Mesut bey benden de merhabalar.
Kavun karpuz yetiştirmediğim için ne kadar su istediklerini pek bilmiyorum.
Fidanlarınızın türünü yaşını türünü bilmediğim için bir öneri getiremiyorum.
Sebzelerinizin domates, biber, patlıcan, salatalık, havuç, turp nane, maydonoz vs. oluşuna göre su ihtiyaç ve sulama periyodlarının faklı olması gerektiğini belirtmek isterim.
Sulamayı otomatik yaptıracak iseniz krokinize göre en az üç istasyonlu ve üç proğramlı bir timer kullanmanız gerekecektir diye düşünüyorum. Kavun karpuzu birinci istasyona, fidanları ikinci istasyona ve sebzelerinizi de üçüncü istasyona bağlamanız uygun olacaktır. Bunun içinde her istasyon başına birer soleneid vana koymanız gerekecektir.
Domates ile biber ve salatalığın su ihtiyacı çok faklı olduğundan salatalıkları sistemin en başına, biberleri ortaya, domatesleri en sona ekmeniz ve her tür arasına birer manuel vana koyarak domateslere en az , salatalıklara en fazla su verme yöntemini oluşturmanız gerekecek diye düşünüyorum.
Normal şebeke basıncında 800 m. damlama hortumunu tek bir depo çıkışından aynı anda krokinizde gösterilen bitkileri beslemek mümkün değil. Onun için sulama periyod, zaman ve sürelerinizi en az üç istasyon ve üç programlı timer ile desteklemeniz şart gibi görünüyor.
Bu arada fidanlar için daha farklı debili meme, ya da fidanlar için birden fazla program kullanmanız gerekecektir diye düşüyorum.
Yazdıklarımı en baştan okuyunca konuya yabancı olanlar tarafından algılanmasının oldukça zor olduğunu fazlası ile hissettim. Umarım yanılıyorumdur.
|