agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2010, 20:28   #1
mog
/

Giriş Tarihi: 20-03-2009
B5A TOPLATILIYOR !!!
BUYRUN RESMİ BELGESİ !!!
http://b5aa.blogspot.com/

mog Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 21:31   #2
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mog Mesajı Göster
B5A TOPLATILIYOR !!!
BUYRUN RESMİ BELGESİ !!!
Sayın Selahattin Bey,
yukarıda b5A Toplatılıyor olarak yayınlanan mesajı izah edebilir mi en azından biz kullanıcıların rahatlaması açısından?

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 01:26   #3
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli Mesajı Göster
Sayın Selahattin Bey,
yukarıda b5A Toplatılıyor olarak yayınlanan mesajı izah edebilir mi en azından biz kullanıcıların rahatlaması açısından?
Bu durum zaten ana sayfada bir duyuru ile açıklandı B5A nın tümüyle toplatılması söz konusu değildir öyle olsa direkt ruhsat iptal edilirdi oysa böyle bir durum söz konusu değildir. Söz konusu durum etiket tescilinde beyan edilen %25 organik maddenin denetim numunesi alınmasında % 22 çıkmasından kaynaklanmaktadır ve bu numune 004 numaralı partiye ait ve toplatılma kararı doğrudur ve bu 004 numaralı partiye aittir ve tüm Türkiye'de sadece 004 numaralı parti için toplatılma kararı alınmıştır ve yine tüm Türkiye'de 004 numaralı partiden dolayı toplanan B5A miktarı 28 litredir, o da bayilerin elinde kalan satılmayan ve uygunsuz koşullarda muhafaza edilmiş ürünler. B5A uygnsuz koşullarda saklandığında içeriği değişebilir ancak etki mekanizması gereği etkisinde bir azalma olmaz aksine artma olur.

Mog isimli üyemiz resmi bir belgeyi suç işleyerek elde ettiği halde yine suç işleyerek halka açmış ve bunuda kendisine zarar gelmemesi hesabıyla bir blog üyesi üzerinden yayınlıyor, resmi bir belgeyi yayınlaması bir kenara bu belgenin ifşasınada ön ayak oluyor ve yine 5651 sayılı kanun gereği yaptığı işin suç teşkil ettiğini biliyordur umarım zaten bu kanun gereği onun gerekli takipleri yapılmış IP numaraları bir yerlerde kayıtlıdır sadece bir dilekçeye bakar. Ayrıca Antalya Tarım İl Müdürlüğünde gübre denetleme görevinde çalışan yetkilileride (yani bu belgeyi elde ettiği kişileri) ayrıca resmi bir belgeyi bu tarz insanların eline vermesi ile ilgili bir soruşturmaya ittiğinin de farkındadır umarım. Bu konuyla ilgili yarın Gazipaşa İlçe Tarım Müdürlüğünü arayıp görevlilere buradaki belgeyi söyleyeceğim bakalım bu arkadaş ne yapacak.

İnanıyorumki bu belgeyle ilgili resmi bir yaptırım gelmeden önce Antalya Tarım İl Müdürlüğü elemanları bu konu hakkında bir tedbir alacaklardır. Tabi olayın belge üzerinden farklı gösterilmesi konusuda ayrı bir muamma. Daha enteresanı forumla oyun oynar gibi birlerine isim vererek mesajlar göndermeler komedi, sadece komedi. Bu komedinin konusu benimle ya da B5A ile ilgili değildir.

Bu başlıkta bir takım gübre isimlerinin geçmiş olması B5A dan değil aksine bir takım iddilardan ya da kişilerin buraya taşımasından kaynaklanmaktadır. Benim bir mesajımda birisine saldırdığımı veya suçladığımı göremezsiniz ve tabi Hüseyin OVAK'ında. Dikkat edilirse 89,125 gibi bir okunma rakaımına ulaşmış ve tartışılmasını isteyen başka bir gübre daha yok, iddia edenlerin başlıklaına bakınız. İşleri güçleri mevsimsel olarak giriş yapıp çirkinlik yaratmak. Ve beni tanıyanlar çirkinlikklerin içerisinde olmayacağımı bilir bu B5A bile olsa. Benim her zaman bir savım var ve yine iddia ediyorum B5A ya yan gözle bakan herkes ya kendi ürünüyle karşılıklı denesin görsün veya alsın denesin o kendisini ifade edecektir zaten ben bunu şu anda savunuyorsam gübrenin bana karşı kendisini ispatlamış olmasından kaynaklanmaktadır yoksa daha başka gübrelerle de irtibatım vardır.

Bu arada görülen o ki toplatılma kararı birilerine zil takıp oynattırıyor onlar için resmi belgeli konuşmak adına bakanlığa müracaat edildi toplatılma kararı konusunda bakanlığın firmaya vereceği yazıyı aldığımızda burada yayınlayacağım.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 04-03-2010 saat 02:00
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 20:46   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Arkadaşlar ben bu gün gübreden ilk kez 1 lt suya 2 cc oranında karıştırıp verdim.
resimlerinide çektim. başlama tarihi 5 şubat 2010...2. gübrelemeyide 1 cc oranında 15 gün sonra yaptım. hazır su
kullanmadım ama bizim burada kaynak suyu die tabir edien tatlı su çeşmesinden alınmış dinlenmiş su ile sulama
yaptım.İlk gübreyi unutup öğlen verdim. Pek bişey olmadı gibi ama menekşe zaten öğlen sulanmamalı acelemde vardı
o gün. 2. gübrelemeyide akşam yaptım...

mor kenarı yeşil dantelalı menekşem tomurcukluydu verdiğimde...
gözlemlediğim kadar denek menekşelerden biri yavru diğeri anne menekşenin tohurcukları üzerinde çok yavaş
büyüyordu. Fakat gübreyi vereli 5 gün olmasına yağmen neredeyse açma konumuna geldiler.
fotografınıda çektim. 5 gün önceki halinde tomurcuktan eser yoktu. şuan tomurcuk yaprak aralarından
sıyrılmış durumda...kanaatim %90 tomurcuk büyüme hızını teşvik etmekte...

beyaz menekşemde çiçekler açar solardı hemen. ama gübreyi vereli hem tomurcuk arttı hemde üzerinde kalma
süresi uzadı.
yaprak büyümesinide teşvik etmekte.
tek önerim bu besinin akşam üzeri verilmesi...
Bana alıp kullanırmısınız deseniz ilk fırsatta kullanacağım tek gübredir diyebilirim.
Bu arada benim B5A gübresinin pazarlayan satışa sunan kişilerle alakam yoktur. Açıkça kusurunu zararını
görseydim afetmez söylerdim. Sadece selahattin beyin tavsiyesi üzerine denemelere dahil oldum. Kullandım ve
kanaitimi sizlere beyan ettim...
Sitenin yaklaşık 3 senelik üyesiyim. Arkadaşlar ne kadar gübre denemesi yaptığımı bilir. Artık sıkılıp son 6
aydır menekşelerime hiç bişey vermiyordum. Taki B5A yı deneyene dek. Ürünü hazırlayıp satışa sunan kişileri tebrik ederim.
Bana kullanma şansını verdiğiniz için Selahattin Bey size ayrıca teşekkür ederim. sağolun...
fotograflara dikkatli bakarsanız detayları anlamanız kolay olur...farklılıkları rahatça görebilirsiniz...
Bu arada şöyle bir durumda oldu menekşe yetiştirenler bilir menekşe kısa sürede güneşe doğru yapraklarını eğip o yöne
doğru yaprakları forum kazanıyor. fotograflara bakarken bunuda hesaba katmanızı rica ediyorum....
bol çiçekli günlere...

özlem11 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 20:57   #5
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Ben de B5A kullandım menekşelere. İki defa verdim. Yapraklar daha diri ve daha canlı oldu. Renkleri de koyulaştı. Yaprak büyümesi arttı. Ama çiçeklenme konusunda bir şey söyleyemiyeceğim. Çünkü kış boyu şikayetim yeterince aydınlık ortam sağlayamamış olmamdı. Bu benim genel şikayetim çiçeklerimin olduğu odayla ilgili.

Şundan eminim daha aydınlık ve güneşli bir zamanda kullanmış olsaydım çok daha farklı cümlelerim olurdu. Selahattin Bey teşekkür ediyorum ürünü kullanma fırsatı verdiğiniz için.

sevim.K Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 20:52   #6
Ağaç Dostu

1 menekşem... Tomurcuğu bir türlü büyümemişti...Şuan bir sürü tomurcuğu var... Yapraklanması hızlandı ayrıca...

resim tarihleri sırası ile;
05.02.2010
10.02.2010
15.02.2010
25.02.2010

Eklenen Resimler

Eski 03-03-2010, 20:58   #7
Ağaç Dostu

2 menekşem...yavruydu buda geçen sene martta ekilmişti. Büyümemekte ısrarcıydı. Şuan atılım gösterdi yeniden canlandı...
05.02.2010
10.02.2010
15.02.2010
25.02.2010

Eklenen Resimler

Eski 03-03-2010, 21:02   #8
Ağaç Dostu

3. menekşem anne menekşeydi. Önceden 3-5 tomurcukğu zor verirdi. Cinsindenmi diye kızardım. Gübreyi kullanalı yaprak boyutunda çiçeklerin büyüklüğünde ve üzerinde kalma süresinde uzama oldu. Ayrıca tomurcuk yoğunluğu arttı...
05.02.2010
10.02.2010
15.02.2010
25.02.2010

Eklenen Resimler

Eski 03-03-2010, 21:06   #9
Ağaç Dostu

4. menekşemde bir arkadaşımın bana kocaelinden hediyesiydi. Ne olduysa kötüledi ölecek derken yavaş yavaş düzelme gösterdi. Ama atılıpta hayata bağlanması zaman aldı. Bu menekşemde toparlanmasına yardımcı oldu. Yapraklarda irileşme ve yeni yaprak çıkarma söz konusu oldu...
05.02.2010
10.02.2010
15.02.2010
25.02.2010

Eklenen Resimler

Eski 03-03-2010, 21:13   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
B5A'nın üretildiği bölgeyi görünce, buradaki toplatıldı toplatılmadı tartışmalarından öte bir soruna değinmek isterim.
Daha önce bu ürün fazla dikkatimi çekmemişti. Şimdi kendi sitelerinden tescil belgesine bakarken farkettim. B5A Gaziantep' te Havaalanı Sanayi Bölgesi' nde üretiliyormuş. Bu sanayi bölgesini çok iyi biliyorum. Ne yazık ki bu tesislerin hemen hiç birinde arıtma sistemi yok. Bütün kirli sularını bizim ilçenin topraklarına bırakıyorlar. Geçen yıl kış mevsiminde bile, yanından geçilemeyecek kadar ağır kokulu ve koyu renkli bir sıvı, bu tesislerden bizim ilçenin tarım yapılan verimli topraklarına akıtılıyordu.
Sabahattin Bey'e bir sorum olacak. Belki kendisi de bilmiyordur. BMR
Tarım' ın arıtma tesisi var mıdır? Eğer arıtma tesisleri yoksa, Türkiye topraklarını zehirden kurtarıyoruz diye övünmesinler. Bizim ilçenin (Oğuzeli) en verimli toprakları kirletiliyor ve bunda B5A' nın da katkısı varsa çok kötü.

acemi_caylak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 01:30   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
B5A'nın üretildiği bölgeyi görünce, buradaki toplatıldı toplatılmadı tartışmalarından öte bir soruna değinmek isterim.
Daha önce bu ürün fazla dikkatimi çekmemişti. Şimdi kendi sitelerinden tescil belgesine bakarken farkettim. B5A Gaziantep' te Havaalanı Sanayi Bölgesi' nde üretiliyormuş. Bu sanayi bölgesini çok iyi biliyorum. Ne yazık ki bu tesislerin hemen hiç birinde arıtma sistemi yok. Bütün kirli sularını bizim ilçenin topraklarına bırakıyorlar. Geçen yıl kış mevsiminde bile, yanından geçilemeyecek kadar ağır kokulu ve koyu renkli bir sıvı, bu tesislerden bizim ilçenin tarım yapılan verimli topraklarına akıtılıyordu.
Sabahattin Bey'e bir sorum olacak. Belki kendisi de bilmiyordur. BMR
Tarım' ın arıtma tesisi var mıdır? Eğer arıtma tesisleri yoksa, Türkiye topraklarını zehirden kurtarıyoruz diye övünmesinler. Bizim ilçenin (Oğuzeli) en verimli toprakları kirletiliyor ve bunda B5A' nın da katkısı varsa çok kötü.
B5A'nın organik sertifikalı bir ürün olduğunu biliyorsunuz ve peki organik sertifikası alırken çevre kirliliğine neden olduğundan dolayı bu ruhsatı alabileceğinize inanıyormusunuz?

İnanıyorsanız BMR Tarımında sizin derelerinizi kirlettiğine de inanabilirsiniz ama bu defa da dere kenarlarının yem yeşil olması gerekiyor gibime geliyor.

Eski 04-03-2010, 04:23   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
B5A'nın organik sertifikalı bir ürün olduğunu biliyorsunuz ve peki organik sertifikası alırken çevre kirliliğine neden olduğundan dolayı bu ruhsatı alabileceğinize inanıyormusunuz?

İnanıyorsanız BMR Tarımında sizin derelerinizi kirlettiğine de inanabilirsiniz ama bu defa da dere kenarlarının yem yeşil olması gerekiyor gibime geliyor.
Sabahattin Bey,

Dikkat ederseniz MOG ile ilgili tartışmalara girmedim. Sadece bu kadar tartışılan bir ürünün içeriği nedir, ruhsatı var mıdır diye sitenizi incelerken dikkatimi çekti. Buradan yola çıkarak basit bir soru sordum. Soruyu sorma zamanı (bu tartışmanın ortasında) belki yanlış olabilir.
Nasıl Sn. Mog'un bütün cavapları polemiğe yönelikse. Sizinde benim soruma cevabınız, tamamen polemiğe yönelik. Ürününüzün son hali çevreyi yeşertecek kadar güzel olabilir. Tıpkı kimyasal gübreler gibi. Ama üretim aşamalarında neler gerçekleşiyor, hangi atıklar oluşuyor bilmiyoruz.
Tıpkı ürününüzün içeriğinde bile netleşmeyen durumlar olduğu gibi.
Çünkü orada da garip bir durum var. Ürününüz "Organik Gübre" tescilli. Kesinlikle "Mikrobiyal Gübre" değil. Daha önce sadece Eskişehir'de toplatıldı demiştiniz, şimdi de Antalya'da toplatılmış.
Cevaplar açık ve net olduğu sürece inandırıcı olabilir. Buyrun gösterin arıtma tesisiniz olduğunu.
Siz cevap vermeyecekseniz ben firmanıza mail ile zaten soracağım. Aldığım veya alamadığım cevabıda burada paylaşırım.

Düzenleyen acemi_caylak : 04-03-2010 saat 08:43
Eski 03-03-2010, 21:14   #13
Ağaç Dostu

Arkadaşlar resimlemelerde kesinlikle hileye başvurulmamıştır neyse onu çektim. Diyeceksiniz hiçmi olumsuzluğu olmadı mı? Ben ilk gübrelemeyi güneşli zamanda yapmıştım. Sizler akşam üzeri yapın. Zaten menekşe güneşli zamanda sulanmamalı. Benim zamanım olmadığı için mecburdum öğlen sulamaya...
Benim evim sobalı ayrıca gereken nemide dört dörtlük sağladığımı düşünmüyorum. Kaloriferli ortamda, nemde tam sağlansa sonuç mükemmel olurdu bence... Deney için ne hazır su kullandım nede ekstra bişeyler yaptım. Normal şartlarda menekşelerime ne yapmam gerekse onu yaptım.
Selahattin Hocam bu imkanı bana verdiğiniz için teşekkür ederim size...Şayet B5A' nın sitesinde fotografların yayınlanması gerekirse buradan alabilirsiniz.
Ürünü hazırlayıp sunan arkadaşlara da teşekkür ederim. Başarılarının devamını dilerim...

Eski 03-03-2010, 22:56   #14
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Sn.Mog,
Burası b5a başlığı. B5A ile ilgili bilgi ve belgeye dayanan, olumlu veya olumsuz bildiğiniz bir şey varsa açıklayınız. Kendi gübreniz ile söyleyeceğiniz bir şey varsa, mog gübre için açılmış başlıkta yazınız. Başka alanlarda yürüttüğünüz rekabet ile ilgili kavgaları lütfen buraya taşımayınız, inanın size hiç bir yararı olmaz.

Emine Akman beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2010, 22:59   #15
mog
/

savunma hakkımı kullanabilirmiyim ???

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Mog,
Burası b5a başlığı. B5A ile ilgili bilgi ve belgeye dayanan, olumlu veya olumsuz bildiğiniz bir şey varsa açıklayınız. Kendi gübreniz ile söyleyeceğiniz bir şey varsa, mog gübre için açılmış başlıkta yazınız. Başka alanlarda yürüttüğünüz rekabet ile ilgili kavgaları lütfen buraya taşımayınız, inanın size hiç bir yararı olmaz.
)) lütfen ama ..

bu belgeden daha iyi neyi anlatacağım ????

ben burdan ve diğer yollardan da B5A firmasını uyardığım halde ; heryerde aynı yalan beyanları kullanmakadırlar
yaban tv de ve diğer yayın organlarında zaten reklamım var
ben sadece ; haksız yere insanları aldattıkları için buradan gerçekleri söylüyorum .... !!!!!!!!!
benim ürünüm b5a dan önce tescillidir ve şükür olsun bu güne kadar toplatılma ile ilgili olarak , onlar gibi 81 ilin il tarım mudurluklerine toplatılma yazım gitmedi...
lütfen konuda hassasiyetini gösteriniz.
taraflı davranmayınız !!!

Eski 03-03-2010, 23:46   #16
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mog Mesajı Göster
)) lütfen ama ..

bu belgeden daha iyi neyi anlatacağım ????

ben burdan ve diğer yollardan da B5A firmasını uyardığım halde ; heryerde aynı yalan beyanları kullanmakadırlar
yaban tv de ve diğer yayın organlarında zaten reklamım var
ben sadece ; haksız yere insanları aldattıkları için buradan gerçekleri söylüyorum .... !!!!!!!!!
benim ürünüm b5a dan önce tescillidir ve şükür olsun bu güne kadar toplatılma ile ilgili olarak , onlar gibi 81 ilin il tarım mudurluklerine toplatılma yazım gitmedi...
lütfen konuda hassasiyetini gösteriniz.
taraflı davranmayınız !!!
Sn.Mog,
Linkini verdiğiniz belge tamam. B5A'nın EM5 formunda (em5'den türetildi mi demek?) diyorsunuz. Bununla ilgili bilgi, belge varsa ona da tamam. Fakat sizin yaptığınız mog, b5a'dan iyidir yaklaşımı. İşte bu uymuyor. Oysa, aylardır hiç bir şey yazılmayan mog başlığında ürününüzün nesi iyidir, neden iyidir, sonuçları vs. yazabilirsiniz. Yazdıklarınız okunduğunda, tamamen bir karalama çabası gibi görünüyor. Bunun sonucunda mog ürününüzü b5a'yı karalayarak üstün kılmaya çalışmak gibi anlaşılacaktır. Bu da kesinlikle sizin ürününüze yaramaz Bu yüzden dikkatli olmanızı öneririm. Bakın, içerik saklanması ve doğru olmayan tescil sebebiyle çok uzun bir süredir b5a'yı eleştirdiğim halde yaklaşımınız sebebiyle avukatlığını yapmak zorunda kalıyorum.

Emine Akman beğendi.
Eski 03-03-2010, 23:55   #17
mog
/

acemi avukat :))

Alıntı:
Sn.Mog,
Linkini verdiğiniz belge tamam. B5A'nın EM5 formunda (em5'den türetildi mi demek?) diyorsunuz. Bununla ilgili bilgi, belge varsa ona da tamam. Fakat sizin yaptığınız mog, b5a'dan iyidir yaklaşımı. İşte bu uymuyor. Oysa, aylardır hiç bir şey yazılmayan mog başlığında ürününüzün nesi iyidir, neden iyidir, sonuçları vs. yazabilirsiniz. Yazdıklarınız okunduğunda, tamamen bir karalama çabası gibi görünüyor. Bunun sonucunda mog ürününüzü b5a'yı karalayarak üstün kılmaya çalışmak gibi anlaşılacaktır. Bu da kesinlikle sizin ürününüze yaramaz Bu yüzden dikkatli olmanızı öneririm. Bakın, içerik saklanması ve doğru olmayan tescil sebebiyle çok uzun bir süredir b5a'yı eleştirdiğim halde yaklaşımınız sebebiyle avukatlığını yapmak zorunda kalıyorum.
neyse
sorun yok demekki ortada???
ama bakanlık kararı ile 81 ilde toplatılan bir ürün var
bir de kendini yere göğe sığdıramayan bir ürün
ama iyi avukat olma şansınız çok yüksek
ii çalışmalar

Eski 03-03-2010, 23:19   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-02-2010
ben b5a yı buğdayda kullannan bir çiftçi ile tanıştım ben arazi çalişması yaparım bu çiftçi b5 a cılar kolay bişekilde kandırıldını hiç bi işe yaramayan bu karişimin aldatmacadan ileri gitmedini hatta okdar verdiği paraların boşa gittiğini hiç bir işe yaramadından bahssetti bende tavsiyelerim arasında olmayan bu ürün hakımda yorumu mu sizlerle paylaşmak istedim

roachaes Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 00:15   #19
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
iyi avukat olma şansınız çok yüksek
Bu üslupla devam ederseniz sizin de forumdan atılma ihtimaliniz çok yüksek.
Söylemedi demeyin.

Emine Akman beğendi.
malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 00:18   #20
mog
/

:) güneş balçıkla sıvanmaz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bu üslupla devam ederseniz sizin de forumdan atılma ihtimaliniz çok yüksek.
Söylemedi demeyin.
güneşi balçıkla sıvamayınız...

Eski 04-03-2010, 00:39   #21
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Bir üretici ya da satıcı, kendi ürünü ile ilgili aylardır hiç söz etmemiş, hatta sorulan soruları dahi yanıtlamamışken rakip ürünün sayfasında gümbür gümbür esiyorsa buna ne demeli bilmem

Mog sayfasında en son 25 Aralıkta bir mesajınız var. 9 Ocakta sorulan soru ise havada kalmış.

Haklısınız, mesleğim avukatlık değil. Siz zorlamasanız öyle bir şey de yapasım yoktu. Her yıl 8-10 milyon euro'luk bir takım malzemeler alırım. Bir satıcı ile yaptığım ilk toplantıda rakibinin adını ağzına alanı ikinci toplantıya çağırmama adetim vardır. Kendi ürününü anlatmak yerine başkasının ürününü anlatana hiç güven olmaz. Aklınızda olsun

Emine Akman beğendi.
Eski 04-03-2010, 00:48   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-01-2010
Anlaşıldı! Bu rekabet içerisinde, halkın , doğru bilgilere ulaşması zor . Kafa karışıklığına devam, yanlışlara devam.

Emine Akman beğendi.
bozon Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 01:36   #23
Ağaç Dostu

Alıntı:
Selahattin hocam, linkini verdiğiniz belgede (Bakteriyel Gübre Ruhsatı) okuyabildiğim iki bakteri var. Onlar da EM'de olanların bir kısmı sanki? Bir de epeyce bir potasyum görünüyor.

Sevgili MeyveliTepe linkte Türkçeleştirilmiş hali vardır, ruhsat esas olduğundan beyan edilen içerik budur bunun dışındaki şeyler için bilgi sahibi değilim maalesef.

Eski 04-03-2010, 09:08   #24
Ağaç Dostu

Sayın acemi_caylak, denetlemede sorunlu çıkan parti ürünü mal tescile uymadığı için tüm Türkiye'de toplatılıyor bunun nesini anlamıyorsunuz bilemiyorum size durumu anlatmakta zorlanıyorum o nedenle siz en iyisi firmaya sorunuz.

Eski 04-03-2010, 13:46   #25
Ağaç Dostu

Firmadan aradım öğrendim ama açıkçası artık zoruma giden bir şey var, böyle linç eder gibi vay orasını beğenmedim vay burasını beğenmedim der gibi sorunun üzerinde zehir olduğunu yazılı ürünleri alıp rahatlıkla kullandığı halde B5A nın herşeyini sorgulayanları özelliklede iğrenç bir şekilde saldırılar yapıldığı zamanlarda bende sorgulamaya başladım üstelik bu insanlar B5A yı kullanmamışlar ve belliki kullanmayacaklarda ama açıkçası nereye varmaya çalıştıkları konusunu anlayabilmiş değilim Mog bile bu tür yaklaşımlarda bulunanlardan daha insaflı doğrusu. Yeri geliyor attığı mesajın cevabını verdiğmiz halde sırf içinde oluşan duyguyuı tatmin için buraya mesaj atıp kaçan ve bir daha uğramayan üyeler oluyor sadece el insaf diyorum.

Ya hu kardeşim Tarım Bakanlığından ruhsat alırken çevre atık sistemleri için onay almadan ruhsat verilmiyor, Belediyeden atıkla ilgili izin almadan ruhsat verilmiyor, Çevre İl mÜdürlüğünden izin alınmadan ruhsat yine verilmiyor. Bence bu tür sorular uğraşılmaz direkt belediyeye sorulur çevre il müdürlüğüne sorulur. Erinmeden gidilir Gaziantep belediyesine filan şahsın ya da firmanın atık belgesi varmıdır ruhsat almışmıdır sorar benden cevap alsan neye yarar inanmadığın ve inanmayacağın belli inanmasanda başka soru gelecek senin aklına sorunun sonu yokki yeterki ikna olma.

Bu cümleleri şunun için kurdum BMR Tarım sadece netten değil gerçek hayatta da resmi olarakta özel olarakta oldukça gözlem altında sırf yerli bir gübre olduğu için. Sadece benim yönettiğim 3 adet tez çalışması var daha farklı illerde farklı tez çalışmaları var bunu firma istiyor. Bunu yapan başka bir gübre yok bir defa, gelin karşılıklı deneyekllim o da yok. Bazı ters kişilerde ise adeta sen ne yaparsan yap kardeşim ben beğenmeyeceğim der gibi tavırlar var. Bu başlıkta sorulmayan soru kalmamış açıklanmayan belge kalmamış daha gelmiş çevre atık belgesi soruluyor, üstelik organize sanayinin kokusunu olaya katarak.

Evet B5A nın üretiminde deşarj ürün çıkmadığına dair Çevre İl Müdürlüğünden, Belediyeden ruhsatı vardır ve bu gerçek bir beyandır inanılmıyorsa gider fabrikayı gezersiniz ikamet şehrinizdedir GSM (Gayrı Sıhhi Müessese) rushatı ile atıksız üretim söz konusudur.

Düzenleyen Sevilay : 04-03-2010 saat 16:58
Eski 04-03-2010, 14:20   #26
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Mog bile bu tür yaklaşımlarda bulunanlardan daha insaflı doğrusu. Yeri geliyor attığı mesajın cevabını verdiğmiz halde sırf içinde oluşan duyguyu tatmin için buraya mesaj atıp kaçan ve bir daha üyeler oluyor sadece el insaf diyorum.
Dünden bu yana üye olup mesaj yazanları kastediyorsan, hepsi de Mog... Yeni üyelik alıp yazıyor. Mesajlarını silip, banlıyoruz.

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 15:17   #27
Ağaç Dostu

Bende Gazipaşa İlçe Tarım Müdürlüğünü arayarak yayınladıkları bu resmi belge ile ilgili haklarında suç duyurusunda bulundum ayrıca firma toplatma yazısı ile ilgili bakanlıktan bir yazı alacak onuda burada yayınlayacağım. İnsanların B5A yı şikayet etmeleri kadar benimde yapılanlarla ilgili hakkımı aramaya hakkım var, artık resmiyetle ve işledikleri suçlarla uğraşsın dursunlar. İlginiz için ayrıca teşekkür ediyorum ama bu son olmayacak bunuda biliyoruz çünki aynı kişiler hortlayıp hortlayıp duruyorlar.

Eski 04-03-2010, 15:57   #28
Ağaç Dostu

Sabahattin Bey,

Açık bir forumda yazıyorsanız bu tür sorulara katlanmanız gerekir diye düşünüyorum. Ama madem bu kadar problem oldu sorumu geri alıyorum.
Buyrun siz devam edin.

Eski 04-03-2010, 16:14   #29
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Sayın Selahattin Yılmaz,
Sizi çok iyi anlıyorum,bu ürünü kullanan biri olarak bahçemdeki süs bitkilerinde olumlu gelişmeler tespit ediyorum her geçen gün güllerimdeki sürgünler epey güçlü ve hızlı büyüyorlar.Clematisler bile bu üründen sonra daha çok coştu..Yalnız benim tereddüd ettiğim şey bu toplatılan 0004 seri nolu üründen bana da verilip verilmediği çünkü b5A Gübremin kabı ezik ve oldukça eski gibi görünüyordu elden bana teslim eden arkadaş sadece kirli olduğunu ve ezildiğini söylese de son kullanma tarihi:20.11.2010 olarak yazıyordu.Umarım toplatılan seriden değildir ürünüm

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2010, 16:44   #30
Ağaç Dostu

Tüm ürün zaten piyasadan toplatıldı, sizde olmasnının imkanı yok şu andaki tüm ürünler taze geliyor satılacak miktar kadar geliyor bayilere ve satıldıkça yenisi geliyor.

Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026