Yaklaşık 15 gündür başka işlerim dolayısıyla siteye bakamamıştım. Buraya şimdi bakma fırsatı buldum. Sn Acemi'nin yazılarını beğeniyle okuyorum. Kendisine katkılarından ötürü teşekkür ederim. Ancak nedense Sn Sarıcan ile bir türlü yıldızımız barışmadı. Sn Sarıcan, ben EM konusunda hemen hemen tüm bildiklerimi paylaştım. Ben ilk defa 2007 yılında bu siteye üye olduğumda, kimse mikrobiyal gübrenin m'sini dahi bilmiyordu. Bakın şimdi sadece mikrobiyal gübre değil, başka başka doğal tarım ürünlerinin de nasıl üretileceği herkes tarafından öğreniliyor. Ben ancak bu kadarını söyleyebilirim. Gerisini düşünmek size kalmış. Ancak, benim hakkımda lütfen önyargılı olmayın. Önyargılı olursanız, bugün bu sitenin mikrobiyal gübreler konusunda geldiği düzeyin tesadüfi olduğunu düşünebilirsiniz. Acaba öyle mi? İsterseniz bir de bilenlere sorun.
Gelelim fiyat konusuna. Doğru haklısınız birçok mikrobiyal ürünün fiyatı çok pahalı. Ama ben bunları eleştirmiyorum. Çünkü bir ürünün fiyatı belirlenirken sadece ürünün maliyeti değil, stoklama, satış elemanı, raklam giderleri, ambalaj
vb. gibi pek çok etmen göz önünde bulundurulur. Ama tüm bunlara rağmen EMA 1 litresi 8 TLye satılmıştır. Bu mu pahalı? Ayrıca şunu da bilmenizi isterim ki, yıllarca su arıtma ekipmanları satış ve montajı da yaptım ve şu anda, Türkiyede üretimi yapılan filtre ve birçok ekipmanın ilk tasarımlarını yeniden dizayn ederek Türkiyeye getiren kişi de benim. Ve bu hizmeti hiçbir karşılık beklemeden sırf bu vatanı sevdiğim için yaptım. Hala daha da yapıyorum. ŞU anda Peynir altı sularından ve diğer hammaddelerden biyoetanol üretimi için çalışıyorum. Çalışıyorum derken kastettiğim tüm sistemin Türkiyede üretilmesidir. Yani ben bir acentacı veya çantacı bir adam değilim.
Ayrıca b5A sayfasındaki tavrımı da nedense yanlış yorumlamışsınız. Ben sadece etki mekanizmasını merak ediyorum. Ticari olarak veya yasal olarak ürünün durumu beni ilgilendirmiyor dedim. Ve Selahattın Beyin çabalarını tekdir ettiğimi, firmanın üzerine bu şekilde gidilmesini doğru bulmadığımı da söyledim. Bu davranışın neresini yadırgadığınızı anlayamadım.
Sn Sarıcan, size ve çalışmalarınıza saygım sonsuz ama beni yanlış yorumlamayın lütfen. Türkiye için kilometrelerce öteden bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Doğru konularla uğraştığımı düşünüyorum. Bunları yaparken geçimimi de İngilterede çeviri yaparak temin ediyorum. Sizin bana karşı olan bu yanlış düşüncelerinizin beni üzdüğünü belirtmeliyim.
Saygılarımla
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan
Sevgili Acemi,
Kısıtlı imkanlarla ulaşabildiğim internet ortamında sayfanı okudukça devraldığın bayrak yarışında gerilerde kaldığım için mutlu olduğumu söylemek durumundayım. Demek ki forumda hiç bir ticari kaygı gözetmeksizin bilgi paylaşılabiliyormuş. Paylaşımları için Sn. Meyvelitepe ve Sn. Selahattin Yılmaz' a çok teşekkürler.
Özellikle Sn. Meyvelitepe' nin bu tip paylaşımlara girmesine çok sevindiğimi belirtmek isterim. Sn. Selahattin Yılmaz' a da b5A başlığında uğradığı eleştiriler için geçmiş olsun dileklerimi iletip, sabrı için takdirlerimi iletiyorum. Seviyeli olduktan sonra bu forumda paylaşılan her tür tartışmanın ülke ekonomisine çok şey kattığı inancındayım. EM konusunda oldukça ketum davranan Sn. Doğasever' in b5A sayfasındaki tavrını da yadırgadığımı belirtmek isterim.
Benim geçmişte merak ettiğim ve tartışmaya açmak istediğim üç aşağı beş yukarı buydu işte. Ülke ekonomisini dışarı bağımlı olmaya mahkum etmeden bir şeyler yapılabilir mi? Bilinmeyenlerin çok olduğu denklemlerle çıkılan yolda b5A' nın da EM' in de fiyatları fazla olabilir. Bilinmeyenler azaldıkça üreticiler kendilerine çekidüzen vereceklerdir, fiyatlar makul seviyelere inecektir.
Dileğim tarımı bilerek yapan üreticilerimizin çoğalması ve kendi ihtiyacı olan gübreleri kendilerinin yapabilmesi veya satın alıp uygularken daha bilinçli hale gelmelerini görmektir. Tarımla hiç ilgisi olmayan biz düşünenlerin tek kaygısı öğrendiklerini geniş kitlelerle paylaşıp çorbada tuzumuz olsun misali katkıda bulunmaktır.
Çalışmaların ve paylaşımlarının aynı içtenlikle devamı dileğiyle sevgiler...
|