![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Alıntı:
(Bir de yakışıklı resim çekseydiniz keşke.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2008
|
Alıntı:
İzmir'e gittiğimde bende almayı düşünüyorum , yerini tarif edebilirmisiniz . Selamlar . . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2009
|
Sayın Yakup bir aksilik olmazsa pazartesi günü etidot-67 gübresini İstanbul'dan 20 kg olarak alıyorum.Ben ilk olarak şöyle kullanmayı düşünüyorum.Lütfen hatam varsa düzeltirseniz sevinirim. 3 yaşındaki ceviz fidanlarına: 20 gr fidanın etrafına elle toz halinde serpiştirmek. 15 yaşındaki ceviz ağaçlarına: 25 gr ağacın etrafına elle toz halinde serpiştirmek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sn Çınarmunarı, Benim bu konudaki fonksiyonum, çiftçimizi yönlendirmek, geri bildirimleri toparlamak ve ürünün ulaşılabilirliği hususunda destek vermek. Sn Lilium (abi), cevizler ile ilgili mutlaka deneme ve yorum yapacaktır. Bor ürünleri, yapraktan da, topraktan da uygulanabilir. Yapraktan uygulamada açık çiçeğin üzerine atmayın. Kendiniz aynı bahçe içerisindeki 3-5 ağaca bilerek faklı deneme yapıp gözlemlerseniz, sanırım uygulama konusunda daha emin olursunuz. 3 yaşındaki ceviz için 20 g çok gibi geldi. Ama topraktan uygulayacağınız için muhtemelen zarar vermeyecektir. (Yine de Lilium abi yorumlarsa daha iyi olur) Yine de unutmayın lütfen. Bor, yüzsek dozlarda zehirlidir. Eğer doygun bir etidot-67 çözeltisini toprağa dökerseniz, o toprakta bir şey yetişememeli. Açıkçası, birisinin çıkıp, ben bor kullandım zarar ettim demesinden hep korkuyorum. Son mesajlarımda bahsettiğim çeltikçideki arkadaşım, yan köyde bu konuda birisi ile tartışmış. Dediğine göre adam bor kullanarak ağaçlarına zarar vermiş ve kahvede kötülüyormuş. Arkadaşım bundan bahsaderklen o adama saydırıyordu.. ![]() Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yakup, etidot-67 hakkındaki bilgim senden fazla değildir, ama tecrübelerime dayanarak bir kaç bir şey söylemek eklemek isterim. Etidot-67 bir ilaç gibi düşünülmemesi gerekir (öyle düşünen yok ama öyle algılanabilir.) etidot-67 de sonuçta bir zirai gübre, nasıl ki, diğer zirai gübreleri uygun miktarlarda attığımızda yarar görüyorsak fazla attığımızda da yakıyorsa etidot-67 den bunu anlamak gerek. Bir ikinci bir şeye daha değineyim (Yanılıyor olabilirim bu benim fikrim) Bor toprakta çabuk kaybolan ya da çabuk uçan bir gübre değil, bor kulanmayı önerebiliriz fakat gelişi güzel değil, yılda dört beş defa olmamalı, toprağın analiz değerlerine göre kullanılmalı, analiz raporları yoksa ve toprağınızın topraklarınızın borca zayıf olduğunu düşünüyorsanız bir topraktan bir yapraktan uygulamak yeterlidir. Örneğin türkiyenin bazı bölge topraklarında bor yeterince vardır, var olan bor'a tekrar bor atmak bana katliam gibi geliyor, o nedenle en güzeli analiz raporlarına göre kullanmak. Ben ilk uygulamamı yaptım (topraktan), bizim topraklarımıza hiç uykulanmayan bir gübre bor'ca da zayıf, hiç bor uygulanmadığı için ben ilk etapta altı yaşındaki ağaçlarıma bir çay bardağı kadar verdim, ikinci bir uygulamayı da yapraktan 400 litre suya 200 gram vererek sezonu kapatacağım, daha fazlada kullanmayı düşünmüyorum. Sonuçlarını da iki hafta sonra sorma ![]() ![]() Haa sahi yeri gelmişken sorayım merakımı yenemedim bağışlayın. O etidot-67 kullanan arkadaş, ağaçlara henüz su yürümediği bir dönemde iki haftada yararlı olduğunu nası fark etmiş hala şaşıyorum. ![]() Alıntı:
Sn Çınarmunarı'yla özelden görüştük umarım yardımcı olabilmişimdir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1. Zeytinler uyandı mı/ uyanmadı mı? 2. Boru ne zaman attın? 3. Ne gibi farklılıklar var, müsaitsen beraber bakalım mı? Dur bakalım, hepsini unutmazsam, bir de görüşebilirsem sorarım inşaallah. Sağlıcakla kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Alıntı:
Yakup beyden aldığım bilgilerle 20 Kg.lık Editod-67'i kullanmak istiyorum. " Ağaçlarıma bir çay bardağı kadar verdim " demişsiniz. Acaba bu her ağaç başına (topraktan) düşen rakam mı yoksa toplam mı ? Birde sormak istediğim bahçemde topraktan ve yapraktan Organik Sıvı Gübre kullanmayı düşünüyorum. Firmanın tavsiyesi ' kimyasal kullanılır ise 15 gün organik ürünü kullanmayınız' şeklinde. Acaba Etidot-67'i kimyasal olarak mı değerlendirmeliyim, yoksa mineral olarak kullanabilir miyim dersiniz ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2009
|
Sonunda bende bu gübreyi aldım ve liliumun sözlü olarak telefonda tarif ettiği gibi kullandıracağım.Bakalım hayırlısı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Bu mevsımde hiç budanmaış gıbı sürgun atmasına imkan yok..... Bir abartı söz konusu gibi..... Bu mevsımde sögütler bile ancak sürgunlerını göstrebılıyor.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-09-2010
|
evet budamadan sonra.foto çekimi aklıma gelmedi arabada makinede vardı.uzerınden boyle fırtına yagmur gecyr sorun olurmu?,tekrarlamaya gerek varmı ki?diğer tarlayada halil beylerin önerdiği gibi gülleci bulamacı yapıp karıştırarak atacam(umarım) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Eeee, pratik olarak bilmiyorum. Teorik olarak düşünüyorum: ![]() ![]() ![]() Hani, Etidot-67 uygulamanızla yağmur arasındaki süre ve bu sürede ağaçtaki Etidot-67 emilimi ve bu nedenle yağmur sonrası oluşacak rutubetli ortamdan kaynaklanan mantarlara karşı savaşımı konusunda bir şeyler söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum. Aha çok güzel bir lisans tezi konusu. Tam talebelik iş. Talep edene. Tahminim: Budamadan sonra uygulama yaptığınız için ağacın damarlarında yeterli bor olmalı. Bu da dokunun mantarla savaşma kabiliyetine olumlu yansıyacaktır. (Antitezi: Budama yerleri henüz kapanmadığından ve buralardaki bor da yağmurla yıkandığından, oluşan rutubette mantarcıklar cirit atacaktır) Bir bilene sormak lazım.. Ayrıca, eğer yıkanarak toprağa geçem bordan bahsediyorsanız, onlar artık topraktan çalışacaklar. Saygılarımla Düzenleyen Yakup : 19-04-2012 saat 07:49 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Resimler
Arkadaşımın tarif ettiği bahçeye gidip 15.04.2012 tarihinde resim çekmiştim. Yani zeytinlere bor (Etidot-67) atıldıktan 20-21 gün sonra. Eğer bahçeyi şaşırmadıysam resimler şunlar: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Ya gelseydin Bandırma'ya, beraber bakardık. ![]() Dün de gittim o tarafa. geliren 4 torba daha getiriver dediler. Gel git bor taksitçisi oldum. ![]() Tomurcukta yine atacaklarmış galiba. Meyve tutumundan sonra yorum sorarım. Hatta onu bırak, kampanya döneminde sorarım soruları. Orada da yanlış bahçenin ortalama üretimini verecek değiller ya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
fotolarmı net değil yoksa ben mi anlamadım ki??yani iyimi olmuş kötümü çözemedim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama beni hala kovmadıklarını da göz önünde bulundurursak, seneye gülleci bile attırabilirim belki. Belki Aliağa'dan seminer için gelen olur. ![]() Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
syıldıran ,arkadaşım ALSANCAK stadını geç,sağda hurriyet gazetesi var onu geçer geçmez sagdaki sokağa gir yaklaşık 300-400 metre ileride solda zaten tabelayı görürsünüz.orada AYHAN bey var sağolsun bayağı ilgilenıyor.tlf numarası:0 232 4213797 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlginiz ve açıklayıcı bilginiz için teşekkür ederim. Saygı ve selamlar . . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Eti Maden olarak, İzmir ve Bursa Fuarlarına katılıyoruz. Etidot-67 hakkında bilgilendirme ve numune dağıtımı yapılması planlanmakta. Görevlendirilme ihtimalim olduğundan, fuarlara katılacak ağaçlar.net üyeleri ile de tanışma fırsatımız olabilir. Görüşmek üzere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her yıl İzmir Tarım Fuarına katılıyorum. Orada standınıza uğrayıp sizinle ve olursa diğer forum üyesi arkadaşlarla tanışmaktan memnuniyet duyarım. Eğer standınızda satış da yaparsanız , gelmişken üründe alırız. Selamlar . . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Muhtemelen satış olmaz. Ücretsiz numune dağıtma olasılığımız (~150-200 g lık) daha fazla. Çünkü normal torbalar 20 kg lık. Satışa özel ambalaj yapmak gerekir. Biz perakendeci bir firma olmadığımızdan, bu tür küçük çaplı ambalajlarda ürün satmanın lojistiği ve maliyeti bize çok uygun düşmemekte. Yine de fuarda ürün satışı meselesi hakkında, bu seneki fuardan sonra bir değerlendirme yapıp amirlerime iletebilirim. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
fuar tarihi nedir acaba.20-23 diye biliyorum doğrumu.bide 20 kg etidot 67 nin fiyatı nedir.sn.syıldıran narlarda etidot 67 denedinizmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
20 kg Etidot-67, 20 USD + KDV (+Eğer İzmir veya İstanbul Depolardan alacaksanız çok düşük bir navlun farkı var) karşılığı TL bedelle satılmakta. İzmirden 0.232.4213797 no telefondan hafta içi, mesai saatlerinde temin edebilirsiniz. Fuara gelebilirseniz, numune isteyiniz. Saygılarımla Düzenleyen Yakup : 31-08-2012 saat 09:11 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Etidot-67 daha önce hiç kullanmadım , topraktan boraks uygulaması yapıyorduk , bunun suda eritilerek yapraktan da uygulanabiliyor olması güzel , nasip olursa hasat sonrası zeytin ve narda kullanacağım. Şunu belirteyim borun fazlası zehir etkisi yapar , aşırı dozajda kullanmaktan kaçının. Zannedersem 400 lt. suya 1-1.5 kg. kullanılıyor. Selamlar . . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Standlarımız
İzmir Fuarındaki Standımız, 2. Salon, 236B Numaralı Stand Alanında yer alacaktır. ![]() Bursa Fuarındaki Standımız ise, 6. Salon, 604 Numaralı Stand Alanında yer alacaktır. ![]() (Resimlerdeki Eti Maden Logolu yerler) Düzenleyen Yakup : 13-09-2012 saat 12:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |