![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
bizler bitkiye hem besın olucak hemde organık madde sağlayacak şekılde enzım merakına tutulduk bu tortular yabancı madde degıl ki.. öz mü öz doganın artıkları yanı organık maddedir tordu olarak görmeyın bunlar da gubrenın kütlesidir. keyıfle bolca kullanın. bu artıklarda zaten toprakla karısacaktır. döktügünüzde göz zevkınızı yorarsa toprak altına gömersınız. ben enzımlerdeki tam dağılmamış posaları dahi kafama takmıyorum. topraga az bir şey gömdünmü olay bitti. daha öncede yazdım. burada kimya deneyi yapmıyoruz. sadece dogada zaten var olan işleyişi hızlandıryoruz. bu ürünleri enzım yapmasak ta bir şekılde dogada kaybolacaklar. ancak biz bu hazınenın ıyı bir sekılde degerlendırılebilmesının peşindeyiz.. küçük ayrıntılarla moralinizi bozmayın... tüm artıklar tortular bir hazınedır yemegını yiyen suyunu içen bitkinin keyfi yerınde olacaktır. kalan tortuları belkıde bitki kazan dibi olarak afiyetle hazmedecektir... tortular artıklar ve çöpler tertemiz besinlere ve gür hoş kokulu çiçeklere dönüşsün... saygılar... |
|
|
|
|
![]() |
|
|