agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni57Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-05-2014, 11:07   #6
Ağaç Dostu
 
Aysis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 530
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysis Mesajı Göster
Çimlerimde yosunlaşma oluştu. Yukarıda çimlere de demir sulfat verilebileceği yazılıyor. Yukarıdaki ölçülere göre gübreyi yosunlu bölgelere mi yoksa tüm çimlere mi vermeliyiz. Ya da daha derişik bir karışım hazırlayıp sadece yosunlu bölgeye mi vermeliyiz. Demir sülfat bir çeşit asit olduğuna göre yosunu öldürecek doz hangisi olmalıdır.

8-10 m2 alanda görülen bu oluşum fazla sulamadan ve drenaj hatasından oluyor. Bunun farkındayız. Yosunları öldürebilirsek o bölgedeki otomatik sulama sistemini değiştireceğiz. Şu anda sulamayı tamamen kapattık toprak kuruyana kadar sulamayacağız.

Bu konuda yapabileceklerimiz hakkında bize fikir verebilirseniz çok sevinirim. Yardımcı olması açısından yosunlu bölgeden bir resim ekliyorum.

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Eklenti 485665

Mesajıma cevap verecek kimse yok mu?

Aysis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025