![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Alıntı:
Manyetik alana rastlandığında çubuklar yön değiştirmeye başlar. Bu yöntemi define arayıcılar çok kullanır. Özel bir kan grubu ile bir ilgisi yok bu yöntemin. Dut veya nar çubuğu ile aramada kan grubu çok önemli. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de denedim ancak bir hareket olmadı ancak suyu bulan abi eli ile elime temas edince çubuk o kadar sert tutmama rağmen kırılırcasına aşağı ya da yukarı bükülüyordu. Yani dut çubuğu vücuttaki manyetizim ile alakalı. Bakır çubuğa gelince, bakır çubuk yer altındaki manyetik alana göre mıknatıslanma ile avuç içinde hareket ediyor. Su yer altında akarken duvara sürtmesinden olsa gerek bir manyetik alan oluşuyor ve bakır çubuk dönüyor. Bakır çubuğun dönüş yönüne göre suyun akış yeri belirlenebiliyor. Ben bakır çubuk ile su yönünü bulabiliyorum. Ancak derinliği anlayamıyorum. Ama dut çubuğu kullananlar çubuğun şiddetine göre tahmini metre söyleyebiliyorlar. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben mıknatıslanıyor demedim ki. Doğadaki her cisimin manyetik alanı vardır. Teknik açıklamasını yapamasam da su ile bakır çubuk etkileşiyorlar. Bizzat test ettim, suyun üzerinde çubuk yön değiştiriyor. Düzenleyen rise_com : 18-12-2012 saat 11:56 Neden: harfi eksik kalmış |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhaba efendim, Orman içinde yön bulma(doğanın işaretlerinden hariç); Bir iğneyi vücut yağınız ile ovuşturup, minik bir su birikintisine yavaşça bırakırsınız, yağın tutunma gücü sayesinde suda yüzen iğne ''pusula'' oluverir, dünyanın manyetik alanı sayesinde. Teşekkürler, saygılarımla lütfen. |
|
|
|
![]() |
|
|