![]() |
Sn.Oğuzhan Bey in Mayer Limon konu başlığındaki Bionem tavsiyesi ve paylaşımı için çok teşekkür ederim.
Oğuzhan Bey in Mayer Limon konu başlığındaki yorumu; Geçmiş olsun.Limonunuzda kırmızı örümcek var.Ben baya bir uğraştım bu sorunla.Çok dikkat etmeniz gerekiyor.İlk önce arapsabunlu pamuk yumuşak bir bezle yaprakların altlarını ve üstlerini silin.İlk yapabileceğiniz budur. Sonra 1-2 saat sonra duş aldırın.Kırmızı örümcekten kolay kurtulamazsınız.Gövdede hatta toprakta olabilir.Saksının üst kısımdaki toprağı alabildiğiniz kadar alıp değiştirin.Yeni toprak ekleyin.Kimyasal ilaç kulanmak istemedim.Enson Organik ilaçlar kullanabilirsin.Sitede satış bölümünde olanlar var.ben Bionem kullanıyorum.Şu ana kadar sorun yaşamadım.Umarım sizde kurtulursunuz. |
Sn Oğuz Bey Bionem 'i mevsimlik çiçek üretimi için de önerirmisiniz? 10 ooo adet çiçek için kaç uygulama ,uygulama şekli,aralıkları ve dozları için önerileriniz nedir? Teşekkürler...
|
sayfayı basından sonuna kadar ılgı ıle okuyup bıonem ıle ılgılı bılgılerı aldım.yalnız aklımdakı soru ısaretlerının gıderılmesıne yarayacak bılgılerı goremedım.bıonem her turlu bıtkı uzerınde normalın ustunde faydası olan guzel bı bulus.tartısmaların ve karsılıklı soruların ıcınde en az konu olan uzum bagları ıle ılgılı konular kesın ve net bı sonuca ulasmamıs durumda en buyuk korkumuz kulleme. sn halil önen ve sn 20horoz adlı kısılerdı sanırım sadece uzum bagı yetıstırıcılerı ondan kaynaklanıyor olması lazım.genıs alanlarda yetıstırmekte oldugumuz uzum baglarımızda ıster ıstemez yabancı otlarda cıkıyor hastalıklarla mucade ettıgımız kadarı ıle bu yabancı otlar ılede mucadele edıyoruz.bıonem bu yabancı otlara da bı etkısı varmıdır.sonucta bunlarda bı bıtkı ve topraktan bıonemı emzımleyecekler.bız yok etmek ısterken onlarda bıtkıler gıbı ıyı yonde gelısme gostereceklermı.sn 20horoz ısımlı uyemızın kulleme ıle mucadelesınde kısısel hataları ıle yeterlı ekıpmana sahıp olmadıgındanmı basarısızlıga ulastı.buda tam olarak belırtılmemıs ve son zamanlarda bıtkıdoktoru ısımlı uyede denemelere baslamıstı oda bı sonuc soylemedı benım ıcın konu sonucsuz kaldı ve kullanıpla kullanmamak arasında tereddutte kaldım.bıraz uzun ve karsıkık oldu sanırım.saygılarımla...
|
Sn.whtelove ;
İlginize teşekkür ederim. Bionem ürünümüz külleme hastalığına %100 etkilidir. Tabii kullanıp kullanmamak sizin tercihinizdedir. Bionem toprağa uyguladığınızda yabani ot da bir bitki olduğundan onlarıda geliştirecektir. Sonucunda onlarda besinlerle yaşayabilen canlılardır. Yabani otlarda bitkidir. Yabani ot mücadelesi yapmaz iseniz bitkinize verceğiniz npk ve ya organik gübrelerde yabani otları besleyecektir. Bundan daha doğal bir şey olabilirmi!!! Bahsetmiş olduğunuz forum üyelerine ben müdehale edip ne yaptınız uygulama sonuçlarınız nedir diye ne yazıkki sormak durumunda değilim. Umarım kendileri bu yazınızı okur hem siz hem de ben uygulama sonuçlarından haberdar olabilirim. Selamlar... |
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. Mevsimlik çiçeklerinizi serada yetiştiriyorsanız yaprak uygulamalarımızı dikimden itibaren hasat sonuna kadar haftada 1 kez uyguluyoruz. Kök bölgesine uygulamamız tüm sezon 2 sefer . İlk uygulamadan 15 gün sonra 2.kök uygulamamızı yapıyoruz. Dozajımız damlama sulama ile verirken 1 dönüme 2lt şeklindedir. Yaprak uygulama dozajımız 200lt suya 1lt dozajındadır. Selamlar... |
sn oguz alper kısa surede cvb verdıgınız ıcın tesekkur ederım.bız uzum yetıstırıcılerı olarak sadece derdımız kulleme degıl.kulleme ıcın %100etkılı dıyorsunuz.sundugunuz raporlar karsısında sıze guvenıyorum.dıger hastalıklara karsı savunma ve etkısı nasıl bıonemın dıger hastalıklara karsıkda kulleme kadar etkılımı acaba.mesala salkım guvesi triplıs hastalıkları ıcınde etkılımı.
ayrıca sızı sabrınızdan dolayıda tebrık etmekteyım.herkesın sorularına karsı sonsuz gayret ıle cevablamıssınız. |
Sn.whtelove;
Konu başlığını başından sonuna incelediğinizde kırmızı örümcekten beyaz sineğe,yaprak bitine nasıl etki ettiğini kök hastalıklarına neden etkili olduğunu anlayabilirsiniz. Bahsetmiş olduğunuz salkım güvcesi , trips e de etkilidir. Nasıl oluyorda bir ürün hem zararlı böceklere, mantari hastalıklara etki edebiliyor hemde bitki gelişimini sağlıyor dediğinizde Bionem in içerisindeki enzimlerden sebebiyetle yani kitinaz enziminden dolayı zararlı böceklerin yumurtalarına , mantari hastalıkların tamamının hücre duvarlarıda kitin ile kaplı olduğundan dolayı etki ediyor. Diğer enzimle bitkinizin saçak ve kök yapısını kuvvetlendiriyor. Toprağınızdaki mevcut olan gübreleride Bionemin içerisindeki bakteri bu gübreleri işleyerek bitkinizin almasını sağlıyor. Saygılar... |
tabı ne kadar bılım ve ılımle urunuzun raporlarını sunsanızda deneyıp sonucları gormeden ınanmadan bısey dıyemıyorum.dıger kullanıcılardan herhandı bı olumsuz cevablar gelmemektedır.tabı onların yetıstırdıgı bıtkıler farklı ve mucadelelerı farkılı.benı yanlıs anlamayın kullanım alanlarımız genıs oldugundan herhangı bı aksaklıkta kaybımız buyuk oldugu ıcın en ınce ayrıntısına kadar ınceleyıp ogrenmek ıstıyorum.
|
Sn.whtelove;
İlginize çok teşekkür ederim. Mutlaka kullanacağınız ürünleri en ince ayrıntısına kadar incelemelisiniz. Biraz da ben size soru sorsam anlayışla karşılarsınız herhalde. Şu zamana kadar kullandığınız kimyasal ilaçlar ve ya zehirler ile bugünlere geldiniz. Bu ilaçları uyguladığınızda ve olumsuz sonuçlarında karşınızda hiç muhattap bulabildinizmi? |
ben çiftci bı aılenın cocugu olarak yetısıp buyusemde gecırdıgımız seneye kadar ben bu ısın ıcınde degıldım bu sene ılk olarak kendım ısın ıcıne gırdım ve bılgı ve tecrube olarakta yetersız kaldım.muhataplarımıza gelınce zıraat odaları ve ılacları aldıgımız kısıler onlarda genel oldugu ıcın sızın hatanız ve yetersız ozensız ılaclama dıyorlar.
|
Sn.whtelove ;
Külleme hastalığının ve kara leke hastalığının yaşayışı ve yayılışı hangi durumlarda yayılmaya başladığını , yağmurların etkisi gibi... video belgeselimizi mutlaka izlemelisiniz. Selamlar... İzlemek için linki tıklayabilirsiniz. http://www.roa-turkiye.com/ROA%20AKA-T-OHZ-Fungal.html |
evet ızledım vıdeoyu guzel hazırlamıssınız bu sekıldekı gorsel bılgılendırmeler daha guzel oluyor benzerı vıdeoların devamı beklemekteyız.saygılarımla
|
Bu belgeselde çifçilerimizin son baharda dökülen yaprakları toplamayıp ve yağan yağmurlar sonunda bu mantari hastalıkların başımıza neler açtığını izlemektesiniz.
Bu sebeble son baharda başlamak üzere ve hasat sonuna kadar düzenli uygulamalarımız yaptığımızda ; Yağmurların ardından hemen yaprak uygulamamızı tekrar ettiğinizde bu hastalıklardan etkilenmezsiniz. Saygılar |
bak mesala ben dahıl bu yaprak toplamama ıslemının bu kadar zarar verıcı bısey oldugunu cogu cıftcı bılmez kanısındayım.hatta bızım burda genel olarak soylıyeyım hasat bıttımı bı kere toprak havalandırıldımı budama zamanına kadar bag ıle ısler bıtmıs sayılır.ama ufak tefek zahmet ıslerı erteleyıp sezon boyunca rısk altında yasıyoruz demekkı.bılgılerınız ıcın tesekkurler
|
İlginize ben teşekkür ederim.
Her şey ilaç ve gübreden ibaret olmadığını çifçilerimizin yapması gereken kültürel önlemlerin ne kadar önemli olduğunun farkına varmanız bile benim için çok büyük bir kazanç. Saygı ve Sevgilerimle |
haklısınız.genel olarak bılıncsız uretım yapılmakta.sayılı kısıler arastırma yaparak bılıncı uretım yapmakta ulkemızde.sızler gıbı kısılerın duzenlı olarak egıtıcı bılgıler sunması gereklı.saygılarımla ve sevgılerımle
|
bu sene kısmetse bionem mikrobiel kullanmak istiyorum
geçen sene kök boğaz hastalığı biberde verimde çok büyük düşüşler yaşattı umarım bu sene bu işi çözerim |
Sn. Oğuz Alper ,
Bazı portakal ve zeytin ağaçlarımda bionem adlı ürününüzü denemeyi düşünüyorum. Bu başlıkta yazılan mesajları okudum. Merak ettiğim bir konu var , ya aradığım bilgi yok veya ben atlamış olabilirim , eğer tekrar cevap verilmesi gerekiyorsa lütfen bağışlayın. Ürünün tanıtım kısmında topraktaki , nematodları , patojenleri , mantarları baskıladığını belirtmektesiniz. Kafamdaki soru işaretide burada başlıyor , ürünüz bionemin bitki köklerindeki mikoriza mantarlarına zararlı bir etkisi olur mu ? Selamlar . . |
Merhaba sn;oğuz alper deneme için gönderdiğiniz roa natura ve roa plus ı ancak kullanabileceğim. hazırlaması bionem gibi mi? yapılıyor. Sitede bulamadım tarif ederseniz sevinirim.karıştırılabiliyor mu? .
|
sevgili arkadaşlar ROA mikrobiel gübre ürünü ni hayet tescilini almış
roa nın sayfası yenilendi gelecek hafta piayasaya çıkıyor sadece roa natura veya roa plus ile tamamen organik ürün elde edebilmenin sevincini sizinle paylaşmak istedim bu konuda uzun süren !!! belkide herkes kendince haklı olarak savunmalarda ,roanın tesciliğile son bulmuştur tüm doğa dostlarına ve TÜRKİYE YE hayırlı olmasını dilerim saygılarımla idris şenol http://www.roa-turkiye.com/ |
Hayırlı olsun. başarılar
|
roanın tescil aldığnı az önce sayfasından gördüm haberi sizinle paylaşmak istedim
vatana millete hayırlı olsun ROA nın sayfasını ziyaret etmek isterseniz aşağdaki adreste http://www.roa-turkiye.com/ROA-SU-Seftali.html |
Çok sevindim, artık satın alabileceğiz. Hayırlı olsun :)
|
ROA Natura ve TUBİTAK raporları.
|
ROA NATURA VE ROA PLUS oraganik gübre ve organik insektis,
organik nemotod ilacı VE mantarlara karşı organik ürün daha önce denemelerimiz den biliyorum kekik kokusu hertarafı sarıyor şimdi tescilli olarak dahada güvenli hemde %100 TÜRKMALI :)) HAYIRLI OLSUN ROA nın doğmasında mücadele eden tüm arkadaşları kutluyorum |
Alıntı:
Bir yıldan fazladır "Biyonem" kullandım. Gayette memnunum.Belki mesajlara dikkat ettiyseniz açıklamalarım net. Yeni ürününüz "ROA NATURA VE ROA PLUS" un biyonem arasındaki farklılıkları hakkında açıklayıcı bilgi vermeniz mümkünmü? Biyonem o zaman yabancı patentlimi? Saygılar |
Bu ürünü denemiş biri olarak ben de sevindim. hepimize hayırlı olsun.
|
Ben de Bionem denemiştim.
Habere sevindim. Hayırlı uğurlu olsun... |
ROA'nın tescil almış olmasına sevindim.
Bionem'i bütün bitkilerim için kullanıyorum ve çok memnunum. Ayrıca, dördüncü defadır 750 litrelik ahşap kasa içerisinde kompost yapıyorum. Kompost yapımına başlarken ve kompostu her aktardığımda, yeterli nem oranını sağlamak için, Bionem'i inceltip bitki yapraklarına püskürttüğüm gibi kompostun üzerine püskürtüyorum. Hem kompostun oluşum süreci hızlanıyor hem de bitkileri besleyici özelliği artıyor. Sağolasın BİONEM. |
Oğuz Bey merhaba ,
Nihayet yaz mevsimi geldi ben de yazlığıma geldim :) kiraz ağacımda siyah yaprak biti var (internette resimlere bakarak bu olduğuna karar verdim yarın fotoğrafını da yükleyeceğim :) Ağacı sarmış durumda yaprakların altında siyah siyah koloni halinde birsürü siyah böcek yapışkanımsı bir madde salgılıyor heralde ki balkonuma gelen yerlerine yapışkan bişeyler bırakıyor bazıları dökülmüş siyah noktalar halinde ve yapraklarda yapışkanlıktan parlıyor hatta dalların çok yukarısı kurumuş.Neyse ağacımın meyvaları kızarmaya başlamış yani istesem koparıp yerim ama asıl rengi bordo oluyor. Siteye giremediğim için yazamadım ama sizden aldığım bionemim vardı ve 5 lt lik pompam ile ölçülü olarak yani 5 lt ye 15 cc koyarak bütün ağacı yıkadım 4 kere her yerini yıkamış oldum bunu dün yaptım. Sorum şu meyva varken ilaçlamış oldum bir zararı var mı ? Uygulamanın ikincisini ve üçüncüsünü bugün ve yarın yapacak mıyım ? Meyvalarını yiyebilir miyiz bir zararı olur mu ? olmaz biliyorum :) ama çocuğum ulaştığı yerlerden koparabilir de ondan soruyorum hızlı cevabınız için şimdiden teşekkür ederim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025