agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-10-2009, 12:00   #1
Ağaçsever

Bahar Erdem's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2009
Galeri: 6
Merhaba konuları gezerken gözüme ilişti bu B5A. Sizlerin fikirlerini okumak istedim ama bide ne göreyim benim aldığım B5A tamamen farklı sizin verdiğiniz resimlerden. Bu sene kullanma şansım henüz olmadı fakat yumrulu ve soğanlı çiçeklerin ekiminde kullanmak istiyordum. Ben bu ürünü alalı yaklaşık 5 ay oldu. Ozamnlar bukadar araştırmıyordum ürünleri, bahçeyede bu sene merak sardım zaten. İnternetten bakarken denk geldi. Sizlerin yazdıklarını görünce aldığım sitede hala bi fotoğrafı varmı diye bakmak istedim ve buldum site ismi vermemdede sorun yok sanırım aldesem.com adresinden almıştım isteyen arkadaşlar buradan videolarınıda seyrede bilirler. Başara bilirsem resimde ekleyeceğim. Bana ürünümün sahte veya gerçek olup olmadığını söyleye bilecek arkadaş varsa çok memnun olurum. Saygılar.

Bahar Erdem Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-10-2009, 08:46   #2
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Bahar Erdem Mesajı Göster
Merhaba konuları gezerken gözüme ilişti bu B5A. Sizlerin fikirlerini okumak istedim ama bide ne göreyim benim aldığım B5A tamamen farklı sizin verdiğiniz resimlerden. Bu sene kullanma şansım henüz olmadı fakat yumrulu ve soğanlı çiçeklerin ekiminde kullanmak istiyordum. Ben bu ürünü alalı yaklaşık 5 ay oldu. Ozamnlar bukadar araştırmıyordum ürünleri, bahçeyede bu sene merak sardım zaten. İnternetten bakarken denk geldi. Sizlerin yazdıklarını görünce aldığım sitede hala bi fotoğrafı varmı diye bakmak istedim ve buldum site ismi vermemdede sorun yok sanırım aldesem.com adresinden almıştım isteyen arkadaşlar buradan videolarınıda seyrede bilirler. Başara bilirsem resimde ekleyeceğim. Bana ürünümün sahte veya gerçek olup olmadığını söyleye bilecek arkadaş varsa çok memnun olurum. Saygılar.
Sevgili Bahar Erdem, mail adresim selahattinyilmaz@yahoo.com lütfen elinizdeki ürünün resimlerini bana yolayınız size yadımcı olayım.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-10-2009, 09:13   #3
Ağaç Dostu

4-5 Ekim 2009 tarihlerinde BMR Tarımın Gaziantepte düzenlediği bayiler toplantısına katıldım bu toplantıda B5A ile ilgili güzel gelişmelerden bahsedildi ve alınan yeni kararlar oldu. Alınan bu kararlarla ilgi geçte olsa bir açıklama yapmayı uygun görüyorum.

1-BMR Tarım 3 yıllık piyasa tecrübesinden sonra gerek yaşadıkları sorunlar ve gerekse tecrübeler doğrultusunda B5A nın uygulamasında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için bayiler kanalıyla ulaşılacak teknik bir ekip kurmuştur. Organik ve normal tarım uygulamalarıyla yapılan çalışmalarda yaşanan hastalık, zararlı ve fizyolojik sorunlarda teknik ekibe bayiler mail yoluyla resim, telefon, ve gerekttiğinde yerinde görerek sorunlar iletilecek sorunlara anında çözüm önerilecek gerektiğinde kimyasal ilaç ve gübre tavsiyesini bu teknik ekip yönlendirecektir. Aynı zamanda bayiler bu teknik ekip aracılığıyla çiftçiye ücretsiz danışmanlık hizmeti verecektir.

2-Karşılaşılan sorunları giderebilmek için bayiler uygulamalara katılabildiğkleri kadar katılacaktır bu anlamda bazı il bayileri uygulamaları kendileri kurdukları ilaçlama araçlarıyla bizzat kendileri yapmaktadırlar.

3-Gübre kullanımlarında özellikle de bitki besin maddesi noksanlıklarında toprak yapısından kaynaklanan bor, çinko, mağnezyum, demir, mangan gibi iz element noksanlıklarına zaman zaman rastlanmakta ve farklı gübre kullanımlarından doğan sorunlarla B5A etkileşmektedir bu nedenle BMR Tarım B5A ile etkileşime girecek NPK, Kombi ve İz element gübreleri üreterek B5A nın etkinliğini sağlayacaklardır. Bu anlamada bu gübrelerin ruhsatlandırma süresi devam etmektedir. Yine bu süreçte BMR Tarım kendi organik insektisitini de üretmek üzere çalışmalara başlamış bu anlamda kayda değer başarılar elde etmiştir bu çalışmalar sonuçlanmayı beklemektedir.

4-B5A ile üretilen ürünlerde yapılan analizlerle zirai mücadele ilacı kullanılsa bile hiç bir kimyasal kalıntı kalmadığı B5A nın bu özelliği ile kalıntısız ürünler elde edildiği için özel talep alanı doğmuş bu manada İzmir ve Nazilli bayileri B5A Market adıyla manav ve B5A ürünleri satan işyerleri açmışlar ve yoğun talep görmüşlerdir. Bu doğal olarak B5A ile yetiştirilen ürünler için bir pazar doğurmuş şimdi B5A ile üretilen ürünleri pazarlamak üzere bir pazarlama birimi kurulmuş ve gelen alım talepleri ve üretilen ürünleri yurt dışına pazarlamaktadır bu anlamda Umman ve Dubai ye muhtelif ürün zamanlarında haftalık tır bazında ürün satışı çalışmaları gerçekleşmiştir ayrıca Avrupa ülkelerinin bazılarıyla görüşmeler devam etmektedir.

5-B5A ile yetiştirilen ürünlerde özellikle bu yıl yoğun olarak Hollanda, Almanya ve Türkiye laboratuvalarında (İntertek) yapılan analizlerde özellikle kalıntı bırakan zira ilaçlar üzerinde yapılan çalışmalarda meyve ağaçlarında hasada 30 gün kala yapılan B5A uygulamasıyla bitkide kesinlikle kalıntı kalmadığı tespit edilmiş bu konu üzerinde halen farklı ürünlerde çalışmalar devam etmektedir. Bu özelliğiyle ihracat firmalarının dikkatini çekmiş özelliklşe onlarla kurumsal bazda çalışmalar yapılmaktadır. Örneğin Antalya halinde B5A katkı kalıntı bırakmadığı ve çiftçiye düşük maliyet getirdiği için için 98 numarada çiftçiye satışı yapılmaktadır.

Bu arada toplantı sonrasında Hüseyin ve Mehmet beylerle beraber çiftçilerin kopperatif ve köy düzeyinde yaptığı davetler olarak bir gezi yaptık burada gördüğüm B5A ya olan ilgide oldukça güzeldi hele hele Denizli Acıpayam'da bir Astsubay emeklisi olan Tarık beyin bahçesinde elmalardaki memnuniyetleri dışında gösterdiği domates bitkisinde bir bitkide 189 adet meyve vartdı bitki meyveden gözükmüyordu onlarda hem lezzetinden hemde meyve saysısından hayrete düşmüşler Zirai ilaç bayileri dışında çiftçiyide şaşırmış vaziyette yine orda gördüm ayrıca dün davetleri üzerine Isparta'ya Eğridir Çay köyünde ordada elma bahcesinde 8 aylık elma fidanlarında 2 yaşında fidan görüntüsüyle güzel gelişmeden dolayı ve yine domateslerdeki meyve dökümünden dolayı memnuniyetten Hüseyin beyler tebrikler aldılar ve köy kooperatifi ile görüşmeler yapıldı. Kısaca gelişmeler memnuniyet verici, zaman zaman sorunlarla karşılaşsalarda güzel gelişmelerle B5A hızla ilerliyor.

Isparta Eğridir Çay köyünde çektiğim resimler aşağıdadır.

Name:  1-2.jpg
Views: 2630
Size:  45.3 KB

Name:  3.jpg
Views: 2509
Size:  62.6 KB

Name:  4.jpg
Views: 2507
Size:  56.4 KB

Yine normalde akşam karanlık basmak üzereyken çektiğim için elma fidanları karanlık çıkmışlar onları buraya koyamadım.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 30-10-2009 saat 12:03
Eski 30-10-2009, 09:21   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Hayırlı olsun,güzel gelişmeler.

Takip ediyoruz.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-10-2009, 13:23   #5
Ağaçsever

Bahar Erdem's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2009
Galeri: 6
Sayın Selahattin Yılmaz akşam iş çıkışı göndermeye çalışacağım. İlginiz için teşekkürler.

Bahar Erdem Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-12-2009, 15:07   #6
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2009
selahattin bey B5a organık sıvı gubre hakındaki bilgilendirmelerinizi dikkatle takip ediyoruz . bilgilendirmeler icn cok sagolun saygılar. Not: hobi olarak bahce kuranlar B5A yı nasil temin edebilir evdeki çiçekli bitkilerim icn az miktarda nasil temin edebilirim bilgisi olan yardımcı olabilirmi mumkunse ozle bilgi gecilirse ayrıca sevinirim cunku bazen buraya yazılanları okuyamadıgımız da oluyor
saglıcakla kalınız

triple Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-12-2009, 15:21   #7
Ağaç Dostu

Bu arada yakında b5a Bursa web sitesini yapmayı düşünüyorum uygulamaları koyacağım fakat B5A İzmir Bayimizin sitesinde uygulama sonuçları bayinin kendi çekimiyle yer almaktadır. http://www.b5aizmir.com

Eski 12-12-2009, 17:25   #8
Ağaç Dostu

Üçünüde sorunsuz kullanabilirsiniz.

Eski 12-12-2009, 18:35   #9
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Sayın Selahttin Yılmaz,

B5 organik gübreyi 50 metrekarelik bahçemdeki yasemin, güller, limoni serviler, clematisler, acem boruları ve mor salkım gibi süs bitkileri icin kullanabilir miyim? Bu mevsimde gübreleme yapılır mı? Hangi ölçülerde kullanmalıyım kökten mi?

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-12-2009, 11:59   #10
Ağaç Dostu

Fuar sayfası burası ancak katılım için internetten kayıt alan bir linke rastalayamadım maalesef.

Eski 19-12-2009, 10:13   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-12-2009
Iyi günler; amerikan çeşidi olan bademlerden bu ay yeni dikim yaptım b5a organik gübre uygulamasına nezaman geçebilirim ve uygulamasını nasıl yapmalıyım beni aydınlatırsanız sevinirim. Badem fidanının kök yaşının 5 yaş olduğunu söylediler. Saygılar..

BARTUBEY Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-12-2009, 10:26   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-12-2009
Iyi günler; hüseyin ovak bey sizinle telefonda görüşmek isterim sizce sakıncası yoksa telefon numaranızı mail adresime gönderirmisiniz?..

BARTUBEY Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-12-2009, 18:49   #13
Ağaç Dostu

Sevgili BARTUBEY, yeni dikilmiş fidanlarıız için B5A'yı baharda (şubat-mart) ilk uygulama olarak taban gübresi olarak veriniz, ikinci ve üçüncü uygulamaları birer ay arayla yapabilirsiniz. Hüseyin beyin etelfon numaralrından www.bmrtarim.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz

Eski 21-12-2009, 18:58   #14
Ağaç Dostu

Geçen hafta sonu ve bu haftasonu Antalya ve İstanbul'da B5A standına katılma fırsatım oldu. Ulusal ve uluslararası bağlantılarla birlikte bir çok akademisyenlerle irtibatlar kuruldu, farklı gübrelerle kıyaslayan kullanıcılara rastladım, yurt dışından B5A'yı doktora çalışmasında kullanmak isteyen Fransız bir akademisyenle bile karşılaştım. Gerçekten çok güzel rağbet ve ilgi vardı. Hele Malezya, İran, Almanya, Ukrayna, Bulgaristan, Umman, Irak, Suriye ve daha şimdi hatırlayamadığım bir çok ülkede denediğini ve bunlardan bazılarıyla bayilik anlaşması yapıldığını öğrendim. B5A için güzel gelişmeler var gerçekten.

Ayrıca şahsi olarakta üyelerimizden sevgili Epsody ve Cemal S. ile görüşme fırsatım oldu ancak en çokta sevgili Kudret Tezel ile saniyelerle görüşem fırsatını kaçırdım üzüldüm ama umarım başka bir platformda karşılaşma imkanımız olur.

Eski 22-12-2009, 04:38   #15
Ağaçsever

Özgür Ayata's Avatar

Giriş Tarihi: 18-08-2007
Hocam selamlar,
Benim50 agaclik 4 donum kadar bir zeytinligim var. Zeytinler 20 yasin ustundeler. Her sene yanmis hayvan gubresi veriyorum. Ilave olarak B5A vermemi onerirmisiniz?
Saygilar.

Özgür Ayata Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-12-2009, 21:12   #16
Ağaçsever

Özgür Ayata's Avatar

Giriş Tarihi: 18-08-2007
Selamlar,
B5A siparisini verdim yarin elimde olacaklar. Daha once dedigim gibi 50 agaclik 4 donum zeytinligim var zeytilerin taclarinda 2 yillik yanmis hayvan gubresi var. B5A gubreyi nasil uygulayabilirim? Traktore baglanan ilaclama aparati vasitasiyla yapraklara ve taclara mi puskurtmeliyim? Eger oyle ise ne olcude? Zeytinlerin arasinda ekili bezelye ve bakla var oralara da verebilirmiyim? Kucuk sera icerisinde viyollerde(torf,perlit,yarasa gubresi) tohum cimlendiriyorum, viyollere 10 litreye 1 kapak seklinde puskurtebilirmiyim?
Paylasimlariniz icin tesekkurler.

Özgür Ayata Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-12-2009, 12:16   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Selahattin hocaya sıkışıklığında yardımlarım.

Ozgür Ayata, sorunuza Selahattin Yılmaz hocanın yerine cevap vermek istiyorum, çünkü bitki besleme konularında helede organik menşeli olanlar üzerinde deneyimlerim ve tecrübelirimle sizi tatmin edecek paylaşımlarda bulunarak bilgilendireceyim.

Verdiğiniz ahır gübreleri yerinde bir karar sayılacak uygulamalardır, B5a mikro biyal yapısıylada uygulandığında sizin verdiğiniz gübrelerin yarayışlılığı artarak ağaçların maksimum bir şekilde gübrenin içerinindeki minerallerin tamamından yaralanarak gübreden fayda sağlanacaktır, şu gerçeği belirtmeden geçemiyeceğim ağaçlarınızın besin isteklerini karşılayabilecek bir özellik uyguladığınız ahır gübrelerinde mevcut olmalı, yeterli miktar toprakta varda alınamıyorsa ozaman B5a devreye girerek toprağa bağlanmış çözülemiyen mineralleri zaten B5a bunları çözerek bitkinin emrine sunacaktır.

Sonra mikrobiyal yapısıylada bitki köklerindeki hastalık yapıcı etkenlere karşı bitkiyi güçlendirerek bitkinin sağlıklı olarak topraklardaki besin elemetlerini özümleme gücüylede bitkininin verimi maksimuma ulaşacaktır.

Arkadaşım bu anlatılarımın bilimsel karşılığını toprak-yaprak analizleriylede mukayesede ederek gerçek sonuçlara olaşabilirsin, soruların için teşekkürler paylaşımlarımızın daim olması dileğimle bol bereketli ürünler dilerim

epsody Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-12-2009, 17:07   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-06-2009
Arkadaşlar, B5A yı bu günlerde (soğuk havada)gündüz buğday tarlalarına uygulayabilir miyiz? Yoksa yine akşamı **** geceyi beklememiz gerekiyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim.Selamlar.

Çınarmunarı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-12-2009, 20:42   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-04-2008
sevgili arkadaşım sonnefer

havanın bulutlu olduğu bu zamanlarda b5a gündüzleride kullanabiliriz su oranlarınıda düşürebiliriz topraklar yeterince nemli zaten saygılar

sayityildiz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-12-2009, 23:57   #20
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonnefer Mesajı Göster
Arkadaşlar, B5A yı bu günlerde (soğuk havada)gündüz buğday tarlalarına uygulayabilir miyiz? Yoksa yine akşamı **** geceyi beklememiz gerekiyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim.Selamlar.
Sevgili sonnefer, B5A buğdaygillerde çimlenmeden bir ay sonra bir defa ve baharda herbisit uygulamasından (kardeşlenmeden de önceye rastlamalıdır) 10-15 gün sonra püskürtülerek 2 uygulama şeklinde uygulanırsa en iyi sonuç alınır. Uygulamalarınızı gündüz saatlerinde yapacaksanız tavsiye edilen dozu %10 artırmanız gerekmektedir.

Eski 17-02-2010, 21:14   #21
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Afrika Menekşelerinde Ve Diğer Süs Bitkilerinde B5A Kullanımı

14 Ocak-17 Şubat 2010 tarihleri arasında, B5A kulanımında menekşemde görülen gelişme.

Eklenen Resimler

Sevgi Durul Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-02-2010, 21:24   #22
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Aynı süre zarfında mum çiçeğimin görüntüleri.

Eklenen Resimler

Eski 17-02-2010, 21:24   #23
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Sevgili S DURUL! diğer süs bitkilerindeki gelişmelerin resimlerinide görme şansımız olacak mı? sanırım afrika menekşelerinde yaprakların renkleri canlanmış!

Eski 17-02-2010, 21:36   #24
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Gelişmelerin devamı.

Eklenen Resimler

Eski 17-02-2010, 21:40   #25
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Diğer çiçeklerin fotoğraf küçültmelerini, daha sonra yapıp yükleyeceğim. Bugün için en son görüntüler kauçuktan.

Eklenen Resimler

Eski 17-02-2010, 22:48   #26
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Yorumlarınızı da alabilirmiyiz? Resimler anlatiyor bişeyler ama asıl sizn düşnceniz nedir ?

Eski 11-03-2010, 21:44   #27
Ağaç Dostu

B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında

Türkiye, ABD'ye organik gübre satan tek ülke olacak

Dünya tarım devlerine sıvı organik gübre satmayı başaran BMR Tarım, geliştirdiği sıvı organik gübre ile topraktaki verimliliği arttırarak ilaç kullanımını azaltıyor.

BMR Tarım tarafından geliştirilen B5A sıvı organik gübre, Amerika'nın Teksas ve Houston üniversiteleri ile California Narenciler Birliği tarafından beş aydan beri deneniyor. Deney sonuçları, beklentilerin yüzde 13 daha fazlasını verdi. B5A sıvı organik gübre, yakında dünyanın bütün ülkelerinde kullanılmaya başlanacak. Amerika ile anlaşmada son noktaya gelen BMR Tarım, İsrail gibi dünya tarım devine 20 ton ürün satıyor. Bulgaristan, Tanzanya, Kuzey ve Güney Kıbrıs, Arnavutluk, Suriye ve İsviçre gibi ülkeler tarımda B5A'yı kullanan ülkelerin başında geliyor. Çin ise ürünü üniversitede denemeye aldı. Şirket, bu ülke ile de anlaşmak üzere. Almanya'da bu ürünün taliplilerinden.

B5A, toprağı temizliyor, verimliliği artırıyor, ilaç kullanımını azaltıyor, kireçli, tuzlu ve tozlu topraklarda verim düşüşlerini önlüyor. BMR Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Refik Yıldız, en önemli amaçlarının, çiftçi maliyetlerini düşürmek, kaliteli ve sağlıklı ürün elde etmek olduğunu söyledi. Bu amaçla B5A'yı ürettiklerini ifade eden Yıldız, B5A'nın yanında, B5AX adını verdikleri ve ruhsatlandırmasını yapmadıkları bir ürün daha ürettiklerini kaydetti. Yıldız, "B5AX'i Türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı çıkaracağımıza henüz karar vermedik. Türkiye'deki mevzuatın buna çok müsait olduğunu düşünmüyoruz." dedi.

Başta, seralar olmak üzere, yoğun kullanım alanlarında çok fazla kimyasal ilaç kullanıldığına dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti; "Hem ilaç hem de gübreyi azaltıp, gübreyi de sentetikten organiğe çıkarırsak seralardan çıkan ürünler, daha kaliteli olur. Seralar, kapalı ortamlar olduğu için hastalıklar da hat safhada. Hastalıkların azaltılması, çiftçinin maliyetini düşürecektir. Sıvı organik gübreyle, maliyetleri düşürmek, verimliliği artırmak, çiftçinin kuraklık etkilerini azaltmak, tuzlanma ve kireçten kaynaklanan verim düşüşlerini önlemek, ilaç giderlerini azaltmak raf ömrünü uzatmak bizim temel amacımız. B5A, bunların hepsini yapıyor."

Türkiye'nin dünden bugüne ilaçlama ve gübre çalışmalarına da değinen Yıldız, Türkiye'de gübreleme politikasının Cumhuriyet'ten beri yanlış yapıldığına vurgu yaptı.1960-2000 yılları arasında, tarım alanlarının 13 kat arttığını, buna paralel gübrenin, 28 buçuk verimin ise 2 buçuk kat arttığını dile getirdi. Verimin 41 buçuk kat artması gerektiğine dikkati çeken Yıldız, toprağın yanlış kullanım sonucu verimsizleştiğini ifade etti.

Avrupa'da ise toprak artışının olmamasına rağmen, gübrenin 5, verimin de 2 buçuk kat arttığını kaydeden Yıldız,"Avrupa doğru ilaç kullanmış. Bizde ise, 'gübre verimi artırıyor' diye, yanlış gübreleme yapılmış. Bu şekilde, topraklarımızı mahvediyoruz, kimyasal gübre hiçbir zaman faydalı olmamış. Biz hem gübreyi atıyoruz, hem de en küçük otu ilaçla gideriyoruz. Atalarımız, tarladaki otu çapalarmış, biz ise ilaçlıyoruz. Benim dedem 1 dönüm tarlayı, nadasa bırakıp öküzle sürerek 600 kilogram ürün alırken, biz ise en gelişmiş araçları ve çeşitli ilaçlar kullanıyoruz aldığımız verim 300 kilogram." şeklinde konuştu.

Türkiye tarımını dünyanın en iyi yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Yıldız, önce toprağı ıslah edip, topraktaki kalıntıları giderdiklerini ifade etti. Bu çalışmaları iki yıldan beri yaptıklarını anlatan Yıldız, B5A'yı kullandıkları arazilerin verimliliğinin arttığının altını çizdi. B5A'nın kuraklığa karşıda etkili olduğunu kaydeden Yıldız, insanlara farklı bir tarım tekniği önermediklerini belirterek, "Dedemizin yaptığını, bugüne uyarlamalarını istiyoruz. Tarladaki otu ilaçlamayacağız, toprağa geri vereceğiz. Buğdayı bir karış üzerinden biçeceksiniz, geri kalanını toprağa vereceksiniz." diye konuştu.

B5A'nın topraktaki mikroorganizmayı desteklediğini aktaran Yıldız, "Yakmakla, ilaç atmakla öldürülen hayat yeniden geliyor. Bizim tarlaların birçoğunda solucan çıkıyor. Solucan çıktığı zaman, tarlada rahatlama olur. Çünkü solucan, havadaki azotu alır, toprağı da alır, yumuşatır ve dışarı verir. Bir solucanın yaptığı bir yıldaki işi bir traktörde bir yılda yapıyor. Organik gübrelemeyle solucanı toprağa çıkarıyoruz. Kuraklığa karşı ciddi etki gösteriyor." açıklamasında bulundu.

"DÜNYA TOPRAKLARINA B5A'YI ÖNERİYORUZ"
Refik Yıldız, dünya topraklarına B5A'yı önerdiklerini, şu anda dünyanın tarım devi ülkelerine de ürün verdiklerinin altını çizdi. Yıldız, Amerika'da; Teksas, Houston üniversiteleri ile California Narenciyeciler Birliği'nin B5A'yı denemeye aldığını ve beklentilerin çok üstünde verim alındığını kaydetti. Deneyin 5 aydır devam ettiğini belirten Yıldız, "Şu ana kadar yapılan deneyler beklentilerinin 13 kat daha üstünde çıktı. FDA'dan bir belge bekleniyor. Bu belgeyi alırsak, ilk defa Amerika'ya gübre gönderen tek ülke olacağız. İsrail ile de anlaşma imzaladık. Biliyorsunuz, İsrail tarımda dev. Tarımda dünyaya hâkim bir ülke. Bu ülkeye de 20 ton kadar ürün gönderiyoruz. B5A Türkiye'nin yüz akı. Çin'de bir üniversite de ürünümüzü denemeye aldı. Denemeler bitince Çin'e de ürün göndereceğiz." diye kaydetti.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...ek-ulke-olacak

Eski 25-03-2010, 12:57   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Türkiye, ABD'ye organik gübre satan tek ülke olacak
kardeşim emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım

kayastop Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-06-2010, 22:42   #29
Ağaç Dostu

Başlığa epeydir uğramamışız.

Son gelişmelerle B5A yanında B5A ribo ve B5A HUMİK ruhsatlandırılmış ürünler olarak piyasaya çıkmıştır ve ayrıca ARGE ürün olarak B5A rmb bakteriolojik özellikte ve bir kob içerisinde 1.0 x 108 bakteri sayısına sahip ürün olarak tanımlanmaktadır.

B5A rmb içerisindeki bakteri ismi ‘FATİH 2007’ olarak isimlendirilmiş ve BMR TARIM tarafından geliştirilmiştir.

B5a rmb diğer faydalı bakterilerden farklı olarak her yaşam koşulunda (tüm besiyerlerde) yaşayabilmekte ve asla toksik madde üretmemektedir. Yaşam süresinin de diğer bakterilerin minimum 15-18 katı olduğu düşünülmektedir.

Eski 22-06-2010, 07:45   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
B5A aldı başını gidiyor, tebrikler.

Umarım Fatih 2007 de ruhsat alır.Böylece uzun zamandır beklenen amaç gerçekleşmiş olur.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025