![]() |
|
![]() |
#1951 |
Ağaç Dostu
|
Enzimlerim rüyalarıma girmeye başladı. Dün gece enzimlerimin içine beyaz şeker katıyormuşum "ah, vah ben bunu neden yaptım gitti güzelim enzimlerim, emeklerim" diye dövünüyordum. Sabah uyandığımda enzimlerimin yanına gittim, rüya olduğu için sevindim ve onları çalkaladım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Bitki delileri kulubumuz vardir.. Yillik aidat alinmamaktadir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Ağaç Dostu
|
Bende, bugunu yarina birakma dusturundan hareketle bu soguk havada, sicak evi biraktim Adaya gidiyorum. Hasta palmiye kesilecekti, enzim yapar birazda dal ogutme makinesini calistirir yonga cikartirim.. Size bitki delisi olmayin derken onde gidene cattiniz.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2015
|
merhaba arkadaşlar; dün enzim yapmaya karar verdim. forumda okuduklarımı uygulamaya koydum. 10 litrelik bir su kabı aldım. içerisine yaklaşık bir kg nar kabuğu, 250 gr muz kabuğu, bir yemek kaşığı nohut, bir talı kaşığı çörek otu tohumu, 600 gr dut pekmezi, 40 gr maya, 1 limon kabuğu, bir çay kaşığı zencefil, bir kök zerdaçal ve birazda karanfil ve kırmızı peygamber çiçeği ekledim yeterince su koydum hava çıkışını sağlamak için serum hortumu kullandım. hortumu bir buçuk litrelik su kabına saldım içerisini su doldurdum. Bundan sonra bekleyip bu harika enzimin oluşmasını izleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Ağaç Dostu
|
Enzimi patlattım ![]() Kapağını çevirirken ani olarak fazla mı gevşettim nedir ![]() ![]() Benim çığlığım bir yana Oğuz Kağan'la Ece yanıma gelip "Anne ne, anne ne" diye sordular. ![]() ![]() Avuç içim üstte olduğu için kapak avucuma değip düştü. Kendisi narenciye enzimimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Tebrikler! ![]() Ne güldüm, ne güldüm bilseniz... ![]() Aslında eşim benim patlatacağımdan emindi ama sizin patlattığınızı söyleyince, kısa bir şaşkınlıktan sonra o da gülme krizi yaşadı ![]() (Bana ''Sen yakında bomba yapmaya da başlarsın'' diyordu. Ben de O'na ''Sûz-i Dilârâ sağolsun benden önce bombayı yapmış, yapmışken de 'neden bekleteyim ki' deyip patlatıvermiş'' dedim de...) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Moderatör
|
Enzim başlığı bu konudaki uyarı ve kazalarla doludur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Ağaç Dostu
|
Tebrikler.. Itfaiye ye haber verdiniz mi ? Kazalara karsi, normlari kati sekilde yerine getirmek lazim. (Tecrube ile sabittir ) Sukurki balik enzimi degildi.. Neyse, gecmis olsun. Turnike sistemi, balona nazaran daha guvenlikli.. Ben patlattigimda, Sevgili Sarican ile hasar tespiti yapip Sigorta ile konusmustuk.. ( saka saka ....) Düzenleyen sındırgılı : 17-02-2015 saat 22:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Ağaç Dostu
|
aman sonuncu olmasınki yeni neferlerimiz olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Moderatör
|
Evet, gaz çıkışı başlamış işler yolunda gidiyor diyebiliriz ama hava almamalı. Hava ile temasta enzime karışabilecek bakteriler bozulmaya sebep olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2015
|
dün reaksiyona bıraktığım enzim bugün çalışmaya başladı Allah'tan serum hortumu faaliyete geçti de bir faciadan kurtuldum oda sıcaklığında gaz çıkışı görmeye değerdi. Yavaşlaması içi biraz daha serin bir ortama aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
arkadaşlar, kapağı sürekli gevşek bırakırsanız patlama sorunu yaşamazsınız. ben içime sinmediğinden ki doğrusu budur inancındayım. cam kavanozda yapıyorum. cam da yaptığım halde, yani esneme payım olmamasına karşılık; patlama, taşma, zorlama yaşamadım. enzimi hazırlayıp, gevşek kapakla uygun bir yere koyuyorum, sonra her gün karıştırmaca. kolaylıklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
İlk emzim denemem..
Sanırım emzimim artık hazır sadece posası ile suyunu ayırmak kaldı. Bir kaç bitkiye vermeye başladım bile. Bende ki de deli cesareti işte. Acaba oldu mu olmadı mı diye kafamda ki sorulara rağmen yinede denemek istedim. Emzimi tadan bitkiler hala yaşıyor demek ki olmuş. ![]() ![]() ![]() Buda ikinci denemem. Çıtayı biraz yükselttim büyük su şişesinde yaptım. Şuan durumu iyi ara sıra kapağı gevşetiyorum. Yapalı henüz 10 gün oldu umarım unutmam yoksa bir bomba patlatma vakası daha olur mazallah. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Ağaç Dostu
|
İki ayda oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
İlk enzim denemem.
Uzun zamandır yapmayı planladığım enzim için bugün harekete geçtim. Narenciye, mor ve beyaz lahana, maydanoz, ısırgan, yumurta kabuğu, ekşi yoğurt ve yaş maya kullandım. Melası biraz fazla kaçtı galiba. 3 ölçek suya 1 ölçek melas kullandım. Umarım olur. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Ağaç Dostu
|
Emzime biraz su ilave etsem bir sorun olur mu? Yapalı 10 gün oldu şimdi gaz oluşturuyor. Su ilave edersem bozulur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
10 gün önce süt şişesinin içine haşladığım havuçların suyunu koydum, soğuduktan sonra da kapağını kapattım. Ve ben onu unuttum. 2 gün evvel uyanıp mutfağa indim çayımı içerken bir anda pat diye bir ses ve kırmızı birşeyin havada uçtuğunu gördüm. Süt şişesinin kapağı imiş uçan. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-06-2014
|
Merhabalar, nihayet ben de enzimlerimi yaptım ![]() Soldaki 13 Şubatta sadece elma su ve kahverengi şekerle hazırladığım, ortadaki 18 Şubatta sebze artıkları,ceviz, yumurta kabuğu, muz kabuğu su ve pekmez ile sağdaki ise 18 Şubatta sadece balık, su ve pekmez ile hazırladığım enzimler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Ağaç Dostu
|
Bundan yirmi gün kadar önce dördüncü (attıklarımla beraber altıncı) enzimimi yapmıştım. Bu tamamen yeşillikten mürekkepti. İçine bir bardak yoğurt ve bir bardak pekmez katmama rağmen bir türlü fokurdama başlamamıştı. Üç gün sonra çok hafif bir fokurdama ondan sonra tamamen suskunlaşmıştı. İki gün önce dayanamayıp içine bir paket instant maya koydum. Şimdi şişe patlayacak gibi. Bir de kapaklar, soba güçlü yandığı zaman gevşeyip tersinden açılmaya başlıyor. Şimdilik yeşil soğan kattığım güzel kokulu(?) enzimimde işler yolunda içine kuru üzüm de katmıştım. Narenciye içi'nden yaptığım enzim de güzel gidiyor. Yalnız narenciye kabuğu enzimim de sanırım bahsettiğim kapak gevşemesi sorunu yüzünden bir sorun var gibi sanki ![]() ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 02-03-2015 saat 20:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Ağaç Dostu
|
Yoğurt değil de yoğurt suyu katmak gerekiyor diye biliyorum ben... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Uzun süren düşünmenin sonunda enzim yapmaya karar verdim. ![]() 2 kg kadar portakal kabuğu Biraz elma ve soyulmuş kabukları kivi kabukları muz lahana şeker kamışı şekeri ![]() Maya vb koymayı planladım şimdi sorularıma geleyim koyduğum meyve ve kabukları birbirine miktar bakımından orantılı olmalımı ? Ne kadar çeker koymalıyım ? birazda pekmez koysam olurmu ? 5 litrelik bidonla yapayım dedim yeter heralde şimdilik ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İstediğiniz oranda, istediğiniz kadar farklı meyve-sebze atığı kullanabilirsiniz. Şeker kamışı şekerinden kastınız 'kristal beyaz şeker' ise kullanmayın, melas ya da pekmez kullanın. Maya ya da yoğurt suyu mutlaka eklemelisiniz. Başlamadan önce mutlaka önceki sayfaları iyice incelemenizi öneririm (1-3-10 şeklinde bir oran önerilmişti), ihtiyaç duyacağınız bütün bilgiler o sayfalarda mevcut. Meyve-sebze atıklarınızı olabildiğince küçültürseniz (doğrama, kıyma, robottan geçirme gibi yöntemlerle) daha kolay çalışan bir enziminiz olacaktır. Gelişmeleri paylaşmanızı bekliyoruz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|