![]() |
Blendirla mükemmel oluyor,rakı yı birkenara bırakın. tam süt kıvamına geliyor.
Ben siteye girip pompa hakkında daha kapsamlı bilgi isteyeyim,sonucu bildirir ,birlikte yorum yaparız. |
Kesinlikle haklısınız. Blendırla tüm enzimler ve yağlar mükemmel parçalanıp sizin de fark ettiğiniz gibi süt kıvamına geliyor.
Blendırın bir diğer faydasıda harika karıştırıp tamamen homojen hale getirmesi. Pompa ile ilgili haberlerinizi bekliyorum. Ücretide çok makul gibi geldi bana . Sevgiler |
3 Eklenti(ler)
Merhaba
Formu izliyorum Elimde bionem ve roa var denemelerii kurdum. ilk denemelerimi Bağda küllemed, Zeytinde solgunluk, Biberde Solgunluk Aslında şahsım olarak denemeye ihtiyaç duymuyorum . Benim açımda Bionem rüştünü ıspatladı. Ama Türk Çiftçisi görerek inandığı için bunu yapmak zorundayız . Denemelerimde şahit bitki veya şahit sıralar bırakmaya özen gösteriyorum . İlk olarak size bağda küllemede aynı salkımın fotoğraflarını veriyorum fotoğraf üzerinde tarih var tarih olayanlar 29/07/2009 tarihinde çekildi. Salkım işaretlendi ama fotoğraflar salkımın farklı açılarında olmuş. İlk çektiğim açıdan yine fotoğraf çekip burada paylaşacağım. ÖNEMLİ NOT : KÜLLEME ÇOK İLERLEMİŞ KONUMDA AMA BUNU DURDURDUĞUNU VE DANELERİN ÜZERİNDE BOTRYTİS RESMİNDE GÖRECEĞİNİZ GİBİ OLMADIĞINI AKINTININ OLMADIĞINI İLERLEYEN FOTOĞRAFLARDA GÖRECEKSİNİZ. KURUTMALIK ÜZÜMDE Sonuçları Paylaşacağım Rıdvan UYAR Ziraat Mühendisi Bitki Koruma www.bitkidoktoru.gen.tr Beydere Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü |
Botrytis in salkımdaki zararı
1 Eklenti(ler)
Botrytis in salkımdaki zararı
|
Sn.Bitkidoktoru;
Öncelikle Bionem konu başlığına ve Biyolojik Mücadeleye hoşgeldiniz. İleriki aşamalarda da resimleri ve olumlu , olumsuz yorumlarınızı paylaşacağınızdan hiç şüphem yok. İlk defa bir Bitki Koruma Bölümü Mezunu Zıraat Mühendisinin Bionem konu başlığında forum a yorumlarıyla dahil olmasına çok sevindim. Ürünlerimi denemenizden , paylaşımlarınızdan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Aynı zamanda Tarım Bakanlığı Beydere Tohum Sertifikasyon Test müdürlüğünde görevli olmanızın ; Forum Üyelerimizin , çifçilerimizin sizden öğrenecek çok şeyi olduğunu önemle belirtmek istiyorum. Bionem forum sayfasında ürünüm hakkında yorumda bulunmanıza,resimlerle konuyu açıklayıcı olarak dile getirmenize , titiz uygulamalarınız , denemeleriniz , gözlemleriniz için çok teşekkür ediyorum. Gelişmeleri Tüm Türkiye gibi ilgi ile izleyeceğim. Konu başlığına katılımınızın sürekli olmasını diliyorum. Saygı ve Sevgilerimle |
5 Eklenti(ler)
Forum Üyelerimizden Sn.Yeniova nın kendi fideliğinde Bionem ile yetiştirdiği çeşitli fideler ve son resim Bionem ile yetişmiş biber fidelerinin kendi tarlasındaki son durumları 29.07.2009 tarihli gelen mailindeki resimler.
Uygulamalarınızın durumundan haberdar etmeniz ve forumda paylaşımda bulunmama izin verdiğiniz için de çok teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde mücadelemi kazanacağımdan hiç ama hiç şüphem yok . TARIM YENİ BAŞLIYOR. ALTERNATİFSİZ BIRAKAMAYACAKLAR VE GÖZ ARDI EDEMEYECEKLER !!! Paylaşımlarınız , bana ve ürünüme güvendiğiniz ve titiz uygulamalarınız için buradan çok teşekkür ediyorum.Sn.Yeniova herşey gönlünüzce olsun.Sevgiler NOT : HİÇBİR KİMYASAL İLAÇ , BAKIRLI VE KÜKÜRTLÜ PREPARATLAR , BİTKİ GELİŞİM DÜZENLEYİCİLERİ , KÖKLENDİRİCİLER KULLANMADAN BİONEM İLE İŞTE YETİŞTİRDİKLERİ Ağaçlar.net e de tüm TÜRKİYE ye sesimi duyurmama , çifçilerle tanışmama , siz bitki severlerle tanışmama aracılık ettiklerinden dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum.AĞAÇLAR NET ;İyiki varsın ve iyiki olacaksın. Herkese Sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Sn.Yeniova nın Bionem ile yetişmiş fidesinin saçak yapısı !!!
|
Sn.Polatuz;
Biyolojik mücadeleye hoş geldiniz. Konu başlığımızın ilk sayfasında yazan uygulama kurallarını dikkatlice okumanızı ve uygulamalarınızı bu doğrultuda yapmanızı rica ediyorum. Sevgiler |
2 hafta kayboldum, 45 sayfa yapmışsınız başlığı :) Hepsini okuyacağım diye çok uğraştım.
Bir uygulama sonucu: Evde devasa bir benjamin saksım var ve içinde çok fazla minik sineklerden oluşuyordu. Hem etrafta uçuşuyorlar, hem de saksının çevresini devamlı sinek mezarlığı haline getiriyorlardı. Toprağa fesleğen, kekik vs. serpersem kokusundan kaçacaklarını okumuştum ama bir işe yaramamıştı. Şimdi Bionem sayesinde tamamen kurtulduk. Yalnız şuna dikkat edin, ilk uygulamadan sonra iki hafta kadar hala çok fazla sinek vardı etrafta. Hatta ev halkından "Bak bir işe yaramadı senin ilaç" lafını duyabilirsiniz. Ama sonuçta hepsi kayboluyor :) |
Sn.gilan ; Uzun zamandır yokluğunuz gözümden kaçmadı değil .
Paylaşımınız ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Biyolojik mücadele sizin de fark ettiğiniz üzere biraz sabır gerektiriyor. Bizler zehir olmadığımız için hemen öldüğünü göremessiniz ama sizinde ifade ettiğiniz gibi yumurtalarından yeni bireyler çıkamadıkça popülasyonları zamanla minimum a iniyor. Bu sayede zararlı böceklerden yumurta mücadelesi ile en etkili şekilde kurtulmuş oluyorsunuz. Herşey gönlünüzce olsun . Sevgiler |
Asmamdaki küllemede ise sonuç malesef bu kadar iyi değil, ama karıştırma şartlarına tam olarak uymadığımı peşinen söylüyorum. Mikser kullanamadım ama yaklaşık 15dk çalkaladım. Yine de bir miktar işe yaramasını ummuştum, durum hep kötüye gitti :(
(Ev halkını mutfak mikserini kullanma konusunda ikna etmeliyim artık.) |
Sn.gilan ;
Mutlaka bıçaklı bir blendır edinmemiz gerekiyor. Bionemin içerisindeki enzimleri homojen bir şekilde parçalayıp karışmasını sağlıyor. Sn.Müjgan Hanımın dediği gibi Süt beyaz haline geliyor . Bu karışımı bitkilerimize uygularken her yaprağa homojen karışımı püskürtebiliyor,her köke homojen karışımı uygulayabiliriz. Uygulamalarımızın bu şekilde yaptığımızda , uygulama periyotlarını aksatmadığımızda ; daha iyi ve sağlıklı sonuçlar almamıza çok büyük katkısı oluyor. Bu şekilde hazırladığınız karışımı külleme olmuş bitkinizin yaprağın altına üstüne ve gövdesine püskürttüğünüzde ; 24 saat sonra küllemeli yaprağın arka tarafını çevirip baktığınızda mantari hastalığın hücre çeperlerinin kuruduğunu çok net görebilirsiniz.Sevgiler |
Alıntı:
Bu külleme canavarının nasıl yenildiğine şahit olsak. |
Küllemeli yaprak bulsam yapacağım. Aslında Forum da ki kullanıcılarımız bu konuda daha şanslı hemen hepsinde bu sorun var zaten deneyip resimleyebilirlerse veya denemiş olanlar yorumunu paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
|
Alıntı:
Bu laf üzerine size güvenim bir derece daha arttı :D |
Alıntı:
|
Sn.Gilan; Harikasınız . En ince detayları hiç atlamıyorsunuz.:D Sevgiler
|
Asıl Halil Bey in Heykel siparişi vermesi gerekiyordu.:D
|
Eğer seneye Halil Bey Menemen ovasında küllemede başarılı olursa bir tane değil tüm Menemen ovasındaki üzüm üreticileri heykelinizi dikecek.
Çilek üretenlerin zaten kalplerine heykeli diktiniz :) |
Seneye Heykel , Blendır ve Taral satışları patlayacak gibi gözüküyor.:D
|
1 litrelik karışımı bıçaklı blender'la hazırlıyorum. Süt beyazı olduğunu görmedim. Rakı beyazı oluyor benim karışım.
|
2 Eklenti(ler)
Sn.Maki 01 ; Suyun yüzeyinden blendırı parçalattırdığınızda ( Enzimler ve yağlar suyun yüzeyinde biriktiği için )süt beyazını görebilirsiniz.
|
Oğuz bey, bionem ürünü yanında bıçaklı blender promasyonu kaçınılmaz gibi görünüyor:)
|
Sn.Lonicera ; Yakında blendırla beraber kendimi de uygulama yapmak üzere kargolatacağım.:D
|
Bu gidişle o da olacak galiba:) Zaten uygulama alanlarını bir de çıplak gözle görmekte fayda var. En azından bizim buralara yolunuz düşerse, pek çok külleme, kırmızı örümcek vb. numunelerini de bolca alırsınız:)
|
Sizin bölge rekora gidiyor mal çekiminde :))))) Sebebi belli oldu . Blendır kalmamış real ve koçtaşta :)))))))))) Saha daki arkadaşlarım bir de blendır siparişi geçmeye başladılar.
|
Vallahi ne yalan söyleyeyim, hanım blenderi vermeyince dün gidip yeni bir tane almıştım:) İyi ki çabuk davranmışım. Bir de güzel bir pompa aldık mı bu iş tamam. İnşallah pompa kalmıştır marketlerde:)
|
Bu arada zeytinden isterim:)
|
:))). Hele bir olsun, buradan adım adım resimlerini de yayınlayacağım. Zeytin zamanı gelince çok uykusuz kalacaksınız. Önümüz turşu kurma mevsimi, bunu hatırlatmak bile istemiyorum:)
|
Resimleri dört gözle bekliyorum.Böyle uykusuzluğa can kurban :))))))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025