agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Bionem Mikrobiyal Gübre Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/11975.htm)

Oğuz Alper 03-08-2009 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Alper (Mesaj 473857)
Sn.BalıkçıSerdar ; Slogan olayını biraz kızıştıralım o zaman ne dersiniz?

Bionem ile ilgili en iyi 3 slogan a 1 er adet Bionem yani toplam 3 adet HEDİYE

Roa ile ilgili en iyi 3 slogan a 1 er adet Roa natura 1 er adet Roa plus toplam 6 adet HEDİYE

Süper fikir hemen açalım konuyu.

Oğuz Alper 03-08-2009 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar (Mesaj 473861)
Siz piyasayı tamamen kapatacaksınız anlaşılan:)

Madem öyle yeni başlık açın orada kozalar paylaşılsın, şairler, aşıklar, ozanlar atışsın bakalım:) Bende biraz ders çalışayım, hazırlık yapayım, dev kabak işini beceremeyeceğim, bari bunda dereceye gireyim:)

Slogan yarışması konu başlığını açtım . Sn.Balıkçı Serdar ve Sn. Yerbudak ve diğer forum üyelerimizin bilgilerine!!!

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16795

yerbudak 04-08-2009 22:38

Sayın Oğuz Alper bey,

Daha önce almış olduğum ecosorb adlı bir ürün var tahminim ne olduğunu biliyorsunuz olmazsa size özelden web adreslerini verebilirim.
Sorum şu :
bu ürünü yeni ekeceğim çiçek fideleri ile birlikte kullanacağım bu bionem kullanma adına bir sıkıntı oluşturu mu?
**** bununla bionemi nasıl uygulamalıyım ?

Oğuz Alper 04-08-2009 22:45

Sn.Yerbudak ; Çok fayda göreceğiniz bir üründür. Kesinlikle kullanabilirsiniz. Ecosorb uyguladıktan sonraki sulama da Bionemi uygularsanız muhteşem sonuçlar alırsınız. Sevgiler

yerbudak 04-08-2009 22:47

süper bir haber teşekkürler

Oğuz Alper 06-08-2009 00:10

2 Eklenti(ler)
Forum üyelerimizden ; Sn.YeniOva ' nın Bionem ile yetiştirdiği fideler !!!

maki01 06-08-2009 12:47

Şırıngayı boy olarak üçledim ben. Çok hassas, hassas ve diğerleri için :)
Oğuz Bey, kaşıkla verilen ölçüleri mililitreye çevirsek mi? Standartlaşmış olsa :)
Bugün bunlarla oynuyorum ben, bir de atom karıncamla. Atom karıncam yabani bir tür arı imiş :) Karınca türü bir şey bu diye şekerli suda asit borik çözeltisi hazırlayıp sunmuştum az önce. Bu tuzak ona çalışmayacak gibi :)

Oğuz Alper 06-08-2009 16:29

Sn.Maki01 ;

Tüm meyve ve sebzeleriniz için kök ve yaprak uygulaması :1lt suya 5cc Bionem ( hızlıca çalkalanıp bekletilmeden hemen bölünecek )

Hassa bitkileriniz için kök uygulaması :1lt suya 5cc Bionem ( hızlıca çalkalanıp bekletilmeden hemen bölünecek )

Yaprak uygulaması :1lt suya 3cc Bionem( hızlıca çalkalanıp bekletilmeden hemen bölünecek )

Bu yukarıda ki verdiğim dozajları uygulayabilirsiniz. Sevgiler

maki01 06-08-2009 17:22

Ben bu mesajı güncellemekten söz etmiştim :)

Oğuz Alper 06-08-2009 17:56

Sn.Maki01; İlk sayfaya eklenmiştir.;)

denizakvaryumu 06-08-2009 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Alper (Mesaj 475554)

Tüm meyve ve sebzeleriniz için kök ve yaprak uygulaması :1lt suya 5cc

Hassas bitkileriniz için kök uygulaması :1lt suya 5cc Bionem

Yaprak uygulaması :1lt suya 3cc Bionem

Böyle çok daha iyi oldu.Şimdi herkesin aklında kalır.

Oğuz Alper 07-08-2009 21:45

Sn.Maki01 ; Bionem i yapraktan uyguladığınız da Bionemin içerisindeki, kekik arıları toplayacaktır. Unutmayalımki arılar bitkilerimiz için çok önemlidir. Sevgiler

maki01 07-08-2009 22:38

Bionemi yapraktan haftada bir uygulamaya çalışıyorum. Arılara zarar vermeyeceğini biliyorum ama toplaması kötü oldu :) Köpişim avlanma iç güdüsünü böceklerle gidermeye çalışıyor. Antihistaminik alıp stoğa atmam şart oldu. Doğa gezilerinde çantamın vazgeçilmez ilaçlarından biri. Son kullanım tarihine baktım, dolmuş :) Sabah almalı :)

Oğuz Alper 07-08-2009 22:40

Tedbirinizi alın :)))

Halil Önen 07-08-2009 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Alper (Mesaj 476571)
Sn.Maki01 ; Bionem i yapraktan uyguladığınız da Bionemin içerisindeki, kekik arıları toplayacaktır. Unutmayalımki arılar bitkilerimiz için çok önemlidir. Sevgiler

Çok doğru Sn Oğuz bey,

çiçeklenme dönemlerinde, özellikle seralarda ömrü bir iki aylık olan arılar kullanılıyor.

Arıların döllenmede ve polenlerin taşınmasında çok önemli görevleri olduğu söyleniyor.

Çiçeklenme, tozlanma dönemlerinde arıları kaçırmamak gerekiyor.

Saygılar

Oğuz Alper 07-08-2009 23:29

Einstein, `Arılar yok olduktan 4 yıl sonra da insanlık yok olacak` tezini yıllar önce ortaya atmıştı. ABD ve baz ülkelerde artan arı ölümlerine paralel olarak ürünlerde de düşüş olduğu öne sürülmüştü ancak açıklamalar resmi ve bilimsel olarak kantılanmamıştı.

Haberin devamı http://www.roa-turkey.com/Gazete%20ROA%20070809.html

maki01 07-08-2009 23:33

İyi de arılar çiçeklerin dökülmesine neden olabilir mi?

Oğuz Alper 07-08-2009 23:36

Serada Domates yetiştirenler parayla arı satın alıp koyduklarını düşündüğünüzde çiçekleri de eğer arılar döküyor olsaydı Vay domates yetiştiren çifçimizin haline olurdu.;)

Halil Önen 08-08-2009 00:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 476757)

Sn.maki01,

arılar çiçekleri dökmez ki...

Dölleme yapar.

Saygılar

Halil Önen 08-08-2009 00:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 476757)

Sn.maki01,

arılar çiçekleri dökmez ki...

Dölleme yapar.

Bionem ve ROA da arıları çekerek ( arılar kekiği sever ve sadece kekik balı
vardır) döllenmeye yardımcı olur ve daha verimli mahsul alınmasını sağlıyor olabilir.
Saygılar

Lonicera 08-08-2009 20:57

Oğuz bey, önceki mesajlarımın birinde toprak sterilizasyonunda bionemin kullanılması hakkında bazı sorularım olmuştu. Konu toprak sterilizasyonu ama bionem de kullanılacağı için bu başlıkta aktarmayı düşündüm.

1 hafta önce beton zemin üzerine, önceden kullandığım ve yeni sökmüş olduğum saksı bitkilerinin harçlarını büyük bir öbek halinde yığdım. İçerisine hazırlamış olduğum kompost ve yanmış koyun gübresinin tamamını( birer çuval) ekledim. Kürekle bir güzel karıştırıp biraz yaydım. Yaklaşık 500 litre harç olduğunu sanıyorum. Ardından 3 kova suyu, harcı sürekli alt üst edereki iyice yedirdim. Daha sonra boya için kullanılan çok ince şeffaf naylonu üstüne çekip naylonun kenarlarına ağırlık koydum.

Yığın tam gün güneş altında olduğu için inanılmaz bir ısı oluştu. İçerisi de nemli olduğu için ve hava almadığından dolayı bu sıcaklıkta herhangi bir canlının yaşayabileceğini sanmıyorum. Elimi uzun süreli harç içinde bekletemiyorum, varın ısıyı düşünün artık. Yarın naylonu kaldırıp tüm harcı alt üst edip tekrar bir haftalığına kapatacağım.

Şimdi bioneme geliyorum, bu işlem tamamlandıktan sonra tüm harcı gölge yerde 1-2 gün havalandırıp bionem püskürtmeyi düşünüyorum.Harç daha önceden kullanıldığı için içerisine ayrıca 20-20-20 gübre de ekleyeceğim. Bu durumda, tüm harç için kullanacağım bionem miktarı ne olmalı ve gübrelemeyi bionemden önce mi sonra mı yapmalıyım?

Oğuz Alper 08-08-2009 23:12

Sn.Lonicera ; Kısaca cevaplayacağım.

Hazırladığınız harca 20.20.20. gübre ekleyip karıştırdıktan sonra 50lt suya 250cc Bionemi ( Hızlıca çalkalayıp bekletmeden bölün ) Blendır ile karıştırın.

Hazırladığınız yığına püskürterek güzelce yedirin.Tüm harcınıza bu 50 lt Bionemli su yeterli gelecektir.Sevgiler

BalıkcıSerdar 09-08-2009 01:04

Of of of Sn. Lonicera;

Bionemi de Oğuz Beyin dediği gibi uygularsanız, o toprağa adam dikseniz, adam biter:)

Dediğiniz toprak sterilizasyonu konusuna benzer bir şeyi ben ilk baharda yapmıştım, evdeki saksılar için aldığım torf ile karıştırmaya bahçe toprağı getirmiştim, akşam getirdiğim toprakta sabah baktığımda (sanırım karınca yuvasını olduğu gibi almışım) karıncalardan toprak gözükmüyor. Toprağı olduğu gibi leğene boşaltıp, üstünü streç film ile kapattım ve öğleden sonra güneş alan balkonuma koydum. Bir hafta kadar balkonda kaldıktan sonra, içinde tek bir canlı kalmamıştı. O toprağı kullandığım saksılarımda en ufak bir böceklenme ve hastalık olmadı.

Daha sonra, saksılı alınan bir kaç bitkimle beraber Bionem uygulamasına başladım, o toprağı kullandığım saksılardaki bitkiler halen hastalıksız ve çok sağlıklı. Fakat hazır alınan saksılardakiler, bionem uygulamasına ara verdiğim zaman (iki haftayı geçirir geçirmez) hastalanıyor-böcekleniyor.

Şimdi saksılı aldığım ve toprağını değiştirmediğim 4 saksıyı (diğerleri de dahil) Bionemlemeyi özellikle geciktirdim:) Bu hafta içi ROA'ya verecekleri tepkiyi ölçmek için.

Bende yarın fotoğraflayıp foruma koymayı düşünüyordum, bu konu tam zamanına denk geldi.

Yarın nasip olursa sterilize edilmiş topraktaki ve hazır saksılı alınan topraktaki bitkiler arasındaki farkı göreceksiniz. Bunun peşinden de (pilot uygulama kapsamında kullanılacak olan) ROA'nın etkilerini hep beraber izleyeceğiz.

Selamlar, saygılar.

Oğuz Alper 09-08-2009 14:12

Sn.BalıkçıSerdar ; Tesbitleriniz ve gözlemleriniz çok doğru. Solarizasyonun önemini herkesin anlaması ve uygulaması gerekiyor. Fotoğrafları bekliyorum.

Roa ile ilgili hazırlığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Böylelikle gelişmeleri kontrol grubu hem de roa lı grup halinde yaptığınızda ki sonuçları , fotoğrafları , yorumlarınızı ilgi ile takip edeceğim. Sevgiler

polatuz 09-08-2009 15:17

1 Eklenti(ler)
Oğuz Bey,
Pepine ve gojiberi fidelerinin uç sürgünleri yaprak biti istilası altında. Kimyasal ilaç kullanmamak için direniyorum. bionemi her gün uyguluyorum. Ancak şu ana kadar bir sonuç almış değilim. Acaba fotoğrafa da bakarak bana tavsiyede bulunabilir misiniz? Bu canlılıar yaprak biti mi ve bionem uygulaması ne sürede sonuç verir?

Oğuz Alper 09-08-2009 15:29

Sn.Polatuz;

Bitkiniz çok yoğun saldırı altında.

Bionem zehir olmadığı için bunların bir anda yok olmasını asla beklemeyin.

Bitkilerimizi bu aşamaya asla getirmemeliyiz. Bu aşamalara gelmeden önce tedbirlerimizi almaya özen göstermeliyiz.

Bionem uygulamasına ( yaprak ve kök ) devam edebilirsiniz. Gün aşırı yaprak uygulaması yapabilirsiniz.15 gün sonra bu zararlıların popülasyonları azalacaktır.

Yok hemen kaybolsun ölsün diyorsanız Kimyasal İlaç uygulamalısınız.

Böceklerin ne olduğu konusunda Sn. Mine Pakkaner e sorabilirsiniz . Sevgiler

BalıkcıSerdar 09-08-2009 15:45

Sn. Polatuz;

Bende Oğuz Bey'in söylediklerine bir ilave yapmak istiyorum müsaadenizle:)

Bionem uygulamasının hali hazırdaki yetişkin böceklere etki etmesini beklemektense, uygulamayı yaptıktan sonra, yetişkin böcekleri elinizle veya bir peçete yardımıyla temizleyecek olursanız daha kolay sonuca ulaşacaksınız. Ondan sonra da Bionem'in iki haftalık periyotlarını uygularsanız başka da sorun olacağını sanmam.

Bionem uygulamalarım esnasındaki şahsi gözlemlerim.

polatuz 09-08-2009 15:54

Bu saldırı o kadar kısa sürede ortaya çıktı ki ben de çok şaşırdım. Az miktarda kırmızı örümcek ve yaprak biti vardı. Malathion uyguladım. Malathion uygulamasından birkaç gün sonra bu durum ortaya çıktı. Sanki bu kimyasal madde zararlıları yok edeceğine onların saldırısına zemin hazırladı.

Oğuz Alper 09-08-2009 15:56

Sn.Polatuz ;Malathion uygulamasını Bionem den ne kadar önce yaptınız? Bir de malathion nun etiketinde hasat süresi ibaresi kaç gün yazdığını da bildirirseniz sevinirim.

polatuz 09-08-2009 16:03

Kullandığım ürün ÇİEM Malathion 20 EC. Hasat süresi 7 gün yazıyor. Ben de bionemden 1 hafta kadar önce kullanmıştım. Yine de sprey cihazının içindeki kimyasal kokuyu gidermek için çok uğraştım. Çok mecbur kalmadıkça bir daha kullanmak istemiyorum. Yine de acil durumlar için kimyasal ilaç kullanımı için ayrı bir sprey edineceğim.
Bionem kullanımından sonra henüz yorum yapabileceğim bir farklılık gözlemleyebilmiş değilim. Sadece geçen yıl tohumdan çimlendirdiğim adeniumlar uzun bir süredir gelişmesini durdurmuştu. Bionemden sonra birisi boy atmaya başladı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025