agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni112Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-06-2019, 17:54   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-12-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yeşil gübre kavramının iki farklı boyutu var. En çok bilineni, havadan azot fikse eden bitkilerin (baklagiller - bakla, fiğ, yonca vs.) ekilip, %25 civarında çiçekteyken sürülüp toprağa karıştırılması. Böylelikle bu bitkilerin havadan aldığı azotu kök nodüllerinde biriktirmesinden yararlanarak biriktirilmiş azotun maksimum olduğu anda sürülerek toprağa karıştırılması.

Diğer metod daha az biliniyor. Bu da daha çok buğdaygiller (yulaf, arpa, buğday vs.) ile yapılan. Buğdaygiller havadan azot fikse etmezler ama derin kök yapıları vardır. Kökleri toprak yapısını iyileştirir, derinden aldıkları mineralleri biyo-kütlelerinde depolarlar. Bu bitkileri toprağa karıştırmanın en uygun zamanı biyokütlenin maksimum olduğu zamandır.

Seneye sonbaharda tarlanıza yulaf (kışın çok soğuk geçtiği yerlerde arpa) ile kışa dayanıklı fiği karışık ekip ilkbaharda sürüp toprağa karıştırmanız durumunda en yüksek faydayı sağlarsınız. Fidanlarınızı dikseniz bile sıra aralarında bunu uygulamanız çok faydalı olacaktır.
Hocam merhabalar. Bu sonbaharda Siirt fıstığı ağacı ekmeyi düşünüyorum.ağaçların arasına yabani otları baskılaması ve azot fikse etmesi için beyaz yonca ekme niyetim var. Fakat biçmeden ve sürmeden olduğu gibi bırakmayı düşünüyorum. Bunun ağaçlara herhangi bir zararı olur mu??

ahmetf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025