agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-02-2015, 13:08   #1951
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Enzimlerim rüyalarıma girmeye başladı. Dün gece enzimlerimin içine beyaz şeker katıyormuşum "ah, vah ben bunu neden yaptım gitti güzelim enzimlerim, emeklerim" diye dövünüyordum. Sabah uyandığımda enzimlerimin yanına gittim, rüya olduğu için sevindim ve onları çalkaladım.

Safranlı, A_NOMAD ve Vegy beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2015, 13:33   #1952
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Lightbulb

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Enzimlerim rüyalarıma girmeye başladı. Dün gece enzimlerimin içine beyaz şeker katıyormuşum "ah, vah ben bunu neden yaptım gitti güzelim enzimlerim, emeklerim" diye dövünüyordum. Sabah uyandığımda enzimlerimin yanına gittim, rüya olduğu için sevindim ve onları çalkaladım.
Aman dikkat,
Bitki delileri kulubumuz vardir..
Yillik aidat alinmamaktadir..

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2015, 13:36   #1953
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Bende, bugunu yarina birakma dusturundan hareketle
bu soguk havada, sicak evi biraktim Adaya gidiyorum.
Hasta palmiye kesilecekti, enzim yapar birazda dal ogutme makinesini calistirir yonga cikartirim..
Size bitki delisi olmayin derken onde gidene cattiniz..)

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2015, 13:06   #1954
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-02-2015
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4
merhaba arkadaşlar;
dün enzim yapmaya karar verdim. forumda okuduklarımı uygulamaya koydum. 10 litrelik bir su kabı aldım. içerisine yaklaşık bir kg nar kabuğu, 250 gr muz kabuğu, bir yemek kaşığı nohut, bir talı kaşığı çörek otu tohumu, 600 gr dut pekmezi, 40 gr maya, 1 limon kabuğu, bir çay kaşığı zencefil, bir kök zerdaçal ve birazda karanfil ve kırmızı peygamber çiçeği ekledim yeterince su koydum hava çıkışını sağlamak için serum hortumu kullandım. hortumu bir buçuk litrelik su kabına saldım içerisini su doldurdum. Bundan sonra bekleyip bu harika enzimin oluşmasını izleyeceğim.

Safranlı, A_NOMAD ve Vegy beğendi.
bahadırtrk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2015, 13:12   #1955
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Aman dikkat,
Bitki delileri kulubumuz vardir..
Yillik aidat alinmamaktadir..
İtinayla karizma çizilir Vukuatım çoktur ama kulübe üye olmaya hiiiç niyetim yok

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2015, 14:06   #1956
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahadırtrk Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar;
dün enzim yapmaya karar verdim. forumda okuduklarımı uygulamaya koydum. 10 litrelik bir su kabı aldım. içerisine yaklaşık bir kg nar kabuğu, 250 gr muz kabuğu, bir yemek kaşığı nohut, bir talı kaşığı çörek otu tohumu, 600 gr dut pekmezi, 40 gr maya, 1 limon kabuğu, bir çay kaşığı zencefil, bir kök zerdaçal ve birazda karanfil ve kırmızı peygamber çiçeği ekledim yeterince su koydum hava çıkışını sağlamak için serum hortumu kullandım. hortumu bir buçuk litrelik su kabına saldım içerisini su doldurdum. Bundan sonra bekleyip bu harika enzimin oluşmasını izleyeceğim.
Kullandığınız su şebeke suyu ise, klorunu çıkarmak için 24 saat kadar dinlendiriniz. Klor iyi bakterilerin çoğalıp enzimin oluşmasına engel olacaktır. İlk seferde maya koymanız fermantasyonun hızlı başlamasını sağlar.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2015, 15:28   #1957
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Enzimi patlattım

Kapağını çevirirken ani olarak fazla mı gevşettim nedir Hani haberlerde bomba imha ekipleri fünyeyle patlatıyorlar ya onun gibi bir ses çıktı.

Benim çığlığım bir yana Oğuz Kağan'la Ece yanıma gelip "Anne ne, anne ne" diye sordular. "Bom etti çocuklar" deyince kıkır kıkır güldüler

Avuç içim üstte olduğu için kapak avucuma değip düştü. Kendisi narenciye enzimimdir.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2015, 15:34   #1958
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Enzimi patlattım...
Tebrikler!

Ne güldüm, ne güldüm bilseniz...

Aslında eşim benim patlatacağımdan emindi ama sizin patlattığınızı söyleyince, kısa bir şaşkınlıktan sonra o da gülme krizi yaşadı

(Bana ''Sen yakında bomba yapmaya da başlarsın'' diyordu. Ben de O'na ''Sûz-i Dilârâ sağolsun benden önce bombayı yapmış, yapmışken de 'neden bekleteyim ki' deyip patlatıvermiş'' dedim de...)

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2015, 16:25   #1959
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Enzim başlığı bu konudaki uyarı ve kazalarla doludur . Sonuncu olmayacağınızdan emin olabilirsiniz sevgili Suz-i Dilara (A_NOMAD hanımefendi çok uğraştı ama patlatamadıydı :P )..

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2015, 17:14   #1960
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Tebrikler..
Itfaiye ye haber verdiniz mi ?
Kazalara karsi, normlari kati sekilde yerine getirmek lazim. (Tecrube ile sabittir )
Sukurki balik enzimi degildi..
Neyse, gecmis olsun.
Turnike sistemi, balona nazaran daha guvenlikli..
Ben patlattigimda, Sevgili Sarican ile hasar tespiti yapip Sigorta ile konusmustuk.. ( saka saka ....)


Düzenleyen sındırgılı : 17-02-2015 saat 22:05
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 07:33   #1961
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Enzimlerim rüyalarıma girmeye başladı. Dün gece enzimlerimin içine beyaz şeker katıyormuşum "ah, vah ben bunu neden yaptım gitti güzelim enzimlerim, emeklerim" diye dövünüyordum. Sabah uyandığımda enzimlerimin yanına gittim, rüya olduğu için sevindim ve onları çalkaladım.
süpersiniz...merak etmeyiniz bizde aynıyız..

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 07:37   #1962
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Tebrikler!

Ne güldüm, ne güldüm bilseniz...

Aslında eşim benim patlatacağımdan emindi ama sizin patlattığınızı söyleyince, kısa bir şaşkınlıktan sonra o da gülme krizi yaşadı

(Bana ''Sen yakında bomba yapmaya da başlarsın'' diyordu. Ben de O'na ''Sûz-i Dilârâ sağolsun benden önce bombayı yapmış, yapmışken de 'neden bekleteyim ki' deyip patlatıvermiş'' dedim de...)
müthişsiniz vallaha..ülkem enzimle kurtulabilir

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 07:38   #1963
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Enzim başlığı bu konudaki uyarı ve kazalarla doludur . Sonuncu olmayacağınızdan emin olabilirsiniz sevgili Suz-i Dilara (A_NOMAD hanımefendi çok uğraştı ama patlatamadıydı :P )..
aman sonuncu olmasınki yeni neferlerimiz olsun

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 11:47   #1964
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Tebriklerinizi ve iyi dileklerinizi, teselli mesajlarınızı içtenlikle kabul ediyorum arkadaşlar

Peki soru Bu patlama, enzimimde işlerin yolunda gittiğini gösterir değil mi

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 11:56   #1965
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Evet, gaz çıkışı başlamış işler yolunda gidiyor diyebiliriz ama hava almamalı. Hava ile temasta enzime karışabilecek bakteriler bozulmaya sebep olacaktır.

A_NOMAD ve bahadırtrk beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 18:44   #1966
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-02-2015
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4
dün reaksiyona bıraktığım enzim bugün çalışmaya başladı Allah'tan serum hortumu faaliyete geçti de bir faciadan kurtuldum oda sıcaklığında gaz çıkışı görmeye değerdi. Yavaşlaması içi biraz daha serin bir ortama aldım.

Vegy beğendi.
bahadırtrk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2015, 07:25   #1967
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
arkadaşlar, kapağı sürekli gevşek bırakırsanız patlama sorunu yaşamazsınız. ben içime sinmediğinden ki doğrusu budur inancındayım. cam kavanozda yapıyorum. cam da yaptığım halde, yani esneme payım olmamasına karşılık; patlama, taşma, zorlama yaşamadım. enzimi hazırlayıp, gevşek kapakla uygun bir yere koyuyorum, sonra her gün karıştırmaca. kolaylıklar.

porselen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2015, 07:34   #1968
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kurby Mesajı Göster
Portakal ve limondan da yaptım ancak kokusu sirke gibi hoşuma pek gitmedi. Döktüm.
ahh niçin döktünüz sayın Kurby? müthiş bir temizlik malzemesini ziyan etmişsiniz. o narenciyeden yapılan enzimler öyle güzel lavabo ovuyor, cam parlatıyorlar ki ben artık eve kimyasal sokmuyorum

A_NOMAD beğendi.
porselen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2015, 13:17   #1969
Ağaç Dostu
 
sumeyra47's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: BURSA
Mesajlar: 817
İlk emzim denemem..

Sanırım emzimim artık hazır sadece posası ile suyunu ayırmak kaldı. Bir kaç bitkiye vermeye başladım bile. Bende ki de deli cesareti işte. Acaba oldu mu olmadı mı diye kafamda ki sorulara rağmen yinede denemek istedim. Emzimi tadan bitkiler hala yaşıyor demek ki olmuş.

Name:  10425442_841390785899748_3397720705047006160_n.jpg
Views: 779
Size:  32.9 KB

Buda ikinci denemem. Çıtayı biraz yükselttim büyük su şişesinde yaptım. Şuan durumu iyi ara sıra kapağı gevşetiyorum. Yapalı henüz 10 gün oldu umarım unutmam yoksa bir bomba patlatma vakası daha olur mazallah.

Name:  15891_841390769233083_2721209568666606248_n.jpg
Views: 811
Size:  39.5 KB

sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2015, 16:53   #1970
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Sümeyra hanım, ne kadar zamanda oldu enziminiz?

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2015, 17:07   #1971
Ağaç Dostu
 
sumeyra47's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: BURSA
Mesajlar: 817
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Sümeyra hanım, ne kadar zamanda oldu enziminiz?
İki ayda oldu.

sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2015, 22:00   #1972
Ağaç Dostu
 
hatipali74's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2007
Şehir: Muğla-Beşkaza
Mesajlar: 236
İlk enzim denemem.

Uzun zamandır yapmayı planladığım enzim için bugün harekete geçtim. Narenciye, mor ve beyaz lahana, maydanoz, ısırgan, yumurta kabuğu, ekşi yoğurt ve yaş maya kullandım. Melası biraz fazla kaçtı galiba. 3 ölçek suya 1 ölçek melas kullandım. Umarım olur.
Name:  20150228_150328.jpg
Views: 1699
Size:  35.4 KB

efeege ve A_NOMAD beğendi.
hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2015, 23:39   #1973
Ağaç Dostu
 
sumeyra47's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: BURSA
Mesajlar: 817
Emzime biraz su ilave etsem bir sorun olur mu? Yapalı 10 gün oldu şimdi gaz oluşturuyor. Su ilave edersem bozulur mu?

sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2015, 00:09   #1974
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
10 gün önce süt şişesinin içine haşladığım havuçların suyunu koydum, soğuduktan sonra da kapağını kapattım. Ve ben onu unuttum. 2 gün evvel uyanıp mutfağa indim çayımı içerken bir anda pat diye bir ses ve kırmızı birşeyin havada uçtuğunu gördüm. Süt şişesinin kapağı imiş uçan.
Ve bir anda aklıma enzim geldi, böyle mi yapıyorlar ki acaba deyip yardım alayım istedim...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2015, 10:45   #1975
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-12-2014
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatipali74 Mesajı Göster
Uzun zamandır yapmayı planladığım enzim için bugün harekete geçtim. Narenciye, mor ve beyaz lahana, maydanoz, ısırgan, yumurta kabuğu, ekşi yoğurt ve yaş maya kullandım. Melası biraz fazla kaçtı galiba. 3 ölçek suya 1 ölçek melas kullandım. Umarım olur.
Eklenti 538806
Küçük bir tavsiye : Su koyduğumuz 0,5 lik petleri daha aşağı bir seviyeye yani yere koyun. Yoksa belli bir zamandan sonra enzim içine su çekmeye başlıyor.

hatipali74 ve Vegy beğendi.
sonromeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2015, 18:47   #1976
Ağaçsever
 
buz45's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2014
Şehir: Manisa
Mesajlar: 65
Merhabalar, nihayet ben de enzimlerimi yaptım
Soldaki 13 Şubatta sadece elma su ve kahverengi şekerle hazırladığım,
ortadaki 18 Şubatta sebze artıkları,ceviz, yumurta kabuğu, muz kabuğu su ve pekmez ile
sağdaki ise 18 Şubatta sadece balık, su ve pekmez ile hazırladığım enzimler...
Name:  IMG_20150302_180012.jpg
Views: 853
Size:  70.8 KB

buz45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2015, 19:11   #1977
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Bundan yirmi gün kadar önce dördüncü (attıklarımla beraber altıncı) enzimimi yapmıştım. Bu tamamen yeşillikten mürekkepti. İçine bir bardak yoğurt ve bir bardak pekmez katmama rağmen bir türlü fokurdama başlamamıştı. Üç gün sonra çok hafif bir fokurdama ondan sonra tamamen suskunlaşmıştı.

İki gün önce dayanamayıp içine bir paket instant maya koydum. Şimdi şişe patlayacak gibi.

Bir de kapaklar, soba güçlü yandığı zaman gevşeyip tersinden açılmaya başlıyor.

Şimdilik yeşil soğan kattığım güzel kokulu(?) enzimimde işler yolunda içine kuru üzüm de katmıştım.

Narenciye içi'nden yaptığım enzim de güzel gidiyor.

Yalnız narenciye kabuğu enzimim de sanırım bahsettiğim kapak gevşemesi sorunu yüzünden bir sorun var gibi sanki Yine de atmıyorum beklesin bakalım rahatsız edici koku yok ama şişede basınç da olmuyor.

A_NOMAD beğendi.

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 02-03-2015 saat 20:27
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 13:39   #1978
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
...İçine bir bardak yoğurt ve bir bardak pekmez katmama rağmen...
Yoğurt değil de yoğurt suyu katmak gerekiyor diye biliyorum ben...

Ozlem A beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 17:32   #1979
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
Uzun süren düşünmenin sonunda enzim yapmaya karar verdim. e A Nomad da burda olunca yazmadan yapmayayım dedim şimdi malzemelerimi sayıyorum

2 kg kadar portakal kabuğu
Biraz elma ve soyulmuş kabukları
kivi kabukları
muz
lahana
şeker kamışı şekeri
Maya vb
koymayı planladım şimdi sorularıma geleyim koyduğum meyve ve kabukları birbirine miktar bakımından orantılı olmalımı ? Ne kadar çeker koymalıyım ? birazda pekmez koysam olurmu ? 5 litrelik bidonla yapayım dedim yeter heralde şimdilik

A_NOMAD beğendi.
Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 17:41   #1980
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
...koyduğum meyve ve kabukları birbirine miktar bakımından orantılı olmalımı ? Ne kadar çeker koymalıyım ? birazda pekmez koysam olurmu ? 5 litrelik bidonla yapayım dedim yeter heralde şimdilik
Hoş geldiniz aramıza

İstediğiniz oranda, istediğiniz kadar farklı meyve-sebze atığı kullanabilirsiniz. Şeker kamışı şekerinden kastınız 'kristal beyaz şeker' ise kullanmayın, melas ya da pekmez kullanın. Maya ya da yoğurt suyu mutlaka eklemelisiniz.

Başlamadan önce mutlaka önceki sayfaları iyice incelemenizi öneririm (1-3-10 şeklinde bir oran önerilmişti), ihtiyaç duyacağınız bütün bilgiler o sayfalarda mevcut.

Meyve-sebze atıklarınızı olabildiğince küçültürseniz (doğrama, kıyma, robottan geçirme gibi yöntemlerle) daha kolay çalışan bir enziminiz olacaktır.

Gelişmeleri paylaşmanızı bekliyoruz

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025