agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni850Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-01-2015, 23:37   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozanemre Mesajı Göster
Değerli MeyveliTepe. Uygulama yönünden bir faydası olmamakla beraber aklıma takılan birkaç soru sormak isterim. Bir ihtimal araştırmalarınızda karşılaşmış olabilirsiniz.
Acaba çeşitli coğrafi ve bölgesel topraklardan (Podzolik-Rendzina-Çernozem-solonetz vb)elde edilen hümik bileşiklerin kimyasal yapılarından kaynaklı element formlarındaki farklılıklarıyla ilgili olarak detaylı bilimsel bir araştırma, inceleme mevcut mu? (C-H-N-O adsorbsiyon ve pH, KDK tepkimeleri ile ilgili olarak)
En iyi hümik bileşikler (humus) hangi ülke topraklarında yer almaktadır?
Bir de topraktaki mevcut humuslaşmış maddenin, humuslaşmamış maddeden (hümin)ayrımı nasıl yapılmaktadır? Zira aynı yüzey alanda üst sınırda organik madde, mineral madde ve toprak organizmaları mevcuttur. Kimyasal Fraksinasyon nasıl yapılır?

Esen kalın.
Farklı toprak sınıflarından elde edilen humik maddelerin farklı karakterleriyle ilgili bir bilgi ihtiyacım olmadığı için özel olarak ilgilendiğim bir yön değil.

K.Kumada'nın "Chemistry of Soil Organic Matter" isimli kitabı istediğiniz bilginin en azından bir kısmını sağlayabilir diye düşünüyorum.

Diğer sorduklarınız ile ilgili de bir çok araştırma yapılmış.

"Isolation of humin by liquid-liquid partitioning (J. Rice,P. Maccarthy)"
"Extraction and Characterization of humus with reference to clay-associated humus(D.W.ANDERSON, E.A.PAUL, R.J.ST.ARNAUD)"
Bu makakelerden ve benzerlerinden iz takip ederek istediğiniz bilgiye erişebileceğinizi sanıyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025