![]() |
Sn.gilan;
Merhaba ; Uzun zamandır forumda gözükmüyordunuz umarım herşey yolundadır. Enzimleri parçalattıktan sonra diğer su miktarına kattığınızda kolayca karışabiliyor. Sevgiler |
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Sizin oralardaydım iki haftadır :) Bu arada merak ediyorum. Bionemi çim alanda uygulayan üyemiz var mı? Ben bu yaz denemek istiyordum ama yüksek lisans tezi sıkıştırınca bahçe işlerini asgariye indirmek zorunda kaldım. |
Sn.gilan;
Yüksek Lisansınızda başarılar dilerim.En kısa zamanda hedeflerinize ulaşmanız dileklerimle .Sevgiler Çimlerle ilgili Sn.güneyerer in yorumu Alper bey,bana bir bahcıvan borçlusunuz .sayenizde salatalıklarım domateslerim aldı başını gittiler(süper oldular) bahcıvanda aldı başını gitti.adamcagız sırtında bidon kokten yapraktan bionem yapmaktan ,on günde bir neemazal uygulamaktan tükendi bidonu attı kaçtı.. damlamalara splitlere bionemi koyamadım .depoda 40 ton su var. çimlere bionem uygulamıştım çimlerin rengi cok farketti taze bir yeşil oldular..bionem nefis birşey ikinci bionem de bitti.elinizde çim biçen budama yapan bir bakteri varmı? en kısa zamanda bahcenin fotoğraflarını yukleyeceğim.36 adet güllerde ilk kez bu yıl bionem sayesinde küllenme yok. |
Bionem kullanıcılarımın , konu ile ilgilenen diğer forum üyelerimizin ;
Solarizasyonun önemini iyice anlamaları için ;bitkilerimiz,sebzelerimiz,meyvelerimizin sağlıklı yetişmesinde çok önemli rolü olan Solarizasyon Konusunu takip etmesini tavsiye ederim.Saygı ve Sevgilerimle http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5275 |
5 Eklenti(ler)
Son 1 ay da 2-3 kere girmişimdir foruma,neyse artık aksatmadan devam ederim inşallah. Aksatmamak lazım yoksa bir bakıyorsunuz 10 sayfa atmış hade otur o sayfaları oku:)
Ya Oğuz bey(kötü adam):D senin yüzünden bu sene bahçede sebzelerde rekor kırılıyo hem döl olarak hem boyut olarak zaten kimyasal olmayınca o kadar rahat davranıyorum ki tüketirken kopar ye hemen ,hangi sebze nin zamanı gelmişse gözle görünür bir fazlalık var miktarlarda hormon mu kullanıyorsun diye soruyor komşular ? Bionem diyorum anlatıyorum bakalım ne zaman kandıracam birilerini:p Oğuz bey 1. mesaja eklenmek üzere 1 şey soracam bionemin ağaçlar üzerinde antifiriz etkisi vardı diye hatırlıyorum doğrumudur? Kışın uygulama yapacakmıyız zamanlarını yazarsanız memnun olurum ,zira bizim burası şimdiden geceleri soğudu ,birde yanılmıyorsam baharda bordo zamanı bordo yerine uygulayarak başlanacaktı değilmi? |
4 Eklenti(ler)
Birkaç fotoğraf daha...
|
Sn.İalp 32 ;
Paylaşımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizlerin memnuniyetini duydukça aldığım keyif ve mutluluğun tarifi yok inanın. Bizi ihmal ederseniz; bunca sayfayı okumak zorunda kalırsınız :) Gelelim antifiriz meselesine ; Bionem geç donlarda -4,-5 dereceye kadar antifiriz görevi görmektedir. Meteorolojiden don tehlike çanları çaldığında hemen 200lt suya 1lt Bionemi uygun şekilde karıştırıp tüm ağaçlarınızın dallarına , gövdesine püskürtmeniz yeterli olacaktır. Bionem in uygulama periyotlarını düzenli şekilde son baharda başlamak kaydı ile uyguladığınızda bordo bulamacı kullanmanıza da ihtiyaç bırakmayacaktır. Saygı ve Sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 98719
Yaptığım Bionem karışımı sanırım uygundur. |
Sn.Uysal01; İlginize ve uygulama öncesini fotoğrafladığınız için teşekkür ederim.
Karışım işlemini de gerçekleştirmişsiniz. Bakalım uygulama sonrasında neler olacak! Saygılar |
Oğuz bey, bugün yaprak biti saran biberleri kontrol edip 2. tur bionem uygulaması yapmayı düşünüyordum. Gözlemlerime göre yaprak bitlerinin en küçük boyda olanları beyaz renk alarak kurumuş. İri olanlar duruyordu, karıncaların sayısında azalma olmuş. Yol gibi sıralı giden bir karınca sürüsü yok şimdi. Hemen ikinci uygulamayı yaptım, bitleri yeniden yerlerinde görürsem 3 gün sonra 3. uygulamayı yapsam mı acaba diye düşünüyorum.
|
Sn.Lonicera; Her uygulamanızda yaprak bitleri popülasyonlarını düşürerek devam edecektir.
Bugünkü uygulamanızdan sonra tekrar gözlemleyip 3.uygulamayıda yapabilirsiniz. Uygulama periyotlarımızı zararlı böcek popülasyonu azaldığında minimum seviyeye geldiğinde ; yaprak uygulama periyotlarımızın sürelerini iyi bir gözlemle 10 güne kadar çıkartabiliriz. Bu arada kök bölgesine de uygulamayı ihmal etmeyelim.Sevgiler |
Alıntı:
|
Sn.İalp32;
Sonbaharda budamadan sonra, tüm dallar ve gövde ıslanacak şekilde (200lt suya 1lt Bionem )yaprak uygulaması yapılır. Kış sonu-erken ilkbaharda ağaç taç izdüşümüne hesaplanan Bionem (200lt suya 1lt Bionem )çözeltisinden ağaçlarınıza ağaç gövdesi ve taç izdüşümündeki toprak ıslanacak şekilde Bionem çözeltisi uygulanır.15 gün sonra 2. kök uygulamsı yapılır. Pembe çiçek tomurcuğu döneminde tüm dallar ıslanacak şekilde Bionem (200lt suya 1lt Bionem )çözeltisi uygulanır. Çiçek taç yaprakları dökülünce, tüm dallar ıslanacak şekilde Bionem çözeltisi uygulanır 15 gün ara ile, tüm dallar ıslanacak şekilde Bionem çözeltisi uygulanır. Önemli Not : Yağmurların arkasından mutlaka yaprak uygulaması tekrar edilmelidir. |
Çok teşekkür ederim cevabınıza...İyi günler. Herkese hayırlı ramazanlar.
|
Sn.İalp32 ;Ben teşekkür ederim.
Tüm forum üyelerimize Hayırlı Ramazanlar. |
(oğuz bey binemi güllerimede vericem yalnız haftada bir gül gübresi veriyorum .Beraber kullanabilirmiyim.)
Sn.Barış Kağan ; Dönüşümlü olarak ;Gül gübresi ,Npk kimyasal gübreler , organik gübreleri kullanabilirsiniz.Sevgiler |
Sn Oğuz bey., Bionem Bir bakteri ve 15 günde bir uygulama yapıldığına göre Merak ettim: Bionem, Toprakta kendi kendine çoğalmıyor mu? 15 günde yok mu oluyor? Çoğalmıyor veya ölüyor ise bunun nedeni nedir? Topraktaki gübreler bu ölümden sorumlu olabilir mi?
İkinci olarak Bionem ile B5A birlikte kullanılabilir mi? İkisi de bakteri olduğuna göre birbirlerine etkisi var mı? Teşekkür ederim. |
Sn.kgursan;
İlginize teşekkür ederim. Bionemin içerisindeki bakteri ( Pseudomonas Fluorescens ) Toprağa uyguladığınızda çoğalmaya devam eder. 15 günde 1 defa uygulamamızın sebebi Bionemin içersindeki bakterimizin çıkarmış olduğu enzimleride vermemiz gerektiğindendir. Topraktaki kimyevi gübreler bakterimizi öldürmüyorlar aksine kimyevi gübreleri de bakterimiz işleyerek bitkilerinizin alınabilir seviyesine getiriyor . Bakterimizin topraktaki ölümü ; Zehirli ilaçlar , Yoğun bakırlı preparatlar sayesinde oluyor. B5A nın İçerisinde bakteri olduğuna eminmisiniz!!! B5A nın tesciline baktığınızda organik gübredir. Bu tescile göre Bionem i ve B5A yı dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz. Sevgiler |
Sn.Oğuz Bey bionemi sellukama ve tüm çiçeklerime hem yapraktan hem kökden 10 gündür uyguluyorum.Toprak hizasından dallarını kestiğim sellukam yeni sürgünler,yapraklar verdi.Bu gün bodur güllerimde de kırmızı örümcek izleri gördüm, onlara da sıkı bir uygulama yaptım.Yapraktan ve topraktan besin uygulamasını bionem uyguladıktan sonra ne zaman yapabilirim Sevgiler.
|
Sn.acemifüsun;
Paylaşımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Topraktan besin uygulaması yapacağınızda ;hazırladığınız Bionemli karışımı kök uygulaması yaptıktan sonraki bitkilerinizin sulama ihtiyacında verebilirsiniz. Yaprak uygulamasında Bionem uyguladıktan 3gün sonra yapraklara besin uygulayabilirsiniz.Sevgiler |
Oğuz bey, biberlerimde 2. uygulamadan sonra yaprak biti kalmadı. Ben her ihtimale karşı 3. uygulamayı da yaptım. Çok minik olanların ölüsü hala biber çiçeklerinin çanakları etrafında, büyükleri ise sanırım kuyruğu kıstırıp kaçmışlar:) Önümüzdeki yıl yaprak bitleri için çok ama çok kötü bir sezon olacak.
|
Sn.Lonicera ;
Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl zararlı böceklerle ve hastalıklarla muhattap olmadan zehirler kullanmadan bitkilerinizi yetiştirmek inanılmaz keyifli olacağını düşünüyorum. Sevgiler |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 99548
Eklenti 99549 Üçüncü bionemi bugün uyguladım.uygulama öncesi resmini çektim,resimde görüldüğü gibi sararan yapraklar tamamen döküldü,yeniden küçük yapraklar çıkmaya başladı. Yaprakların üzeri toz zerreckleri gibi görünüyor(herhalde bunlar canlıdır). |
Sn.Uysal01;
Fotoğraflı paylaşımınız için teşekkür ederim. Uygulamalara devam ettiğinizde bu bitkinizin 15 gün sonraki halini çok merak ediyorum. Bizlerle 15 gün sonraki halini de fotoğrafla ve yorumunuzla bilgilendirirseniz sevinirim. Sevgiler (Kök ve yaprak uygulamalarımıza devam edelim .) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 99554
Başka bir saksıdaki pepinoya da Bionem uyguluyorum(budiğeri gibi sararıp yapraklarını dökmüyor)Bunun derdi başka,küçük bir kurt yaprakların ortasında damara girmiş,oradan yaprağı yiyor, hemen farkedilmiyor.Bukurt iki yaprağı salgıladığı madde ile birleştirip yaprağı yiyerek şeffaf hale getırip bitiriyor. Oguz bey,bazı yaprakların ortasında siyah tozhalde birikimler var Bunlar Bionemin etkisiyle hapsolmuş kurtların ölmüş halimidir? |
Sn.Uysal01;
İnanın bu fotoğraftan sormuş olduğunuz sorunun yanıtını vermem çok zor. ( Siyah tozlar ) Ancak bahsettiğiniz kurtlara Bionem etkilidir. Yoğun zararlı böcek popülasyonu gördüğünüz bitkilerinize 3gün ara ile yaprak uygulamalarını devam ettirelim. Tamamen zararlılardan kurtulduğumuza kanahat getirdiğimizde yaprak uygulamalarımızın uygulama sürelerini uzatabiliriz. Sevgiler |
sevgili oğuz bey yaklaşık 10 günden beri ortama enaz 1500 mesajı okudum
bionem le yattım roa ile kalktım çok ilginç yazılar izlenimler roa natura nın satışında ilk sırayı beni yazarsanız onu kaşıkçı elması gibi saklarım:)) saygılarımla |
Sn.idris şenol ;
Tüm mesajları okuduğunuz için teşekkür ederim. Roa Natura ile ilgili rezervasyonunuz yapılmıştır.;) Saygı ve Sevgilerimle |
pepino bildiğimiz gibi güneşi seven patlıcangiller familyasından
geçen ayki çorlu tarım fuarında bir üreticiden fide olarak temin ettim önce bir hafta içerde az güneş gören bir yerde yetiştirmeyi düşündüm fakat maalesef yapraklar kurumaya başladı inanırmısınız iki gün içersinde az daha pepinoyu kaybediyordum süratle evin dışına kuzey rüzgarı almayan bir yerde muafaza ettim hemen tedaviye geçtim yabani güvercinler yuva yapmıştı ordan kuru gübreleri sulandırıp serom gibi vereker suladım birde toprağana humik asit uyguladım yapraktan sıvı gübre püskürttüm ve iki günde bir suluyorum ,toprağnı kabartıyorum fotoğraf makinamı arkadaşıma verdim birkaç gün içersinde size pepinoyu gösterim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025