![]() |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 100106
Eklenti 100107 Pepinolara dördüncü uygulumayı bugün yaptım.Uygulama öncesi yapraklar. Daha önce bahsettiğim siyah tozlar,yaprağın içine hapsolmuş kurtların toz haline dönmüş hali olduğunu gördüm. |
Sn.Uysal01;
Detaylı paylaşımınız ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizlerin memnuniyetini görmek , duymak çok keyifli. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 100110
Eklenti 100112 Pepinolar sararma ve yapraklarını dökmeyi bıraktılar,yeni yaprak çıkarmaya başladılar. Oğuz Bey,çok teşekkürler,Roada bionem kadar etkilidir herhalde. Başka bir bitkideki yapraklarındaki şıre gibi (elini sürdüğünde yapışıyor) bir madde vardı,onunda kuruduğunu gördüm. İyi ki varsınız.(İÇimden geldi bunu söylemek). |
Sn.Uysal01;
Gözlemleriniz kesinlikle doğru . ( Yapışkanlık ) Sizlerin bu titiz ve düzenli uygulamaları ve yorumlarınızla herkes Bionem in neler yapabildiğini yetiştiricilikte bazılarının kabul edemediği ;tek bir ürün ile hastalıklara ve zararlılara karşı etkili olduğunu aynı zamanda da bitkilerinin de sağlıklı gelişimini sağladığının sizler sayesinde tescilleniyor. Böylelikle kırmızı örümcek için ayrı zehir , yaprak biti için ayrı ... , mantari hastalıklar için ayrı zehir... böyle devam eden zincir sizlerin sayesinde tescillenerek kırılıyor. Sizlerde iyiki varsınız.Yoksa bu zehirciler bizi bir kaşık suda boğacaklar. Sizlerin bu yorumlarıyla Zehircilerin ve yandaşlarının tüyleri diken diken oluyor. Herşey gönlünüzce olsun. Saygı ve Sevgilerimle |
sayın oğuz alper, ben giresun da yaşıyorum, fındık bahçemde kullanmak amacıyla bionem temin etmek istiyorum. lütfen yardımcı olur musunuz. teşekkürler.
|
Sn.ademnesil ;
İlginize çok teşekkür ederim. Bionem i kolayca temin edebilmeniz için aşağıdaki bölümü inceleyebilirsiniz. Sevgiler http://www.agaclar.net/forum/showthr...ghlight=bionem |
Sn.Halil Önen Beyin http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17096 Yorumu :
Teşekürler Oğuz bey, Asmalar budandıktan hemen sonra bordo bulamacı atılmıştı. Koruk ve olgunlaşma döneminde 3 defa yapraktan Bionem uygulaması yapıldı. Küllemeye yakalanmadı, salkım güvesi ise teğet geçti. Bu yıl bionemli günbalı yiyeceğiz. İçine bir de tahin karıştırdık mı, sorma gitsin... Saygılar Halil Bey titiz uygulama ve gözlemleriniz , bizlerle paylaşımınız için size çok teşekkür ederim. Afiyet bal şeker olsun! Saygı ve Sevgilerimle |
1458 nolu mesajda fotoğrafladığım pepinodaki yaprak bitleri zaman içinde yok oldular. Bionem kimyasal ilaçlar gibi hemen etki etmiyorsa da zaman içinde kesin çözüm oluyor. Bu arada resimde görülen tomucuklardan ikisi meyve tuttu.
|
Sn.Polatuz;
Paylaşımnız için teşekkür ederim. Yaprak bitlerinden zehirsiz kurtulmanıza, pepinonuzun sağlığına kavuşmasına sevindim. İleriki aşamalarda da konu başlığımızda paylaşımlarınızın ,yorumlarınızın devamı dilkeklerimle. Sevgiler |
Sn.Oğuzhan Bey in Bionem ile ilgili yorumu diğer konu başlığından alıntılanmıştır.
Merhaba Oğuz Bey Bionemi kullandım ve kırmızı örümceklerden kurtuldum.Bu aralar pek göremiyorum.Hala kullanmaya devam ediyorum. |
Sn.kaybol.2008 ;
Siparişiniz için teşekkür ederim. Bionem ile ilgili sorularınızı bu başlıkta yanıtlamaktan memnuniyet duyarım. Paylaşımlarınızla ve yorumlarınızla konu başlığımıza katılmanız dileklerimle . Sevgiler |
4 Eklenti(ler)
Eve gelen bitkilerin ilk geldiği durumlarının , 03.09.2009 tarihli son fotoğrafları .
Bionem haricinde hiçbir gübre , köklendirici , bitki gelişim düzenleyiciler , hiçbir ilaç kullanılmamıştır. |
2 Eklenti(ler)
devamı...
|
herkese merhaba
cok uzun bır suredır işlerimizin bu krizde yogunluğundan dolayı bulunamıyordum .Bu sene hasat zamanı geldi gecti .üzümleri hasat yaptık pekmezide yaptık bagıda bozduk. Bu sene üzümden hiç bir şekilde pazara mal vermedim zarar 4.500 ytl.Ancak büyün üzümleri kurutmaya aldık ve bunuda cok sukurki tarişe uygun fiyattan vererek borclarımızı kapatamadık bile diyebiliriz.Bütün maliyetlerden sonra zarar 4.500ytl. Ama burada en büyük etken bu seneki cok yogun bir külleme saldırısını maruz kalmam dı. oguz beylede bir cok defa görüştüm.Kendisine ayrıca cok tesekkur ederim.Bir cok konuda yardımcı oldu.ama alet ve ekipman kısıtlı olunca başımıza bunlar geldı.son iki aylık dönemde tamamen kimyadsal ilaçlar kullandım ama nafile onlar bile fayda etmedi .Her getirdiğim ziraatcı bu iyi gelir uygula demektenn başka bir şey yapamadı ama bu ürünü evimin önündeki asmalarda kullandım cok fazla vurgun yemedi .HALİL BEY 'in dediği gibi önümüzdeki seneyi kısmet ayrıca OĞUZ BEY yardımlarnız ve ürünüze teşekkür ederim .Her seyi yeniden öğreniyoruz. Saygılar herkese iyi geceler. |
Sn.20horoz;
İlginiz ve paylaşımlarınız , yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Seneye tüm makina ve ekipmanlarınızı hazırladığınızda ve son baharda başlayıp hasat sonuna kadar elimden gelen tüm desteğimi size vereceğim. Her şey gönlünüzce olsun . Sevgiler |
Sn;Oğuzalper bionem narenciyelerdeki yaprak galeri güvesine etkilimi?,etkiliyse nasıl uygulama yapmalıyım.bionemi ilk defa 10 gün önce bir kez uyguladım. 15 günde bir uygulamayı planlıyorum.
|
Sn.ahmet salih;
Narenciyenizdeki galeri güvesi popülasyonu fazla ise 3 gün ara ile yaprak uygulamalarına devam etmeniz gerekiyor. 15 günde 1 olmak üzere 2 sefer de kök uygulamasını yapmanız gerekli. Zararlı popülasyonu azaldıktan sonra ;yaprak uygulamalarını 15 günde 1 uygulamaya geçerseniz başarılı olabilirsiniz. Not: Yaprak uygulamalarını yaparken yaprakların altı ,üstü , dallar ve ağacınızın gövdesinede püskürterek uygulamayı unutmayalım. |
hızlı cevap için teşekkürler Oğuz bey, gelişmeleri buradan paylaşmaya çalışacağım.
|
Ben teşekkür ederim Ahmet bey ;
Konu başlığımızda ;olumlu , olumsuz yorumlarınızın ve paylaşımlarınızın devamı dileklerimle. |
Sn.bahtiyar02 'nin beyaz sinek ve yaprak biti için ilaç konu başlığındaki Bionem yorumu. Kendisine paylaşımından ve yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim.
Merhaba dostlar..dün sabah Oğuz Alper beyden aldığım bionem elime geçti. Merakla uygulamak için Telefonla tekrar Oğuz Alper beyi arayıp uygulama şeklini öğrendim.Elimde bulunan 2 litrelik ilaçlama fısfısına biyonem kullanmadan hızlı bir şekilde şisesini çalkalayıp şırınga yardımıyla 10'cc lik biyonemi magiç Bullet'e koyup üstünü suyla tamamlayıp 3 dakika karıştırdım. Görünür bir şekilde su rakı formunu aldı.Hazırladığım biyonemi fısfısa koyup üstünü su tamamlayıp,fısfısı iyice çalkaladım ki sonradan eklediğim su karışsın.Yaklaşık yarım saat(30dk) bekledikten sonra tekrar bir fısfısı çalkalayıp 2 litrelik biyonemi balkon seramdaki ve diğer balkonumdaki tüm sebze ve meyvaların yapraklarını,dallarını ve köklerini ıslattım. Akşam aşırı bir rüzgar olduğundan seranın tüm pencerelerini kapattım.Sabah saat 08.00'de balkon seramın pencerelerini açıp havalandırdım.İçerde bitkilerimin bazılarında özellikle kamkat limonum ve kamkat limon aşıladığım portakalım aşısı, asma fidanım da abartısız 10'ar cm yeni filizler vermiş.beyaz sineklerde büyük bir azalma olduğunu gördüm.Merakla Oğuz Alper Beyi telefonla arayıp durumu anlatım. Biyonemin 24 saatte bu kadar hızlı bir şekilde bitkileri etkilemesi ve beyaz sinek,yaprak bitlerini öldürmesi beni çok etkiledi.Biyonemi uyguladığım Balkon seramda büyük bir bölmeli akvaryumum var içinde 5 adet Beta balığı ve 14 adet küçük sazan balıklarım var. onlara hiçbirşey olmamıştı.İşin aslı benimle dalga geçilir diyede mesaj yazmıyacaktım. Ama resimleri sizle paylaşırsam bana inanacağınızı biliyorum.Burdan Oğuz Alper bey'e biyonem ve yardımlarından dolayı çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. saygılar |
Sevgili Feriha Hanımın beyaz sinek ve yaprak biti için ilaç konu başlığındaki Bionem yorumu. Bionemi çok güzel bir şekilde açıklamasına , paylaşımlarına ve yorumlarına canı gönülden teşekkür ederim.
Bahtiyar Bey merhabalar.. Bitkilerinizdeki zararlılardan kurtulmanıza sevindim. Bionemi bir kutu uygulayan bitkisever olarak tecrübemi paylaşmak istedim. Bu şekilde yoğun zararlı ilaçlamasından 3 gün sonra tekrar bitkilerinizi özellikle yaprak altlarını, dallalarını ve toprağı Bionem püskürterek tekrar ilaçlamanız gerekiyor. Daha sonra bir haftalılık dönemlerde koruma amacıyla Bionemlemek zararlıları uzak tutmaya yarıyor. Benim ihmal edip periyotu uzattığım dönemlerde bazı bitkilerde yeniden zararlı gördüğüm vakidir. Bionemden özellikle güllerin yapraklarındaki ve taze gül sürgünlerindeki zararlıları yok etmede oldukça iyi sonuçlar aldım. Daha sonra düzenli yaptığım uygulamalarla artık sürgünlerde ve yapraklarda zararlı görmemeye başladım. Özellikle koruyucu olarak kullanmanın çok daha kolay ve bitki açısından sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca insan ve çevre sağlığına zarar vermemesi büyük kazanım. Balkon seranız, bahçenizdeki bitkileriniz ve akvaryumunuz ile size sağlıklı, zehirsiz günler dilerim. |
Sn oğuz bey., 3 adet sorum var:
1. Bionem (aldım) son kullanma tarihi nedir? 2. Bionemi hazırladıktan sonra tamamını kullanamazsak arta kalanını kaç gün bozulmadan bekletebiliriz, 3. Frezyalarımı bayram ertesi dikeceğim. Frezya soğanlarımı çuval içinde Bionem solusyonuna (rakı kıvamındaki) daldırırsam kaç dakika tutabilirim ve faydası ne olur?. teşekkür ederim. |
Sn.kgursan ; İlginize teşekkür ederim. Sorularınızı yanıtlayayım.
1-Sizin satın almış olduğunuz Bionem in üretim tarihi mart 2009 ,son kullanma tarihi mart 2011 yılıdır. 2-Bionemi hazırladıktan sonra tamamını kullanmadığınız taktirde ; güneş görmeyen bir ortamda oda sıcaklığında 2 yıl muhafaza edebilirsiniz. Tekrar kullanmak istediğinizde ; mutlaka el blendırı ve ya tazzikli taral ilaç makinasının tabancası ile karıştırıp uygulama yapmak istediğiniz bitkilerinize uygulayabilirsiniz. 3- Frezya soğanlarınızı , başka soğanlı bitkilerinizi kesinlikle Bionem solüsyonuna ( rakı kıvamında ) daldırma yapmayınız. Direk daldırma yönteminde Bionemin içerisindeki yağlar soğanlarınıza yakma etkisi gösterebilir. Ancak diktikten ve can sularını verdikten sonra hazırladığınız Bionemli solüsyondan bir su bardağı kök uygulaması yaptığınızda ; Soğanlarınızın gelişimini sağladığınız gibi , kök çürüklüğü , kök hastalıklarından korumuş olursunuz. Bu uygulamayı 15 günde 1 defa tekrar edebilirsiniz.( Haftalık periyotlar halindede uygulayabilirsiniz. ) Yine sorularınız olduğunda yanıtlamaktan mutluluk duyarım. Sevgiler Alıntı:
|
Sevgili oğuz bey., Bardak olayı frezyada mümkün değil. Bir seraya(300 m2) 12 000 soğan dikiyorum. Ancak damlama ile veya çok seyreltik olarak süzgeçle verilebilir. Bu durumda da suyunu ayarlamak zorlaşacaktır. Yine de teşekkür ederim.
|
Sn.Kgursan ;
Damlama ile verebilirsiniz. 100lt lik emiş yaptırdığınız bidonunuzun içerisine Bionemi hızlıca çalkalayarak bekletmeden 250cc ekledikten ve çok iyi karışımı yaptıktan sonra hızlı su programı ile damlamadan verebilirsiniz. |
Alıntı:
ilginize teşekkür ederim .Bir yolunu bulacağım. saygılarımla. |
Sn.Kgursan ;
300m2 lik yere ve soğanlarınız için verdiğim dozajda uygulayabilirsiniz. Damlamalar tam su dolduğunda emişe başlatıp 12 dakikada bitirip arkasından damlamaların içi bionemli karışımın bitmesini sağlamak için boş su verebilirsiniz. 1200lt su ile gitmesinde sorun yok. Sizin hazırlayacağınız 500cc karışımıda bu şekilde verebilirsiniz. Tavsiyem 250cc lik dozajı 1 er hafta ara ile damlamadan emdirdiğinizde 2 parti sulama yaptırabilirsiniz. Saygılarımla |
Sn.Oğuz Bey,
Ben yeni üyeyim.Fındık için bionem'i düşünüyorum.Giresunda bildiğim kadarıyla genellikle kimyasallar kullanılıyor.Bionem in fındığa etkisi nedir?Saygılarımla. |
Sn.fındıkcı;
İlginize teşekkür ederim. Fındıklarınızda sezon başından sonuna kadar toplam 2 sefer kök uygulaması ve 10 - 15 günlük periyotlarda yaprak uygulamaları yaptığınızda kimyasal ilaçları kullanmanıza , köklendirici grupları kullanmanıza ihtiyaç bırakmaz. Fındıklarınızda kök uygulamalarını yaptığınızda sağlıklı ve güçlü kök yapısı oluşturmasını sağlar. Kök hastalıklarına karşıda koruma sağlayacaktır. Yaprak uygulamaları ile de zararlı böcekler ve mantari hastalıklardan koruma sağlamasının yanında bitkilerinizin daha koyu yeşil olmasını , yaprak yüzeylerinin genişlemesini ,fındık tonajınızı artı yönde arttıracaktır. Toprağınızdaki mevcut gübrelerinde bitkiniz tarafından alımını sağlayacaktır. Saygılar |
bionem kök uygulama hakkında
2 Eklenti(ler)
Oğuz Bey ,fotoğraftaki saksılara kök uygulama yapmak istedim ancak bu saksılara ne kadar sulandırılmış yani hazırlanmış bionem uygulayacağım? (Büyüklük anlaşılması için yanına sandalye koydum) Dediğiniz gibi süs bitkisi olarak kabul edip 1 su bardağımı ,Yoksa aldığı kadar diyorsunuz o zaman herhalde 5 lt vermem lazım ,yoksa ağaç kabul edip taç izdüşümü. Ve toprağı hafif nemliykenmi?(15 lt lik kovalara hazırlayacağım 75-80 cc bionemle ).Cevaplarsanız memnun olurum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025