agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2015, 14:39   #1
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
...İçine bir bardak yoğurt ve bir bardak pekmez katmama rağmen...
Yoğurt değil de yoğurt suyu katmak gerekiyor diye biliyorum ben...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 18:32   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Uzun süren düşünmenin sonunda enzim yapmaya karar verdim. e A Nomad da burda olunca yazmadan yapmayayım dedim şimdi malzemelerimi sayıyorum

2 kg kadar portakal kabuğu
Biraz elma ve soyulmuş kabukları
kivi kabukları
muz
lahana
şeker kamışı şekeri
Maya vb
koymayı planladım şimdi sorularıma geleyim koyduğum meyve ve kabukları birbirine miktar bakımından orantılı olmalımı ? Ne kadar çeker koymalıyım ? birazda pekmez koysam olurmu ? 5 litrelik bidonla yapayım dedim yeter heralde şimdilik

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 18:41   #3
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
...koyduğum meyve ve kabukları birbirine miktar bakımından orantılı olmalımı ? Ne kadar çeker koymalıyım ? birazda pekmez koysam olurmu ? 5 litrelik bidonla yapayım dedim yeter heralde şimdilik
Hoş geldiniz aramıza

İstediğiniz oranda, istediğiniz kadar farklı meyve-sebze atığı kullanabilirsiniz. Şeker kamışı şekerinden kastınız 'kristal beyaz şeker' ise kullanmayın, melas ya da pekmez kullanın. Maya ya da yoğurt suyu mutlaka eklemelisiniz.

Başlamadan önce mutlaka önceki sayfaları iyice incelemenizi öneririm (1-3-10 şeklinde bir oran önerilmişti), ihtiyaç duyacağınız bütün bilgiler o sayfalarda mevcut.

Meyve-sebze atıklarınızı olabildiğince küçültürseniz (doğrama, kıyma, robottan geçirme gibi yöntemlerle) daha kolay çalışan bir enziminiz olacaktır.

Gelişmeleri paylaşmanızı bekliyoruz

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 18:57   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Hoş geldiniz aramıza

Şeker kamışı şekerinden kastınız 'kristal beyaz şeker' ise kullanmayın, melas ya da pekmez kull...

Gelişmeleri paylaşmanızı bekliyoruz
Hayır kahverengi
Biraz okudumda okadar mesajı okumak gözümü korkuttu 10 sayfa geriye kadar gittim okudum
Balıkla enzim yapmak isteyenler enzimi patlatanlar şarap la ilgili bişiler okumadım bile gaz almak için aletler enzimim olmuşöı diye soranlar falan filan birazda baştan okumam lazımmış demekki

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 18:57   #5
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Yoğurt değil de yoğurt suyu katmak gerekiyor diye biliyorum ben...
Çoğunluğu suyundan olmak üzere az bir kısmı yoğurttu, diğerlerinde de aynı şekilde kullanmıştım.

Yalnız bu yoğurdun mayası, hazır yoğurt mayasıydı ondan mıdır acaba?
Enzim durulunca rengi çok güzel; tam istediğim kızıl-kahve tonunda çıkıyor.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025