![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
|
Tüm üyelere esenlikler dilerim. Emekli öğretmenim. 5 yaşında, kendi tahsis ettiğim zeytinliğim var. Tarımda (hatta hayatın her alanında) yaşanan yapaylığa ve kirliliğe karşı bir duruş göstermeye çalışıyorum. Benim gibi düşünen ve direnen insanların var olduğuna inandığım bu siteyi birkaç aydır izliyor ve yararlanmaya çalışıyorum. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ederim. B5A ve benzeri (organik adı geçen) gübreler ilgimi çekiyor. Bazı arkadaşların dediği gibi bu konuda hayli kafa karışıklığı yaşanıyor. Benim bu konuda iki önerim olacak: 1) Uzman arkadaşlar varsa, bilim insanlığına yakışır bir yaklaşımla,teknik konularda bizleri aydınlatsınlar; 2) Birileri de bu siteyi ticari amaçla kullanıp bizleri yanıltmasınlar. B5A beni de umutlandırdı. Zeytin ağaçlarına damla sistemiyle vermek istiyorum. Faydası olur mu? Uygulamayı nasıl yapabilirim? Hepimize ve tüm dünya insanlarına temiz bir gelecek diliyor, sorumu yanıtlayacak uzman arkadaşa da şimdiden teşekkür ediyorum. Düzenleyen cumaöğretmen : 04-06-2009 saat 14:24 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili cumaöğretmen, şu anda B5A hakkında kullanımı ve mantığı hakkında konuşacak bir ben varım, cevap verebilecek bunun dışıdna sadece kullananlardır. Sorduğunuz soruların cevapları bu başlıkta verildi aslında ve hatta Toprak TV de yayınlanan yayınlarda da var ve ayrıca sorduğunuz sorunun objektif olmak babında "Birileri de bu siteyi ticari amaçla kullanıp bizleri yanıltmasınlar. "cümlesiyle beni de kastettiğinizi düşünüp cevap vermedim ki sizi yanıltan ben olmayayım olaki ticari düşünüyorumdur. Aslında sorduğunuz soruların cevapları bu başlıkta defalarca verildi bende 10 yıl öğretmenlik yaptım ama hem soru sorup hemde cevabı verecek kişilerin konuşmamasını isteyen bir sizi gördüm şahsen ancak bunun B5A'nın heyecanıyla farkına varmadan düşülmüş veya aslında farklı soru sormak istemişte yanlış ifade edilmiş bir durum olarak algılamak lazım diye de düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bu arada, 3 tonluk traktör tankeriyle sulama yapabildiğim 5 ve 10 dekarlık iki ayrı arazide damla sulama sistemi tesis ettim ve başarılı oldum. Tesisi baştan sona kendim kurdum. Bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olabilirim. Bütün arkadaşlara bol ürünler ve saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
damla sulama
Alıntı:
sizin damla sulama tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. neler yaptığınızdan ve nasıl bir yol izlediğinizden biraz bahsedermisiniz? saygılar sunuyorum. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2009
|
Merhaba arkadaşlar bende tüm forum yazarları gibi yazılanları dikkatle okudum.Şunu belirtmek isterimki b5a hakikaten muadillerine oranla daha farklı bir ürün.Yeni olduğu içinde tam olarak piyasada kabül görmesi kullanım oranının artması ve paralelinde alınan olumlu sonuçlarının görülmesi ile mümkün olacaktır. Yapılan denemeleri ve ürünü kullananları dikkatle takip ediyorum.Farklı kullanıcılardan farklı yorumlar almak ürün hakkında daha da verımlı bilgilere ulaşmamıza neden oluyor. Tüm organik dostlarına başarılar dilerim... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Lutfen guldurmeyin! Arada bir hep birileri cikiyor ve "A bakin bu muadillerinden farkli bir urun, iste kullanimi yayginlassin da buna paralel olarak olumlu sonuclari da gorulur" gibi yuvarlak laflar ediyor. Tabii ki bir adama 100 defa sen en buyuksun dersen o da kendini kaf daginda gorurmus! Simdi b5a'nin nesi farkli gorelim. Lutfen buna ve bundan onceki sorularima b5a duayenleri yanit verirlerse, biz de ogrenmis oluruz. Sakin yanlis anlasilmasin bu mesaji kimseyi karalamak icin yazmiyorum. Sadece anlamak icin yaziyorum. Eger mikrobiyal bir urunse, icinde hangi mikroorganizmalar var? Bionem ya da EM1 ile ayni mi farkli mi? EM1 ile de harika sonuclar aliniyor ve aslinda EM1 cok farkli bir urun cunku sadece kimyasal gubreyi azaltmak ve 3 yil icinde kullanimini tamamen ortadan kaldirmakla kalmiyor, pestisit kullanimini da minimuma indiriyor (EM5 ve EM FPE adli urunleriyle). Yani tam bir urun hem besleyici hem de hastaliklari onleyici. Ayrica Bionem de veya yararli mikroorganizma iceren diger urunler de zararli mikroorganizmalari bastirarak EM5 ve EM FPE"nin yarattigi etkinin benzerini yaratiyor. Peki b5a ne yapiyor? Bitki besleyici mi, yoksa zararlilari bastirici mi, yoksa her ikisi de mi? Mekanizma? Herhalde bu urunu piyasaya cikaranlarin bu konuda kanitlari olmasa bile bazi dusunceleri vardir. Varsa kanitlarini da bilmek isteriz. Bu mesaja lutfen birileri cikip da dunyanin sayili laboratuvarlarindan soyle soyle raporlar almis, Tarim Bakanligindan onayli bir urune neden bu kadar yukleniyorsunuz gibi seyler de soylemesinler. Bir urun nereden sertifikali olursa olsun, icinde ne oldugunu bilmek her tuketicinin hakkidir. Saygilarimla. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Dogasever, Ben de tabii ne sizi ne başkasını hedef almıyorum. Amacım, meraklı bir amatör olarak bir gerçeği öğrenmek den daha çok, benim mantığımla son derece kolay açıklanabilecek iddia ve karşı iddiaların, sonuçsuz bir şekilde süre gelmesi. Önceki mesajımdaki isyanım bu nedenleydi. Herhalde en doğrusu bu bölümü takip etmemek olsa gerek. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayin Tugo Ben de ayni sekilde dusunuyorum ve takip etmemeye karar verdim. Saygilarimla. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Yukarıda yazmış olduğum mesajı düzelttim. Düzeltilmiş kısım; Çalışmada bitkinin fizyolojik gelişimini üç katına kadar artırdığını (yani kök üstü bitkinin boy olarak değilde yaş ve kuru ağırlık olarak) söyledi. Ek: Boy olarak bir kısmının büyük olduğu, ama gövde, yaprak kalınlığı olarak hepsinin b5a uygulanmayanlara oranla üç kat daha fazla geliştiği gözlemlenmiş. Sanırım konuyu şimdi aydınlatmış oldum. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2008
|
bahçemdeki iki dut ağacım var. b5a yı denemek için aldım. birinci resimde ki dut ağacına hiç bir şey uygulamadım. diğer ağaca 1 sefer topraktan b5a verdim. aradaki farkı sizde görün diye gönderiyorum. ikiside aynı tarihte çekilmiştir. boş boş konuşmaktansa sizde deneyin aradaki farkı göreceksiniz. ayrıca hiçbirşey vermediğim dut ağacına ne yapacağını merak ettiğim için onada 15 gün önce 1 sefer topraktan b5a verdim. fotoğrafını çekince onuda gönderecem. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Valla harika! Birinde yaklaşık 40 adet dut var diğerinde de hiç yok gibi! Yani siyahla beyaz gibi! Ağacın her yerinin aynı olduğunu ve diğer tüm koşulların (ağacın yaşı da dahil) aynı olduğunu varsayarsak, 40 misli fark! Ötekinin fotoğrafını da çekince koyarsanız çok seviniriz. İnşallah o da aynı büyüklükteki karede bu kadar kötü bir durumdaki ağaçtan 40'a yakın meyve verecektir. Türkiye'ye gelince ilk işim 1 litre B5a almak olacak. Kullanacağım ve dedikleri gibiyse, İngiltere bayiliği isteyeceğim inşallah. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
B5A'da henüz bazı belirsizlikler var. Ziraat fakültesi hocalarının haberi yok. Belgeler henüz tamamlanmamış. Bu nedenle tereddüde düştüm. Bu sitede yazanların bazıları B5A üreticisi firmayla direkt bağlantılı. Sözlerim ve sitemim onlaradır. Herkese bol ürünler ve esenlikler dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Alıntı:
Sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
klimanın atık suyu ile b5a kullanılabilir mi?hepinize sevgiler. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
|
dut denemesi
dut denememde size bahsetmiştim. denemediğim ağaca ne yapacak diye denemesini yaptım. karşılaştırmak için önceki gönderdiğim resimlere bakarsanız anlarsınız. bu resim 1 sefer topraktan b5a verilmiş olup 7 gün sonra çekilmiştir. uygulanmış yazılı resimler ise daha önce gönderdiğim ağaçtan görüntüler bu ağaçta devamlı yenmesine rağmen ürün verimini görmemek mümkün değil. ayrıca sanki yedikçe tekrar yerine dutlar çıkıyor. inanın daha şok içerisindeyim... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
|
b5a denemesi
ayçekirdeği ve nohut b5a denemesi. tarihlere bakarsanız aradaki değişmenin nasıl olduğunu göreceksiniz. ben bu denemeleri kendi bahçemizde denedim. çiftçilerin normal tarlaya ektikleri ayçekirdeklerinden yaklaşık 20 gün sonra dikmeme rağmen tarladaki ay çekirdekleri 15-20 cm civarında olmasına rağmen b5a ile denediğim ayçekirdeğim 50-60 cm boyuna ulaştı gelişimide çok güzel. ay çekirdeği olunca o zamanda fotoğraflayıp gönderecem. domates ve biber fidesindede denemek için küçük 4 karık yaptım. 3 karığa uyguladım 1 karığa uygulamadım. aradaki fark resimde. yorumu size bırakıyorum... ara ara gelişimlerini resimleyip gönderecem. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
B5A'nın Organik Gübre Tescil belgesi ve belgeler arasındaki farklardan hangisi doğru, hangisi ne? 23/10/2007'de tescillenmiş ve bu belge 5 yıl süre için geçerlidir derken, aynı firma tarafından 07/05/2009 tarihinde bir belge daha alınmış ve belgelerde aşağıdaki değerler birbirinden farklı, acaba değerler değiştirildiği için mi yeni belge alınmış, yoksa iki ayrı ürün mü oluyor? Belgenin birisi BMR tarım, birisi ORTAR linklerinden alınmadır. Farklı değerler; Organik Azot: %1,5'tan %1'e inmiş Suda çözünür K20: %3'ten % 2'ye inmiş Ph değerleri: 5-7 iken, 8,5-10,5 olarak değişmiş Ambalaj tipi: Yenileri eklenmiş |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
http://www.ortarb5a.com/sertifika.html http://www.bmrtarim.net/sertifikalar.html Bir önceki mesajımda belirtiğim iki ayrı tescil belgesi, yukarıdaki linklerde bulunuyor ve iki linkte şu an faal. Ayrıca verdiğim linklerdeki diğer belgelerde de, aynı kişi ve aynı firma tarafından, aynı ürün için alınmış olmasına rağmen, bariz farklılıklar var. Bunun açıklaması ne olabilir? Takliti çıkmış vs. lafları vardı, o yüzden incelemek gereği duydum, birinden biri taklit mi acaba? Ya da ne? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Cuma öğretmen, ancak Ziraat Fakültelerinin haberi var Çukuraova üniversitesinde deneme sonuçları çok başarılı, ayrıca ege ünv de ve bir kaç ünv de ayrı ayrı deneme çalışmaları devam etmektedir. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2006
|
b5a ilekimyasal gübre neden uyusmuyor. Teknik olarak süreç hakkinda bir bilgi var mI? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2008
|
Sayın Doğasever Aşağıdaki adres de sayın denizakvaryumu B5a nın terkibini kaynağı ile birlikte vermiştir. Umarım faydalı olmuştur. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=273 Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın doğasever, bu yazdıklarınıza bu başlıkta defalarca cevap verildi o nedenle çıkıpta şahsi duygularınızdan ve doluluğunuzdan dolayı içinizi boşalttığınız bu başlıkta size cevap vermeyeceğim. Ancak bir Ziraat Mühendisi olarak ilk olarak EM ürünlerine (B5A bir EM değildir) ve alternatif Mikrobiyal ürünlere ve bioneem veya roa gibi mikrobiyal gübrelere mesleki ve ticari olarak destek verdiğimi ve tavsiye ettiğimi belirtmek istiyorum. Bu anlamda B5A ya destek verdiğimi de zaten bu başlıkla anlamışta oluyorsunuz. Çıkışınızdan beni tanımadığınız belli ancak böyle bir çıkışla benim sizi tanımak istediğimde tartışılır hani. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben duygularla hareket eden bir insan degilim. Dolu ya da boş olmakla da bu işin bir ilgisi yok. Ben cevap da beklemıyorum zaten. Sizi tanımka ya da tanımamak da söz konusu değil. Bunlar ayrı şeyler. Konuyu lütfen saptırmayınız. İnsanlara gidin okuyun diye link verdiğiniz sitede aşağıda yazılanlar yanlıştır. Bunları bunlara dikkat çekmek için buraya yazıyorum: - B5A yapımın da ki özel formül nedeniyle toprakta ve bitki üzerinde etkisini gösteren tek organik gübredir (Yararlı mikroorganizmalar içeren her organik gübrenin yapısı kendine özgüdür. Ama bu kendine özgülükten dolayı hiçbir gübre "tek" sıfatını önüne almaz.) - Dünyada başka muadili ve emsali yoktur. Çünkü; a-) Toprakta organizmal ve mikroorganizmal canlılığı arttırır. (Diğerleri de yapıyor!) b-)Toprağın organizmal ve mikroorganizmal canlılar tarafından işlenmesini sağlar. (Diğerleri de yapıyor) c-)Topraktaki canlı organizmaların arttırılması toprağın doğal olarak gübrelenmesi demektir. Örneğin bir solucanın 1 yılda işlediği toprak miktarı, bir traktörün 1 saatte işlediği toprak miktarına eşittir. (Bu da sadece bir gerçek!) a, b, c şıklarının hiçbiri b5A yı muadilsiz ve emsalsiz kılmaz! - Toprakta yıllardır bilinçsizce kullanılan kimyasal gübreler nedeni ile birikmiş olan kimyasalların parçalanmasını hızlandırarak kimyasal birikintinin önüne geçer. (Tüm Etkin Mikroorganizma (EM) içeren ürünler pestisit, hidrokarbon ve dioksinler gibi çevreyi kirleten kimyasalları parçalarlar ve yok ederler!) - En kısa sürede organik tarıma geçiş sağlayan alternatifsiz tek organik gübredir. (Süre için birşey diyemem ancak alternatifleri var!) -Bitkinin sıcağa ve soğuğa karşı arttıran arttıran mukavemetini ilk ve tek organik gübredir. (Diğerleri de aynı şeyi yapıyor!) - Bitkinin kimyasal etmenler dahil her türlü gelişimine ket vurucu etmenleri ortadan kaldırır. (Zaten mikroorganizma ya da mikroorganizmalarla ilgili gübrelerin en temel etki mekanizmalarından biri budur ve bu mekanizma yaygın olarak bilinmektedir!) - Gübre kullanımın da çok çeşitliliği ortadan kaldıran tek organik gübredir.hem kök hem yaprak hem de ürün gelişimi için kullanılır. (Hepsi bu saydığınız amaçlar için kullanılır! Tabii piyasada bazılarının kök ve yaprak için ayrı ayrı ürünler verdikleri de soğru ancak b5A bunu yapan tek gübre değildir.) - B5A dünyada tarım sektöründe yapılan ve yapılmış olan en büyük buluştur (Özür dilerim ama burada tamamen desteksiz bir atış söz konusu! Bakın ben şu ana kadar b5A için yine hicbir olumsuz soz soylemedim ve söylemem de! Ancak bu çok iddialı bir tümce değil mi?) Önce bir ürün yaygınlaşsın, bilimsel olarak kendini kanıtlasın. Mesela 100 ülkede kullanılsın ve kabul görsün. Gerçekten insanları kmiyasal gübrelerden kurtarsın ve gittikçe tuzlanan topraklara çare olsun. (Sahi B5A'nın tuzlu topraklardaki performansı nasıl acaba?) Ayrıca biliyorsunuz tarım ve çevre bir bütündür. Tarımsal çözümlerin mutlaka çevreye de faydalı olması gerekir! Çevreye nasıl bir yarar sağladığını görelim (Lütfen doğaya ve doğal olaylara biraz daha geniş bir çerçeveden bakalım! Örneğin, Doğadaki azot ve karbon çevrimlerini nasıl etkiliyor? Bu tür soruların yanıtlarının ne olduğunu görelim ki) ondan sonra en büyük buluş gibi sözler edebilirsiniz. Daha yazacak ve soyleyecek cok sey var ancak fazla derine girmeme de gerek yok cunku bu web sitesindeki anlayışla bir ürünü pazarlamaya çalışan bir grupla benim daha fazla konuşacak ne vaktim ne de niyetim var. Size başarılar diliyorum. Ancak tekrarlıyorum bu web sitelerinde insanları lütfen yanıltmayınız. Ürün iyi, yararlı olabilir ama bu tür abartılarla aslında ürününüze kendiniz zarar veriyorsunuz. Benim merak ettiğim bu sitede ben de dahil gerçekten herkesin sözüne güvendiği Mine Pakkaner Hanım bu tür abartılara nasıl sessiz kalabiliyor? Sizden yanıt beklemiyorum. Lütfen bu tür konuları kişiselleştirmeyiniz. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Meyvelitepe Size tamamen katılıyorum. Ayrıca, hocamızın da bu sitedeki yazılarını göz önüne aldığımda son derece iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın doğasever firmanın açıklama yapmaya yetkilisi olmadığım için bazı şeyleri yazmak istemiyorum ancak Türkiye'ye geldiğinizde telefonla görüşmek isterim. Yazınızı okuduğumda size bazı konularda hak veriyorum ve hatta sizin yazılarınızla aslında EM leri de tanımam gerektiğni düşünmeye başladım çünki Yalova'da bazı EM cilerin B5A yı üreterek kullandıklarını öğrendim bu anlamda EM ler hakkında da sizden bilgi almak isterim ama buradaki paylaşım düzeyinde değil tabi. Sevgili meyveli tepenin yazdıklarından dolayı teşekkür ediyorum beni güzel özetlemiş. Firma yetkilisi olmamam onlardan öğrendiğim B5A ile ilgili bazı açıklama noktalarını sınırlıyor ama diyorum ki bildiklerimden dolayı ne kadar sizin sözlerinizden ve bakış açınızdan öyle gelse de haklı olduğunuz noktalar olduğunu düşünsemde B5A konusunda söylenen sözlerin çoğunun doğruluğuna şahitliğim ve algılamam vardır ve o kadar görüp şahit olmuşken çıkıpta hayır öyle değil diyemem. Kısaca şunu söyleyeyimki b5a nın bu afaki özellikleri mikoplazmik replikasyonla üretilmiş olması, yerli bir ürün olması ve üretimindeki özel formülden dolayı çok hızlı üreyebilen mikrobiyal içeriğe sahip olması onun etki özelliklerini ve bu cümlelerin iddialarının temelini oluşturuyor. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Alıntı:
Mikrobiyal içeriğin tescilini görebilirmiyim? |