agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-08-2008, 13:15   #1
Ağaç Dostu
 
Hüseyin Ovak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 372
Sayın üyeler;

Tartışmalar bilimsel konulara girdiğinde,konunu uzmanı olmadığımdan (haddimi bilerek) tartışmalardan uzak durmaya çalışıyorum...

Ancak sizlere şunu net olarak söylemeliyim:

B5A MİKROBİYAL BİR GÜBRE DEĞİLDİR...
B5A NIN YAPIMINDA TAMAMEN DOĞAL,BİTKİSEL HAMMEDDELER KULLANILMAKTA,DIŞARIDAN MİCOPLAZMA YA DA BAKTERİ ALINIP KARIŞIMIN İÇERİSİNE KONULMAMAKTADIR...
B5A NIN İÇERİĞİNDE BAHSEDİLEN MİCOPLAZMALAR, KULLANILAN BİTKİSEL HAMMADDELERDEN (UYGULANAN ÖZEL İŞLEMLER SONUCU) ELDE EDİLENLERDİR...
BUNLAR DA ÖZEL ISIL İŞLEMDEN GEÇİRİLEREK BAKTERİLER ÖLDÜRÜLÜP ORGANİK SIVI GÜBRE ELDE EDİLİR...
YANİ B5A ORGANİK SIVI GÜBREDİR...MİKROBİYAL DEĞİL...

Sayın Meyveli tepe'nin bahsettiği diğer forum sitesindeki kişi ya da kişiler bu gübrenin sahibi ya da üreticisi değildir...Sadece bu gübreye inanıp bayilik almış kişilerdir...Bu kişilerin yaptığı açıklamalar direkt olarak BMR TARIM'ı bağlamaz...

Bu gübrenin üreticileri kendilerini deşifre etmemek için hiç bir sitede açıklama yapmamışlardır...Ben de bu gübrenin üreticisi ya da sahibi değil,satış distirübütörüyüm...ve bu sitedeki arkadaşların bitkilerini yetiştirirken B5A ile yardımcı olmaya çalışıyorum...

Sayın Meyveli Tepe nin sorularına ya da açıklamalarına Sayın PRAECOX cevap vermiş zaten...Benim bu tartıışmaya girmem yersiz olur...SAYGILAR....

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 13:24   #2
Ağaç Dostu
 
Hüseyin Ovak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 372
Benim de merak ettiğim bir konu var;
Acaba organik diye kullandığımız hayvan gübreleri bakteri üretirmi?... Üretirse hayvan gübresi kullanmak için sağlık bakanlığından bu gübreyi kullanmak için izin almak gerekir mi? Hastalıklı(mesela şap hastalığı) olan bir hayvanın dışkısını hasta olduğunu bilmeden gübre olarak kullanırsak bu bizim sağlığımızı ne şekilde etkiler...Hayvan gübresini kullanırken koklarsak veya elimize kolumuza bulaşırsa doktora mı başvurmamız gerekir...ya da Sayın PRAecox hocamın söylediği küflü peynir bizi zehirler mi? Lütfen yanlış anlamayın, gerçekten bilmiyorum ve merak ediyorum...SAYGILAR...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 13:35   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-05-2008
Şehir: Kayseri/Niğde
Mesajlar: 38
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
Benim de merak ettiğim bir konu var;
Acaba organik diye kullandığımız hayvan gübreleri bakteri üretirmi?... Üretirse hayvan gübresi kullanmak için sağlık bakanlığından bu gübreyi kullanmak için izin almak gerekir mi? Hastalıklı(mesela şap hastalığı) olan bir hayvanın dışkısını hasta olduğunu bilmeden gübre olarak kullanırsak bu bizim sağlığımızı ne şekilde etkiler...Hayvan gübresini kullanırken koklarsak veya elimize kolumuza bulaşırsa doktora mı başvurmamız gerekir...ya da Sayın PRAecox hocamın söylediği küflü peynir bizi zehirler mi? Lütfen yanlış anlamayın, gerçekten bilmiyorum ve merak ediyorum...SAYGILAR...
Şap Hastalığında genel olarak bulaşma üç şekilde olur:
1.Doğrudan temasla bulaşma :En yaygın bulaşma şeklidir. Hasta hayvan hareketleri bulaşmada önemli rol oynar.Hasta ve sağlam hayvanların bir arada bulundurulması ile hastalık oluşur.

2.Hava yolu ile bulaşma:
Hastalık hava yoluyla da bulaşır. Rüzgarın yönü, hızı, hava sıcaklığı, havadaki nem oranı bulaşmada önemli faktörlerdir. Rüzgar ile hastalık etkeni daha uzun mesafelere de (60 km) yayılabilir.

3. Dolaylı bulaşma:
-İnsan vasıtası ile bulaşma (celep, hayvan bakıcısı, hayvan sahibi, çiftçiler, misafirler vs.)
-Hastalığın doğal olarak bulunmadığı hayvanlar vasıtası ile bulaşma (kedi, köpek, kuşlar, fareler vs.),
-Hastalıklı malzemeler (yem, ot, su, vs.) ve nakil araçları ile bulaşma,
-Et ve et ürünleri ile bulaşma,
-Süt ve süt ürünleri ile bulaşma,
-Suni tohumlama ile bulaşma.

Şap hastalığı hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar arasında yer almakla birlikte, insanlar hastalığa karşı fazla duyarlı değildir. Duyarlılık az olduğu için hastalık da oldukça seyrek görülür.

İnsanlar, hasta hayvanların deri veya ağız mukozası ile temas ve yeterli ısı işlemi uygulanmamış (iyi pastörize edilmemiş) virüsle bulaşık sütleri içerek, çiğ sütten üretilen ve olgunlaştırılmayan peynirleri, yine yeterli ısı işlemi uygulanmamış, etleri tüketerek hastalığa yakalanabilirler.


Hayvan Gübresi kendini kanıtlamış yıllardır kullanılan bir gübredir. Zararları konusunda bir bilgim yok maalsef o konuyu araştırmadım. Ama eğer bir gün hayvan gübresi satarsam emin olun her türlü zararı, gübrenin içeriği hakkında bildiklerimi forumda paylaşırım.


Küflü Peynirlerin bazı türlerinde aflatoksin benzeri maddeler bulunduğu için aflatoksin içeren türler zehirler.

Merak etmeyin yanlış anlamamız gereken hiçbirşey yok yani ben eminim buna .

akgb Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 23:04   #4
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
Sayın üyeler;
... B5A MİKROBİYAL BİR GÜBRE DEĞİLDİR...
Evet, tescil de böyle diyor zaten. %25 organik madde, %1,5 organik azot, %3 suda çözünür K2O için tescil edilmiş. Yanlız anlamadığım, 343 mesajdan oluşan bu forumun önemlice bir bölümünde üründeki bakteriler, mycoplasma'lar, bunları "deforme" etmemek için neler yapılacağı "bilimsel veriler" olarak yazıldı. O zaman sormak lazım, bu ne türden bir muhabbet idi?


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
...B5A NIN YAPIMINDA TAMAMEN DOĞAL,BİTKİSEL HAMMEDDELER KULLANILMAKTA,DIŞARIDAN MİCOPLAZMA YA DA BAKTERİ ALINIP KARIŞIMIN İÇERİSİNE KONULMAMAKTADIR...B5A NIN İÇERİĞİNDE BAHSEDİLEN MİCOPLAZMALAR, KULLANILAN BİTKİSEL HAMMADDELERDEN (UYGULANAN ÖZEL İŞLEMLER SONUCU) ELDE EDİLENLERDİR...BUNLAR DA ÖZEL ISIL İŞLEMDEN GEÇİRİLEREK BAKTERİLER ÖLDÜRÜLÜP ORGANİK SIVI GÜBRE ELDE EDİLİR...
Bakteriler ölüymüş meğer, biz cesetlerini konuşurmuşuz. "Bilimsel" bir şekilde bu cesetleri "deforme" etmemenin ne önemi vardıysa artk.

Naçizane yorumum, Belki de çok faydalı bir ürün kendi firmasının eliyle ancak bu kadar şüpheli bir duruma sokulabilirdi.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 23:19   #5
Ağaç Dostu
 
Hüseyin Ovak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 372
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Evet, tescil de böyle diyor zaten. %25 organik madde, %1,5 organik azot, %3 suda çözünür K2O için tescil edilmiş. Yanlız anlamadığım, 343 mesajdan oluşan bu forumun önemlice bir bölümünde üründeki bakteriler, mycoplasma'lar, bunları "deforme" etmemek için neler yapılacağı "bilimsel veriler" olarak yazıldı. O zaman sormak lazım, bu ne türden bir muhabbet idi?



Bakteriler ölüymüş meğer, biz cesetlerini konuşurmuşuz. "Bilimsel" bir şekilde bu cesetleri "deforme" etmemenin ne önemi vardıysa artk.

Naçizane yorumum, Belki de çok faydalı bir ürün kendi firmasının eliyle ancak bu kadar şüpheli bir duruma sokulabilirdi.
Sayın meyveli tepe;
Ben bilimsel konularda haddimi aştığı için tartışamam..Ancak edinebildiğim bilgileri sizlere aktarmaya çalışıyorum..Fakat size ne söylesem bilemiyorum...Üreticiler formülü de söylemiyor!...Söyleseler ben de size yazsam,siz de rahatlasanız ben de..)))

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025