta yaşadıklarımı öylesine yazmış bulundum. (Bir hayatın içinden gibi. ) Başlığa uygun değilse silebilirsiniz. |
Bence konu abuk bir hal almaya başladı, hoş görünmüyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025