Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Rizhobium bakterileri kendiniz de üreterek bahçenizde kullanabilirsiniz. Ancak bu bakterilerin her bir bitki türü için ayrı ayrı üretilme gereksinimi var. Bu grup bakteriler her türlü araştırmaya fazlasıyla değer. Şimdilik bakla için olanları deneme mahiyetinde üretmeye başladım.
|
Sayın Meyvelitepe çalışmalarınızı yakından takip ettiğimi ve takdir ve teşekkürlerimi geliboludaki etkinliklerim başlığında açıklamama rağmen size Rizhobium bakterilerini ve diğer toprak için yararlı bakterilerinin dışardan temin etme düşücenize hiç taraftar olmadığımı bilmelisiniz.
Sayın Meyvelitepe acemi çaylak arkadaşımızla birliktelik içindeki çalışmalarınızı övgeye değer bularak ortaya çok güzel çalışma içinde paylaşımlara bilgiler aktarıyorsunuz, bu birliktelik içinde daha da güzel paylaşımlar sağlanacağı umudunu taşımaktayım.
Gelelim bu başlıkta size katılmadığım belirtirken, hatta sayın Meyvelitepe'nin şüphe ve araştırmacı yapınıza ters düşen, konu içinde bahsi geçen bakterilerin dışardan, piyasadan temin etme arayışlarınıza size yakıştıramıyorum.
Benim inancım odurki sizin bilgi ve çalışmalarınızla bu mikro canlıların üremelerini başarabilme imkanınızın olduğu kanaatini taşımaktayım, ve doğru olanında bu olacağı hakkındaki iddalarımı sizin de kabul edeceğinizi söyleyebilirim.
Yararlarına inandığımız bu bakteriler kendi toprak koşullarımızda üretmemiz daha uygun olacağına ve toprağımız için daha iyi sonuçlar oluşturması varken dışardan temin etme arayışlarınızı açıklarmısınız, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Saygılarımla.