agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni42Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-08-2015, 16:34   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-08-2015
Ceviz bahçesi için damla sulama

150 metre uzunluğunda ve 130 m genişliğinde dikdörtgen şeklinde uzunlamasına 10-15 derece eğimili bir tarlam var.
8 metre ara ile bu tarlaya ceviz ağacı diktim. Tarlanın en yüksek bölgesine (yüksek kısa kenar) iki metre yüksekliğinde damla sulama için havuz yaptırdım. Tarlanın ortasından üç tane ana boru koymayı düşünüyorum ve basınç farkı olacağından yukarıdan aşağı tarlayı üç parçaya bölüp ayrı ayrı sulamayı düşündüm. Çok fazla eğim olacağından sulama sistemi düzgün çalışabilir mi? Böldüğüm üç parçadan mesela alt bölgeyi bir saat, orta bölgeyi iki saat, yüksek bölgeyi üç saat sulayarak sulamamı yapabilimiyim? Veya bu üç bölgeden birinin alt bölgesine fazla su gidip üst bölgesine az su gidebilir mi? Yoksa bu fazla basınca ve yüksek basınç farkına rağmen memelerden ayar yapılabilir mi?

ceviz-ağaç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2015, 18:48   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ceviz-ağaç Mesajı Göster
150 metre uzunluğunda ve 130 m genişliğinde dikdörtgen şeklinde uzunlamasına 10-15 derece eğimili bir tarlam var.
8 metre ara ile bu tarlaya ceviz ağacı diktim. Tarlanın en yüksek bölgesine (yüksek kısa kenar) iki metre yüksekliğinde damla sulama için havuz yaptırdım. Tarlanın ortasından üç tane ana boru koymayı düşünüyorum ve basınç farkı olacağından yukarıdan aşağı tarlayı üç parçaya bölüp ayrı ayrı sulamayı düşündüm. Çok fazla eğim olacağından sulama sistemi düzgün çalışabilir mi? Böldüğüm üç parçadan mesela alt bölgeyi bir saat, orta bölgeyi iki saat, yüksek bölgeyi üç saat sulayarak sulamamı yapabilimiyim? Veya bu üç bölgeden birinin alt bölgesine fazla su gidip üst bölgesine az su gidebilir mi? Yoksa bu fazla basınca ve yüksek basınç farkına rağmen memelerden ayar yapılabilir mi?
eğimli araziler için basınç ayarlı damlatıcılı damlama borusu kullanın, hepsini aynı anda az mı gitti çok mu gitti endişesi olmadan sulayın.
bu arada ceviz deki damlama uygulamasında ana hatlardan her ağaca damlatıcısı olmayan damlama borusu ile lateral çekin, sonra ağacın izdüşümüne göre etrafına "basınç ayarlı damlatıcılı boru" dönün. bunu yaparken ağacın zamanla tacının büyüyeceğini hesap ederek etrafını döndüğünüz boruyu uzun bırakın. bu şekilde yapacağınız sistem emin olun en kullanışlısıdır.

estikey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2015, 22:13   #3
Yeni Üye

Cevabınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz basınç ayarlı sulama borusunun fiyatları nelerdir?

Eski 26-08-2015, 23:39   #4
Yeni Üye

Damla sulama için havuza taktığım ana borudan çıkan yan boruların birleşim bölgesine vana takılabilir mi? (Elezon vana)

Eklenen Resimler

Düzenleyen ceviz-ağaç : 26-08-2015 saat 23:41 Neden: ekleme
Eski 19-03-2016, 22:10   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-07-2015
Damla sulama 16 lık deliksiz boru 400 m lik topu 90 tl damlatıcı 10-15krş arası adedi.izmir gıda çarşısı fiyatları

acar35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
damla sulama, sulama, tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025