agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni850Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-03-2012, 11:35   #10
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meraklı_amatör Mesajı Göster
sizin ısıtmadan mekanik leonartid-potas karışımı, hümik asit üretiyormu.
Paylaştığınız değerli bilgiler için teşekkürler.
Sağlıcakla kalın.
Sayın meraklı_amatör,

Ben tarımsal konuları araştırmaya bayılırım ama bir noktadan sonra kafam karışıyor ve yeterli, net bilgilere ulaşmak mümkün olmuyor..Maalesef ülkemizde bazı konularda bir kakafoni, veri yetersizliği var..

Ben leonarditin çinkolu ve borlu olanını 2 yıldan beri hem tam alana hem de fidan çevrelerine veriyorum..
Bunu verirken aşağıdaki bilgilere inanarak veriyorum:

''Topraktaki azot, fosfor, potasyum, demir, çinko ve iz elementler gibi gerekli besinlerin bitki tarafından alınabilmesini en yüksek düzeye çıkartır. Potasyum, azot gibi çözünebilirliği yüksek olan elementler bitki tarafından emilmeden önce yıkanıp uzaklaşırlar. Leonardit kullanılması durumunda ise, bitki hücre zarlarının geçirgenliği artar ve bu elementler yıkanıp uzaklaşmadan önce bitki tarafından alınabilir. Öte yandan, tam tersi olarak, topraktaki fosfor K, Mg, Al ve Fe iyonları ile birleşerek inert ve çözünemez duruma geçer ve bitki tarafından alınamaz. Leonardit kullanılması durumunda bu inert bileşenler tekrar çözünebilir hale gelir ve fosfor bitki tarafından alınabilir. Gübre kullanılması (özellikle mineral gübreler) halinde leonarditin bu özellikleri gübre veriminin çok artması açısından önemlidir. ''
LEONARD0T0N FAYDALARI -

Bu nedenle hem leonardit hem de başta 15.15.15 kompoze gübreyi birlikte veriyorum..

Tüm bunların yanısıra, işi garantiye almak için bu yıl DoktorTarsa'nın ''Dokto- Humate'' nı aldım..Bu toz hümik asitin 400 gramı 12 lira..
Onuda sırt tulumbasıyla yağmur öncesinde fidan çevrelerine verdim..
Fidan başına 40-50 gram verdim..

Yani kısacası tüm besin ve toprak düzenleyicilerini aşırıya kaçmadan her yıl takviye olarak veriyorum ve gerçekten yararını görüyorum..
Çünkü fidanlık toprağım çok aşırı kumsal, organik made miktarı az..
10 yıldan beri bu ıslah işine devam ediyorum..

Bence leonarditin potas ile tepkimesine fazla kafanızı yormayın..bizler bir kimyager gibi düşünüp yapamayız bazı şeyleri..bu yüzden, kestirmeden,alın Dokto-Humate'yi..atın gitsin..zaten bahçeniz küçük..12 lirayla toprağınızın humik asit ihtiyacını giderirsiniz..

Düzenleyen pria : 16-03-2012 saat 13:10
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025