![]() |
Sn.Maki01;
Sorunsuz elinize ulaştığına çok sevindim. Uygulama titizliğine dikkat edeceğinizden hiçbir şüphem yok. Sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Zami nin rahatı , keyfi iyice yerinde . Sizlerle paylaşmak istedim. Yavrularına dikkat !!!
|
Alıntı:
Ovayı gezmişler. Kahveye gelip, bağlarınızda külleme var demişler. Arkadaşlar da, 'eeee biliyoruz, sizce neden oldu' demişler. Onlar da 'zamanında ilaç atmamışsınız' demişler. Tabii böyle bir çevap karşılığı, eskiden, genelde ya capa ya da kürek sapıdır. Onlar bu anlamda şanşlı çocuklar. İlaç satanlara gelince, onların pek çiftçiyi suçlamıyorlar ama alternatifleri çok. Gelecek yıl bunu alınız.:o Bu daha etkili diyorlar. Ağızları laf yapıyor, zaten okumuş çocuklar. Zehirin biri olmazsa bini bir para. Nasıl olsa; Deneme yanılma bedava.:mad: Saygılar |
Halil Bey ;
Paylaşımlarınız , yorumlarınız gerçekten önemli . Ben sizi çok iyi anlıyorum acaba başkaları da Anlıyorlarmı ? Hazırlanan video görüntüyü izledikten sonra bu konuyu bu başlıkta masaya yatırmak istiyorum. Ve bunu seyrettikten sonra sizin yorumunuz , paylaşımlarınız çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sebebi canavarın yaşayışını tam olarak görsel biçimde içinize sindirmiş ve neden bu kadar canavarlaştığını anlamış bulunacaksınız. Sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Not: Halil bey, bu faydalı bilgilerden çok faydalanıyoruz, sağolun :) |
Elektriğin, taralın, mikserin olmadığı bahçede ne yapacağız bilmiyorum.
Oğuz Bey, bu işe bir çözüm getirecektiniz :) |
Sn.Denizakvaryumu ;
Malesef elektrik olmayan ,Taral olmayan mikser kullanmayan , sırt pompasına mikserle elektrik olan bir yerde ilacını hazırlayıp ilaçlamasını yapabilir . Ancak bu şartlar dahilinde başarılı olabilirler. Benim elimden ancak bu kadarı gelebiliyor. Tüm üyelerimize ; Külleme hastalığının yaşayışını ve yayılışını bilmeden kök uygulaması yapmanıza gerek yok diyenlerde bizden uzak dursunlar !!! Bunları uygulayamayanlar , kültürel önlemlerini bahsettiğim konulara özen göstermeyenler ürünümüzü başka biyolojik ilaçlarla veya gübrelerle karıştırıp uygulayanlar ; biyolojik mücadelemize hiç başlamasınlar. Diğer ürünleri tercih etsinler Sevgiler |
Alıntı:
Önerileriniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sizin de paylaşımlarınız doğal ve öz. 1- Asma 3-4 gün (güneş batınca) yıkanacak, (Erik ağacında ki yeşil bitleri bu uygulama ile kovalamıştım. Şaka gibi ama gerçek) Ardından salkımlara bionem uygulanacak. :) 2- Salatalıkların antenleri temizlenecek, (Bionemi sipariş edeceğim ama, ROA deyip kulağıma kar suyu kaçırdınız) ROA nın uygulaması daha kolaysa ve siparişe hazır olmasının eli kulağında ise beklesem mi bilemedim. ) |
Sn.Habibe hanım ;
Roa tescil aşamasını elimden geldiğince hızlandırmaya çalışıyorum. Bu konularda çok idmanlıyımdır. ( 2 bitkisel fungusit ilaç ruhsatı 1 tane mikrobiyal gübre ruhsat aldıktan sonra ) Tercih sizin bekleyebilirsiniz . Sevgiler |
Alıntı:
Paylaşımınız için teşekkürler . Tazzikli su sürekli içinden devri daim yapıyormu ? yoksa sadece ilaç deposunu doldurana kadarmı tazzikli su uyguluyorsunuz? |
Sevgili Arkadaşlar
Bionemi yaprak uygulaması yaparken özellikle yaprakların altına iyice uygulamamız gerektiğini sanırım bu konuya müdavim olanlar iyi bilir.Bu işi en kolay yapmanın yolu nasıl acaba.Salatalıkların yaprak uygulamasını yaparken neredeyse her salatalık yaprağını elimle ters çevirerek uygulaması yapmak zorunda kalıyorum.Yoksa emin olamıyorum.Biber ve domates yapraklarının uygulamasını bir de siz düşünün. Halil bey Asmaları düşünmek bile istemiyorum. Oguz Bey Örneğin yaprak uygulaması yaptığımız bir bitki de bitkinin 3 te 1 nin yaprak altlarına bionemli su değmemiş se ne olur.Bu yaprakların altında ki zararlılar tekrar üremeye devam etmez mi ? |
Sn.akcan67 ;
Mükemmel bir soru sorduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Bionem sistemik bir ilaç değildir. Bu yüzden yaprak uygulamalarını yaparken mutlaka yaprak altlarını gördürmemiz gerekmektedir. İlaçlama yaptığımız esnada altını gördüremediğimiz bir yaprak olduğunda ; Bu yaprağı koruma altına alamayız ve hem zararlı böceklerin o yaprakta popülasyonlarını arttırmasına hemde mantari hastalıkların o yaprağa bulaşıp ve sonrasında spor atmasına engel olamayız. Bionem in içerisindeki bakterinin çıkarmış olduğu kitinaz enzimini mutlaka ve mutlaka her bitkinin yaprağının altına üstüne ve gövdesine püskürtmeye çok ama çok özen göstermeliyiz. Sonuç yine Taral , motorlu sırt pompası yani tazzikli ilaç püskürttüğümüzde yaprakların altını ve üstünü gördürebiliriz. Gerçekten çok önemli bir konuya değindiğiniz için çok ama çok teşekkür ederim. Sağlıklı sonuçlar alabilmemiz için mutlaka uygulama detaylarını yapmamız gerekiyor . Umarım açıklayabilmişimdir. Sevgiler |
Sn.Halil bey in canavar olarak nitelendirdiği Külleme hastalığı ve bunun yanı sıra kara leke hastalığı ile ilgili belgeselimizi mutlaka Forum üyelerimizin izlemesini ve konu hakkında ki yorumlarını paylaşmasını rica ediyorum.
Savaştığımız hastalıkları tanırsak çok daha başarılı olacağımızı ve mutlaka bu belgeseli tüm çifçilerimizin izlemesini sağlamalıyız. Eğer bunu sağlayabilirsek bu hastalığı çok rahat bir şekilde yenebiliriz. Bu geceye yetiştireceğimizi söylemiştim. Ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İZLEMENİZ İÇİN http://www.roa-turkiye.com/ROA%20AKA...l%20Video.html |
Öncelikle bu konuda da olduğu gibi sorulan her soruya bıkmadan usanmadan en ince ayrıntılarına kadar cevap verdiğiniz için ben çok teşekkür ederim.
Siz sonuçta mükemmel bir ürün çıkartmışsınız fakat bizim konu üzerinde yaptığımız çalışmalar sonunda istediğimiz sonucu elde edemiyorsak sınırım bu bionemin hatası değil kullanıcı hatasından kaynaklanıyor demektir.Yani dikimden hasada kadar olan her safhada bütün yükümlülükleri yerine getirmekten başka çare yok. Hastalığı tedavi etmek önemli ama bence daha da önemlisi hastalığa karşı direncli olmak için tedbirlerin önceden alınması daha da önemli olsa gerek diye düşünüyorum. |
Sn.akcan67 ;
Çok teşekkür ediyorum. Konuyu kısa ve net biçimde özetlediniz. Tüm bu bahsettiğim konulara özen gösterdiğimizde mükemmel bir şekilde hiçbir Kimyasal İlaç , bakırlı ve kükürtlü preparatlar , bitki gelişim düzenleyicileri , köklendirici grupları kullanmadan KALINTISIZ , ucuz maliyetle ve kaliteli , tonajlı ürünler elde ederiz. Bu uygulamaları titizlikle yaptığımızda uygulama periyotlarının mesafelerini de açmamız mümkün olacaktır. Yine iyibir gözlemci olmak kaydı ile !!! Yorumlarınıza ve sabrınıza , konuya olan ilginize ve inançla zehirlerden kurtulma çabanıza çok teşekkür ediyorum. Saygı ve Sevgilerimle |
Oğuz Bey konuya eklediğiniz videoyu izledim mükemmel bir iş çıkarmışsınız.
Sözün bittiği yer. Not :Acaba genel olarak bitkilerimize zarar veren yaprakbiti , kırmızı örümcek ,beyaz sinekk , larvalar vb... canlılarında bitkilerimize nasıl zarar verdiği konusunda böyle bir çalışma yapsanız ve bionem ve roa nın bunlar üzerinde yarattığı baskıyı anlatmanız bence mükemmel olurdu.Ayrıca çiftçilerimiz üzerinde çok daha etkili olur kanısındayım. |
Sn.akcan67 ;
Çok teşekkür ederim. Amacımız üreticilerimizin bilinçlenmesi bu bilinçlenme sayesinde benim ürünlerimi kullanmasalar da , zehirleri kullananlar içinde faydalı olacağına inanıyorum. Her zaman dediğim gibi Tarım yeni başlıyor!!! Bahsettiğiniz zararlılar içinde ayrıca hazırlıyoruz. Bunun haricinde bitki beslemeci arkadaşlarımda yoğun çalışma içerisindeler biten çalışmaları hiç vakit kaybetmeden sizlerin izlemesini sağlayacağız. |
"Hortumla, tazikle su ile, güneş battıktan sonra, dört ve ya beş gün, yapraklar dahil iyice yıkayın. Bunu şebeke suyu ile yapabilirsiniz. Annem köyde evin önündeki kokulu Müşket dediği siyah üzüm için her sene bunu yapıyor ve hiç bir hastalığa yakalatmıyor. Bana da hiç bir ilaç kullandırmıyor." Oğuz Bey, Halil Beyin bu tecrübesi için ne dersiniz? 4-5 asması olanlar için en iyi yöntem bu değil mi? |
Bir de merak ettiğim husus;
kimyasal gübreler ile hastalıklar ilişkisi... Acaba Halil Bey ve diğer üzüm üreticileri sezonun başından beri asmalara ne kadar kaç çeşit kimyasal gübre attılar? Hiç gübre atılmayan veya hayvan gübresi atılan ev önündeki asmalarda durum nasıl? |
Alıntı:
Saygılarla Zir.Müh.Hakan Saltan |
Sn.denizakvaryumu,
Hani iyi ve ihtiyaca göre gübre kullanırsan, bitkin güçlü olur ve hastalıklara direnci artar hatta bazı hastalıklara yakalanmaz deniyor ya bu doğrudur, katılıyorum. Sn.Oğuz bey, size kesilikle katılıyorum. Zaten bunun için uğraşmıyoruz? (Sitede kendi yazısına alıntı yapmakta, felsefe sohbetleri kahvesinin kıvrak zekalı harika çocuğu ve hobi bahçesinin amele yanıklı form kişisi Sn. gece'yi geçen, form üyesi. |
Alıntı:
Tam bir belgesel olmuş. Bu çalışmanız benim için bir referans olacaktır. Bu ve buna benzer hastalıklar hakkında cd' ler hazırlar, ücretli de olsa, isteyenlere gönderir ve hatta köy kahvelerinde yayınlar, yayınlatırsanız; işte o zaman hakkınız ödenmez. Bu teşekkür yazısı. Belgesel içeriği hakkında kafam karıştı. Elma ve diğer birçok sebze ve meyvede külleme asmadaki gibi mi seyrediyor? Kara leke hastalığı ile külleme bağlantısını çözemedim. Biz küllemeyi beyaz sineğin yaptığını biliyorduk. Yoksa, biz düşmanımızı yenilmez görüp yüceltirken, aslında onun hakkında yıllarca yanlış şeyler mi biliyorduk. Sn.Remzi sarıoğlu gibi, diğer arkadaşların ve sizin düşüncelerinize ihtiyacım var. Değerli emeğiniz için çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
bu yöntemle küllemeye yakalanmıyorsun ama salkım güvesine her an yakalanabilirsin. Salkım güvesini beyaz kelebeğin larvası yapıyor. (Şimdi bunu da mı yanlış biliyorum diye içime kuşku düştü) Bionemin ise larvanın kitin tabakasını erittiği söyleniyor. Ve benim denemelerde gözlemlediğim, hiç salkım güvesi görülmedi. Saygılar |
Sn.Halil Bey
Öncelikle yukarada mesaja konu olan yazıyı daha önce farketmediğim için şimdi cevap verme hakkımı kullanmak istedim.Daha önce olmalıydı.Deneme yaptiğım alan olarak gördüğünüz sera sade 30 metrekarelik bir alan.Bunu deneme için değil sadece sağlıklı ürün yetiştirmek için yapmıştım.Daha önce hiçbir şekilde kimyasal bir ilaçlama yapmadım.Yanlış takip etmişsiniz çünki b5a uygulaması da yapmadım.Gelelim asma konusuna.Bahçemde sadece 3 adet asma var.bionem uygulamasını sadece 1 tanesine o da yapraktan uygulama yaptım.Üçüncü uygulamadan sonra devam etmedim.(edemedim)B5A uygulaması yapmadığımıda yinelemek isterim.Ben profosyonel falan değilim.Sadece eskiden köylerimizde ekin ekmek işerini hep klasik yöntemlerle yaptığımız için beklenen verimi alamadığımızdan dolayı gurbete çıkmak zorunda kaldık.Şimdi memlekette tarlalar boş duruyor.İnanın otlatacak hayvan bile kalmadı desem yeridir.Bilemiyorum ama belkide oğuz beyin dediği gibi TARIM YENİDEN BAŞLIYOR dur.Bunu hep beraber zaman içinde göreceğiz.Saygılarımla |
Alıntı:
İlginize ve paylaşımlarınıza teşekkür ederim. Ancak külleme hastalığı Mantari bir hastalıktır. Bakteriyel bir hastalık değildir. Hastalık etmenini tanımı ve gelişimi Bağ küllemesinin etmeni Uncinula necator denen mantardır . Fungusun eşeysiz formuna Oidium tuckeri adı verilmektedir. Konu ile ilgili daha detaylı olarak burayı inceleyebilirsiniz. Sevgiler http://www.tagem.gov.tr/YAYINLAR/KITAP3/bagkul.html |
Alıntı:
Konuya olan ilginize çok teşekkür ederim. Külleme hastalığı mantari bir sorundur. video görüntümüzü izlediğinizde yağmurun bu hastalığı ilerlemesine ve yayılmasına tanıklık edersiniz. Kara leke deki gibi !!! Şu cümlenizi taktirle karşılıyorum "Yoksa, biz düşmanımızı yenilmez görüp yüceltirken, aslında onun hakkında yıllarca yanlış şeyler mi biliyorduk." İşte bu yüzden size çok ama çok önemli görevler düşüyor Halil Bey . Mutlaka arkadaşlarınızı bu konuda bilgilendirmeniz gerekiyor. Umarım herkese faydalı olabilmişimdir. Sevgiler |
Alıntı:
gerçekten özür dilerim. Ben sizi B5A bölümünde soru sorarken görmüştüm. Kullandınız sandım. Kükürt ve topaş kullandınız mı diye sormuştum. Kullanıp kullanmadığınızı bilmiyordum. Mesajlarınızda 200 m2 diye bir şey okudum. 30 m2 lik seranızı biliyorum. Orada da yanılmışım. Beni ''4 ve ya 5 dönüm arazi alacağım orada uygulama yapacağım'' düşünceniz kaygılandırmıştı. Ayrıca sizi hobi bahcesi (sera da) yapıyor ve bunun için zamanınız olduğunu sanmıştım. Size yönelmemin asıl sebebi, bionem denemelerimde bir çok kez başarılı sonuçlar alırken, bazı yerlerde özellikle de küllemede mücadelesinde başarısız oldum. Orada da üç gün ara ile on defa uygulamada başarılı oldum. Bazı uygulamalarda hastalığı durdurur ve baskılarken, bazı uygulamalarda külleme hala devam ediyor. Ben bu denemelerimden yola çıkarak, sizin de denemelerinizden yararlanmak istemiştim. Bionem ve ROA dan umutluyum. Bir yerlerde yanlış yapıyor olabiliri(iz)m. Bu konu da ruhsatları da var. Hem de insan ve toplum sağlığına yararlı bir ürün. Yoksa hiç işim olmaz. İlk defa bir ürün için bu kadar uğraşıyorum. Dilerim benim ve sizlerin de emekleri boşa çıkmaz. Tekrar özür dilerim. Sen iyi bir arkadaşsın, biliyorum. |
Sağlıklı bitki kesinlikle hastalıklara ve zararlılara karşı zayıf bitkilere göre daha dirençlidir.Asla bunu untumayalım. Sevgiler
|
Alıntı:
Halil bey in bu uygulamasını yaptığınızda tüm gece boyunca yapraklarınızı ıslak bıraktığınızda nemli havanın da katkısı ile hasta olmayan ağaçlara bile hastalık bulaştırma riskiniz çok fazladır. Konuyu belgeseli dikkatlice seyrettikten sonra kendisi de anlamış olacaktır.Yağmurla bile nasıl geliştiğini gördükten sonra ıslatmayla neler olacağını düşünmek bile istemiyorum.Nemli yapraklarda hastalığın daha hızlı çimlenmesine olanak sunmaktan başka bir işe yaramaz. http://www.roa-turkiye.com/ROA%20AKA...l%20Video.html DİKKATLE Seyredenler gayet iyi anlayacaklardır. Eğer yapraklarda külleme hastalığı da varsa bu ıslatmayla daha da yayılımı artacaktır.Sevgiler |
Sn Halil Bey
Anlayışınız için teşekkür ederim.Ortada özür dilenecek de bir mesele yok zaten.Acınızı ve eleminizi anlıyorum.Ne diyelim bizde de düştük Oğuz Beyin kervanının peşine.Ben de sizin gibi ilk defe bu kadar heyacanla deniyorum.****** teşbihte hata olmassa mesele bir futbol takımı oyunu gibi.Defansın sağlam olması yetmiyor.Umarım anlatabilmişimdir. Not:Siz benim için ne düşünüyorsanız ALLAH da size iki katını versin.Ben sizin hepinizi seviyorum.Yaradılanı severim yaradan dan ötürü. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025