Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akgb
Sayın Hüseyin OVAK ;
Yaklaşık 10 sayfa olmuş o nedenle hepsini gözden geçiremedim. Belki soracağım soruların cevabını daha önce vermişinizdir öyleyse tekrar etmenizi rica ederim.
1- Ürününüz hangi tarihte ilk olarak üretilmiş? ilk olarak hangi bitkide kullanılmış? Ne şekilde bulunmuştur?(yani önceden bu bakterilerin böyle bir fayda sağladığı bilinmekte veya herhangi bir bilimsel yayında bahsedilmekte midir?)
2- Anladığım kadarıyla bu ürün topraktaki organik maddeleri inorganik hale çevirerek bitkilerin alabileceği forma dönüştürüyor(Yani doğal sistemi hızlandırıyor). Ancak bu ürünün sürekli kullanılması durumunda topraktaki organik maddelerin azalması veya bitmesi sonucu bu ürünün etkisi gittikçe azalmayacakmıdır? Ürünün çalışma şekliyle ilgili başka bir prensibi varsa belirtirseniz sevinirim.
SAYGILARIMLA
|
Sayınakgb;
B5A ilk olarak 1999 yılında üretilmiş olup,2007 ekim ayına kadar araştırmaları ve denemeleri sürmüştür...Araştırma ve denemelerinde Bitki besleme,Bitki koruma,Toprak,Fizyoloji,Stoloji,Histoloji,genetik bilimlerinden faydanılarak,çok uzun bir araştırma süresi geçirmiştir...Tüm izinleri alındıktan sonra 2007 kasım ayında resmi olarak satışa başlamıştır...
İlk kulanılan bitkiler Biber, domates,marul,maydanozdur...Büyük alanda ise Esterli ot ilacı ile yanmış buğday,nohut,pancar ve mısırda kullanılmıştır...
B5A doğal ortamda bitkilerin Hümoral ve hücresel bağışıklık sistemini güçlendirerek gelişimine katkıda bulunuyor...
Doğal ortamda bitki topraktan aldığı enerjinin % 3 ile % 15 ini kullanıp geri kalanını, çiçek dökümü,yaprak dökümü,kabuk dökümü ile toprağa geri veriyor...Bu nedenle toprağın organik ortamda fakirleşmesi gibi bir olay da söz konusu değil...Saygılarımla...
NOT: Bu bilgilere B5A nın tarihçesini araştırıp Öyle ulaştım...(Kaynağımı sormayın lütfen)..