agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni277Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-08-2010, 15:12   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Döküman:
"EM-fermented FPEs from fruits, weeds and plants with known pest repellent properties have been observed to enhance the efficacy of pest control. It seems that EM is capable of extracting the active ingredients from plants and making them available as pest control"

Yapısında zararlı uzaklaştırıcı maddeler bulunan bitkilerin (sarımsak, soğan, tütün, neem, zencefil vb.) EM ile fermente edilmesi durumunda aktif içeriklerin açığa çıkmasını teşvik edildiği ve elde edilen solusyonun etkisinin ve başarısnın çok arttığına dair bir makale.

Zaman zaman yaptığım sarımsak, biber işinde "küçük bir deneme" yapacağım Bu sefer bol miktarda Bhut Jolokia, Red Savina, habanero da var.

Ayazkızı ve Vegy beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025