![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Yoğurt değil de yoğurt suyu katmak gerekiyor diye biliyorum ben... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Uzun süren düşünmenin sonunda enzim yapmaya karar verdim. e A Nomad da burda olunca yazmadan yapmayayım dedim şimdi malzemelerimi sayıyorum 2 kg kadar portakal kabuğu Biraz elma ve soyulmuş kabukları kivi kabukları muz lahana şeker kamışı şekeri ![]() Maya vb koymayı planladım şimdi sorularıma geleyim koyduğum meyve ve kabukları birbirine miktar bakımından orantılı olmalımı ? Ne kadar çeker koymalıyım ? birazda pekmez koysam olurmu ? 5 litrelik bidonla yapayım dedim yeter heralde şimdilik ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() İstediğiniz oranda, istediğiniz kadar farklı meyve-sebze atığı kullanabilirsiniz. Şeker kamışı şekerinden kastınız 'kristal beyaz şeker' ise kullanmayın, melas ya da pekmez kullanın. Maya ya da yoğurt suyu mutlaka eklemelisiniz. Başlamadan önce mutlaka önceki sayfaları iyice incelemenizi öneririm (1-3-10 şeklinde bir oran önerilmişti), ihtiyaç duyacağınız bütün bilgiler o sayfalarda mevcut. Meyve-sebze atıklarınızı olabildiğince küçültürseniz (doğrama, kıyma, robottan geçirme gibi yöntemlerle) daha kolay çalışan bir enziminiz olacaktır. Gelişmeleri paylaşmanızı bekliyoruz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Alıntı:
Biraz okudumda okadar mesajı okumak gözümü korkuttu 10 sayfa geriye kadar gittim okudum Balıkla enzim yapmak isteyenler enzimi patlatanlar şarap la ilgili bişiler okumadım bile gaz almak için aletler enzimim olmuşöı diye soranlar falan filan birazda baştan okumam lazımmış demekki ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yalnız bu yoğurdun mayası, hazır yoğurt mayasıydı ondan mıdır acaba? Enzim durulunca rengi çok güzel; tam istediğim kızıl-kahve tonunda çıkıyor. |
|
|
|
|
![]() |
|
|