Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu
Ve yine gönül isterdi ki, forumdaki tüm bu görüş alışverişine
bu ürünü satan bayiler, distribütörler vs. yanında bu ürünün oluşumunda-yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin de katkıları olsun.
Forumdaki tüm bu yazılanlardan, bu ürünün yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin haberi olmadıklarını sanmıyorum...
Durum böyle iken bu kişilerin, neden bu görüş alışverişine katılmadıklarını da anlayamıyorum.
Forumda ortaya çıkan bazı kuşkuları, ürün satıcıları değil de , bu ürünü ortaya çıkaran biolog-ziraat mühendisi kişilerin gidermesi gerekmektedir.
|
Bunu yapacaklarını hiç sanmıyorum. Biz daha hergün litrelerce içtiğimiz kolanın içeriğini bilemezken... sanırım bu da şirket sırları bölümüne girer. Hiç bir zaman üretimdeki bir yetkili, bir uzman burda konuyu açık etmez. Zaten bu olağan değildir.
Bir ilacın içinde neler olduğunu biliyormusunuz? Örneğin ismi lazım değil bildik bir ağrı kesici tablet. Sadece aktif maddesini biliriz. Ya granülasyon tutsun, stampaya yapışmasın, baskıda kapak atmasın, kolay akıcı olsun aktif madde dağılımı uniform olsun, baskı esnasında bu üniformitesini titreşimle kaybetmemek v.s gibi bir dizi işlem için içine katılan yardımcı maddeler nelerdir biliyormuyuz?
Normal son kullanıcı bunları bilmez hatta yukarda yazdıklarım eminim çoğu okurun bile kafasını kurcalamıştır.
Bundan dolayıdır ki burada ciddi anlamda uzmanların bir açıklama yapıcağını hiç zannetmiyorum.
Her beşeri ilaçda dahi olduğu gibi ilk piyasaya çıktığında yeryüzündeki ceneti vaaad ederler, ancak burada cis-platin, contergan ve son son viox örneklerini de verebilirim.
Zaten beşeri ilaçları bile pazarlıyan doktora lanse edenler lise mezunu hoş görünümlü bazı şeyleri papağan gibi 6 hafta 2 ayda öğretilmiş kişiler...
Sonuç olarak burada iş yine yetkili, ilgili bakanlıklara kalıyor. Bakanlık izinleri, ruhsatlar kolay alınmıyor binbir prosedürü testim neyim var. Burada bu işlerin de güvenilir bir şekilde işlendiğine inanmak veya güvenmek kalıyor.
Saygılarımla