agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-05-2012, 23:27   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Olgunlaşması tamamlanmış olan Enzim kullanım sırasını bekliyor. Ara sıra kapağını açıp oluşan gazı çıkartıyorum. Bekledikçe rengi değişiyor. Ama kokuda bir değişim yok. Sanki sirke gibi birazda turşu suyu gibi kokuyor. Acaba içine Em1 atsam bir fincan kadar ne olur?

hepgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2012, 08:13   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hepgül Mesajı Göster
Olgunlaşması tamamlanmış olan Enzim kullanım sırasını bekliyor. Ara sıra kapağını açıp oluşan gazı çıkartıyorum. Bekledikçe rengi değişiyor. Ama kokuda bir değişim yok. Sanki sirke gibi birazda turşu suyu gibi kokuyor. Acaba içine Em1 atsam bir fincan kadar ne olur?
ilk yapmaya başladıgınız dönemde em yi koyarsanız daha iyi olur
olgunlaşmış enzime kalite noktasında eklemeye gerek olmayabilir...
bitkilerinize bir sefer enzim
diyer sefer em koyarsanız herhalde iştahdan delirirler...

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 15:15   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
ilk yapmaya başladıgınız dönemde em yi koyarsanız daha iyi olur
olgunlaşmış enzime kalite noktasında eklemeye gerek olmayabilir...
bitkilerinize bir sefer enzim
diyer sefer em koyarsanız herhalde iştahdan delirirler...
Sayın Safranlı,
İkinci enzim denemesinde EM kullanmayı düşünüyorum.
  • fermantasyon sürecinin değişik aşamlarında katmanın (başlamadan, ortalarında, bitiminde) bir etki farkı olur mu?
  • EM'de ki veya enzimdeki bakterilerin biribirini baskılaması gibi bir şey söz konusu mudur?
  • EM bir sigorta olarak, enzimin başarısız olma ihtimaline karşın toksitite etkisini ekarte etmek için kullanmak mantıklı mıdır?

Saygılar

Entropi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2012, 16:15   #4
Ağaç Dostu

[*]fermantasyon sürecinin değişik aşamlarında katmanın (başlamadan, ortalarında, bitiminde) bir etki farkı olur mu?

İdeali başlangıçta ilave edip faydalı dostları çoğalmaktır.
[*]EM'de ki veya enzimdeki bakterilerin biribirini baskılaması gibi bir şey söz konusu mudur?

bu konuda bende tam bilği sahibi degilim ancak em komle faydalı dostlar ordusu olduğundan bırakalım baskılasın hiç zararı olmaz....
[*]EM bir sigorta olarak, enzimin başarısız olma ihtimaline karşın toksitite etkisini ekarte etmek için kullanmak mantıklı mıdır?

merak etmeyiniz enzimde toksit etki olmaz her halukarda fayda sağlar
çok bozuk ve çürük artıkları koymadıktan sonra içine koyacagınız em,pekmez ve ekmek mayası ile süper bir şey olucaktır...

Eski 05-06-2012, 15:09   #5
Yeni Üye

Alıntı:
...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
...
Cevaplar için teşekkürler. Çıkardığım sonuç EM konusunda forum müdavimlerinin
pozitif yönde mutabık olmaları.

EM + enzim ve sadece enzim şeklinde iki ayrı deneme yapıp farkı gözlemlemeyi düşünüyorum. Ayrıca hanımı ikna edebilirsem (bkz atomu parçalamak ) temizlik /hijyen için kullanılmasını da düşünüyorum.

Eski 05-06-2012, 15:25   #6
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Entropi Mesajı Göster

EM + enzim ve sadece enzim şeklinde iki ayrı deneme yapıp farkı gözlemlemeyi düşünüyorum. Ayrıca hanımı ikna edebilirsem (bkz atomu parçalamak ) temizlik /hijyen için kullanılmasını da düşünüyorum.
Şart değil ama EM'yi enzimde bir starter (ilk mayalayıcı) olarak kullanmanız kafi. Sadece her evde bulunan mayayı da başlangıçta kullanabilirsiniz, yine olur, ama 5-6 gün kadar farkediyor.

Temizlik için buraya bir göz atabilirsiniz. Eşiniz için ikna edici olabilir.

Not: Enzimdeki mikroorganizma oluşumunun her aşamada fotoğrafını çektim ama "mikrop" ile "temizlik" kavramını yan yana getirmek problemli olur düşüncesiyle hiç yayınlamadım Kullananlar hep memnun kaldılar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2012, 18:45   #7
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Şart değil ama EM'yi enzimde bir starter (ilk mayalayıcı) olarak kullanmanız kafi. Sadece her evde bulunan mayayı da başlangıçta kullanabilirsiniz, yine olur, ama 5-6 gün kadar farkediyor.

Temizlik için buraya bir göz atabilirsiniz. Eşiniz için ikna edici olabilir.

Not: Enzimdeki mikroorganizma oluşumunun her aşamada fotoğrafını çektim ama "mikrop" ile "temizlik" kavramını yan yana getirmek problemli olur düşüncesiyle hiç yayınlamadım Kullananlar hep memnun kaldılar.
Rica etsek bu fotografları yayınlayıp paylaşır mısınız?
Problem olacağını sanmıyorum, Ticari bir marka pazarlamıyor, karşılığında bir şey almıyorsunuz. Aksine geçmiş mesajlardan takip ettiğim kadarı ile oldukça titiz bir araştırmacı kimliğiniz var. Bu bağlamda fikir ve gözlemleriniz paylaşmanız bizim için değerlidir.

Eski 09-06-2012, 00:56   #8
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Yukarda Sn Entropinin

fermantasyon sürecinin değişik aşamlarında katmanın (başlamadan, ortalarında, bitiminde) bir etki farkı olur mu?
EM'de ki veya enzimdeki bakterilerin biribirini baskılaması gibi bir şey söz konusu mudur?
EM bir sigorta olarak, enzimin başarısız olma ihtimaline karşın toksitite etkisini ekarte etmek için kullanmak mantıklı mıdır?

sorularına,

Alıntı:
[*]fermantasyon sürecinin değişik aşamlarında katmanın (başlamadan, ortalarında, bitiminde) bir etki farkı olur mu? İdeali başlangıçta ilave edip faydalı dostları çoğalmaktır.[*]EM'de ki veya enzimdeki bakterilerin biribirini baskılaması gibi bir şey söz konusu mudur? bu konuda bende tam bilği sahibi degilim ancak em komle faydalı dostlar ordusu olduğundan bırakalım baskılasın hiç zararı olmaz....[*]EM bir sigorta olarak, enzimin başarısız olma ihtimaline karşın toksitite etkisini ekarte etmek için kullanmak mantıklı mıdır? merak etmeyiniz enzimde toksit etki olmaz her halukarda fayda sağlar çok bozuk ve çürük artıkları koymadıktan sonra içine koyacagınız em,pekmez ve ekmek mayası ile süper bir şey olucaktır...
diye yanıt vermiş. Son derece yerinde bir yanıt. Sadece bir ekleme yapmak isterim: Bu başlık altında yapılan enzimlerin hepsi eğer doğru yapıldıysa, Yararlı Mikroorganizmalar içermektedir. EM de, yararlı mikroorganizma ordusunun bir taburudur. Bu yüzden baskılamaktan ziyade destekleyecektir.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 08:00   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Yukarda Sn Entropinin

fermantasyon sürecinin değişik aşamlarında katmanın (başlamadan, ortalarında, bitiminde) bir etki farkı olur mu?
EM'de ki veya enzimdeki bakterilerin biribirini baskılaması gibi bir şey söz konusu mudur?
EM bir sigorta olarak, enzimin başarısız olma ihtimaline karşın toksitite etkisini ekarte etmek için kullanmak mantıklı mıdır?

sorularına,

diye yanıt vermiş. Son derece yerinde bir yanıt. Sadece bir ekleme yapmak isterim: Bu başlık altında yapılan enzimlerin hepsi eğer doğru yapıldıysa, Yararlı Mikroorganizmalar içermektedir. EM de, yararlı mikroorganizma ordusunun bir taburudur. Bu yüzden baskılamaktan ziyade destekleyecektir.

sayın hocam bu sayfalara tekrar hoş geldiniz...
sizleri hep arıyoruz...
kendinizi özletmeyiniz lütfen...
tekrar hoş geldiniz...
sizleri aramızda görmek çok güzel....
hürmetler....

Düzenleyen Safranlı : 09-06-2012 saat 08:00 Neden: imla

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025