![]() |
Evet Sn. denizakvaryumu kükürt ve topaş kullanılan asmalarda da külleme görüldü.
Genel de görülmemesi gerekiyordu. Ama nedense bu yıl çok yoğun bir külleme saldırısı oldu. Kükürt, topaş ve benzeri kimyasal ilaçlarla genelde önlenebiliyordu. Bu yılın özelliği havaların çok yağışlı gitmesi ve atmosferin bir tabakasında nem oranının yoğun olması ve bunun sonucu geceleri ( her gece) aşırı çiğ yapması. (deniyor) Çiğin bu günler de yağmaması gerekiyor. İşte Ağustos ortaları ve eylül başları gibi olaması gerekiyordu. Külleme bu ortamı çok seviyor. Saygılar |
Külleme ile ilgili Halil Beyin önemli notu 1129 nolu mesajından alıntılı ( Not: Bionem 3 gün arayla 10 defa sadece yapraktan uygulanmış ve başarılı olmuştur.)
Yaprak uygulama periyotlarınızı 1. kural hava nemli ise bulutlu ise tehlike geliyorum der ve hemen uygulama yapmanız gerekir . Bu uygulama periyotlarını iyi bir gözlemle yaptığınızda çok daha ucuz az maliyetle ZEHİR KULLANMADAN külleme hastalığına karşı başarı sağlayabilirsiniz. Kesinlikle karışım ve Taral İlaç makinası ile uygulama ; başarınızın daha yükselmesine olanak sağlayacaktır. 1 hafta içerisinde Ağaç yetiştiriciliği ile ilgili video görüntüleri hazırlattırıyorum . Üreticilerimiz bu video yu izlediğinde Halil Bey in canavar diye tabir ettiği ve gerçekten çifçilerin muzdarip olduğu bu hastalığın yaşayış tarzı bulaşması ve ilaçlama haricinde üreticilerimize düşen görevleri ; Canlı görsel şekilde anlatan eğitim videosunu da siz tüm ağaçlar .net üyelerimize sunacağım. Bu sunum bize neyle savaştığımızı öğrenmemize ve nasıl mücadele etmemize görsel anlatımla destek olacaktır. Herkese sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Merhaba Oğuz Bey,
İlk gelen Bionemi uzun süre çalkaladıktan sonraki görüntü böyle. Eklenti 92962 Mutfaktan odaya gelip fotoğraf cekinceye kadar üst kısımda açık kahve görüntülü sıvı çıktı. Selamlar |
Sayın denizakvaryumu,
Süs bitkilerinde 1 lt ye 2,5 ml bionemi köke mi yaprağa mı uygulayacağız? |
Sn.Maki 01 ; Karışım uygulamamızı bıçaklı blender ile yaparsak daha sağlıklı olacaktır.
Süs bitkilerinde kök bölgesine 1lt suya 5ml Bionem ( Bionemi 1lt sini bölmeden önce ayrı bir kapta blenderla geçirip 5ml ölçeği bölmeniz daha sağlıklı olacaktır. )uygulama yapabilirsiniz . Bu karışımı bitkilerinizin su ihtiyacı kadar kullanınız. Sevgiler |
Oğuz Bey,
Ev kullanıcısıyım. Ve küçük partiler halinde uygulama yapmam lazım. Her seferinde 0.5 kg bionemi blenderda karıştırıp , içinden 5 ml aldıktan sonra kalanı tekrar bionem şişesine mi boşaltacağım? Çok zor bir uygulama. Ne kadar dikkat etsek de blenderdan ya da kaptan safsızlıklar bulaşacaktır. Çok uygulanır bir şey gibi gelmedi bana. Fotoğafı ,gelirken kargoda sızıntı yapan bionem ile ilgili ne yapacağımı söylemek için eklememi istemiştiniz. Sanırım karışım uygun olmadığı için yorum yapamadınız. Bu arada havale hesabınıza geçmiş mi yine atlamış olmayım. Teşekkürler |
Sn.Maki 01 ;
10lt lik Bir karışım hazırlayıp daha sonra farz edelimki 2lt sini harcadınız , kalanı oda sıcaklığında güneş ışığına maruz bırakmadan saklayıp tekrar kullanacağınız zaman karıştırıp kullanabilirsiniz. Karışımı el ile çalkalayarak yaptığınız için bir yorum da bulunamadım.Ancak üstte biriken yağlar eksik durmuyor. Blender la karıştırıp tekrar eklerseniz sevinirim. Bionem in kullanım kuralları sayfanın en başında yazıyor. Tüm bu kuralları uyguladığımızda bahsetmiş olduğumuz etkilerini hiç sorun yaşamadan görebilirsiniz. Sevgiler |
Oğuz Bey,
Sanırım yoğunsunuz. Ayıracak fazla zamanınız yok. "Evdeki süs bitkilerine uygulaması : Yaprak Uygulaması : 1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 1 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin yapraklarının altı ,üstü ve gövdesine püskürtülerek uygulanır.Bu uygulama haftada 1 tekrar edilir. Kök Uygulaması : 1lt Bionem iyice çalkalandıktan sonra 3 çay kaşığı 0,5 lt suyun içerisinde çok iyi bir şekilde karıştırılıp çalkalandıktan sonra bitkinizin büyüklüğüne göre suyun tamamını veya birazını bitkinizin su ihtiyacına göre kök bölgesine verebilirsiniz. Burada blenderda karıştırın demiyor. Ben blender kısmını sordum. Elbette sitenizde ve burada uygulama ile ilgili tüm yazıları okumadan uygulamaya geçmeyeceğim. Teşekkürler |
Sn.Maki01 ; Çok rica ederim. Ürünüm ile ilgili her soruyu sorabilirsiniz. Sizlere cevap vermekle mükellefim .
Siz çalkalayıp resim çekene kadar homojenliği kayboluyor bu yüzden bekletmeden hızlıca çalkalayıp hemen bölebilir veya blender dan geçirebilirsiniz. ilk sayfadan alıntı yapıyorum (ÖNEMLİ NOT : Bionemi su haricinde hiçbir madde ile karıştırmayınız.Bionemi 1lt ambalajı 200lt suda karıştığından daha az su karıştırmak istediğinizde 1lt ambalajı hızlıca çalkalayıp veya blender dan geçirip homojen hale getirdikten sonra bölebilirsiniz. Sistemik ilaçlar ve bakırlı preparatlar ile arasındaki uygulama periyodu 15 gündür. Kontak etkili zehirlerde 3gün sonra Bionem uygulayabilirsiniz) |
Gerçekten bugün dalgın ya da yorgun ya da yoğunsunuz. Ben de yoruyorum kusura bakmayın. Dediklerinizi yapacağım. Başlangıç sorusuna döneyim. Fotoğraflamaya çalıştığım sızıntılı olarak gelen bionemi kullanmamda sakınca var mı?
Zaten sizi yeterince yordum. Hemen 2. şişeyi kargoyu siz ödeyerek yola çıkardınız. Teşekkürler ve sevgiler |
Alıntı:
|
Sn.Oğuz bey,
Şu sayfada ki salkımlanmış asma için, http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=15690&page=4 Bionem kullanımı için uygun zamanmı?. Kullanılırsa köküne mi, yaprağına mı?. Evet diyorsanız acilen Bionem istiyorum :) |
Sn.Maki 01 ; İlk yollamış olduğum ürünün üsste birikiken yağlarını gördüm. Hiç bir sorunu gözükmüyor blenderla karıştırıp uygulama yapabilirsiniz. Yeni gönderdiğim şişe ile de uygulamalarınızı yapabilirsiniz. Sevgiler
|
Alıntı:
Asma ile ilgili hemen kök uygulaması birer hafta ara ile 2 sefer ve yine hemen 3 gün ara ile yaprak uygulaması yaptıktan sonra daha öncedende bahsetmiş olduğum havayı kontrol ederek yani bulutlu havaları hasat sonuna kadar yaprak uygulamalarınızı devam ettirebilirsiniz. Sevgiler |
Oğuz Bey;
Bende şimdi "kavun ilacı" yerine Bionem uygulaması yapmaya çıkıyorum, Cumartesi'ye de ikinci uygulamayı yapabilirim inşallah. Daha sonra periyodik uygulamaları aksatmamaya çalışacağım. Bu haftaya Bionem'i yetiştirebilirim sanırım ama haftaya bionem almaktansa Roa'yı mı beklesem, ne yapsam artık onu haftaya konuşuruz:) |
Sn.Balıçı Serdar ;
Kesinlikle uygulama periyotlarını aksatmayalım . Kolay gelsin bu arada balıkçılık yakışıyor ;) |
Bionemde doz aşımı olursa ne olur merak ediyorum, bakteriler çoğalarak bitkiyi mi yer:) ! çay kaşığı yerine 4 çay kaşığı koysam mesela 0.5 litreye?
|
Sayın muyurdakul ilk uygulamalarımda böyle bir doz aşımı ile uygulama yaptığım bitkilerden bazıları kurumuştu.
Belirtilen dozlara dikkat etmekte büyük fayda var. |
Alıntı:
Doz aşımı yaparsanız ; Yapraktan uyguladığınızda bitkilerinizin yapraklarını yakabilirsiniz . Doz aşımı yaparsanız ; Kök bölgesine uyguladığınızda bitkilerinizin saçaklarını yakabilirsiniz. Bu sebeblerden dolayı uygulama kurallarına titizlikle uymamız gerekiyor. |
1112. mesajımda yazdığım deneyi tamamlayamıyorum. Benim unlu bit sandığım zararlılar resmen örümcek çıktılar ve diğer bitkilerime de sıçramaya başladılar. Bu yüzden işi garantiye almak için Neemazala başlamak zorunda kaldım. Yalnız kullandığım bionemin boşa gitmediğini ve bitkilerin bağışıklığını güçlendirdiğini düşünüyorum. Umarım öyle olmuştur:)
Arkadaşları yanıltmamak için haber vermek istedim. En yakın zamanda herşeyi birarada yapmak için ROA'yı bekleyeceğim artık. |
Sn.Nevsune ;
Paylaşımınız için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz zararlı unlu bit değilde kırmızı örümcek ise yine söyledim uygulamayı yapabilirsiniz. Amaç erginleri öldürmek değil yeni bireylerin çıkmasına engel olmaktır. Erginleri yaşam sürelerini doldurup zaten ölecekler . Tercih ve ürün seçimi sizin insiyatifinizde . Sevgiler |
Bionem kullanıcılarımın ;
Dışarıdan satın aldıkları veya hediye olarak evlerine yeni gelen bitkileri , fideleri diğer bitkilerinin yanına koymadan önce mutlaka bionem ile hem kök uygulaması hemde yaprak uygulaması yapmaları dışarıdan gelecek olan düşmanları bertaraf etmemizi sağlayacaktır. |
Alıntı:
asmalarınızda külleme var gibi. Resimdeki ışık beni yanıltabilir. Külleme olduğunu anlamak için, taneleri iki parmağınızla siliniz. Eğer kül gibi bir tabakanın altında canlı yeşil tane ortaya çıkıyorsa bu küllemedir. Onu hiç bir ilaçla silemezsiniz. Hortumla, tazikle su ile, güneş battıktan sonra, dört ve ya beş gün, yapraklar dahil iyice yıkayın. Bunu şebeke suyu ile yapabilirsiniz. Annem köyde evin önündeki kokulu Müşket dediği siyah üzüm için her sene bunu yapıyor ve hiç bir hastalığa yakalatmıyor. Bana da hiç bir ilaç kullandırmıyor. Daha sonra Oğuz beyin bionem tarifini uygulayabilirsiniz. Unutmayın, kükürt ya da bionem dahil hiç bir ilaç o kül tabakasını silmiyor. Ancak bionem uygularsanız, salkım güvesine yakalanmazsınız. Ben denedim, salkım güvesi bir küçük larva (kurtcuk) Bionem bu larvanın kitin tabakasını eritiyor ve zararlıyı yaşatmıyor. Tekrar söylüyorun, külleme ve salkım güvesi aynı zamanda ortaya çıkıyor. Salkımları yıkadıktan sonra, salkım güvesi için bionemi sadece (kök uygulaması yapmadan da) salkımlara üçer gün ara ile 4 ve ya 5 defa uygulamanız yeter. (işine karıştığım için şimdi oğuz bey kızacak) Ayrıca salatalıklarınızda sülük alma yapmalısınız. Hani anten gibi uzantılar var ya onları koparıp atın. Onlar salatalığın güçünü emiyorlar. Bir karıştan fazla büyümesine izin vermeyin. Ayrıca '' Habibe' nin bahçesini'' yeni gördüm. Harika bir dünya yaratmışsınız. Biz erkekler şu dünya'yı size versek gerçekten çok rahat edeceğiz ama, sizlerin de almak için kararlı olmanız mı gerekiyor, galiba...? Saygılar efendim. |
Alıntı:
|
Halil Bey ;
Muhteşem bir performans sergiliyorsunuz yorumlarınız ve paylaşımlarınızla . Çok teşekkür ediyorum. Öncelikle SALKIM GÜVESİ ile ilgili paylaşımınıza ayrıca teşekkür ederim. (Ben denedim, salkım güvesi bir küçük larva (kurtcuk) Bionem bu larvanın kitin tabakasını eritiyor ve zararlıyı yaşatmıyor.bionem uygularsanız, salkım güvesine yakalanmazsınız) Kesinlikle doğru söylüyorsunuz külleme bulaşmış salkımınızı eski haline asla getiremezsiniz . Ancak bulaşmamış salkımlara ve sağlam yapraklara bulaşmasını Bionem ile engelleyebilirsiniz. Bulaşmış olan yaprağın Bionem uygulandıktan 48 saat sonra yaprağın arka tarafına baktığınızda mantari hastalığın hücre duvarlarının kitlendiğini ve kuruduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu sayede bulaşmış olan yapraktaki hastalığın spor atmasına engel olursunuz. Bu gözlemi bahsettiğimiz hastalığı etkili ZEHİRLİ ilaç uyguladığınızda da aynı etkiyi görebilirsiniz. Saygılar |
Sn.muyurdakul ;
Bionemin içerisindeki kekik yağından dolayı dozaj aşımında yakma yapabilir. Organik olmasa içerisindeki faydalı mikroorganizmayı yaşatamayız. Bionem in içeriğinde bakterimizin haricinde melas + susam yağı + mısır yağı + kekik yağı bulunmaktadır. Sevgiler |
Üreticilerimizin Ürün yetiştirmede üzerlerine düşen çok önemli görevlerden kısaca bahsetmek istiyorum.
Seralarınızda yetiştirdiğiniz ürünlerinizin budama ve koltuk altı alma işlemlerini asla ve asla yağışlı havalarda hatta bulutlu havalarda yapmamamız gerekiyor. Seralarımızın içerisine mutlaka bir nem ölçer edinmeliyiz. Seralarımızın oluk kısımlarından veya sera naylonunun içeriye su akıntısı yapmamasına dikkat etmeliyiz. Bazı üreticilerimizin kanaldan su kullandıklarını ve bu kanallara hasta bitkilerin atıldığı , budama artıklarının bilinçsizce kanallara döküldüğü görülmektedir.Böyle bir durumla karşılaştığınızda mutlaka bunu yapanı uyarmalıyız. Aksi taktirde her sulama yaptığımızda ürünlerinize hastalığı kendi elinizle aşılarsınız. Budama artıklarını asla bırakmamalı ve uygun bir alanda imha etmeliyiz. İlaçlama konusunda da kesinlikle ve kesinlikle sabah saatlerinde eğer çiğ varsa mutlaka çiğ kalktıktan sonra uygulama yapmamız Bionem in etkisini arttıracaktır. Yağışlı havalarda asla seralarınızın içerisinde ilaçlama yapmamalıyız. Şeftali , Armut , üzüm vb.. ürünlerinizdede mutlaka her budamanın arkasından yaprak uygulamamızı tekrar edersek düşmanlarımızı bertaraf edebiliriz. Budama ve koltuk alma işlerinin hemen arkasından yaprak uygulamamızı gerçekleştirdiğimiz de sağlıklı tam bir koruma sağlarız. Tüm bunlara dikkat ettiğimiz zaman Bionem ile ilaçlama periyotlarını uzatabilir , kısaltacağımız durumlar da söz konusu olabilecektir. Sonuçta bir canlı yetiştiriyoruz. Bu kuralları dikkate almadığımız da budama ve koltukaltı alma işleminde taze yaralardan hastalık girmesini kendi elimizle sağlarız. Bunun sonucunda telafisi olmayan sonuçlarla karşılaşabiliriz. Zırai mücadele ilaçlarının tamamı ,Biyolojik Preparatlar koruma amaçlıdır. Kendilerini zehirlerden kurtaramamış üreticilerimiz de yukarıda ki kurallara uyduklarında daha az zehir atacaklardır. |
Alıntı:
Bu külleme denen hastalığın nasıl bu kadar hızlı ve yoğun yayıldığını çok merak ediyorum. Külleme ve Mildiyo (pronos) her yıl olan bir hastalık değil. Yıllar içinde az görülsede normal ilaçlamalarla önlenebiliyor. Ancak bazı dönemlerde, örneğin bundan beş yıl önçe de bu yıl gibi çok yoğun bir saldırısı olmuştu. İşte üreticiyi aldatan, yanıltan, çaresiz bırakan bu. Tam bir pusu uzmanı. Şimdi yine beş, altı yıl pek görünmüyecek. Kendisini unutturacak. Belki güç toplayacak. Yine gafil avlayacak biliyorum. Mildiyo, fungal (mantar) Külleme,fugus (mantar) hastalıkları. Bionem ve ROA bu hastalıklar için kotlanmış ilaçlar. Çok yoğun saldırılarda bile etkili olması gerekiyor. Yani üç gün ara ile on defa değil de, normal ilaçlama periyotlarıda da etkili olması gerekiyor. Bir yerler de yanlış yapıyor olabiliriz. Gelecek yıl Sn.Oğuz bey' den bir ya da iki dönüm için ( tabii başarısızlık durumunda maliyeti karşılaması şartı ile-zaten o da 1,5 ya da 2 bin lira eder) onun da denetiminde bir uygulama önereceğim. Eğer başarılı olursa heykel işine de bi bakarız artık. Saygılar. |
Merhaba Oğuz Bey,
Bionem sorunsuz bir şekilde geldi. İlk uygulamayı bugün yapacağım. Teşekkürler.... |
Halil Bey ;
Sizinle sohbet etmek inanılmaz keyifli olamaya başladı. Üreticilerimizi ve sizi bilgilendirmek amacı ile bahsetmiş olduğum video görüntüyü arkadaşlarım bu geceye yetiştirmeye çalışıyorlar . Bunu seyrettiğinizde hastalığın neden bukadar canavarlaştığını neden üreticilerin kontrol altında tutuamadığını sebeblerini gayet net bir şekilde anlayabileceksiniz. Bu görüntülerden sonra umarım tüm üreticilerimiz bu konuyu içine gerçekten sindirip ve üzerine düşen görevleri yerine getirirler diye umuyorum. Burada sizin gibi üreticinin olması diğer bilgisayardan uzak habersiz olan üreticilerin de haberdar olmasını sağlayacaktır. Sezonda memnuniyetle teklifinizi kabul ediyorum . Bu teklifinizden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum . Ancak cd yi izledikten sonra siz de üstünüze düşeni yapacağınızın sözünü bana şimdiden vermiş kabul ediyorum. Acaba birde çifçilerin bu hastalık için kullandıkları zehirlerde başarılı olamadıklarında hiçbir muhattapları varmı ; Yani hesap sorabiliyorlarmı ? Ben de hesap sorabilirsiniz Halil Bey !!! O heykeli size diktireceğim Halil Bey !!! :D Hoşgörünüze ve samimiyetinize çok teşekkür ederim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025