![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Arkadaşlar, Hümik asit uygulamasından sonra toprağınız kireç tozu olmuş gibi küfleniyor mu peki? Bazı saksılarımda bu sorunu yaşadım birkaç gün önceki uygulamamdan sonra. Gerçi ben de çocuğunun ağzına her yiyeceği sokan sorunlu anneler gibi yaptım galiba topraklarıma ![]() Forumda çok arama yapmama rağmen, topraktaki (mantar ya da küf) hastalığa dair bilgi bulamadım. Acaba torfa uyguladığım Hümik Asit ile birlikte fazla zengin bir toprak mı yarattım diye düşünüyorum...Malum, İzmir suyu kireçli, ayda bir uygulamanın uygun olacağına karar verdim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın turuncuHis sizinde dediğniz gibi izmir sularında kireç var ben askerliğimi izmirde yaptım oradan biliyorum. Saçlarımızı yıkadığımız zaman saçlarımız keçeleşiyor du adeta. Çiçeklerinizi çeşme suyuyla sulamanızdan ileri gelmiştir. Bu durum humik asit uygulamada böyle bir şey olması mümkün değil. Çeşme suyunda clor var çeşme suyuna alternatif olacak en iyisi yağmur suyu bunu size bir söyleyen çıkmaması çok tuhaf hem sonra yağmur suyunda doğal azot var bundan böyle yağmur suyunu topla çiçeklerini yağmur suyuyla faydasını göreceksin, çiçeklerin neşe ile açsınlar yeşilikler içinde olasın iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın epsody, Yağmur suyu konusunda birinin söylemesine gerek yok zira; ilkokul bilgisidir. Bir de üzerine üniversitede biyoloji okumuş biri olarak aslında daha kompleks bir soru sormuştum. İzmir'de bir haftadır yağmur ve güneş periyodunda bir hava var. Saksılar zaten yağmur suyu ile sulanıyor kışın. Kireçli suyun oluşturacağı bir sorun olduğunu düşünmüyorum benim sözettiğimin; çünkü mantar sporlarını görüyorum toprakta. Torf (sözettiğiniz yağmur suyu gibi)azot bakımından zengin, fosfor ve potasyum açısından daha zayıf,manuel sulama zorunluluğunda da şebeke suyu kullanmak durumundayım. Hümik asidi bu olumsuzluklara karşın dengeyi kurmak için kullanıyorum. Sorum tam olarak şu idi; zengin bir toprak materyali yarattığımızda mikroorganizma oluşumuna zemin hazırlarız (mantıken). Hümik asit torfa uygulandığında gereksiz zengin materyal oluşturup, bu soruna neden oluyor mu? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Todor, Toprak sorunları ile ilgili bölüm bulamadım detaylıca aramama rağmen. Bu nedenle konuyu dağıtmamak adına fotoğraf eklemedim. Aslında nette de herhangi bir bilgi bulamadım. Tekrara düşmemek için de ancak bu konu altında ekledim sorunumu. Yarın toprağı içindeki soğanlara zarar vermeden havalandırmaya çalışacağım. Fakat yine de sıkça karşılaştığım bu sorunun kaynağını bilmek isterdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın, Turuncuhis bu sorunla sık kaşılaştığını belirtiyosun surunun çıkış peryodunda bitki üzerinde ne gibi uygulamalar da bulunuyorsunuz farkın da olduğunuz bir işlem türü varmı. Benim kanaatim saksı toprağına gübrenin ve hümik asıt dışında ilave edilen başka bir şey vamı ? saksının toprak nem durumu nedir, toprak havalanması açısından bitkinin kök bölgesine perlit ilavesinde fayda görmekteyim kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|