agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-07-2009, 12:02   #1
Ağaç Dostu

akcan67's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2009
Sn.Halil Bey
Öncelikle yukarada mesaja konu olan yazıyı daha önce farketmediğim için şimdi cevap verme hakkımı kullanmak istedim.Daha önce olmalıydı.Deneme yaptiğım alan olarak gördüğünüz sera sade 30 metrekarelik bir alan.Bunu deneme için değil sadece sağlıklı ürün yetiştirmek için yapmıştım.Daha önce hiçbir şekilde kimyasal bir ilaçlama yapmadım.Yanlış takip etmişsiniz çünki b5a uygulaması da yapmadım.Gelelim asma konusuna.Bahçemde sadece 3 adet asma var.bionem uygulamasını sadece 1 tanesine o da yapraktan uygulama yaptım.Üçüncü uygulamadan sonra devam etmedim.(edemedim)B5A uygulaması yapmadığımıda yinelemek isterim.Ben profosyonel falan değilim.Sadece eskiden köylerimizde ekin ekmek işerini hep klasik yöntemlerle yaptığımız için beklenen verimi alamadığımızdan dolayı gurbete çıkmak zorunda kaldık.Şimdi memlekette tarlalar boş duruyor.İnanın otlatacak hayvan bile kalmadı desem yeridir.Bilemiyorum ama belkide oğuz beyin dediği gibi TARIM YENİDEN BAŞLIYOR dur.Bunu hep beraber zaman içinde göreceğiz.Saygılarımla

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2009, 12:58   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akcan67 Mesajı Göster
Sn.Halil Bey
Daha önce hiçbir şekilde kimyasal bir ilaçlama yapmadım.

Sadece eskiden köylerimizde ekin ekmek işerini hep klasik yöntemlerle yaptığımız için beklenen verimi alamadığımızdan dolayı gurbete çıkmak zorunda kaldık.
Şimdi memlekette tarlalar boş duruyor.İnanın otlatacak hayvan bile kalmadı desem yeridir.
Bilemiyorum ama belkide oğuz beyin dediği gibi TARIM YENİDEN BAŞLIYOR dur.Bunu hep beraber zaman içinde göreceğiz.Saygılarımla
Sn.akcan67,

gerçekten özür dilerim.

Ben sizi B5A bölümünde soru sorarken görmüştüm. Kullandınız sandım.

Kükürt ve topaş kullandınız mı diye sormuştum. Kullanıp kullanmadığınızı bilmiyordum.

Mesajlarınızda 200 m2 diye bir şey okudum. 30 m2 lik seranızı biliyorum.

Orada da yanılmışım.

Beni ''4 ve ya 5 dönüm arazi alacağım orada uygulama yapacağım'' düşünceniz kaygılandırmıştı.

Ayrıca sizi hobi bahcesi (sera da) yapıyor ve bunun için zamanınız olduğunu sanmıştım.

Size yönelmemin asıl sebebi, bionem denemelerimde bir çok kez başarılı sonuçlar alırken, bazı yerlerde özellikle de küllemede mücadelesinde başarısız oldum.

Orada da üç gün ara ile on defa uygulamada başarılı oldum.

Bazı uygulamalarda hastalığı durdurur ve baskılarken, bazı uygulamalarda külleme hala devam ediyor.

Ben bu denemelerimden yola çıkarak, sizin de denemelerinizden yararlanmak istemiştim.
Bionem ve ROA dan umutluyum. Bir yerlerde yanlış yapıyor olabiliri(iz)m.
Bu konu da ruhsatları da var. Hem de insan ve toplum sağlığına yararlı bir ürün.

Yoksa hiç işim olmaz.

İlk defa bir ürün için bu kadar uğraşıyorum. Dilerim benim ve sizlerin de emekleri boşa çıkmaz.

Tekrar özür dilerim.

Sen iyi bir arkadaşsın, biliyorum.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026