agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-06-2009, 23:48   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Sn.Denizakvaryumu;
Kesinlikle yeterli olmaz. Bionemin 1lt içerisindeki Bakteriyi 200lt suda karıştırmamız gerekiyor. 199lt karışmamış olur ve 200lt deki bakteri sayısı istediğimiz oranda olmaz.Karıştırma ne kadar devam ederse bakteri sayısı katlayarak devam eder.

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2009, 12:41   #2
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
Sn.Denizakvaryumu;
Kesinlikle yeterli olmaz. Bionemin 1lt içerisindeki Bakteriyi 200lt suda karıştırmamız gerekiyor. 199lt karışmamış olur ve 200lt deki bakteri sayısı istediğimiz oranda olmaz.Karıştırma ne kadar devam ederse bakteri sayısı katlayarak devam eder.
Bende düne kadar az bir suyun içinde karıştırıyordum iyi olmuş bu uyarınız 10 lt.lik pompaya dün 5 lt.dinlenmiş su koydum kalan 5 lt.de bionemi karıştırmıştım demek ki bu da yeterli değilmiş bundan sonra tamamında karıştıracağım

ialp32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2009, 15:04   #3
Ağaçsever

kmlsrt's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Oğuz bey, 2 lt bionem için gerekli ödeme ve adres bilgilerimi özelinize yazdım. Elimdeki mevcut olan bitti. Acil ihtiyacım var. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

kmlsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 02:24   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Sn.Oğuz bey,

kızınca pek bilimsel olmuş sunuz. Size de bu yakışırdı.

Zira yan komşu gibi' yetti be artık' diye başlıyacağınızı beklemiyordum ama yine de sinirlerinizin yorulduğunu hissettim. Bu da her halde ruhsat alma çalışmalarınızı yoğunluğundan ve öne alma çalışmalarınızdan kaynaklanmış olabilir diye düşündüm.

Yukarıda verdiğiniz bilimsel verilerden pek bir şey anlamadım. Zaten anlamamı da pek beklemeyin. Zira birçoğunu da anlayabilecek bilgi birikimine de sahip değilim. Ben bana gerekli olanlarını, anladıklarımı alırım, biriktiririm. Gerisi yüz bine varan dinamik üye sayısı ile Ağaçlar_net üyelerinin yararlanabileceği bilimsel veriler olabilir.

Kendim için söylüyorum, bilimsel bir altyapı ve uzmanlık birikimi olmadan, bilimsel şüphe duyma hakkım olamaz.

Ancak ben uygulayıcıyım, körü körüne şüphe, sütten dolayı yoğurdu üfleyerek içmek(yemek) aldatılmışlığımın sonucudur. Bizim konumuzda olanların da böyle davranması (malasef) gerekiyor. Ya da günümüzün olumsuz koşulları, bizi buna zorluyor.

Örnek mi istiyorsun, yüzlerce. Al bir tanesi.

50 dönüm ıspanağa, mucize denilen gübreyi kullanıyorsun, o kadar para döküyorsun, sonra bir şey farketmediğini görüyorsun. Kızıyorsun. Soruyorsun.
Toprak altı kullanman gerekiyordu diyor. Öyle sonuç alacaktın diyor. Yani gübre kullanacaksın bir de onun güresini kullanacaksın. Neden daha önçe söylemiyorsun, diyorsun, sormadın ki diyor. Zaten o şartlarda ben ıspanak olsam 18 yaprak verir, yarım kg. çekerdim. (bu durumu arkadaşım yaşadı)

Sonra da müstahsil yeniliklere açık değil deniyor. Nasıl olacaksın?
Pencereyi her açtığında içeri temiz hava girer. Ama sivri sinekler de girer. Senin sinek koruyucu koyma olanağın varken, bu sistemin kuralıdır diyebilirmisin?

Yeni piyasaya çıkan ürünlere_mikrobiyal ürünlere_ buna ROA ve Bionem de dahil bu gözle bakma hakkımız olduğunu düşünüyorum.

Sn. Oğuz bey, zaten sizin ürünleriniz ve diğer birçok benzer ürünler çifçiler tarafında (pilot bölge olarak da olsa) deneniyor. Zira günümüzün koşulları da kimyasalların dışında alternatif ürünleri kullanmamızı zorluyor.

Bu geçiş dönemini en az zararla atlatabilirsek, işte o bizim kârımız olacak.

Öte yandan, Sn nevsune' tepki koyduğu' yağcılıksınırlarızorlanacaktır) sözü kendim için söylenmiştir. Site üyesi diğer arkadaşları böyle bir zan altında bıraktıysam özür dilerim.

Sn. Meyveli tepenin isminin geçtiği, dövdü_yendi sözlerinin geçtiği mesajların latife olduğunu ben de biliyorum, ayrıca böyle kullanılması hoşuma da gitmişti.

Ancak, Oğuz bey, bu latifenin ardından yukarıdaki benzer, bilimsel açıklamaları yapmanızı sizden beklemiştim.

Ayrıca ROA için kullanım bilgilerinin şimdiden sizin tarafınızdan verilmesini rica ediyoruz. Bu isteği anlayışla karşılamanızı umuyoruz.

Teşekür eder başarılar diliyorum.

Saygılar

Düzenleyen Halil Önen : 18-06-2009 saat 03:03 Neden: ekleme
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 02:54   #5
Ağaç Dostu

Sn.Müjgan Yılmaz,

gülleriniz çok güzel. Güllerin bu kadar güzel olabileceğini nasıl olur da farkedememiş..
Hanıma gösterdiğimde apartmana gireken görmüyor musun desede (onlar bu kadar güzel değil -duymasın-) asmalara, ağaçlara ve sebzelere bakmaktan demek ki ıskalamışım.

Aklıma yeni geldi, 25 yılı aşan evlilik boyunca hiç hediye almamış biri olarak, ona evlilik yıl dönümünde bir deste gül alabilirim.

Bu beni bozar, ama bu siteye takıldıkca başıma daha neler gelir, bilemem.

Saygılar.

Eski 18-06-2009, 09:22   #6
Ağaç Dostu

Sn.Halil Önen ;

Bu sitede Biyolog yokmu ? diye seslenen siz değilmiydiniz. Hastalıklara karşı ( Kavga Nedeni ) diye belirten siz değilmiydiniz ,latife olarak edilmiş bir sözü bilimsel olarak nitelendiren de siz değilmiydiniz .

Ürünümün uygulama notlarından Çalkala Halil Çalkala diye bahseden siz değilmiydiniz.Bütün bunların karşılığında tüm dünyaca bilimsel olarak kanıtlanmış yayınları sunduğumda verdiğiniz yanıt ( Yukarıda verdiğiniz bilimsel verilerden pek bir şey anlamadım. Zaten anlamamı da pek beklemeyin. Zira birçoğunu da anlayabilecek bilgi birikimine de sahip değilim. Ben bana gerekli olanlarını, anladıklarımı alırım, biriktiririm. Gerisi yüz bine varan dinamik üye sayısı ile Ağaçlar_net üyelerinin yararlanabileceği bilimsel veriler olabilir. ) bu olmamalıydı.

Arkasından verdiğiniz örnek ile ( Örnek mi istiyorsun, yüzlerce. Al bir tanesi.
50 dönüm ıspanağa, mucize denilen gübreyi kullanıyorsun, o kadar para döküyorsun, sonra bir şey farketmediğini görüyorsun. Kızıyorsun. Soruyorsun.
Toprak altı kullanman gerekiyordu diyor. Öyle sonuç alacaktın diyor. Yani gübre kullanacaksın bir de onun güresini kullanacaksın. Neden daha önçe söylemiyorsun, diyorsun, sormadın ki diyor. Zaten o şartlarda ben ıspanak olsam 18 yaprak verir, yarım kg. çekerdim. (bu durumu arkadaşım yaşadı) ) Piyasada ki diğer ürünlerden bir tanesini veya diğer ürünler ile yaşadığınız sıkıntıları , acıları , kandırılmışlık ların acısını benden ve ürünümden çıkartmaya hakkınız yok !!!

Bahsetmiş olduğunuz ürünü ,üretenleri, satıcıları ile beni ve ürünümü aynı kefeye koyup tartamazsınız.

Roa ile ilgili kullanım detaylarını ruhsatım çıktıktan sonra büyük bir zevkle açıklarım.

Düzenleyen Oğuz Alper : 19-06-2009 saat 09:08 Neden: eksik
Eski 18-06-2009, 10:52   #7
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Alıntı:
Sn.Halil Önen ;

Bu sitede Biyolog yokmu ? diye seslenen siz değilmiydiniz. Hastalıklara karşı ( Kavga Nedeni ) diye belirten siz değilmiydiniz ,latife olarak edilmiş bir sözü bilimsel olarak nitelendiren de siz değilmiydiniz .

Ürünümün uygulama notlarından Çalkala Halil Çalkala diye bahseden siz değilmiydiniz.Bütün bunların karşılığında tüm dünyaca bilimsel olarak kanıtlanmış yayınları sunduğumda verdiğiniz yanıt ( Yukarıda verdiğiniz bilimsel verilerden pek bir şey anlamadım. Zaten anlamamı da pek beklemeyin. Zira birçoğunu da anlayabilecek bilgi birikimine de sahip değilim. Ben bana gerekli olanlarını, anladıklarımı alırım, biriktiririm. Gerisi yüz bine varan dinamik üye sayısı ile Ağaçlar_net üyelerinin yararlanabileceği bilimsel veriler olabilir. ) bu olmamalıydı.

Arkasından verdiğiniz örnek ile ( Örnek mi istiyorsun, yüzlerce. Al bir tanesi.
Toprak altı kullanman gerekiyordu diyor. Öyle sonuç alacaktın diyor. Yani gübre kullanacaksın bir de onun güresini kullanacaksın. Neden daha önçe söylemiyorsun, diyorsun, sormadın ki diyor. Zaten o şartlarda ben ıspanak olsam 18 yaprak verir, yarım kg. çekerdim. (bu durumu arkadaşım yaşadı) ) Piyasada ki diğer ürünlerden bir tanesini veya diğer ürünler ile yaşadığınız sıkıntıları , acıları , kandırılmışlık ların acısını benden ve ürünümden çıkartmaya hakkınız yok !!!

Bahsetmiş olduğunuz ürünü ,üretenleri, satıcıları ile beni ve ürünümü aynı kefeye koyup tartamazsınız.

Roa ile ilgili kullanım detaylarını ruhsatım çıktıktan sonra büyük bir zevkle açıklarım.
Oğuz Bey;

İstemesemde Halil Bey'le olan tartışmalarınıza müdahil olma gereği duydum. Siz ürününüzden emin olabilirsiniz, kalmış ki bende ilk denememde memnun kaldım ve memnuniyetimi burada belirttim. Bu işi profesyonelce yapmadığım halde, fidanlarımı ve ürünlerimi riske etme durumunu zor göze aldım. Bunda sizin tarafınızdan alınacak-gocunacak bir durumda yok. Çünkü Halil Bey'in belirttiği gibi ortalık "maalesef" kısa yoldan köşe dönmek isteyen, vurup kaçma niyetindeki sözde insanlarla dolu. Hal böyleyken, ben bu işten geçim sağlamadığım halde ürünümü korkarak riske atıyorum diyebiliyorum, Halil Bey bu işten geçimini sağlarken (belki bundan sonraki refahı/hayatı bu sene alacağı ürüne bağlıyken) ve ortalık demin bahsettiklerimle doluyken, korkması/çekinmesi elbette kaçınılmaz olacaktır. Yaptığınız bilimsel açıklamaları anlamadığını da açıkça belirtiyor, anlıyor da olabilirdi, fakat verdiği örnekteki sözde ürün satıcısının da (belki de sizden daha çok) bilimsel açıklamalarla gelmediğini nerden bilebilirsiniz, kim benim yoğurdum ekşi der?

Hal buyken, Halil Bey'in sizin hala kızdığınız yazısı bence gayet açıklayıcı ve hatta kendi tarzı ile sizden bir çeşit "özür dileme", ben öyle anlıyorum. Sizinde bence artık bu konuya takılmamanız, hatta sakinliğinizi bozmamanız daha yerinde olacaktır ki bu da sizin ürününüzden emin olduğunuzu daha sıkı teyit edecektir diye düşünüyorum. Hatta bu tarz yaklaşımlarda bulunanların ileride duyacakları memnuniyeti belirtmeleri sizi ve ürününüzü daha da yüceltecektir.

Yazılarınız üzerine bende oluşan intiba bu, düşüncelerime katılırsınız-katılmazsınız tabi ki takdir sizin.

Çalışmalarınızda başarılar, selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 09:27   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Bu 50 dönüm ıspanakta kullanılan ürün nedir?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 10:50   #9
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Oğuz bey, Halil bey,
Son yazışmalardaki gerginliği ve nedenini çok algılayabilmiş değilim. Bionem'in içeriğinde ne olduğu ürünün tescilinden belli, bu içeriğin etkilerinin ve sınırlarının neler olduğu ise en azından söz konusu içeriğin literatüründen belli. Yazışmalardan izlediğim kadarıyla, konu zaman zaman ürüne içeriğinin kaabiliyetlerinin dışında roller biçildi ya da böyle bir algılama kendiliğinden yaratıldı. Kişisel yorumum, bir konunun doğru algılanmasındaki kontrol toplulumuzda kolayca ölçüyü kaçırabiliyor. Sonunda, ona da yarar, buna da yarar gibi "tevatür"lerin "şimdilerde şehir efsanesi diyorlar" ortaya çıkması, geri dönüldüğünde muhtelif etkilere sebep olabiliyor. Oysa böyle bir durum, hem önemli bir boşluğu dolduran ürüne, hem de kullanan veya kullanma ihtiyacı duyanlara zarar verir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 10:58   #10
Ağaç Dostu

Meyveli Tepeye ve Balıkçı Serdara katılıyorum.

Bir ürün hakkında olumlu yorumlar yanında olumsuz yorumlar da anlayışla karşılanmalı.

(Zaten kasıtlı olarak bir ürünü kötüleyenler forumda hemen belli olmakta)

Eski 18-06-2009, 15:18   #11
Ağaç Dostu

Sn.İalp32;

Paylaşımlarınız ve konuyu ilgi ile takip etmeniz , uygulamalara titizlikle uyduğunuz için çok teşekkür ederim. Bitkileriniz çok güzel .Aman yan komşunuz PROF. Nazarı değmesin ) Anlaşılan ürünümü almak için Ispartadan Antalyaya geldiğinize değmiş !!!
Sağlıcakla kalın.

Eski 18-06-2009, 21:10   #12
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Alıntı:
Sn.İalp32;

Paylaşımlarınız ve konuyu ilgi ile takip etmeniz , uygulamalara titizlikle uyduğunuz için çok teşekkür ederim. Bitkileriniz çok güzel .Aman yan komşunuz PROF. Nazarı değmesin ) Anlaşılan ürünümü almak için Ispartadan Antalyaya geldiğinize değmiş !!!
Sağlıcakla kalın.
1.kutunun dibi göründü ,bu gidişle yakında uğrarım yanınıza belki Antalya'ya gelme ihtimalim var o zaman yedek kutu ya da ne bileyim bizim hamilikart yakinlerimiz yok ki roa alabilelimama yorumlarınız için sağolun ,fasulye yapraklarındaki yapışık görünümü belki yok edebilirim bionemle ama siyah pire mi desem bit mi desem o arkadaşları uğurböceklerine havale etmiş durumdayım.
Ama; gardım düşecek gibi olursa bilmiyorum neemazal mı bulsam yoksa hafif bir insektisit mi bulsam 1 kereliğine çözemedim daha.Hepinize iyi günler dilekler
imle...

Eski 18-06-2009, 16:38   #13
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Yani bu demek oluyor ki, Oğuz Bey ürünü hakkındaki her detaya bütünüyle vakıf

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 17:17   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-09-2006
Galeri: 1
Yok, onu demek istemedim O benim haddime değil!

Onun yerine; bizim gibi amatör kişiler için kolaylık olması adına "Çay kaşığı" şeklinde belirttiği ölçünün, gerçekten de profesyonel kullanım için belirtmiş olduğu ölçülerin (1lt/200lt) ideale en yakın olarak küçültülmüş ölçü olduğunu teyit ettiğimi belirtmek istedim.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2009, 23:43   #15
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-09-2008
fotograf makinası bir iş için gidince halen bir cok resimi ekliyemiyorum.

Ama üzülerek bu konuları izlediğim için halil beye sonuna kadar destekliyorum.Bu ürünler biz çiftçilere o kadar cok anlatılıyorki her defasında darbe yemekten artık bıktığımız için ön yargılı olarak ****** yaklaşıp istemesekte karşımız daki kişileri kırıyoruz.Ben inanıyorum ki Halil bey bütün samimiyetiyle oğuz beye yaklaştığını hissediyorum.
sayın ialp masallahı var bahcenizin ve üzümünüz gayet saglıklı gözüküyor.Daha güzel olması dileğiyle.Benim bu üründeki izleninim büyük bahceler ve tarlalar için önerim kesinlikle taral makinası biz üreticiler için gerekli.bağda su andaki gelişmeler kesinlikle sinek derdim yok ama külleme konusu biraz tereddüt nedeni benim uygulamadan kaynaklanan sorun ama su var uygulanan aralığı 3 güne indirince hiç sorun kalmadı ayrıca muhakkak cok iyi karışım saglanmalı.
Oğuz beyin yardımlarından dolayı yine cok teşekkür ederim.
Oğuz bey ayrıca halil beyi tanıdığınız zaman onun gercekten hak verceğinize inanıyorum.Sağlıcakla kalın .

20horoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 00:08   #16
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 20horoz Mesajı Göster
fotograf makinası bir iş için gidince halen bir cok resimi ekliyemiyorum.

Ama üzülerek bu konuları izlediğim için halil beye sonuna kadar destekliyorum.Bu ürünler biz çiftçilere o kadar cok anlatılıyorki her defasında darbe yemekten artık bıktığımız için ön yargılı olarak ****** yaklaşıp istemesekte karşımız daki kişileri kırıyoruz.Ben inanıyorum ki Halil bey bütün samimiyetiyle oğuz beye yaklaştığını hissediyorum.
sayın ialp masallahı var bahcenizin ve üzümünüz gayet saglıklı gözüküyor.Daha güzel olması dileğiyle.Benim bu üründeki izleninim büyük bahceler ve tarlalar için önerim kesinlikle taral makinası biz üreticiler için gerekli.bağda su andaki gelişmeler kesinlikle sinek derdim yok ama külleme konusu biraz tereddüt nedeni benim uygulamadan kaynaklanan sorun ama su var uygulanan aralığı 3 güne indirince hiç sorun kalmadı ayrıca muhakkak cok iyi karışım saglanmalı.
Oğuz beyin yardımlarından dolayı yine cok teşekkür ederim.
Oğuz bey ayrıca halil beyi tanıdığınız zaman onun gercekten hak verceğinize inanıyorum.Sağlıcakla kalın .
3 senedir bahçemde bu sene inşallah üzümünü yiyeceğiz ve türünü öğreneceğiz

Eski 19-06-2009, 20:13   #17
Ağaç Dostu

Bionem ve Özel Ege Lisesi deneği

Özel Ege Lisesinin biyolojik savaş yoluyla, domateslerde (Fusarium) solgunluk hastalığını önlemesi üzerine araştırması sonuçlarını çok çarpıcı buldum.

Biyolojik kökenli biopreparatlardan olan bionem, solgunluk hastalığını %87.09
civarında azaltarak 7 biopreparatlar arasında birinci oluyor.

Evet sn. Oğuz bey,
üzerime vazife olmayan bir konuda girişimde bulunmuş ve eline yüzüne bulaştırmış biri olarak, uslanmamış ve yukarıdaki cümleleri kurmuşum.
Galiba bu defa başardım.
Bir daha böyle konularda saptama yapmama_alt yapı tamamen yok_ kararı almış olsamda, siz potasiyel tehlike olarak görünüz ve uynık olunuz derim.

Bio_one, biophoskey, B5A, Biofer gibi ürünlerin, Bionem ve ROA ile beraber kullanılmasının ne kadar yanlış olduğunu biraz araştırma ve sorgulma yapınca anladım. Burada sizden özür dilerim.

Ancak yukarıdaki ürünleri bize tanıtılan ve Tarım tv. de tanıtılanı da şöyledir.
Düzelterek söylüyorum.

Bio_one; Toprak altı ve toprak üstü ile iki bakteri içeriyor.
Biophoskey; bionur olanı, thiobacillus bakterisi içeriyor.
Biofer; Mikrobiyal değilmiş. Mikro bitki besin elementleri içeriyormuş. (Bu iki kelimeyi karıştırmış olmalıyım.)
B5A; Mikrobiyal olanını Tarım tv. de görmüştüm.Karıştırıyor da olabilirim. Tekrar izleyeceğim. Başka kanallardan araştırdım mikrobiyal olanını bulamadım. Belki
mikrobiyal ile mikroelement kelimelerini karıştırmış olabilirim. Yoksa adamlar niye tarım tv. de yalan söylesinler.

Böyle tanıtılıyor ve ben de böyle biliyorum.

Yine de bu ürünlerin Bionem ve ROA ile birlikte, içerik olarak karşılaştırılması
gerçekten hataymış. Bu anlamda da sizden özür dilerim.

Ancak;

Bionem düşmanlığı,
Kullanma kolaylığı,
Bionem ve Delfin WG (gübre değil) nin beraber kullanılması ,
ROA nın kullanımı hakkında (kullanam izni alındıktan sonra), size birer çift sözüm olacak.

saygılar

Eski 19-06-2009, 22:44   #18
Ağaç Dostu

Sn.Halil Bey ;

Hassasiyetimin sizin tarafınızdan algılanmasına ve çok önemsediğim konuların farkına vardığınız için çok ama çok teşekkür ederim. Bende sözlerimle sizi kırdıysam özür dilerim.

Benim bu foruma giriş sebebim de ilk olarak bahsetmiş olduğunuz ürün sebebi ile gerçekleşti. İyiki de gerçekleşmiş sizleri ve ağaçlar.net i bu sayede tanıdım.

Üreticilerin neler çektiğini neler yaşadığını gayet net bir şekilde içimde hissediyorum.

Bende bir üreticiyim seralarımıza günde en az 1 **** 2 sefer ürün tanıtımına gelen pazarlamacılar mevcut.Reklamları görüyorum , tv yi izliyorum hatta uygulama yapılmış tarlalar ve seralar da bazen denk geliyor ve üreticilerle dertleşiyoruz.

Tüm bunlar işin özüne bakıldığında aslında sizleri kandırmıyorlar kendilerini kandırıyorlar. Çünkü sizi bir kere aldatabilirler bir ikincisi olmaz.

Tv,reklam, internet olaylarından polemiklere girebilirler ama esas olan sahadır , üreticilerdir vede sonuçtur.

Benim yüzlerce üreticim var bir kere olsun bu foruma girip yazı yazmalarını istemedim.

İstedimki hiç tanımadığım insanların ürünümü kullanıp , test etmeleriydi.Buna da herkesin cesaret edebileceğini zannetmiyorum.Benim cesaretim ürünümden ileri geliyor.

Saha da neler yaptığının bilincinde olarak ürünümü tanıtıyorum.

Gelelim Biyolojik mücadeleye ve Bionem , Roa düşmanlığına ;

Malesef çok düşmanımız var Halil Bey sebebi diğer firmalar her hastalığa ayrı ilaç satınca ve bunun rantını hesapladığınızda düşman oluyorlar. Türkiye pazarında 250 milyar Euroluk sadece bir firmanın cirosu kimlerle mücadelede olduğumuzu gayet net anlayabilirsiniz . Biz bunun gayet net bilincindeyiz.

Bizim ürünümüzü kullanmayan örtü altı yetiştiricileri örnek olarak domatesi alacak olursak haftalık kimyasal ilaçlar kullanmakta hem kökten hem yapraktan ve bazılarıda sistemik ilaçlar.

Bizim ürünümüz ile yetiştiricilikte tüm bunları kullanmadan tek bir ürün ile kalıntı problemide yaşamadan arılarını kapatmadan istediği zaman hasat yapma olanağı ile ön plana çıkınca ve sonuçlarda olumlu olunca üreticiler dostumuz diğerleri de bize düşman oluyorlar.

Benim anladığım organik ürün denince o gübrenin veya ilacın tamamı ile ilgili organik olmasıdır. Ama bu konuda da aldatılıyoruz.Ben ürünümü bardağa koyup yudumla içebiliyorum ama onlar içemezler!!! (İçeriklerinin ne olduğunu kendileri bile bilemezken)

Bizim ürünlerimiz canlı mikroorganizma olduğu sebebiyetle uygulamanın titizlikle yapılması gerekiyor. Bir sopa ile karıştırıp uygulayamassınız , uyugularsanız sonuç alamassınız . ( kimyasal ilaçları çifçimiz böyle karıştırıyor. ) Karışımın önemi daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi canlı mikroorganizma sayısını karışım yapacağınız suda da arttırmak ve çıkarmış olduğu enzimleri sürekli homojen tutmak içindir.Uygulama periyotlarını da aksatmadığımızda hiçbir kimyasal ilaca gerek duymadan beslememizi de dikkatli yaparsak ;sağlıklı ve tonajlı ürünler elde ederiz.

Umarım biraz daha kendimi ve ürünümü ifade edebilmişimdir.Tekrar sizi kırdıysam özür dilerim.Ancak taktir edersiniz ki kurtlar sofrasında çok dikkatli olmam gerekiyor. Sağlıcakla kalın.Herşey gönlünüzce olsun.

Düzenleyen Oğuz Alper : 20-06-2009 saat 00:57 Neden: eksik
Eski 26-06-2009, 11:08   #19
Ağaç Dostu

[QUOTE=oğuz alper;448750]Sn.Halil Bey ;

Benim yüzlerce üreticim var bir kere olsun bu foruma girip yazı yazmalarını istemedim.

Sn.Ultramayk,

Ağaçlar_Net' hoş geldiniz.

Bilgi paylaşımının çok hızlı ve limitsiz olduğu bir siteye düştünüz.

Erken geldiniz. Bir az bekleyip ve zamanını kollayıp 50 000' ninci üye olma şansını yakalasaydınız, size hediye verecektik.

Bakıyorum siz de benim gibi avcımış sınız. Atıcılığınız var mı?

İyi atıyor musunuz?

Hani bilmeyenler için söylüyorum.
Avcılık ile atıcılık farklı dallar. Trap, sket vb.atıcılık dalları...
Avcılar ve atıcılar derneği gibi.

Ben de iyi atıyorum ama bazen yakalıyorlar.

Hani konu bionem ve ROA olunca ıskalamamak gerekiyor.
Demedi deme. Ne de olsa avcı ve atıcı arkadaşımsın.

İyi, faydalı ve hoş vakit geçireçeğine emin olabilirsin.

Saygılar

Eski 26-06-2009, 11:31   #20
Yeni Üye

ultramayk's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2007
Merhaba

[QUOTE=Halil Önen;452509]
Alıntı:
Sn.Halil Bey ;

Sn.Ultramayk,

Ağaçlar_Net' hoş geldiniz.

Bilgi paylaşımının çok hızlı ve limitsiz olduğu bir siteye düştünüz.

Erken geldiniz. Bir az bekleyip ve zamanını kollayıp 50 000' ninci üye olma şansını yakalasaydınız, size hediye verecektik.

Bakıyorum siz de benim gibi avcımış sınız. Atıcılığınız var mı?

İyi atıyor musunuz?

Hani bilmeyenler için söylüyorum.
Avcılık ile atıcılık farklı dallar. Trap, sket vb.atıcılık dalları...
Avcılar ve atıcılar derneği gibi.

Ben de iyi atıyorum ama bazen yakalıyorlar.

Hani konu bionem ve ROA olunca ıskalamamak gerekiyor.
Demedi deme. Ne de olsa avcı ve atıcı arkadaşımsın.

İyi, faydalı ve hoş vakit geçireçeğine emin olabilirsin.

Saygılar
Halil bey Merhaba Bilgi paylaşımının çok hızlı ve limitsiz olduğu konusunda çok haklısınız. Ancak geç kalma konusuna katılamayacağım ilgi alanlarımı incelerken siteye giriş tarihini kaçırmışsınız tekrar bakmanızı öneririm. Teşekkürler ...
Ayrıca siteye girip yazmamı kimse istemedi bunu da belirtmek isterim.

ultramayk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 23:07   #21
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sayın Oğuz Alper, geçen hafta Pazar günü, 50 litrelik bidona 125 ml. Bionem karıştırarak hazırladığımız mikrobiyal gübreyi damlama ile sebzelerimize veremeden yağmur yağmaya başladı.

Yağmur uzun zaman ve şiddetli yağdığı için, bidonun ağzını kapatıp Mersin'e döndük, bu hafta Pazar günü iyice karıştırarak damlamadan sebzelerime vermemde bir sakınca var mı?

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 23:09   #22
Ağaç Dostu

Sn.Adalet Yağcı ;

Hiçbir sakıncası yok . Hatta bakteri sayısındaki gelişim daha iyi olur. Kullanmadan önce çok iyibir karışım yaptıktan sonra sebzelerinize gönül rahatlığı ile verebilirsiniz. ( Dozajı 50 lt suya 250ml yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.)

Düzenleyen Oğuz Alper : 19-06-2009 saat 23:11 Neden: eksik
Eski 19-06-2009, 23:20   #23
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Galeri: 5
Oğuz Bey bu sonuca göre acaba birdahaki kullanıma kadar bionemli suyumuzu hazırlayıp bekletsek vereceğimiz zaman tekrar karıştırsak bakteri sayısı artacağına göre daha iyi olur mu? Daha iyi sonuc almak için bunu bir kullanım alışkanlığı haline getirebilirimiyiz?

Yani karışımı hazırlayıp bekletmek, kullanma zamanı tekrar karıştırıp bitkilere vermek...

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 23:23   #24
Ağaç Dostu

Feriha Hanım;

Kesinlikle mükemmel olur . Ne kadar çok savaşcı gönderebilirsek o kadar iyi tabii bunu yaparken de sizin de belirttiğiniz üzere kullanmadan önce çok iyi bir karışım yapmamız gerekiyor. İsterseniz (1 ay , 2 ay bile bu karışımı bekletebilirsiniz.)

Eski 21-06-2009, 01:37   #25
Ağaç Dostu

Alıntı:
Feriha Hanım;

Kesinlikle mükemmel olur . Ne kadar çok savaşcı gönderebilirsek o kadar iyi tabii bunu yaparken de sizin de belirttiğiniz üzere kullanmadan önce çok iyi bir karışım yapmamız gerekiyor. İsterseniz (1 ay , 2 ay bile bu karışımı bekletebilirsiniz.)
Oğuz Bey,

diyelim ki 1000 lt lik plastik bir depomuz var.

200 lt suya 1 lt bionem formülü ile 1000 lt suya 5 lt bionem kullandık.

Ve bu karışımın yarısın kullandık.

Diğer yarıyı ise 1 hafta sonra kullanmak istedik.

Acaba;

I-1 hafta güneşin altında plastik depoda kalan bakteriler olumsuz etkilenir mi?

II-Bakterilerin çoğalması için depo kapağı açık mı olmalı?

Eski 19-06-2009, 23:25   #26
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Galeri: 5
Kendi çapımda düzenimi kurdum. Çubuk blender ile karıştırmak sorun olmaktan çıktı.

Teşekkür ederim.

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 23:54   #27
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Kendi çapımda düzenimi kurdum. Çubuk blender ile karıştırmak sorun olmaktan çıktı.

Teşekkür ederim.
Bende bozuk bir blender ın arkasına 20 cm lik bir demir çubuk kaynattırıp matkapla karıştıracağım bir daha ki sefere. Oğuz bey yaprak uygulamaları sağlam bitkilerde 15 gün ara ile yapılıyordu diye hatırlıyorum doğrumudur

Eski 19-06-2009, 23:59   #28
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ialp32 Mesajı Göster
Bende bozuk bir blender ın arkasına 20 cm lik bir demir çubuk kaynattırıp matkapla karıştıracağım bir daha ki sefere. Oğuz bey yaprak uygulamaları sağlam bitkilerde 15 gün ara ile yapılıyordu diye hatırlıyorum doğrumudur
Açık alanlarda bitkinizi kontrol ederek zararlı böcek ve mantari hastalık durumuna göre 7 ila 15 gün hatta 20 güne kadar çıkarabilirsiniz.(Eğer iyi bir gözlemci iseniz ).

Ancak seralarda hastalık ve böcek yoğunluğunu dikkate aldığımız zaman 7 günde bir yaprak uygulamamızı yapmak durumda kalabiliyoruz. Yine bitkinin durumuna göre 7 gün -10gün -15 güne kadar uzatabiliyoruz.Ancak kullanıcının çok iyi bir gözlemci olması gerekiyor.

Eski 19-06-2009, 23:27   #29
Ağaç Dostu

Sn.Feriha Hanım ;

Pratik çözümlerinize ve bitkilerinizin sağlığı için verdiğiniz çabaya inanın hayranım.Sizin gibi çifçilerimiz olsa ihracaat rekoru bile kırabiliriz. Ben teşekkür ederim

Eski 20-06-2009, 23:19   #30
Ağaç Dostu

Bionem , kök kanseri için etkili değil mi?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025