Benim aklıma ilk gelen sıvı organik ve anorganik gübre, sidiktir.
Arkadaşım Ensar bu B5A dan 2 kutu almış. Pazartesi akşamı 200 litrelik bidonlarda karışım hazırlayıp aronia, badem, ceviz ahududu ne bulsak gübreli suyla suladık.
Ancak amaç ürüne güven nedeniyle bitkilere, dolayısı ile kendimize iyilik yapmaktı.
En azından 10 aronia saksısına bunu test etmek için vermememiz gerekirdi. Belki B5A sidik gibi koktuğundan test etmek aklımıza gelmedi.
Deneyenler sadece tüm bitkilerine mi bu gübreyi kullandı bilmiyorum. Dediğim gibi aynı boyut ve özelliklerdeki bazılarına bunu uygulamamak ve hatta bazılarında değişik gübreler kullanarak kıyas yoluyla farkı gözlemlemek gerekir.
Ürün övüldüğü için yararlı olduğuna ben de inanıyorum. Fakat kullanan herkes denemeler yapmalı. Ve bunu üretenlere de bildirmeli ki, onlar da içeriği hakkında daha fazla bilgiye sahip oldukları için daha doğru yorum yapabilsin, geliştirmeye devam etsinler.
Evet bu ürünü kullananlar arazilerinde 3-5 er ağaçlık işaretlenmiş guruplar veya birkaç metrekarelik bölümler ayırımalı, bu ürün ile farklı ürünleri kıyaslamalı. Olumlu ve olumsuz tüm gözlemlerini ürünün üreticisine ve herkese yayınlamalı. Bilim böyle çalışır ve hiçbir şey mükemmele, en doğruya ulaşamaz, doğrulara ancak yaklaşabiliriz. Belki ileride B5A plus bizlerin gözlemleri ile gelişecektir.
Doğrulara yaklaşabilmemizde, bulabildiğimiz en güzel yol bilimsel metottur.
|