![]() |
Alıntı:
karsilastirma-örneklemeyi yaparken esit sartlar dikkate alinmali; aklima gelenler: -esit toprak şartlari -esit toprak hacmi (saksilar icin) -esit sulama -esit gubreleme -esit ışık -esit ruzgar bunlar aklima gelenler... |
Alıntı:
Sayın safranlı malum sonbahar, kış bitti.oldukça da Yağmur aldı bahçe,Geçen ay ceviz fidanlarıma su ile inceltilerek humik asit ve em-a uyguladım geçen haftada em-a nın 2. Uygulaması yapıldı 3 ve 4. Uygulamalar 20 günde bir devam edecek... Aslında em-a ile enzimi birlikte verirsek ? Bu hiç aklıma gelmemişti ! Ne olur ? |
Alıntı:
em baskındır bizim enzimler narindir onu halt eder ayrı ayrı verilmeli mutlaka |
Alıntı:
biliyorsunuz devamlı paraları akıtıyoruz en son latfarm grubundan npk lı organik sıvı gübre aldım mevye sebzede çok aşırı tat farkının olduğunu iddia adiyorlar bu aradaşalar da sistemi yapraktan uygulama esasına oturtmuşlar ancak ben kalben her zaman topraktan vermeye inanıyorum bu tartışma yumurta tavuk hikayesi gibi hiç bitmez benim temel anlayışım topraktan vermek ardada yapraktan destek olmak üzerine.... Dedim ya tartışma uzar gider.... |
Alıntı:
|
Yagmurun yağacagını kestirtiğinizde sadece seyreltilmiş enzimi verebilirsiniz
|
Bende 2012 ağustos ayında enzim denemesi yaptım. Başarılı olduğunu düşünüyorum. Ancak uygulama yapamadım yayla evinde karanlık ve serin ortamda duruyor. İçindeki bitkisel artıklar bile süzülmedi. Benim sorum şu : Bu enzimi kullanabilirmiyim zaman aşımı olmuşmudur?
Teşekkürler şimdiden |
Enzim kullanan arkadaşlar bir sorum olacak sizlere. Çiçeklerimi enzimle suladığım zaman toprak yumuşacık oluyor suyla suladığım zaman daha sert oluyor ama öyle çok sert bir hal almıyor. Bu sizin bitkilerin toprağında da oluyor mu yoksa benim toprakta eksik bir şeyler mi var. Çiçeklerim enzimi sık sık kullandığım dönemlerde bayağı coştu.
|
Ben il enzimimi tarlada ağaçlara direk pompayla sıkarak uyguladım (yaklaşık 1/300) bir yabani erik ağacına ise hiç sulandırmadan verdim, kururmu diye, Erik ağacı coştu, zeytinler 1 yaşında çiçek açtı, belki bu yıl verim verecek. Elimde yaklaşık 35lt enzim hazır duruyor. Sulama sistemi kuruyorum şimdi, o sisteme bu enzimi karıştırıp bütün ağaçlara vereceğim. Karanlık ve serin yerde saklıyorum enzimi, bidonlar davul gibi şişmiş durumda :) Herkese tavsiye ediyorum enzim yapmayı.
|
Alıntı:
|
dün akşam bu konuyu okuduktan sonra gece gec saatte bende bir enzim denemesi yaptım, 500 ml şişe içine 2 yemek kaşığı pekmez , 100gr kadar ince doğradığım kabukları soyulmuş meyve parçaları , biraz bal , ve bir yemek kaşığı kadar yoğurt suyu ekledim, üstünü dinlenmiş su ile tamamladım. şişenin üstüne balon geçirdim.
yanlış yaptığım birşey var mı? teşekkürler.. |
enzim müthiş birşey çeşitli sebze ve meyve fidanlarında uyguladım domates biber ve salatalıklar adeta uçtular
|
Alıntı:
Bir de bal koymasaydiniz keske. Antibakteriyel oldugundan konmamasi gerektigi soyleniyor. 500 ml yani yarim litre fazla mutevazi bir baslangic olmus bence :) 5 lt lik petlerde denemenizi tavsiye ederim bari beklediginize denediginize degsin :) |
Hayirli aksamlar arkadaslar,
Aklima bu aksam geldi bu soru. Acaba enzim dedigimiz, organik sivi gubreyle ayni sey midir? Yoksa sivi gubreden baska faydalari var midir? |
Alıntı:
|
hayirli olsun..
1(pekmez)-3(organik atık)-10(klorsuz su) oranina dikkat etmekte yarar var. bir de nargile sistemi yapmadiysaniz başlarda her gun, sonra gerektikce kapagi sadece hafif gevseterek gazini atmasini saglayin da patlamasin mazallah :) |
karışım şişesinde bir kaç gündür fazla hareket yoktu , sıcak ve güneş alan bir yere koydum balon baya bi şişmiş. yanlız bütün sebze ve meyveleri blender dan geçirdiğimdenmidir bilmiyorum şişenin alttan yarısına kadar bir bölgede organik maddeler birikmiş durumda üstte de 2 cm kadar bir alanda da var. orta taraf koyu renkli.
balonu biraz sıktım , iğne deliklerinden rahatsız edici değil ama ekşimiş yoğurdu andıran bir koku geliyor. sanırım doğru yoldayım. yanlız organik maddeler neden bu kadar çabuk çöktü? yoğunlukla alakalı bir problemmi acaba? |
2 gün önce ben de bir enzim başlattım. Limon kabuğu doğal şeker az pekmez su ve kuru maya ile yaptım. İlk gün müthiş gaz çıktı ama ikinci gün pek azaldı gaz çıkışı. Miktarı şişenin yarısına kadar yaptım yani şişe içerisinde hava var. Kapağı açmadan gevşeyecek gazı çıkarıyorum ama içerdeki mevcut hava enzim oluşmasını engeller mi?
|
Alıntı:
güneş konusunda forumda degisik fikirler var, ama benim bildigim ve dusundugum, enzimi gölge yerde olgunlastirmanin daha dogru olacagi yonunde.. hatta ben daha ileri gidip enzimleri perdeleri kapali bir odada 22-25 derecede olgunlastirdim... sicaklik konusunda How to Make Garbage Enzyme sitesi oda sicakligi der.. ama burada 30-35 derecelerin iyi olacagini soyleyenler var... |
Alıntı:
Alıntı:
|
tecrubeli arkadaslara ne oldu gorunmez oldular...
sizden edindigim bilgilerle ve az-cok tecrubemle ben cevaplar oldum bazi sorulari... sahipsiz birakmayin konuyu :) |
Teşekkürler :) ben devam ediyorum o halde.. Kötü koku gelmezse sorun yok gibi görünüyor forumda yazılanlara göre.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bir arıza nedeniyle tam 11 gündür siteye yazamadım.... sizlere biraz sitem edeyim... hiç kimse sormuyor ya huuu... diye düşünürken neyseki soranımız varmış.... sizleri özledim yahuuuu... bu arada artık sayın anti.....(gerisini yazmıyorum)tekrübeli dostalarımızdan sınız... nerede kalmıştık..... |
sevgili forum severler,
ben de bu sene evdeki bozulmaya başlayan salatalık ve kabaklardan mikrobiyal gübre yaptım. verilen tariflerle sıkıntısız bir süreçle yaklaşık 2 hafta önce işlem tamamlandı ve biraz da tembellikten biraz fazla beklettikten sonra mamülü süzdüm. süzerken bayan çorabı kullansam da yine de biraz tortulu kalıyor (geçen sene de böyle olmuştu) ama pet şişede beklerken tortu dibe çöküyor. aslında üstte kalan berrak kısmı bir şekilde alabilirim. ama yapmalı mıyım yoksa tortulu daha mi iyidir? bir de geçen sene çeşme suyuyla vermiştim bitkilere ben bu enzimi ama okuduğum kadarıyla klor mikroplara pek iyi gelmiyor :) yağmur suyu biriktirme şansım da yok ben de gittim marketten su aldım. geçen seneki tecrübelerimden sonra bu sene toprak hazırlığımı daha iyi yaptım diye düşünüyorum. (ben naçizane balkonda, saksıda hobi olarak yapıyorum bu işi) saksıları büyüttüm (domates için 15 lt) yanmış gübre ile toprağı karıştırdım. bir de buharlama sistemini kurabilirsem, soğuk su buharıyla sulama yapmayı düşünüyorum bu sene. velhasıl çok da uzatmadan yaptığım enzimi henüz bitkilere vermedim. ama içimde güzel olduğuna dair bir his var. yaşayıp göreceğiz. sevgiler, saygılar. |
Alıntı:
sevgili sarıcan, denizakvaryumu, dogasever, acemi_caylak vb... onlari da burada gorsek keske.. zehiri akitip gittiler...:) |
neyse.. yakalamisken sn civanmukti'nin şu sorusunu netlestirmemize yardimci olursaniz ne mutlu..
Alıntı:
|
Damlama en güzeli...
**** şerbet gibi verilebilir ben üşenmiyorum tek tek kökten veriyorum |
sn safranli soruyu tam soramadim anlasilan..
soru klorla ilgili. atiyorum 1 dönüm bitki sulayacagim. kuyu da yok.. o kadar suyu her gun biriktir beklet ki kloru gitsin ya da git bakkaldan şaşal al gazetelere manset ol...e sebeke suyunda klor var... yazik degil mi bizim narin faideli bakterilerimize.. cozum ne ? yakalamisken daraltayim dedim.. :) |
sn antihistaminik,su arıtma sistemlerine bektınızmı,mutfaklarda kullanılıyor ya biraz pahalı ama ucuzlarıda var,300 tl ye metroda görmüştüm,en azından klordan ve zararlı artıklardan kurtulmuş olursunuz hem bahçenizi sular hemde içersiniz.
|
başından beri oku oku beynim döndü ama bende öğrendim galiba birşeyler.uğraşan herkezin emeğine sağlık.
benim aklımada birşey geldi.çocukların demir ve vitamin şurupları var az az kalmış tarihi geçmiş,onlarıda hazırlayacağımız enzimin içine karıştırsak olurmu ya da enzimi elde ettikten sonra uygulama sırasında karıştırsak daha mı anlamlı olur ya da hiç konmazmı? valla tam muamma oldu. |
Alıntı:
benim su anda yaptigim sebeke suyunu 50 lt lik varilde en az bir gun bekleterek kullanmak, bu suyla yapraklara spreyleme ve manuel olarak topraga vermek... önerdiginiz cozumde aritma cihazlari damlama sulama yonteminde basinc sorunu cikaracaktir... yine de tesekkurler.. |
bir öneri daha bunuda beğenmezseniz başka fikir vermiycem :))varil ebatını büyütün ozaman,1 tonluk depo alın yükseğe kurun hergün düzenli dolsun damlama takıp sulayın
bizim 40 dönüm zeytinliği biz öyle suluyoruz mesala.belli yerlerde 10 metrelik ayaklar üzerinde 1 tonluk tanklar var römorkla onları dolduruyoruz damlamayı açtınmı 1 gün sürüyor kendi yükseklik ivmesiyle suluyor tarlayı. |
cok iyi fikir (ne me lazim küsersiniz sonra) :)))
sn hanimeli siz enzimi depoya mi koyuyorsunuz yoksa gubre tanki gibi birseyle mi ekliyorsunuz suya .. |
Herhalde 3 yıl önceydi yapmış olduğum enzimler duruyordu onları seradaki saksılara seyreltip koyacağım. bir köşede unutmuştum :)
|
yok yok sn antihistaminik küsmekte neymiş,olurmu hiç.umarım aradığınız cevabı bişekilde bulursunuz,benimkisi fikir alış verişi yaparak beyin jimnastiği yapmak sadece.
ben hiç enzim yapmadım,ilk defa yapcağım.ama tutarsa zeytinlerimdede denemek istiyorum heralde su tanklarının içinde dilüe eder öyle uygularım. benim sorumda kaynadı bu arada :)) bu çocuklaın vitamin ilaçlarınıda karıştırsak enzime olurmu bilen **** hiç denemiş olan vermı acaba. demir ilacı mesela çinko,kalsiyum,hepsinden bol bolvar tarihleri geçmiş. |
Enziminize katmadan direk toprağa sulandırıp dökebilirsiniz
|
1 Eklenti(ler)
yaptığım enzim 8. gününde. gaz cıkışı neredeyse yok gibi. ilk 3-4 gün eldiven balon gibi şişiyordu. son 2 günde sıcak bir yerde olmasına rağmen gaz çıkışı neredeyse yok gibi . kokusunda rahatsız edici koku yok, yoğurt-bira arası bir koku var. katı maddeler neredeyse tamamen çöktü. üstte sadece büyük kalmış parçalar kaldı. bu arada bütün meyve ve sebzeleri blender da iyice parçalamıştım. oranlar 10/3/1 gibi yapmaya çalıştım ama ölçü kullanmadım ,oynamalar olmuştur mutlaka.
sizce hazırmıdır? ya da ne kadar daha beklemeliyim? |
her sey yolunda ama
olmadı henuz 10 gün daha bekleyelim |
bende başladım atıkları biriktirmeye,patates,domates,soğan,fasülye ne varsa yemek yaparken soyduğum kabuklarını kıyıp biriktiriyorum,
tüm bu sebze kabukları karışsa olur diymi.içine koymamam gereken bir şey varmı? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025